Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτη αλλαγή : Δείτε πως είναι σήμερα και τι δουλειά κάνει η Πετρούλα Κωστίδου - Φώτο !



Άλλος άνθρωπος ...

Γ.Πλούταρχος - Π.Καλίδης μιλούν στο "Tsipas-Hlias blog" !


Μετά την επίσκεψη μου στο Teatro Music Hall , το κέντρο διασκέδασης που διευθύνει ο Κώστας Μπερτάκης Εδώ , σειρά πήρε το Caramela και το Posidonio !

Μόνο Εδώ : Αυτοί οι καλλιτέχνες θα είναι στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη στο Fantasia !

Αυτοί οι καλλιτέχνες θα είναι στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη στο Fantasia.

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα του στην νέα του καλλιτεχνική στέγη στην Λεωφόρο Ποσειδώνος τον Δεκέμβριο. Ο Νότης Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του εδώ και δυο εβδομάδες είναι σε πρόβες.

Η Πάολα πάει στο Ισραήλ.. Όλο το ρεπορτάζ!

Η Πάολα πάει στο Ισραήλ.. Όλο το ρεπορτάζ!

Μετά τον Νίκο Βέρτη και μερικούς έντεχνους τραγουδιστές είναι άλλη μια καλλιτέχνιδα που επισκέπτεται το Ισραήλ για πρώτη φορά και είναι σίγουρα είδηση. 

Για πρώτη φορά: Κρεμόταν από τα παράθυρα στο Μπατακλάν (video)


Είναι η πρώτη φορά που αναρτάται αυτό το υλικό.

Σοκαριστικές ιστορίες έρχονται στο "φως": Όταν η Γαλλία ενίσχυε το Ισλαμικό Κράτος!

Σοκαριστικές ιστορίες έρχονται στο
Αρκετοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν το σύνολο του ισλαμικού κόσμου με την τρομοκρατία, με αφορμή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές.

Αυτό που θα μπορούσαν να έχουν κάνει με μεγαλύτερη ευκολία, όμως, θα ήταν να συνδέσουν τον Γάλλο πρωθυπουργό Ολάντ με ακραίες ισλαμικές ομάδες, από τις οποίες ξεπήδησε ακόμη και το κράτος του Ισλάμ.

Όπως είχε αποδείξει η εφημερίδα Monde στις 24 Αυγούστου του 2014 η γαλλική κυβέρνηση έστελνε οπλισμό, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, σε ομάδες ανταρτών που μάχονταν στη Συρία.

Μεταξύ άλλων ο γαλλικός στρατός έστελνε αυτόματα όπλα 12.7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών, αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και συσκευές επικοινωνίας.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι οι γαλλικές αρχές γνώριζαν πως τα όπλα μπορεί να κατέληγαν στα χέρια τρομοκρατών ήταν η δήλωση αξιωματούχου στην Monde, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν στέλνουν εκρηκτικά ή άλλο «εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Γαλλίας».

Τα όπλα υποτίθεται ότι θα κατέληγαν μόνο σε μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), είναι όμως γνωστό ότι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες από αυτούς τους μαχητές πέρασαν αργότερα στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Η στρατιωτική στήριξη της Γαλλίας σε ομάδες ακραίων ισλαμιστών γινόταν ταυτόχρονα με το γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμού Τζιχαντιστών που χρηματοδοτούσε η Σαουδική Αραβία με τη στήριξη της Τουρκίας, της Ιορδανίας και του Κατάρ, υπό την εποπτεία της CIA.

Η παροχή του συγκεκριμένου οπλισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση οργανώσεων που συνεργάζονταν στενά με την Αλ Κάιντα και στη συνέχεια αποτέλεσαν τον πυρήνα του ISIS.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αυτό ήταν το ΦΡΙΚΤΟ σχέδιο των τζιχαντιστών που ευτυχώς δεν πέτυχε: Θα ανατίναζαν 80.000 κόσμο!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αυτό ήταν το ΦΡΙΚΤΟ σχέδιο των τζιχαντιστών που ευτυχώς δεν πέτυχε: Θα ανατίναζαν 80.000 κόσμο!
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις από την φρικτή επίθεση των τζιχαντιστών στο κέντρο της Γαλλίας!
Μπορεί οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους να άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, ωστόσο οι ίδιοι αισθάνονται απογοητευμένοι καθώς δεν πέτυχε το μεγάλο σχέδιο που είχαν ετοιμάσει και θα προβαλλόταν ζωντανά σε όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα οι τζιχαντιστές ήθελαν να ανατινάξουν το Stade de France την ώρα της φιλικής αναμέτρησης ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία! Έτσι θα έστελναν στον θάνατο 80.000 κόσμο καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν αυτή την ώρα στο Στάδιο.
Πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές θα έπεφταν νεκροί, ανάμεσα στους 80.000 θεατές και το πιο σοκαριστικό, ότι θα χτύπημά τους θα μεταδιδόταν ζωντανά σε εκατοντάδες χώρες του πλανήτη, αφού η αναμέτρηση προβαλλόταν σε όλα τα μήκη του κόσμου!

