Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Άκου, Βενιζέλε!


Κύριε Ευάγγελε Βενιζέλε, λέτε ότι αποχωρείτε από το ΠΑΣΟΚ για να μη γίνετε Ζίγδης και Κουβέλης. Μακάρι για εσάς να μένατε στην Ιστορία ως Ζίγδης ή ως «άλλος Ζίγδης». Αλλά θα μείνετε ο ως ο πιο άγαρμπα ελισσόμενος μωροφιλόδοξος πολιτικός. Ο οποίος αν και συνταγματολόγος δέχεται να πειραματιστεί ως υπουργός Οικονομικών σε μια αιμάσσουσα οικονομικά χώρα, για να αναλάβει εξουσία. 

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!! Για συγχώνευση «Goal» και «Έθνους» πήγαινε ο Πήγασος, αλλά ανεστάλη - Τελεσίγραφο στον Μπόμπολα


Mετά την γνωστοποίηση των νέων εξοντωτικών μέτρων (απολύσεις και περικοπές μισθών και δικαιωμάτων) σε βάρος των εργαζομένων στο Εθνος και το Goal News το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία του Τύπου (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, Λιθογράφοι, ΕΣΠΗΤ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αν ο Μπόμπολας δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις του.

Σφαλιάρα 2.500.000ευρώ στο…ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ του Σαμαρά – Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πίσω από τη ΜΚΟ που κατάπιε το μυθικό ποσό για τη…”δημοκρατία στα Βαλκάνια” – “Υπεξαίρεση, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” ο “ΦΕΡΕΛΠΙΣ” γαλάζιος νέος!

papamimik-samaras2__article

Το απίστευτο ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αναζητά τώρα το ΣΔΟΕ που φαίνεται πως ενθυλάκωσε μέσω ΜΚΟ που διαχειριζόταν , ο αγαπημένος του Πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ποιός ήταν ο Παναγιώτης Καραβιώτης και πώς άλλαξε τα δεδομένα στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας

Ποιός ήταν ο Παναγιώτης Καραβιώτης και πώς άλλαξε τα δεδομένα στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας Έκανε μόδα τα ελληνικά ακούσματα

Ο Παναγιώτης Καραβιώτης, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, υπήρξε πρωτοπόρος στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας. Όσοι τον γνώρισαν μιλούν για έναν άνθρωπο πληθωρικό, αεικίνητο και εργατικό παράλληλα, με έντονη προσωπικότητα, που είχε επιμονή και υπομονή, και που αγαπούσε τη δουλειά του. Μια αγάπη που μετέδωσε στα δυο του παιδιά, τα οποία ασχολούνται με τις επιχειρήσεις του πατέρα τους και πλέον είναι οι συνεχιστές του.

Η φωτογραφία που ανέβασε ο γιος του Παναγιώτη Καραβιώτη με τον πατέρα του

Η φωτογραφία που ανέβασε ο γιος του Παναγιώτη Καραβιώτη με τον πατέρα του  Συντετριμένη η τοπική κοινωνία από τον αιφνίδιο θάνατο του γνωστού επιχειρηματία

Με τον δικό του τρόπο αποχαιρέτησε στο facebook ο γιος του Παναγιώτη Καραβιώτη, Άκης, τον πατέρα του. Ανέβασε κεντρική φωτογραφία στο προφίλ του μια ιδιαίτερη φωτογραφία με τους δυό τους σε ρόλο οδηγού και συνοδηγού μέσα στο αυτοκίνητο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Έρχονται 1685 προσλήψεις μέσα στον Φεβρουάριο! Δείτε σε ποιους τομείς!


Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις. Οι προσλήψεις αφορούν τόσο σε μόνιμο προσωπικό όσο και σε εποχικούς.

Για να ξέρετε ποιοι κάνουν κουμάντο στην ευρωπαϊκή οικονομία: Ο «πολύς» κύριος Ντάισελμπλουμ είχε πτυχίο μαϊμού!


Απίστευτες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει στο βιογραφικό του, πτυχίο που δεν πήρε ποτέ.

