Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ !!! Δείτε τα πτυχία του Βαρουφάκη και του Ντάισελμπλουμ...


Μετά την κόντρα που είχαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μοιραία το φως της δημοσιότητας πέφτει πάνω τους...

''ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ''...


Ο  ΤΕΩΣ Γ.Γ. ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ TH ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ...

''ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ''...


ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΤΙΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ...

O ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 

''AN HMOYN YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ...


... ΟΠΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ''...

Μεσσηνιακός πόλεμος στη ΝΔ - Ολοι εναντίον Σαμαρά


Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την έδρα της πατρογονικής Μεσσηνίας και έτσι επανεκλέγεται ο επιλαχών στη Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Oι «Μουρούτηδες», ο Χατζηνικολάου και οι λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας


«Ο Σαμαράς υπέστη εκλογική πανωλεθρία, δεν τόλμησε να αντικρίσει ούτε τον λαό ούτε τους δημοσιογράφους, μίλησε προεκλογικά απέναντι σε γλάστρες. Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες, ο Σαμαράς δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τον Τσίπρα».

Aποχωρεί από την «Αυγή» ο Ν. Φίλης


«Κύριε διευθυντά τώρα που γίνατε βουλευτής θα συνεχίσετε να ασχολείστε με την "Αυγή"»; 

Επιστρέφει στη δημοσιογραφία ο Χρήστος Μαχαίρας


Αποχωρεί από την ΔΗΜΑΡ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μετά το χαμηλότατο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Φώτης Κουβέλης και την αποτυχία του να μπει στη Βουλή. 

Παίρνει άδεια o Τράγκας - Εύσημα στην κυβέρνηση!


Δεν ξέρω με ποια παράταξη θα κυκλοφορεί αύριο ο Τράγκας: με τη μονή μπλε ή τη ζυγή κόκκινη; Σήμερα (σσ χθες) το πρωί, πάντως, στον Real fm φορούσε Συριζαίικα. Όλοι φίλοι του στην Κυβέρνηση και όλο ευχές. 

Ποιοι προωθούν γνωστό δημοσιογράφο για αρχηγό της ΝΔ;


Από καιρού εις καιρόν διαβάζουμε κάποια άρθρα του antinews όπου μπορείς να πληροφορηθείς διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. 

Ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ΝΔ ...


Το αρνητικό ρεκόρ των χαμηλότερων ποσοστών στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μέσα σε 5 χρόνια προεδρίας κατάφερε να συρρικνώσει τα ποσοστά της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και να καταγράψει τα τέσσερα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυση της.

Ο Σταύρος θύμωσε! ...


Δύο αποστολές του ανέθεσαν, απέτυχε παταγωδώς και στις δύο!

Το αυτογκόλ της Σίας Κοσιώνη


Ενώ η ανκοργούμαν του ΣΚΑΪ έκανε επιτυχία χθες με την συνέντευξη του Μάρτιν Σουλτς, ο τρόπος παρουσίασης της ήταν ατυχής. 

Ο Νίκος Παππάς αποφασίζει για την ΕΡΤ ...


Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας 

Ελληνικές σημαίες κατά της Μέρκελ στη μεγάλη πορεία των Podemos στη Μαδρίτη! (PHOTO+VIDEO)