Μακελειό στο Παρίσι: Γιατί επέλεξε ο ISIS να χτυπήσει αυτά τα 3 σημεία.Τι συμβολίζουν;

Μακελειό στο Παρίσι: Γιατί επέλεξε ο ISIS να χτυπήσει αυτά τα 3 σημεία.Τι συμβολίζουν;
Ποια είναι τα τοπόσημα του Παρισιού που έχασαν άδικα τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι; Από το Bataclan των 150.000 στο μικρό εστιατόριο Le P. Cambodge γνωστής γειτονιάς.

Τρόμος σε ολόκληρη την Ευρώπη: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου! Τι συμβαίνει;

Τρόμος σε ολόκληρη την Ευρώπη: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου! Τι συμβαίνει;
Σε εκκένωση του βόρειου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου του Γκάτγουικ προχωρούν οι βρετανικές αρχές ασφαλείας.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε για «λόγους ασφαλείας» χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής λόγος.
Οι πρώτες φωτογραφίες έξω από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας είναι χαρακτηριστικές:




Μεγάλη προσοχή: Τι θα ισχύσει για τις πτήσεις από και προς το Παρίσι;

Μεγάλη προσοχή: Τι θα ισχύσει για τις πτήσεις από και προς το Παρίσι;
Η Air France αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
«Επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι επικείμενες πτήσεις από και προς τη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου», ανέφερε ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων που επιβλήθηκαν.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για τους επιβάτες που δεν προτίθενται να ταξιδέψουν έως και την 15η Νοεμβρίου.
«Μπορείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας έως και για την 22η Νοεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος», ενώ προσφέρει επίσης ένα βάουτσερ διάρκειας έως και ενός έτους που ισχύει «για την Air France ή την KLM ή την Hop».
Νωρίτερα ο όμιλος της American Airlines, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου βάσει αριθμού επιβατών, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τις πτήσεις της με προορισμό το Παρίσι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι ανοικτά.
«Αυτή τη στιγμή το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ παραμένει ανοικτό, όμως θα καθυστερήσουμε τις πτήσεις προς το Παρίσι που απομένουν έως ότου να έχουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της American Airlines Τζόσουα Φριντ. Η United Continental Holdings αντίθετα ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις προς το Παρίσι συνεχίζονται κανονικά.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ οι προβλεπόμενες πτήσεις και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών συρμών θα διεξάγονται κανονικά.
Το μετρό του Παρισιού είναι κλειστό και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δημοτικά κτίρια δόθηκε εντολή από τις γαλλικές αρχές να παραμείνουν κλειστά σήμερα. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των σιδηροδρομικών δρομολογίων και των πτήσεων δεν αναμένεται να ακυρωθεί.
Ωστόσο ακόμα και τα τρένα που είχαν κλείσει όλες τις θέσεις τους τελικά φεύγουν άδεια, καθώς ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ: Τζιχαντιστές με… έγκυες! Έτσι μπαίνουν στη χώρα μας, μαζί με τους πρόσφυγες οι παρανοϊκοί της ISIS!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ: Τζιχαντιστές με… έγκυες! Έτσι μπαίνουν στη χώρα μας, μαζί με τους πρόσφυγες οι παρανοϊκοί της ISIS!
Οι Aξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ ήταν πεπεισμένοι ότι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θύλακοι τζιχανιστών, κάτι που επιβεβαίωσαν σε έναν βαθμό οι Έλληνες συνάδελφοί τους.
Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, και της αντι-τζιχαντιστική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταγράψει ύποπτες εισόδους τζιχαντιστών μαζί με «καραβάνια» παράτυπων μεταναστών, κυρίως μέσω Έβρου, ανάμεσα στα οποία είχαν τοποθετήσει έγκυες γυναίκες και παιδιά προκειμένου να κεντρίζουν τα ανθρωπιστικά συναισθήματα των διωκτικών αρχών και να αποδυναμώνουν τις έρευνες ταυτοποίησης της δικής τους ταυτότητας.
Στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και Έλληνες αξιωματούχοι, υποστηρίζουν ότι το στοιχείο που «σώζει» προσωρινά τη χώρα μας από την εκδήλωση ενεργειών από τζιχαντιστές στο εσωτερικό της, είναι η… ελαστικότητα μεταναστευτικής πολιτικής και διαχείρισης των παράτυπων μεταναστών, που μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου, χρησιμοποιούν για να περάσουν στην Ευρώπη.