O Μαλελής αντιδρά στη «γραμμή» Μπάμπη και Αρη


Διχασμένος ο ΣΚΑΙ με τη νέα κυβέρνηση ...

ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ;


Πρόκειται για... ''αμέλεια'' ή χρειάζεται ειδικός επιστήμονας προκειμένου να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μέχρι κ σήμερα 3-2-15, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να εμφανίζεται στην επίσημη σελίδα του στο FB ως ''Πρωθυπουργός της Ελλάδας''.

ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ : ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΟ!!!


"ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ SITES ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟ Τ.Τ."

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΝΔ - ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ (ΑΝΩ ΤΩΝ 84 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!) Ο Κ. ΓΑΒΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ !

O ΝΕΑΡΟΣ ΛΟΥΛΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Ο ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ .

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ : "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΝΔ"ΟΔΥΝΗΡΟ" ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΚΤΙΜΗΣΕ Ο Π. ΥΠΟΥΡΓΟΣ !

''ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ''...


ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ;

''ΑΘΛΙΟ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΞΩ - ΝΑ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ''...


...Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ LAPTOP, TABLET Η INTERNET

Από την Τετάρτη το κουπόνι για δωρεάν laptop, tablet ή internet

Aύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου αρχίζει το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγεί σε 289.300 κοινωνικούς δικαιούχους δωρεάν λάπτοπ, tablet αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο.

Στα μαχαίρια ΗΠΑ - Γερμανία για την... Ελλάδα! Αποφασισμένος ο Ομπάμπα να σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα!

Στα μαχαίρια ΗΠΑ - Γερμανία για την... Ελλάδα! Αποφασισμένος ο Ομπάμπα να σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα!
Στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα ομάδα αμερικανών αξιωματούχων προκειμένου να συνδράμουν την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι αμερικανοί αξιωματούχοι καταφτάνουν με εντολή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.
Η ομάδα αυτή θα αναλάβει τη μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.
Μάλιστα, ο Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε την Καγκελάριο της Γερμανίας να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για κρίσιμες συνομιλίες που θα καλύψουν την κρίση χρέους της Ευρώπης, και το πρόβλημα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ουκρανία, τη Ρωσίας, ζητήματα αντιτρομοκρατίας.

Πηγή: news.gr

ΤΩΡΑ: Έκλεισε το νέο big deal του Σκλαβενίτη - Τι αγοράζει με 60 εκατομμύρια ευρώ

ΤΩΡΑ: Έκλεισε το νέο big deal του Σκλαβενίτη - Τι αγοράζει με 60 εκατομμύρια ευρώ
Σε συμφωνία με τον Σκλαβενίτη για την απόκτηση των ακινήτων της Makro προχώρηση η Grivalia Properties.
Η συμφωνία με τον όμιλο Σκλαβενίτη αφορά την απόκτηση και ταυτόχρονη εκμίσθωση χαρτοφυλακίου εννέα καταστημάτων της πρόσφατα εξαγορασθείσας από τον όμιλο Σκλαβενίτη, Makro Cash & Carry Χονδρεμπορική.
Ειδικότερα η συμφωνία αφορά την απόκτηση του ανωτέρω χαρτοφυλακίου, συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. περίπου, από την Grivalia έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ και την ταυτόχρονη εκμίσθωση τους στη Makro έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατ. ευρώ.
Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από δύο ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στον Βόλο και στην Ξάνθη.
Τα μέρη θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας κατόπιν ρύθμισης ορισμένων τυπικών θεμάτων που σχετίζονται με το νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακίνητων.
Να σημειωθεί ότι η συμφωνία της «Σκλαβενίτης» με την Grivalia ήταν αυτή που διασφάλισε στην πρώτη την απαιτούμενη ρευστότητα έτσι ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά της Makro. Με άλλα λόγια, η «Σκλαβενίτης» πούλησε τα ακίνητα στην Grivalia και μετά τα επαναμίσθωσε.
Πηγή: Fpress.gr

Ευαγγέλος Βενιζέλος: Ποιος Βαρουφάκης; Εγώ έδιωξα την Τρόικα! (VIDEO)

Ευαγγέλος Βενιζέλος: Ποιος Βαρουφάκης; Εγώ έδιωξα την Τρόικα! (VIDEO)
Δύσκολο να τον παρακολουθήσει κανείς, με τα τόσα ψέματα και τις ασυναρτησίες που λέει.
Παραδείγματα για να γίνει αντιληπτό το “μεγαλείο” του ανδρός.
Κάποια στιγμή που ο Χατζηνικολάου κοίταγε τα χαρτιά του (με παλαιότερες συνεντεύξεις του συνομιλητή του), χάιδεψε νευρικά το τσουλούφι του και του είπε, “δεν με κοιτάτε κ. Χατζηνικολάου”.