Ελληνικές σημαίες κατά της Μέρκελ στη μεγάλη πορεία των Podemos στη Μαδρίτη! (PHOTO+VIDEO)
Πλήθος κόσμου στη Μαδρίτη της Ισπανίας για τη μεγάλη πορεία που οργανώνει το “Podemos”, στην οποία υπάρχουν και ελληνικές σημαίες μαζί με πανό κατά της Μέρκελ καθώς αναμένεται να εκφραστεί η συμπαράσταση του ισπανικού λαού προς τον ελληνικό. Στο παρακάτω youtube λινκ, στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απευθείας σύνδεση.
Από το site “la marcha del cambio” (η πορεία της αλλαγής) αναφέρονται τα παρακάτω.
“Το 2014 θα καταγραφεί ως το έτος στο οποίο η πλειοψηφία των κακοποιημένων πολιτών απελευθερώθηκαν από την παραίτηση και την λογική “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, και δώσαμε μία καλή τρομάρα σε όλους τους προνομιούχους. Τους διαμηνύσαμε ότι είμαστε πολίτες και όχι δούλοι, ότι εχουμε δικαίωμα στα δικαιώματα, ότι πρέπει να διορθωθούν άδικες πολιτικές και σημαντικές αδυναμίες που καταστρέφουν την χώρα μας, ξεπουλάνε την εθνική κυριαρχία, φρενάρουν το μέλλον και φτωχαίνουν τον κόσμο. Κάποιοι λίγοι, ελάχιστοι, όπως πάντα, ένοιωσαν άβολα. Πίστεψαν ότι η πολιτική ήταν μόνο δικό τους προνόμιο, ξέχασαν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς την λαϊκή συμμετοχή. Πολλοί άλλοι όμως, περισσότεροι, πίστεψαν σε μία ουτοπία: “οι πολίτες μπορούμε (podemos)”.
“To 2015 θα είναι το έτος της αλλαγής, της ανασύστασης της δημοκρατίας και θα επαναφέρουμε τους θεσμούς προς όφελος των πολιτών. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Τώρα, μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με δουλειά δίχως σταματημό, με υπευθυνότητα και ειλικρίνια και με πυγμή απέναντι σε αυτούς που έφταιξαν. Σκοπός η δημιουργία μίας νέας συμφωνίας, μία νέα πλειοψηφία καθολική αποτελούμενη από πολίτες για την λαϊκή κυριαρχία και την πολιτική αλλαγή. Με τους καλύτερους στο πλευρό μας, με τους πολίτες αφοσιωμένους στον σκοπό με την θέρμη και την χαρά των περισσότερων.”


koutipandoras.gr

Μέχρι και οι ξένοι το λένε: Μας χρωστάνε, ΔΕΝ τους χρωστάμε! Πόσα τρισεκατομμύρια ΧΡΩΣΤΑΕΙ η Γερμανία στην Ελλάδα;

Μέχρι και οι ξένοι το λένε: Μας χρωστάνε, ΔΕΝ τους χρωστάμε! Πόσα τρισεκατομμύρια ΧΡΩΣΤΑΕΙ η Γερμανία στην Ελλάδα;
Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της. Αφορμή για το δημοσίευμα αποτέλεσε η επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.
«Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις. Η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η «Βέρμαχτ»», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Η οργή της Αθήνας για το αναγκαστικό δάνειο με τα δεκαπέντε μηδενικά», στο οποίο φιλοξενείται συνομιλία με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Παναγιώτη Καρακούση.
Ο ίδιος, που, όπως σημειώνει η εφημερίδα «με την ομάδα εργασίας επί δύο χρόνια ερεύνησαν και υπολόγισαν τί οφείλει η Γερμανία στους Έλληνες μέχρι σήμερα», εκφράζει θλίψη βλέποντας, όπως λέει, μερικούς στη Γερμανία και αλλού να αμφισβητούν το προφανές, δηλαδή τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα, καθώς αρκεί και μόνον να αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, με το 19 ο/ο του πληθυσμού της εκείνη την εποχή, δηλαδή 1,4 εκατομμύρια Έλληνες, να έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί.

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Καραβιώτη – Θλίψη από τον ξαφνικό χαμό του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Καραβιώτη – Θλίψη από τον ξαφνικό χαμό του – ΦΩΤΟ Δεκάδες Πατρινοί τον αποχαιρέτησαν
To τελευταίο αντίο είπαν σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου, πλήθος κόσμου στον Παναγιώτη Καραβιώτη, τον πατρινό επιχειρηματία που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 60 του χρόνια. Συνάδελφοί του, φίλοι, θαμώνες των καταστημάτων του, αλλά και σύσσωμο το προσωπικό τον αποχαιρέτησαν σε κλίμα θλίψης.

