Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πώς έγινε η επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες. Ποιοι είναι και τι είπαν οι προσαχθέντες


Ζευγάρι αγροτών είναι οι δύο προσαχθέντες για την επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο ιστορικό χωριό του Πεθελινού Σερρών.
Το περιστατικό συνέβη χθες Πέμπτη στις 20.00 το βράδυ όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα, κάτοικοι του χωριού που ασχολούνται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, πλησίασαν τον Αντώνη Σαμαρά και άρχισαν την φραστική επίθεση. Μερικές από τις φράσεις που είπαν είναι οι παρακάτω: «Προδότη», «Πούλησες τη χώρα», «είσαι προδότης», «δεν σκέφτηκες τους αγρότες».
Εκείνη την ώρα ο κ. Σαμαράς, ο οποίος περιοδεύει στις Σέρρες, βρισκόταν σε χαλαρή διάθεση με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί, όπως και οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς που δεν περίμεναν στο χωριό μία τέτοιου είδους ενέργεια.
Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσήγαγαν το ζευγάρι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Εκεί έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε να υποβάλει σε βάρος τους μήνυση.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη «χθεσινή προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τους πλημμυροπαθείς στις Σέρρες. Και για να καλύψει την ανυπαρξία του, την ανικανότητά του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει, στήνει προβοκάτσιες, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Αυτές οι προβοκάτσιες τονώνουν την αποφασιστικότητά μας να είμαστε δίπλα στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να καταθέτουμε, για κάθε ζήτημα, συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις.
Στο μεταξύ, κύκλοι της ΝΔ καταγγέλλουν ότι αυτοί οι άνθρωποι παρότι τούς είπαν απο την αστυνομία οτι μπορούν να αποχωρήσουν, παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα επί μισάωρο.
Από τη ΝΔ λένε, επίσης, ότι αυτά τα άτομα στη συνέχεια επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και μια δικηγόρο, η οποία ηταν υποψήφια του κυβερνώντος κομματος, πρόσωπα τα οποία προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα και έφυγαν λίγο μετά, μαζί με τους ανθρώπους που είχαν εξυβρίσει τον κ. Σαμαρά.
http://www.huffingtonpost.gr/

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 08 Μαΐου;

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 08 Μαΐου;
Στις 8 Μαΐου 1945, ο Κόκκινος Στρατός καταλαμβάνει το Βερολίνο, σημαίνοντας το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Την ίδια ημέρα, 8 Μαΐου 1933, ο Μαχάτμα Γκάντι ξεκινά απεργία πείνας 21 ημερών, για να διαμαρτυρηθεί για την καταπίεση των Ινδών από την Αγγλία.
413 - Ο αυτοκράτορας Ονώριος υπογράφει διάταγμα που παρέχει φορολογικές ελαφρύνσεις στις ιταλικές επαρχίες που λεηλατήθηκαν από τους Βησιγότθους.
1541 - Ο Ισπανός εξερευνητής Χερνάντο ντε Σότο φτάνει στον ποταμό Μισισιπή και τον ονομάζει Ρίο ντε Εσπίριτου Σάντο.
1821 - Ομάδα Ελλήνων αγωνιστών, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, στη Γραβιά του Παρνασσού, ανακόπτει την πορεία 8.000 Τούρκων στρατιωτών προς την Άμφισσα.
1902 - Εκρήγνυται το ηφαίστειο Πελέ στη νήσο Μαρτινίκα, παρασύροντας στο θάνατο 30.000 ανθρώπους.
1914 - Ιδρύεται η κινηματογραφική εταιρία Paramount Pictures.
1933 - Ο Μαχάτμα Γκάντι ξεκινά απεργία πείνας 21 ημερών, για να διαμαρτυρηθεί για την καταπίεση των Ινδών από την Αγγλία.
1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Κόκκινος Στρατός καταλαμβάνει το Βερολίνο. Τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.
1945 - Ο γαλλικός στρατός σκοτώνει χιλιάδες πολίτες κατά τη Σφαγή του Σετίφ στην Αλγερία.
1950 - Σημαντική πλημμύρα στην Γουίνιπεγκ του Καναδά. Ο Καναδικός Στρατός επεμβαίνει και απομακρύνει 70.000 πλημμυροπαθείς από την πόλη.
1984 - Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.
1989 - Η οργάνωση 17 Νοέμβρη αποπειράται να δολοφονήσει με έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, τον πρώην υπουργό Γιώργο Πέτσο.
1996 - Υπογραφή του Συντάγματος της Νότιας Αφρικής.

