Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Δείτε: Η στιγμή της ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ στο Λευκό Οίκο!(Photo&Video)

Δείτε: Η στιγμή της ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ στο Λευκό Οίκο!(Photo&Video)
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στον Λευκό Οίκο, καθώς ακούστηκε ένας πολύ δυνατός κρότος στο νότιο κήπο, λίγο προτού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του αναχωρήσουν με ελικόπτερο.
Δείτε τη φωτογραφία και το βίντεο:

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα - Άγρια καψώνια - Ποιους καίει το πόρισμα

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα - Άγρια καψώνια - Ποιους καίει το πόρισμα
Θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή είχε πέσει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αγνοείται από τις αρχές Φεβρουάριου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" που ανέλαβαν τη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.

"Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να... αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά...", τόνισε.
Στο μεταξύ, ο "Ελεύθερος Τύπος" δημοσιεύει δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αποκαλύπτει τα βασικά σημεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" που ανέλαβαν τη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου.

"Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών", είπε χαρακτηριστικά.

Τα σημεία του πορίσματος που σοκάρουν είναι αυτά που αφορούν μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κάνουν λόγο για βασανιστήρια και άγριο bullying. Τον Μάρτιο του 2014 υπήρχε κλιμάκωση των επεισοδίων με αποκορύφωμα να έχουν δέσει τον 20χρονο φοιτητή σε καρέκλα και να τον έχουν κλειδωμένο σε ντουλάπα δωματίου.

Σε άλλη περίπτωση, τα καψώνια σε βάρος του περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα, αλλά να κάνει και το "τζουκ μποξ".

"Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε τόσον καιρό στη Σχολή αυτή", αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατάθεση έδωσε και καθηγήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία φέρεται να λέει ότι είχε ειδοποιήσει εδώ και περίπου 10 μήνες τη Σχολή για την ψυχολογική επιβάρυνση του 20χρονου από τα πειράγματα συμφοιτητών του.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

Δείτε ποιά ήταν τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα για το 2014

Δείτε ποιά ήταν τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα για το 2014 Ο χάρτης των εξαγωγών
Θετικό αντίκτυπο στη συνολική εικόνα των ελληνικών εξαγωγών για το 2014, είχε η ισχυρή ανοδική αντίδραση του τελευταίου τριμήνου του έτους, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί μεγάλο μέρος των πιέσεων που είχαν ασκηθεί κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2013- Σεπτέμβριος 2014.
Αυτό προκύπτει από ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων για το σύνολο του 2014.
Η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών ανήλθε στα 26,9 δισ. ευρώ έναντι 27,3 δισ. το 2013, σημειώνοντας μια μικρή πτώση της τάξης του 1,5%. Αν μάλιστα, εξαιρεθούν από τον υπολογισμό τα πετρελαιοειδή, τα στοιχεία δείχνουν οριακή αύξηση 0,1%.
Ο φυσικός χώρος της Ελλάδας σε όρους εξωτερικού εμπορίου προκύπτει ότι είναι η Ευρώπη, καθώς απορροφά το 65% των ελληνικών εξαγωγών.

Ο χάρτης των εξαγωγών

Η πορεία των ελληνικών εξαγωγών και το 2014 χαρακτηρίστηκε αφ' ενός από την ενίσχυση της ζήτησης εκ μέρους των ευρωπαίων εταίρων και αφ' ετέρου από την υποχώρηση των εξαγωγών προς άλλες παραδοσιακές αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, όπως οι χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, αλλά και η Ρωσία μετά την επιβολή των σχετικών εμπορικών κυρώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, αυξημένες κατά 1,5% εμφανίζονται οι εξαγωγές προς τις 27 χώρες της Ε.Ε., γεγονός που οφείλεται στη σημαντική αύξηση κατά 7,8% προς τις χώρες της Νέας Διεύρυνσης. Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωζώνης εμφανίζουν αύξηση κατά 2,2%. Επίσης, καταγράφεται άνοδος των εξαγωγών κατά 1,8% προς τις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τουρκία).
Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται ελαφρά πτωτική πορεία των εξαγωγών προς τις χώρες των Βαλκανίων (-0,8%) και προς τη Μ. Ανατολή & Β. Αφρική (-1,6%).
Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, οι μεταβολές ήταν σχετικά περιορισμένες. Η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τους προορισμούς των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων. Ακολουθούν η Ιταλία, η Γερμανία,   η Βουλγαρία, η Κύπρος ενώ στην 6η θέση (από την 8η) ανήλθε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ανοδική αντίδραση της βιομηχανίας