«Αν η Ευρώπη και η Ελλάδα αποφασίσουν να σκληρύνουν τη στάση τους στη διαχείριση των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα και παράλια των νησιών της, χωρίς σοβαρές συνέργειες  μηχανισμών ελέγχων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ενέργειας τζιχαντιστών ακόμη και μέσα στην επόμενη 5ετία στην Ελλάδα» τόνιζαν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αυτή τη στιγμή, «εν υπνώσει» τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα ενδεχομένως έχουν πάρει κάποια έγγραφα παραμονής, που αργότερα μπορεί να χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οπότε μία πιθανή ενέργειά τους σε ελληνικό έδαφος δεν θα «συνέφερε» τους ίδιους, καθώς θα επιτάχυνε την «σκλήρυνση» της στάσης των ελληνικών αρχών στον έλεγχο των συνόρων της. Παράλληλα κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας τζαμιού στην Αττική, για την συγκέντρωση των μουσουλμάνων.
Ο ISIS της Ελλάδας
Άδεια παραμονής στη χώρα μας είχε ο 24χρονος Σύρος τζιχαντιστής, που είχε συλληφθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο αεροδρόμιο Gosselies του Βελγίου. Στις αποσκευές του είχαν βρεθεί φωτογραφίες που αποδείκνυαν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση. Είχε πλαστό γαλλικό διαβατήριο και τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία. Το αεροπορικό του ταξίδι είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα, όπως και ενός ακόμη που είχε συλληφθεί ένα μήνα νωρίτερα έχοντας στις αποσκευές του USB με βίντεο εκτελέσεων στη Συρία.
Τον περασμένο Ιανουάριο οι ελληνικές αρχές είχαν παραδώσει στις βελγικές, τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, που είχε συλληφθεί στο Παγκράτι, ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο. Σε άλλο σπίτι που έμενε είχαν βρεθεί πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διπλώματα οδήγησης. Θεωρείται ύποπτος ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον «ύποπτο ως εγκέφαλο» του πυρήνα, τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο.
Το φθινόπωρο του 2014, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδόσει την πρώτη απαγόρευση Έλληνα τζιχαντιστή. Αφορούσε τον 28χρονο σήμερα άνδρα, που τον Ιούλιο του 2014 ταξίδεψε στη Συρία και εισχώρησε σε στρατόπεδο τζιχαντιστών, ενώ φέρεται να πολεμά για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.  Ο συγκεκριμένος Ελληνας τζιχαντιστής πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001. Η μητέρα του, συριακής καταγωγής προχωρούσε και εκείνη σε «πολεμικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο, υπερασπιζόμενη τις βαρβαρότητες του ISIS, η οποία ταξίδευσε στη Συρία λίγο καιρό αργότερα.
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα που έμεναν στην Ελλάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, συμμετέχοντας στις βαρβαρότητες του  ISIS. Σε μία έκθεση ανάλυσης κινδύνου επισημαίνεται η ύπαρξη ενός «σπιτιού» στην Καλλιθέα και ο ρόλος ενός «ιμάμη-καθοδηγητή», στο οποίο προσεγγίζουν άτομα συριακής καταγωγής με ευρωπαϊκά διαβατήρια. Άλλα επτά άτομα, συριακής καταγωγής, κάποια από τα οποία διαμένουν έως και 25 χρόνια στη χώρα μας, έχοντας πάρει ελληνική ιθαγένεια, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών. Κάποιοι από αυτούς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, κυρίως μέσα από το Facebook και Twitter, να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία, επιλέγοντας διάφορα αντιμαχόμενα στρατόπεδα, ενώ δύο το επιχείρησαν χωρίς τελικά να ταξιδεύσουν.
Στις 17 Ιανουαρίου 2015 η €POL με κατεπείγον σήμα της έστειλε λίστα με τα ονόματα και τις φωτογραφίες 7 τζιχαντιστών, που ενδέχεται να επιχειρήσουν τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένα οχήματα σε ευρωπαϊκή χώρα. Στο ίδιο σήμα συμπεριλαμβανόταν και το όνομα της 26χρονης Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συντρόφου του Αμεντί Κουλιμπαλί, πρωταγωνιστή της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο.
Επισημαίνεται ότι μόνο στην Δυτική Αττική, υπάρχουν 11 χώροι προσευχής μουσουλμάνων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός ατόμων από Συρία και Μέση Ανατολή, στις περιοχές του Περιστερίου, Ασπροπύργου και Μεγάρων, με την συσπείρωση του μουσουλμανικού στοιχείου να γίνεται ολοένα και εντονότερη.

Η στιγμή που πάγωσε την Ευρωπαϊκή ιστορία: Ο Ολάντ μόλς πληροφορείται το μακελειό (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Η στιγμή που πάγωσε την Ευρωπαϊκή ιστορία: Ο Ολάντ μόλς πληροφορείται το μακελειό (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)
Ωρα Γαλλίας 21:36. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στα επίσημα του Stade de France και παρακολουθεί το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, όταν χτυπάει το τηλέφωνο για να τον ενημερώσουν για τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» στο Παρίσι.
Λίγη ώρα αργότερα ο Ολάντ φυγαδεύτηκε από το γήπεδο.