“Θα…σας κοιτάξω”, του απάντησε με μια δόση ειρωνείας ο δημοσιογράφος.
Λίγο πριν, είχε υποβαθμίσει τη σημασία της κόντρας του Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ, λέγοντας πως εκείνος,… ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ο άνθρωπος που είχε διώξει την τρόικα.
Αναφερόμενος επίσης στην διαπραγμάτευση που κανει η κυβέρνηση, είπε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και χαρακτήρισε το όλο σκηνικό σαν ενα παιχνίδι εντυπώσεων.

Δείτε το βίντεο

Οι μάνες που συγκίνησαν τον Αλέξη Τσίπρα! Δείτε τι τους είπε δακρυσμένος ο Πρωθυπουργός (video)

Οι μάνες που συγκίνησαν τον Αλέξη Τσίπρα! Δείτε τι τους είπε δακρυσμένος ο Πρωθυπουργός (video)
Ο Αλέξης Τσίπρας απέτισε το πρωί φόρο τιμής στους Ελλαδίτες και Κύπριους πεσόντες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το πρωί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου συνομίλησε με συγγενείς των αγνοουμένων διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού θέματος.

«Εχετε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας», είπε ο πρωθυπουργός σε συγγενείς αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό `Αμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη αφίχθη, στο χώρο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας στις 10 το πρωί. Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός μετέβη στη συνέχεια και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, ενώ στη συνέχεια είχε σύντομες συνομιλίες με συγγενείς αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής που  βρίσκονταν στο χώρο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί και σε διεθνή φόρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των αγνοουμένων καθώς είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας. Εχετε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας, τους είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας,σύμφωνα με το sigmalive.gr, συνοδευόμενος από τον κ. Φωκαϊδη αναχώρησε για το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Μυστήριος ΘΑΝΑΤΟΣ στις φυλακές που κρατείται ο Χριστόδουλος Ξηρός! Τον βρήκαν ΝΕΚΡΟ μέσα στο κελί του!

Μυστήριος ΘΑΝΑΤΟΣ στις φυλακές που κρατείται ο Χριστόδουλος Ξηρός! Τον βρήκαν ΝΕΚΡΟ μέσα στο κελί του!
Νεκρός ένας 53χρονος κρατούμενος που είχε καταδικαστεί σε 25χρόνια κάθειρξη για κατά συρροή μεταφορά λαθρομεταναστών...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος ήταν μόνος του στο κελί και γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα βρέθηκε νεκρός από σωφρονιστικό υπάλληλο.
Οι αρχικές φήμες για αυτοκτονία δεν φαίνεται να ευσταθούν και ο θάνατος πιθανότατα οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας θα δείξει ποια ήταν η αιτία θανάτου.
Πηγή: lamiareport.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Το παράξενο VIDEO από την ταφή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Το παράξενο VIDEO από την ταφή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά!
Σύμφωνα με την θρησκεία μας οι νεκροί θάβονται προς την ανατολή ώστε όταν έρθει η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να αναστηθούμε εξ'ανατολάς.
Όπως ο ήλιος ανατέλλει έτσι και ο Κύριος...

Γιατί όμως συνέβη το παρακάτω;


Οριστικό! Καταργήθηκε το 5ευρο στα νοσοκομεία!

Οριστικό! Καταργήθηκε το 5ευρο στα νοσοκομεία!
Στην άτυπη κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ προχωρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, η μία μετά την άλλη, ενώ και οι ασθενείς αρνούνται να καταβάλουν το ποσό μετά τις σχετικές εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχει ήδη καταργηθεί το μέτρο, καθώς κανένας ασθενής δεν το πληρώνει με την ανοχή των διοικητικών υπηρεσιών.

