Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πόσο πραγματική είναι η φιλορωσική προσέγγιση των ημερών;



Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια έντονη κινητικότητα γύρω από την "σύσφιξη σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδος". Είναι το έτος φιλιάς - 2016 με τις πάνω από 100 κοινές εκδηλώσεις; Είναι η επίσημη επίσκεψη Πούτιν τις επόμενες ημέρες;


Μάλλον είναι κάτι περισσότερο που περιγράφεται από την μαζική προβολή ταινιών του ρώσικου κινηματογράφου σε δεύτερα κανάλια.

Το κανάλι Attica πρωταγωνιστεί σε αυτό ιδιαίτερα από την στιγμή που ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, κουμπάρος του ρώσου δισεκατομμυριούχου και εκλεκτού του Κρεμλίνου Κονσταντίν Μαλοφέβ, επένδυσε σε περιφερειακά κανάλια (με στόχο την μαζική ενημέρωση;)

Υπάρχει και η αναγγελία ίδρυσης φιλορωσικού κόμματος με περιοδείες στελεχών σε όλη την Ελλάδα Τον π. Μάρτιο ο Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε την ίδρυση ενός «δεξιού φιλορωσικού κόμματος» και είχε απρόσμενη ανταπόκριση. Λέγεται ότι συγκέντρωσε περί τις 10.000 υπογραφές. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για εκμετάλλευση των φιλορωσικών αισθημάτων του ελληνικού λαού, δηλαδή υπποννούν ότι κινείται μόνος γιατί "κάτι γνωρίζει".

Φήμες και για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ότι επίσης σκέπτεται την ίδρυση κόμματος ενώ διακριτικά διαφημίζει τη σχέση του με το Κρεμλίνο.

Υπάρχουν κι άλλα ενισχυτικά περιστατικά που δείχνουν ότι "κάτι τρέχει", αν και δεν είναι διόλου απίθανο να σπεύδουν διάφοροι να εκμεταλευτεούν μια εικονική πραγματικότητα, ή πολύ απλά η Ρωσία να ενισχύει την εικόνα της στην χώρα μας και μέχρι εκεί.

Τέτοια περιστατικά είναι ένα άρθρο των «Financial Times» που μιλούσε για σχέσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ντούγκιν. Ο κ. Κοτζιάς στην με συνέντευξή του στο «Spiegel» παραδέχθηκε ότι τον προσκάλεσε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά επειδή «ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας».

Ο Ντούγκιν έκανε δηλώσεις και για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, χαρακτηρίζοντάς το «έναρξη της θεμελιακής διαδικασίας ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από τη δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης»,που είναι «και ο δικός μας αγώνας», δηλαδή της Ρωσίας.

Στην Ελλάδα, βρίσκεται και το ρωσικό κλαμπ μοτοσικλετιστών «Nochniye Volki» («Λύκοι της Νύχτας») που αποτελείται από υποστηρικτές του Πούτιν και στόχος τους είναι «η αντίσταση ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών».Το κλαμπ παέι Άγιο Όρος...

πηγή : molonoti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...