Το εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας: Γιατί η Ελληνική Αστυνομία εκπαιδευόταν για παρόμοια επίθεση στην Αθήνα!

Το εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας: Γιατί η Ελληνική Αστυνομία εκπαιδευόταν για παρόμοια επίθεση στην Αθήνα!
Ανατριχιαστική σύμπτωση. Η ΕΛ.ΑΣ. εκπαιδευόταν για επιθέσεις σαν αυτές στο Παρίσι, έχοντας ως «παράδειγμα» τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου στην γαλλική πρωτεύουσα.
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου εισχωρούν σε ελληνικό υπουργείο, σε εφορία, σε τράπεζα, σε θέατρο, σε στάδιο ποδοσφαίρου  και σε πάρκο ή κεντρική πλατεία της Αθήνας, κρατώντας εκατοντάδες ομήρους. Αυτά ήταν μερικά από τα ακραία, αλλά όχι «αόρατα», όπως αποδεικνύεται τραγικά,  σενάρια επιθέσεων του ISIS, που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επίπεδα πραγματικής προσομοίωσης, προκειμένου να προετοιμαστούν στην όχι απίθανη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο μέλλον, που τελικά ήταν πιο κοντά απ’ ότι νόμιζαν.
Με ...δάσκαλο την Σκότλαντ Γιάρντ
Το «σχολείο» διαπραγμάτευσης με τζιχαντιστές, που κρατούν ομήρους στη χώρα μας, είχαν περάσει 20 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάτω από την καθοδήγηση τεσσάρων έμπειρων αξιωματικών της Σκότλαντ Γιάρντ, οι οποίοι είχαν βρεθεί και διαχειριστεί περιστατικά ομηριών από τζιχαντιστές, επιθέσεις του ISIS ή της Μπόκο Χαράμ. Η εκπαίδευση, που για πρώτη φορά γινόταν στη χώρα μας και όχι σε τυχαίο χρονικό διάστημα, αποτελούσε αφορμή για τον σχεδιασμό ενός σημαντικού εγχειριδίου αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι διωκτικές αρχές, βάσει των εμπειριών, που έχουν καταγραφεί δυσάρεστα σε περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος.
Στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών χωρών της Ε.Ε. και Έλληνες αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το στοιχείο που «σώζει» προσωρινά τη χώρα μας από την εκδήλωση ενεργειών από τζιχαντιστές στο εσωτερικό της, είναι η… ελαστικότητα μεταναστευτικής πολιτικής και διαχείρισης των παράτυπων μεταναστών.
Η μεθοδολογία του εγχειριδίου αντιμετώπισης, ήταν ίδια με εκείνη που εφαρμόστηκε σε απόλυτο βαθμό από τις γαλλικές αρχές, για την εξουδετέρωση του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστη της ομηρίας στο Εβραϊκό Παντοπωλείο, στο Πορτ ντε Βενσέν, ανατολικό προάστιο του Παρισίου, που σημειώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2015, με τον θάνατο 4 ομήρων και του δράστη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.
Στελέχη του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετείχαν στην «απόρρητη» εκπαίδευση, αποκάλυπταν άγνωστες πτυχές του προγράμματος από το οποίο αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες τεχνογνωσίας στην ενδεχόμενη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.
«Χρόνο για εξουδετέρωση»
«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με δράστες τζιχαντιστές. Απλά κερδίζεις χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι ειδικές δυνάμεις για αστυνομική επέμβαση εξουδετέρωσης με όσο το δυνατόν μικρότερες αριθμητικά απώλειες ομήρων. Είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στο θανατηφόρο τέλος για τους ομήρους και τους ίδιους. Το πολύ να απελευθερώσεις 1-2 ομήρους επειδή το θέλουν, για να κερδίσουν και εκείνοι χρόνο για την μεγαλύτερη προβολή και δημοσιοποίηση της πράξης τους» συμπέραινε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
«Δεν πρόκειται για ιδεολόγους, πολιτικούς ή θρησκευτικούς τρομοκράτες, αλλά για άτομα που έχουν μοναδικό στόχο την διάχυση τρόμου από τη δράση τους, και μοναδική λύση είναι η επέμβαση για την εξουδετέρωσή τους με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα η διεθνή εμπειρία» συμπλήρωνε ο ίδιος αξιωματικός, σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν στις διαλέξεις τους οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ.