Αλλά και στα νοσοκομεία της επαρχίας, όπως είχε αποκαλύψει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το 5ευρο δεν εισπράχθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα έσοδα από το 5ευρο ανέρχονται σε μόλις 17 εκατ. ευρώ το έτος, όταν είχε προϋπολογισθεί το ποσό των 60 εκατ. ευρώ (5 ευρώ επί 12 εκατ. ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται το έτος στο ΕΣΥ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βόμβα από τον Πούτιν που δίνει στην Ελλάδα 10 δις δολάρια!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βόμβα από τον Πούτιν που δίνει στην Ελλάδα 10 δις δολάρια!
Επίσημη πρόταση... για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Η πρόταση πάντως από πλευράς Ρωσίας είναι ότι «μπορούμε να σας δώσουμε 10 δισ. εδώ και τώρα» και έρχεται σε συνέχεια των αναγκών που έχει η Ελλάδα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της μέχρι να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Το ποσό των 10 δισ. ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν αλλά και τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι με σκοπό να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια και να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.
Τη Ρωσική βοήθεια στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov με τη συνέντευξη του στο CNBC μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέες κυρώσεις στη Ρωσία.
Το «βέτο» της Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και αυτές που είχαν αποφασιστεί να περιοριστούν όσον αφορά στη χρονική τους διάρκεια.
Ερωτηθείς για μία οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Siluanov είχε δηλώσει πως «εάν μία τέτοια αίτηση (εννοούσε οικονομική) υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας».
Οι εξελίξεις φαίνεται πώς έτρεξαν και η Ρωσία δηλώνει πλέον έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα.
Αυτό είναι άλλωστε που έχει προκαλέσει πανικό τόσο στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να δηλώνει πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει χρήματα από τη Ρωσία, όσο και στις ΗΠΑ,οι οποίες σπεύδουν να στείλουν επιτροπή στη χώρα μας για να διερευνήσουν τα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας.
Μετά τις δηλώσεις στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε εντολή να σταλεί στην Αθήνα επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση του χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.
Η αμερικανική ομάδα επρόκειτο να αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.
Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πώς το ενδεχόμενο να αλλάξει η Ελλάδα στρατόπεδο και να προσεγγίσει την Ρωσία, αποδεχόμενη οικονομική βοήθεια, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε Ευρώπη και ΗΠΑ που σπεύδουν τώρα να το... ξανασκεφτούν.
defencenet.gr

