Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Μπορεί το διαδίκτυο να καταπολεμήσει την ανεργία;

Image result for Διαδικτυο και ανεργια

Γράφει η Αντωνία Ρηγάτου

Εν έτει 2017,που η ανεργία καλπάζει πρωτίστως στη χώρα μας, ένας χώρος όπως τα διαδίκτυο φωνάζει «εδώ είμαι για εσάς».

Όταν οι αριθμοί μιλούν.Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), στο 23% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016 σε σχέση με το Σεπτέμβριο (23,1%). Στην Ευρωζώνη η ανεργία μειώθηκε στο 9,6% τον Δεκέμβριο (έναντι 9,7% Νοέμβριο) και στην «ΕΕ των 28» παρέμεινε σταθερή στο 8,2%. Ενα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2015 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,5% και 9% αντιστοίχως. Συνολικά, τον Δεκέμβριο καταγράφονται 20,065 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 15,57 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται στην Ελλάδα (23% τον Οκτώβριο).

Για την περιοχή μας, τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι καθόλου ευχάριστα.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή(ΕΛΣΤΑΤ), σχετικά με το εργατικό δυναμικό και το ποσοστό ανεργίας κατά περιφέρεια, το 2015 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Έναρξη εργασίας με ένα κλικ. Ουκ ολίγες είναι οι onlineεπιχειρήσεις οι οποίες είναι κερδοφόρες ενώ η διαφήμιση στον χώρο του διαδικτύου αυξάνεται περισσότερο από 20% ετησίως.HΝότια Κορέα επιβεβαιώνει πως το ίντερνετ αντλεί ήδη από το 2005 πάνω από το 34% των διαφημιστικών επενδύσεων.

Οι ευκαιρίες και η ανάδειξη. Στο μαγικό αυτό κόσμο ξεχωρίζουν διαρκώς νέα ταλέντα και μέσω των socialmedia,όπου προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους με απώτερο σκοπό την εύρεση ευκαιριών. Οι ευκαιρίες δεν είναι λίγες, αφού ένας νέος που μπορεί να ακολουθείται από 20 χιλιάδες άτομα ενδεχομένως να είναι το νέο μοντέλο για μια γνωστή εταιρεία,όπου θα είναι σε θέση να προβάλει και να προωθήσει το προϊόν της. Η ανωτέρω αναφορά είναι απλά μια στις τόσες ευκαιρίες που μπορεί να έχει ένας νέος σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένου νέου είναι ο Φίλιξ Άρβιντ Ουλφ Κέλμπεργκή πιο γνωστός με το ψευδώνυμο PewDiePie.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιξαπό τις 22 Δεκεμβρίου κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό συνδρομητών σε κανάλι του YouTube, φτάνοντας περισσότερες από 51 εκατομμύρια εγγραφές μέχρι τον Ιανουάριο του 2017ενώ τον ίδιο μήνα το κανάλι του ξεπέρασε τις 13,7 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο.
Τι ακριβώς βλέπουν οι χρήστες στο κανάλι του (το οποίο πριν από έναν περίπου μήνα συμπλήρωσε τα δέκα δισεκατομμύρια views), θα αναρωτηθούμε. Απλά, τον ίδιο να παίζει video games και να σχολιάζει ξεκαρδιστικά όλα αυτά που διαδραματίζονται επί της οθόνης του.

Γνώσεις και δεξιότητες. Ουκ ολίγα είναι τα προπτυχιακά,μεταπτυχιακά αλλά και διδακτορικά προγράμματα που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος χωρίς να βρίσκεται στην χώρα του όπου υπό άλλες συνθήκες ενδεχομένως να μην είχε την δυνατότητα να ταξιδέψει για ποικίλους λόγους. Καθηγητές, σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις μπορούν να καθοδηγούν τον φοιτητή μέσω τηλεδιασκέψεων (skype) αλλά καιμε την χρήση βίντεο.

Τα ανωτέρω αποτελούν χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία σε μια αγορά καθόλου εύκολη όπου ο ανταγωνισμός οργιάζει και η ανεργία είναι αισθητή στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...