Οι πιθανότητες επιτυχίας διαπραγμάτευσης με τζιχαντιστές δράστες, είναι μεγαλύτερες στις τυχαίες περιπτώσεις εντοπισμού τους και επιχείρησης σύλληψης που οδηγεί στον αναγκαστικό εγκλωβισμό τους και ομηρία τυχαίων πολιτών σε κλειστό ή δημόσιο χώρο, όπως προκύπτει από το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Στις σχεδιασμένες επιθέσεις τους αυτές οι πιθανότητες σχεδόν μηδενίζονται. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις ακραίων ισλαμιστών που βρίσκονται στον προθάλαμο του ISIS, που και αυτοί αφήνουν ένα μικρό παράθυρο στη διαπραγμάτευση.
Από τα πρώτα αιτήματα που εκδηλώνουν οι τζιχαντιστές είναι η προβολή της ενέργειά τους από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις γνωστές εικόνες πάνοπλων ανδρών πίσω από τους ομήρους, που προβαίνουν σε διαγγέλματα θρησκευτικού μίσους. Το εγχειρίδιο απαγορεύει τέτοια παραχώρηση του διαπραγματευτή αλλά ο επικεφαλής αξιωματικός της «σκηνής» αποφασίζει αν θα το εγκρίνει. Βέβαια σε περιπτώσεις προμελετημένων επιθέσεων, οι τζιχαντιστές έχουν προετοιμαστεί και για την «διαφημιστική καμπάνια» της πράξης τους, εικονογραφώντας μόνοι τους σκηνές, τις οποίες δημοσιοποιούν οι ίδιοι μέσω συνεργών τους σε άλλα σημεία του πλανήτη.
Οι «κρυμμένοι» όμηροι
Η μισή εκπαίδευση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αφορούσε τη διαχείριση του περιστατικού για τον εντοπισμό των ομήρων που δεν έχουν βρεθεί από τους δράστες. «Οι "κρυμμένοι" όμηροι είναι σημαντικοί για την διαχείριση του περιστατικού και σχεδιασμού της δεδομένης αστυνομικής επέμβασης, άρα είναι σημαντικός και ο εντοπισμός τους. Όταν έχεις "αόρατο" όμηρο, είναι προς συμφέρον της διαπραγμάτευσης και της αστυνομικής εισβολής που θα ακολουθήσει όπως στην περίπτωση του Εβραϊκού Παντοπωλείου στη Γαλλία» τόνιζε στέλεχος του ΚΕΜΕΑ που παρακολούθησε τη σχετική εκπαίδευση.
Το δεύτερο κομμάτι της εκπαίδευσης αφορούσε την απευθείας διαπραγμάτευση με το «υποκείμενο»-δράστη, που συμπεριλαμβάνει κοινή μεθοδολογία συνομιλίας όπως σε άλλες περιπτώσεις διαπραγματεύσεων με δράστες ομηριών ή απαγωγών, όπως για παράδειγμα ότι ο διαπραγματευτής δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη «όχι» και δεν δίνει χωρίς να έχει πάρει κάτι και από τον δράστη.
Αυτή τη στιγμή, «εν υπνώσει» τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα ενδεχομένως έχουν πάρει κάποια έγγραφα παραμονής, που αργότερα μπορεί να χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Εξίσου σημαντική είναι η διαχείριση των συγγενών ομήρων ή «κρυμμένων» ομήρων που έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους, με πρώτιστη προσπάθεια των αρχών τον περιορισμό διάχυσης του αισθήματος τρόπου, πανικού και ανεξέλεγκτων και επιβλαβών για την διαπραγμάτευση, πληροφοριών,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ.
Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος της αστυνομικής άσκησης υπήρχαν περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι τζιχανιστές άφησαν επίτηδες ομήρους, να επικοινωνούν με συγγενείς τους προκειμένου να προβάλλουν την ενέργειά τους, ενώ έκαναν το ίδιο και σε «κρυμμένους» στον χώρο ομήρους, παρότι γνώριζαν που βρίσκονται, με τον ίδιο σκοπό.
Στα περισσότερα από τα περιστατικά, στα οποία συμμετείχαν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ, διαπίστωσαν ότι ο διαπραγματευτής πρέπει να έχει καλή γνώση του μουσουλμανισμού, αφού οι δράστες σχεδόν πάντα προβαίνουν σε συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου με τους «απίστους». Η άγνοια βασικών παραμέτρων της θρησκείας τους, από τον διαπραγματευτή, έχει διαπιστωθεί ότι εξόργισε τους δράστες, και σε κάποιες περιπτώσεις επίσπευσε τις θανατηφόρες ενέργειές τους, αφαιρώντας χρόνο προετοιμασίας από τις αστυνομικές δυνάμεις επέμβασης, αυξάνοντας παράλληλα τις απώλειες ζωών ομήρων.
Εξομοίωση… Εβραϊκού Παντοπωλείου
 
