Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Γιατί ο Ριμπολόβλεφ πούλησε τον "Χριστό"

Γιατί ο Ριμπολόβλεφ πούλησε τον "Χριστό"


Σχετικά πρόσφατα, ο Ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε τον Σκορπιό του Ωνάση, αποφασισμένος να αναβαθμίσει το νησάκι του Ιονίου σε ένα υψηλών προδιαγραφών θέρετρο, κατ' αρχάς για τους φίλους του και στη συνέχεια... για ό,τι ήθελε προκύψει. Η συνολική επένδυση στο νησάκι θα φτάνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα 150 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. 


Ο ολιγάρχης είχε να αντιμετωπίσει και ένα άλλο πρόβλημα. Αφού αγόρασε τον Σκορπιό ως δώρο για τη συμπαθέστατη κόρη του, έπρεπε στη συνέχεια να ολοκληρώσει το σχέδιο που συμπεριλάμβανε και το ακριβότερο διαζύγιο όλων των εποχών παγκοσμίως, το οποίο δυνητικά του στοίχισε 4,5 δις δολάρια. Αν και πλούσιος ολιγάρχης, ο Ριμπολόβλεφ δεν τα έχει αποπληρώσει ακόμα. 


Πριν από λίγες μέρες, ο γνωστός οίκος Christie's πραγματοποιούσε μια ιστορική δημοπρασία στο Λονδίνο. Τέθηκε προς πώληση ένας πίνακας που αποδίδεται στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, γνωστός ως «Ο Χριστός», με τη μορφή του Θεανθρώπου να κρατά στο δεξί Του χέρι μια σφαίρα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...