Έπαθε “εγκεφαλικό” η Άνγκελα μετά τον τσαμπουκά του Βαρουφάκη! Αρνείται να δει τον Τσίπρα επίσημα!


Πηγές της γερμανικής καγκελαρίας αναφέρουν πως η Άνγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να στριμώξει την Ελλάδα αποφάσισε να μην δει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ούτε επίσημα, αλλά ούτε καν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί περίπου σε δύο εβδομάδ .

Οι αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο

Οι αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο

Οι αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο! Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνεται για την ημέρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες διαπραγματευόμενη το ελληνικό χρέος και το αίτημα για κούρεμά του.
Το κάλεσμα γίνεται μέσω Facebook και ήδη μέσα σε ελάχιστες ώρες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 11.000 προθέσεις συμμετοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία σε μία τέτοια κίνηση θα έχει υψηλό συμβολισμό, καθώς ο κόσμος – οι Αγανακτισμένοι αυτή τη φορά όχι με την ελληνική κυβέρνηση αλλά με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο – θα σταθεί αρωγός στις ελληνικές προσπάθειες για ένα New Deal και θα στείλει σαφές μήνυμα στους ευρωπαίους για τερματισμό της αδιέξοδης πολιτικής, παρέχοντας στήριξη στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος και Λευκού πύργου, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην «πολιτισμένη» Ευρώπη» σημειώνουν οι διαχειριστές της νέας σελίδας που δημιουργήθηκε στο Facebook και μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 8.000 πολίτες έχουν δηλώσει ότι θα πάνε.
Πρόκειται για την σελίδα: «ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ».
Το αρχικό κάλεσμα γίνεται για τις 17 Φεβρουαρίου ωστόσο όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «η ημερομηνία του συλλαλητηρίου είναι ενδεικτική και θα οριστικοποιηθεί όταν γίνει γνωστή η ημερομηνία της συνδιάσκεψης».
toxwni.gr

Δεν τους φοβίζει ΤΙΠΟΤΑ! Οι απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους που έχουν "παγώσει": "Καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ, αλλά δεν θα φάμε τον..."!(Video)

Δεν τους φοβίζει ΤΙΠΟΤΑ! Οι απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους που έχουν
«Θα πούμε καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι στο δείπνο ο ελληνικός λαός», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το δείπνο της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Αναφορικά με το πότε θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός με τη Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την κυρία Μέρκελ όταν έρθει η ώρα... Νομίζω αυτή τη στιγμή έχει ένα πάρα πολύ πυκνό πρόγραμμα το οποίο αφορά και τις συναντήσεις του με τον Ιταλό ηγέτη, Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Μετά υπάρχουν οι υποχρεώσεις της βουλής».
Σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην χώρα μας παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία συζήτηση στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο από το να παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αυτό δεν έπρεπε να εκπλήξει κανέναν».
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση του προγράμματος ο κ. Παππάς απάντησε αρνητικά. «Μπορούμε να συζητήσουμε με τους εταίρους, να διαμορφωθεί ένα πολιτικό πλαίσιο για να ξεκινήσει μία συζήτηση η οποία θα καταλήξει σε μία αμοιβαία αποδεκτή και επωφελή λύση και για μας και για τους εταίρους».
«Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος δεν μπορεί να είναι άλλα από αυτά που ενέκρινε ο ελληνικός λαός. Και οι εταίροι μας για ορισμένες μεταρρυθμίσεις είναι όχι μόνο υποστηρικτικοί αλλά και ενθουσιώδεις, με την έννοια ότι βλέπουν απέναντι μία κυβέρνηση η οποία είναι έτοιμη να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να χτυπήσει τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος. Οι προκάτοχοί μας δεν είχαν πολιτικά αποθέματα να πείσουν για κάτι τέτοιο. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι πολύ μεγάλα περιθώρια συζήτησης, και νομίζω ότι και τις επόμενες μέρες οι πολιτικές δυναμικές θα είναι τέτοιες που θα βελτιώσουν το κλίμα για τις ελληνικές θέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες επαφών και διαμόρφωσης συμμαχιών και νομίζω ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε και τη διαμόρφωση του πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει σε όλους μας από κοινού να πάμε παρακάτω. Είμαστε πολλοί αισιόδοξοι ότι και εμείς και οι εταίροι μας θα λειτουργήσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να σώσουμε και την Ευρώπη από τις εσφαλμένες πολιτικές».
«Η διαπραγμάτευση θα έχει και χρόνο, δεν θα γίνει μία και έξω, και θα έχει πολλά επίπεδα. Μέσα στην πορεία των διαπραγματεύσεων θα μπορούμε να ασκούμε ως κυρίαρχη χώρα εθνική πολιτική η οποία δεν δημιουργεί νέα ρήγματα, θα μπορούμε να προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία και με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώνουμε και τη διαπραγματευτική μας θέση» διευκρίνισε ο υπουργός.