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διαπραγμάτευσης, του περασμένου Μαρτίου, εξελίχθηκε εξομοίωση περιστατικού με πολλά κοινά σημεία, εκείνου που είχε εξελιχθεί στο Εβραϊκό παντοπωλείο, σε ΔΟΥ της Δυτικής Αττικής. Μετά τη διαπραγμάτευση εξελίχθηκε και επέμβαση 3-4 αστυνομικών της ΕΚΑΜ για την εξουδετέρωση των… τζιχαντιστών που κρατούσαν ομήρους.
Το εγχειρίδιο αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών, βρίσκει εφαρμογή σε πάρα πολλά σημεία με εκείνο του Εβραϊκού Παντοπωλείου, που εξελίχθηκε στις 9 Ιανουαρίου  2015, το οποίο κρίθηκε επιτυχημένο παρά τους τέσσερις νεκρούς ομήρους.
Το περιστατικό του Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο, εξελισσόταν παράλληλα με αυτό των αδελφών Κουασί, που είχαν οχυρωθεί στην περιοχή Νταμαρτάν-αν-Γκελ.  Mεταξύ των ομήρων ήταν γυναικόπαιδα, καθώς και ένα βρέφος 6 μηνών. Η γαλλική Αστυνομία έχει διαπιστώσει σύνδεση μεταξύ του δράστη της δολοφονίας μίας αστυνομικού στη Μονρούζ και των αδελφών Κουασί, εκτελεστών της σφαγής στο περιοδικό Charlie Hebdo, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.
Τον περασμένο Ιανουάριο οι ελληνικές αρχές είχαν παραδώσει στις βελγικές, τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, που είχε συλληφθεί στο Παγκράτι, ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο.
Και στις δύο περιπτώσεις οι γαλλικές αρχές χρησιμοποίησαν τους «κρυμμένου» ομήρους προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τις κινήσεις του δράστη, τον αριθμό των άλλων ομήρων και τη διαρρύθμιση του χώρου. Οι διαπραγματευτές κέρδισαν αρκετό χρόνο, ενώ φαίνεται να προσέλκυσαν τον δράστη σε σημείο που έδωσε το πράσινο φως για την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων. Η πρώην σύντροφός του Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών, ύποπτη για τις επιθέσεις φέρεται να πέρασε στη Συρία μέσω της Τουρκίας.
Ένα τηλεφώνημα… 183 νεκροί
Τα στελέχη της Σκότλαντ Γιάρντ, πλούσιοι σε δυσάρεστες εμπειρίες και αποκλειστικά απασχολούμενοι στη διαπραγμάτευση και χειρισμό περιστατικών με δράστες τζιχαντιστές, είχαν δείξει στους Έλληνες αξιωματικούς ένα αποκλειστικό βίντεο-ντοκιμαντέρ των επιθέσεων ακραίων ισλαμιστών και ομηριών σε ξενοδοχεία στη Βομβάη, στις 27 Νοεμβρίου 2008, με 183 νεκρούς και 320 τραυματίες.
Εκείνες οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν από ακραίους ισλαμιστές, τους Μουτζαχεντίν του Ντεκάν, που ζητούσαν την απελευθέρωση των μουσουλμάνων κρατουμένων στην Ινδία. Είχαν αφήσει κάποια περιθώρια διαπραγμάτευσης για την απελευθέρωση των εκατοντάδων ομήρων, ένα… τηλεφώνημα όμως προκάλεσε τη συνέχεια του αιματοκυλίσματος.
Περίπου 12 ένοπλοι είχαν επιτεθεί αρχικά στο σταθμό τρένου Τσατραπάτι Σιβάζι στη Βομβάη της Ινδίας, έπειτα σε καφέ της πόλης, και στη συνέχεια εισέβαλλαν και οχυρώθηκαν στα ξενοδοχεία Ταζ Μαχάλ και Ομπερόι, καθώς και στο συγκρότημα κατοικιών Nariman House. Οι διαπραγματευτές είχαν καταφέρει να ελευθερώσουν 10 ομήρους από το Ομπερόι, ενώ στο Ταζ Μαχάλ εξελισσόταν συμπλοκή.
Όπως αποκάλυψαν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ, στους Έλληνες συναδέλφους τους, ο επικεφαλής των ισλαμιστών που ήταν οχυρωμένοι σε ένα από τα ξενοδοχείο, κουρασμένος από τις επιθέσεις φαινόταν διαλλακτικός στη διαπραγμάτευση. Την ώρα που αυτή φαινόταν να βρίσκεται σε τελικό στάδιο με αίσια έκβαση, ο ισλαμιστής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αρχηγό του πυρήνα από το Πακιστάν, ο οποίος τον έπεισε να σκοτώσει τους ομήρους-«απίστους» κάτι που έπραξε. Από τότε πρώτιστο μέλημα των διαπραγματευτών ήταν ο έλεγχος ή η διακοπή των επικοινωνιών των δραστών και κυρίως της κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου με πέπλο «μπλοκαρίσματος».