Με βάση τα προσωρινά στοιχεία του 2014 κατά μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, καταγράφονται μειώσεις των εξαγωγών στις τέσσερις από τις πέντε μεγάλες κατηγορίες με μοναδική εξαίρεση αυτές των βιομηχανικών προϊόντων, που αποτελούν το 38,4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,1% (σε 10,34 δις. ευρώ από 9,93 δισ. ευρώ το 2013).
Αντίθετα, σημαντική ήταν η μείωση των εξαγωγών καυσίμων κατά -4,9% (σε 10,36 δισ. ευρώ από 10,89 δισ. το 2013), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και το ποσοστό τους στο σύνολο των εξαγωγών στο 38,51% (από 39,87% το 2013). Μειώσεις καταγράφηκαν επίσης για τα αγροτικά προϊόντα (-3,8%, σε 4,59 δισ. ευρώ από 4,76 δισ. ευρώ), λόγω κυρίως της μείωσης εξαγωγών ελαιολάδου, στις πρώτες ύλες (-8,9%, σε 1,03 δισ. ευρώ από 1,13 δισ. το 2013) και στα προϊόντα που δεν ταξινομούνται σε άλλες κατηγορίες (-3%, σε 572,6 εκ. ευρώ από 590 εκ. ευρώ).
Σε ό,τι αφορά τις νέες εισόδους στην κατάταξη των 100 πιο εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας, ξεχωρίζουν οι: μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών (10η θέση), επιβατικά πλοία (65η θέση), σερβιέτες και πάνες (71η θέση), μετρητές αερίων-υγρών-ηλεκτρισμού (79η θέση), συσκευές μετάδοσης δεδομένων (84η θέση), ράβδοι χαλκού και κραμάτων (87η θέση), δεξαμενόπλοια (88ηθέση), μείγματα χρωστικών ουσιών (93η θέση), χοντρόσυρμα από σίδηρο ή χάλυβα (94η θέση), μέρη ανελκυστήρων (95η θέση), ψάρια καπνιστά (96η θέση), λιπάσματα αζώτου-φωσφόρου (98ηθέση), εξαρτήματα μηχανών (99η θέση).
thebest.gr

Τα λεφτά του στο εξωτερικό έβγαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης- To έγγραφο φωτιά του Νικολούδη που προκαλεί ...ταραχή

Τα λεφτά του στο εξωτερικό έβγαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης- To έγγραφο φωτιά του Νικολούδη που προκαλεί ...ταραχή Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ
Ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο νυν υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Π. Νικολούδης, με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή, ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών καθώς ο Γκίκας Χαρδούβελης,  όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της “RealNews” που θα κυκλοφορήσει αύριο φέρεται να ένγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό

Πάτρα: Εξουδετερώθηκε η νάρκη 400 κιλών στο λιμάνι


Τη ναυτική νάρκη που είχε εντοπιστεί σε προχωρημένη διάβρωση, στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, εξουδετέρωσαν πριν από λίγο με ελεγχόμενη έκρηξη ειδικοί πυροτεχνουργοί του πολεμικού ναυτικού.
Η νάρκη είχε εντοπιστεί στις 22 Φεβρουαρίου, είχε βάρος 400 κιλών και πιθανολογείται ότι είχε ποντιστεί στο λιμάνι στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
patrastimes.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...