Επιτέλους! Απόφαση που δίνει μεγάλη ανάσα στους Έλληνες πολίτες

Επιτέλους! Απόφαση που δίνει μεγάλη ανάσα στους Έλληνες πολίτες
Όχι μόνον δεν είναι... πλέον υποχρεωτική η καταβολή του "εισιτηρίου" των 5 ευρώ για την προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, αλλά κάθε ασφαλισμένος και κάθε ανασφάλιστος κάτοικος της χώρας μας θα έχει πρόσβαση σε ισότιμη περίθαλψη, την ώρα της ανάγκης του.
Αυτό υπογράμμισε χαρακτηριστικά,σύμφωνα με το avgi.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ακόμη ότι "απαιτείται η εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ".Την ίδια στιγμή, ειδική σύσκεψη για το θέμα του θεσμικού προσδιορισμού των καθηκόντων των νοσηλευτών,με την συμμετοχή του Ανδρέα Ξανθού, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ),μετά το πέρας της συνάντησης αντιπροσωπείας της με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή της:
"Σχετικά με το ζήτημα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, ο υπουργός μάς εξέπληξε ευχάριστα, μιας και ήταν ενήμερος και σύμφωνος ότι το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης.
Μάλιστα δήλωσε ότι θα μελετήσει κάθε πτυχή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκαλέσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό, παρόντος και του αναπληρωτή υπουργού κ. Ξανθού, ώστε να δρομολογηθεί η τελική του διευθέτηση".
Για το ίδιο θέμα, πάντως, σε πολύ υψηλούς τόνους εκφράζει η γραμματεία του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Υγειονομικών την αντίδρασή της στην πρώτη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή της:
"Η συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή με το συνδικαλιστικό παραμάγαζο που θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού κλάδου, αποτελεί πρόκληση για το υγειονομικό κίνημα.
Ο κ. Κουρουμπλής, πριν ακόμα συναντηθεί με τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ) προσέτρεξε να συζητήσει με τον διασπαστικό συνδικαλιστικό βραχίονα της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα του νοσηλευτικού κλάδου". Παν. Κουρουμπλής:
Γηρασμένο το δημόσιο σύστημα Υγείας
Εξάλλου, για την ανάγκη θεσμικού επαναπροσδιορισμού του γηρασμένου δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας έκανε μεταξύ άλλων λόγο την περασμένη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:
"Η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελούν κρίσιμους πυλώνες ασφάλειας ή ανασφάλειας, βεβαιότητας ή αβεβαιότητας, ισότητας ή ανισότητας στους πολίτες, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, στοχεύει στον θεσμικό επαναπροσδιορισμό ενός γηρασμένου πια συστήματος, το οποίο, βέβαια, προσέφερε υπηρεσίες, όμως αναμφισβήτητα χρειάζεται σημαντική ‘αιμοδότηση' στελεχικού δυναμικού, ποιότητα και αποτελεσματική διαχείριση"...

Σοκ και δέος με τις αποκαλύψεις που έρχονται από το ΣΔΟΕ - Στην φυλακή όσοι κατάκλεψαν το κράτος!

Σοκ και δέος με τις αποκαλύψεις που έρχονται από το ΣΔΟΕ - Στην φυλακή όσοι κατάκλεψαν το κράτος!
Χωρίς αιχμαλωσίες από διαπλοκές με το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα και χωρίς «χρέη» του παρελθόντος σε «χορηγούς» του ΣΥΡΙΖΑ (όπως υπάρχουν για άλλα κόμματα) η κυβέρνηση, μία εβδομάδα μετά την εκλογή της, κάνει το μεγάλο άλμα.
Δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών και των εφοριών, στη γενική γραμματεία κατά της Διαφθοράς και στους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, να προχωρήσουν άμεσα στη διαπίστωση και δημόσια αποκάλυψη «όσων κατάκλεψαν το κράτος σε όποιο υψηλό οικονομικό επίπεδο κι αν βρίσκονται» (μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιποί).

Με πρωτοβουλία της αν. υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημιουργούνται ήδη οι μηχανισμοί έρευνας και ελέγχου όσων είναι ύποπτοι για μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, για φοροδιαφυγή και εξαγωγή τεράστιων, αδήλωτων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, ενώ τρεις ομάδες με ειδικούς εφοριακούς και οικονομικούς ελεγκτές έχουν ήδη ανοίξει και εγκύψει πάνω στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και Λονδίνου, εξετάζοντας μία προς μία τις περιπτώσεις μεγάλων ελληνικών καταθέσεων από ιδιώτες στο εξωτερικό.
«Θα τους βρούμε όλους και όλα θα γίνουν σε πλήρη διαφάνεια και στο φως της δημοσιότητας και τα ονόματα που θα αποκαλυφθούν, θα προκαλέσουν σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε στο Newsbomb.gr, σήμερα το πρωί, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Ο -προς το παρόν- γενικός γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραδώσει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης όλους τους φακέλους με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, που είχε συγκεντρώσει στο γραφείο του, με μεγάλα ονόματα κατηγορουμένων, υποθέσεις όμως που δεν προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Σε ερώτησή μας, αν θα παραμείνει στη θέση του μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι θα βοηθήσει με κάθε μέσο τη νέα κυβέρνηση, για να διαχειριστεί όπως πρέπει τα μεγάλα σκάνδαλα που έχει στο αρχείο του, αλλά για λόγους ιδεολογικούς-πολιτικούς έχει ήδη δηλώσει την παραίτησή του στο σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης.
Πηγή: Newsbomb.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...