πηγή: TheToc

Ποιος ζάμπλουτος συνεργάτης του Πούτιν βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο

Ποιος ζάμπλουτος συνεργάτης του Πούτιν βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο
Ο Ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν, συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο έναν Ρώσο και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.
Πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας, ο Λεσίν, ο οποίος κατηγορείτο από την αντιπολίτευση ότι είχε φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία, βρέθηκε νεκρός μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «The Dupont Circle» στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.
Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για τον θάνατο αυτό τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Οι αρχές των δύο χωρών προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του Λεσίν. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, επικαλούμενο μέλη της οικογένειας του Λεσίν μετέδωσε ότι ο 57χρονος Ρώσος υπέστη καρδιακή προσβολή.
Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο The Dupont Circle, αποτελεί «το αντικείμενο έρευνας».
Ο Λεσίν φέρεται να είχε συμβάλει στην ίδρυση του Russia Today (RT), ενός αγγλόφωνου ομίλου μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να «δίνει μια εναλλακτική προοπτική στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα» με «μια ρωσική άποψη».
Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μισισίπι, στις νότιες ΗΠΑ, Ρότζερ Γουίκερ, είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2014 τη διενέργεια ομοσπονδιακής έρευνας για το εάν ο Ρώσος αξιωματούχος δεν ξέπλενε μαύρο χρήμα στις ΗΠΑ ή αν ήταν σε επαφή με πρόσωπα τα οποία αποτελούσαν στόχο αμερικανικών κυρώσεων.
Ο Λεσίν είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στη συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του Russia Today. Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρίας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα.
Ο Λεσίν φέρεται να είχε αποκτήσει περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στο Λος Άντζελες αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.
«Το γεγονός ότι ένας ρώσος αξιωματούχος μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλα περιουσιακά στοιχεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα», τόνιζε ο Αμερικανός γερουσιαστής σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ, που έφερε ημερομηνία 29 Ιουλίου 2014.

Πηγή: Newsbeast

"Θεέ μου, μας σφάζουν έναν έναν"! Η συγκλονιστική μαρτυρία και το Facebook post, μέσα από το θέατρο Μπατακλάν!


Οι άνθρωποι που είδαν τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στα μάτια και επέζησαν. Βίωσαν τον τρόμο και ήταν τυχεροί που είναι ζωντανοί. Περιγράφουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Τον τρόμο από την ημέρα που γράφτηκε μια νέα "μαύρη" σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης και του κόσμου.
Ο Benjamin Cazenoves ήταν ανάμεσα σε εκείνους που το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του συγκροτήματος Eagles of the Death Metal. Ήταν στον πρώτο επίπεδο. "Σφαγίασαν τον κόσμο έναν έναν" περιγράφει. Τη συγκλονιστική του μαρτυρία την έκανε μέσω Facebook, όπως γράφει η Daily Mail.

Ο Cazenoves τραυματίστηκε από τα πυρά των τρομοκρατών. Κατάφερε να ανεβάσει ένα post στο Facebook για να περιγράψει τι είχε συμβεί μέσα στο θέατρο. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά ήταν ζωντανός. Άλλοι, δεν είχαν την ίδια τύχη με εκείνον. "Είμαι ακόμα το Bataclan. Πρώτος όροφος. Έχω τραυματιστεί σοβαρά. Η επίθεση ήταν γρήγορη. Υπάρχουν επιζώντες. Σφαγιάζουν τον κόσμο έναν έναν. Πρώτος όροφος γρήγορα!", έγραψε. Σε ένα δεύτερο post, έγραψε πως ήταν ζωντανός αλλά μέσα στο θέατρο υπήρχαν παντού πτώματα!


Συνταρακτικό VIDEO - ντοκουμέντο: Δείτε τι έγινε στο θέατρο Μπατακλάν λίγο πριν το μακελειό!

Συνταρακτικό VIDEO - ντοκουμέντο: Δείτε τι έγινε στο θέατρο Μπατακλάν λίγο πριν το μακελειό!
Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο 17 λεπτών από το θέατρο Μπατακλάν, λίγη ώρα πριν την τρομοκρατική επίθεση.
Στη σκηνή βρίσκεται πραγματοποιείται η συναυλία των Eagles of Death Metal.
Έχει ανέβει στην εφαρμογή Periscope, μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν video από τα κινητά τους.
Δείτε το video ΕΔΩ

Μακελειό στο Παρίσι: Και ο στρατός στους δρόμους!

Μακελειό στο Παρίσι: Και ο στρατός στους δρόμους!
Με τους νεκρούς από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση να πληθαίνουν οι Αρχές έδωσαν αντολή να βγουν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας στρατιωτικές δυνάμεις με τους πρώτους κομάντος να παίρνουν θέση έξω από το θέατρο του Μπατακλάν όπου κρατούνται όμηροι 100 άνθρωποι. 