Μας τα χαλάει ο καιρός! Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις! Που θα βρέξει;

Μας τα χαλάει ο καιρός! Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις! Που θα βρέξει;
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε για σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2015.
Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο το πρωί, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.
Πρόγνωση για το Σάββατο 09-05-2015
ΚΑΙΡΟΣ: Στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές
και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τοπικά, πιθανόν να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες
διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
Πρόγνωση για Κυριακή 10-05-2015
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4
Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή περεταίρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Δώδεκα μήνες φυλάκιση στον Ηλία Παναγιώταρο!

Δώδεκα μήνες φυλάκιση στον Ηλία Παναγιώταρο!

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το A΄Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο που κρίθηκε ένοχος για τη συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.
Ο, απών σήμερα από το δικαστήριο, βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε για δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014 στο τηλεοπτικό κανάλι «Κόντρα» καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα όπου είχε αποκαλέσει τον Σγουρό «άνθρωπο του Μπόμπολα» και «διαπλεκόμενο».
Σύμφωνα με το iefimerida o μηνυτής, πρώην περιφερειάρχης, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή τον προσέβαλαν και τόνισε ότι στόχος του κ. Παναγιώταρου ήταν να τον πλήξει πολιτικά σε προεκλογική περίοδο.
Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επέβαλε ποινή μεγαλύτερη από αυτήν που πρότεινε ο Εισαγγελέας ο οποίος ζήτησε για τον κ. Παναγιώταρο φυλάκιση 8 μηνών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου! Φόβοι για ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκρηξη! Πέντε τραυματίες! (PHOTOS)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου! Φόβοι για ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκρηξη! Πέντε  τραυματίες! (PHOTOS)
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό και φτάνει ως τον Πειραιά.


Η πυροσβεστική βρίσκεται επί τόπου με επτά οχήματα, όμως δεν έχει κληθεί από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων να επέμβει, καθώς το συμβάν αντιμετωπίζεται προς το παρόν από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μονάδες των δυιλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης. Όπως μεταδίδει ο Σκάι, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ δεν συντρέχει κίνδυνος, και η φωτιά βρίσεται στο στάδιο κατάσβεσης. 


Πηγή: protothema.gr

Ντου στον Αντώνη Σαμαρά! Επέμβαση των ΜΑΤ για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Ντου στον Αντώνη Σαμαρά! Επέμβαση των ΜΑΤ για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στο χωριό Πεθελινό Σερρών. Ο Αντώνης Σαμαράς που πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή είχε προγραμματισμένη ομιλία.
Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έμπαινε στο χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η ομιλία μια ομάδα περίπου 10 ατόμων εμφανίστηκε στην είσοδο και επιτέθηκε φραστικά στον Αντώνη Σαμαρά.
Αμέσως ο αστυνομικός διευθυντής διέταξε την δύναμη των ΜΑΤ που βρισκόταν στον χώρο να επέμβει.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα προσήχθησαν στην αστυνομία.
Η ομάδα των ατόμων απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο και ο Α. Σαμαράς πραγματοποίησε κανονικά την ομιλία του.
Σύμφωνα με τα serraikanea.gr το επεισόδιο προκλήθηκε από αγρότες, που διαμαρτύρονταν γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014. "Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά", του φώναζαν μεταξύ άλλων.
Το περιστατικό ωστόσο δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην περιοχή.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...