Την ίδια στιγμή οι Αρχές εκκένωσαν την Πλατεία Δημοκρατίας και απομακρύνουν τον κόσμο από συγκεκριμένες περιοχές της πόλης που κρίνονται επίφοβες να δεχτούν τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από πηγές που πρόσκεινται στον Φρανσουά Ολάντ, λένε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είναι έτοιμος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.

Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοκρατών, αφού φοβούνται πως τα χτυπήματα δεν θα σταματήσουν εδώ.

Είναι μια πολυ δύσκολη νύχτα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη ολόκληρη σχολιάζουν τα διεθνή δίκτυα.

«Η φρίκη», «Ήμαστε Σαρλί, είμαστε Παρίσι!»: Τα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου για την επίθεση στο Πσρίσι (PHOTOS)

«Η φρίκη»,  «Ήμαστε Σαρλί, είμαστε Παρίσι!»: Τα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου για την επίθεση στο Πσρίσι (PHOTOS)
«Πόλεμος στο Παρίσι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γαλλικός Τύπος και ζητά σύσταση μετώπου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής που προκάλεσαν τον θάνατο 126 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200.
«Πόλεμος στο Παρίσι» τιτλοφορείται η Le Figaro. «Αυτήν τη φορά επρόκειτο για πόλεμο», σημειώνει και η Le Parisien/Aujourd’hui en France.
«Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς τα αιματηρά αυτά γεγονότα με τις μάχες που γίνονται στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία παίζει εκεί τον ρόλο της. Οφείλει να συνεχίσει τη δράση της», σημειώνει παράλληλα ο διευθυντής της Liberation.
Τα θύματα των επιθέσεων αυτών «αποτελούν τη φρικτή και ανυπόφορη μαρτυρία ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο η Γαλλία μετατράπηκε παρά τη θέλησή της σε ένα βασικό πεδίο μάχης», επισημαίνει  η περιφερειακή εφημερίδα La Charente.
Για την L’Est Republicain, «η τρομοκρατική απειλή ρίζωσε πλέον στο γαλλικό έδαφος. Πράγματι, μας βάζει σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου».
«Η φρίκη» τιτλοφορείται παράλληλα η αθλητική L’Equipe. 
«Για την ώρα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» στα θύματα, σημειώνει επίσης η Sud-Ouest, απηχώντας το μήνυμα αυτό για ενότητα και αλληλεγγύη που είναι διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο.
«Στο όνομα των πραγματικών μαρτύρων της χθεσινής ημέρας, των αθώων θυμάτων και στο όνομα της Δημοκρατίας, η Γαλλία θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να δημιουργήσει ένα μέτωπο», επισημαίνει και η Le Parisien.
«Ήμαστε Σαρλί, είμαστε Παρίσι!», υπογραμμίζει η Republique des Pyrenees.


"Τον είδα να τους σκοτώνει μπροστά μου! Σκότωσε τρεις ή τέσσερις ανθρώπους"! Σοκαριστική μαρτυρία τουρίστα που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με Τζιχαντιστή εκτελεστή σε cafe του Παρισιού


Ο φυσιοθεραπευτής Mark Colclough, ένας 43χρονος Βρετανο-δανός, ήταν μαζί με έναν συνάδελφό του στη Rue de la Fontaine, όπου ένας από τους τρομοκράτες που έκαναν τις συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι, γάζωσε ένα καφέ. Περιέγραψε όσα έζησε στον Guardian. "Στεκόταν σε θέση βολής. Είχε το δεξί του πόδι μπροστά και το αριστερό πίσω. Στον αριστερό του ώμο κρατούσε ένα αυτόματο όπλο. Είδα ένα περιοδικό από κάτω του.
Όλα όσα φορούσε ήταν στενά: τα παπούτσια του, το παντελόνι του, το πουλόβερ του. Όλα ήταν μαύρα. Αν στεφτείς πως μπορεί να μοιάζει ένας στρατιώτης έτοιμος για μάχη, έτσι ήταν. Ένας άνδρας, με στρατιωτική στολή, μαύρο πουλόβερ, μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια ή μπότες, ένα αυτόματο όπλο και ένα γούνινο καπέλο.
Ήταν αριστερόχειρας και έριχνε τρεις – τέσσερις πυροβολισμούς τη φορά. Ήταν επαγγελματικά χτυπήματα. Σκότωσε τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που κάθονταν σε τραπέζια μπροστά στο καφέ. Τους είδα να πέφτουν χτυπημένοι κάτω. Έπεσαν από τις καρέκλες τους στο έδαφος. Στη συνέχεια γύρισε και πυροβόλησε το παράθυρο του οδηγού ενός αυτοκινήτου. Μέσα μπήκε στο καφέ. Γύρισε δεξιά και αριστερά και άνοιξε πυρ. Τότε καλυφθήκαμε. Ακούσαμε 15 ή 20 πυροβολισμούς και μετά, ησυχία".

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...