Πάτρα: Αναβάλλεται η αποψινή πρώτη πλοήγηση του 50ου κρυμμέου θησαυρού

Πάτρα: Αναβάλλεται η αποψινή πρώτη πλοήγηση του 50ου κρυμμέου θησαυρού Λόγων των καιρικών συνθηκών
Η 1η Νυχτερινή Πλοήγηση του 50ου Κρυμμένου Θησαυρού με θέμα «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας», που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, αναβάλλεται λόγω καιρικών φαινομένων.
Όσον αφορά για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης του παιχνιδιού, τα πληρώματα θα ενημερωθούν σε επόμενη επικοινωνία από την ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού.
thebest.gr

Πάτρα: Παράσυρση ηλικιωμένης στην Πατρών - Κλάους από ΙΧ - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάτρα: Παράσυρση ηλικιωμένης στην Πατρών - Κλάους από  ΙΧ - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν
Μια 75χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ γύρω στις 11 το πρωί στην Πάτρα, στην οδό Πατρών - Κλάους, κοντά στη συμβολή της με τον οδό Πέλοπος.
Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε οπισθεν πορεία, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να παρασυρθεί και να τραυματιστεί.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
thebest.gr

Πάτρα: Δυνατοί άνεμοι και βροχή - Φούσκωσαν χείμαρροι - Ποτάμια οι δρόμοι - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο - Πού θα χτυπήσει η ανεμοθύελλα

Πάτρα: Δυνατοί άνεμοι και βροχή - Φούσκωσαν χείμαρροι - Ποτάμια οι δρόμοι - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο - Πού θα χτυπήσει η ανεμοθύελλα Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα
Δυνατοί άνεμοι πνέουν ήδη στην Πάτρα και το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό από χθες.  Από τις 9 περίπου το πρωί στην Πάτρα άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή  σε διάφορες περιοχές της Πάτρας μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αρόη, Δεμένικα και Οβρυά. Όπως είπε στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μελάςσυνεργεία βρίσκονται σε σημεία όπου βρίσκονται χείμαρροι κι έχουν κατεβάσει νερό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαπιστωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Βούντενη, χείμαρρος Παναγίτσα και Πλατάνι είναι τα σημεία που ελέγχονται.
Από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Ανοιχτή παραμένει προς το παρόν η γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο.
Με καθυστέρηση έφτασε στην Ηγουμενίτσα από την Πάτρα το Super Fast II με 341 επιβάτες. Το πλοίο ταξίδευε προς την Ηγουμενίτσα με 8 μποφόρ και όταν έφτασε στο λιμάνι διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα Ι.Χ. στο γκαράζ είχαν μετακινηθεί.
Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα
Γενικά, κακοκαιρία αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (01-02-2015), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Ανέμους γενικά νοτίων διευθύνσεων που η έντασή τους κατά περιόδους θα φθάνει:
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ του Σαββάτου.
Στις υπόλοιπες περιοχές τα 8 με 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
2. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές:
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Κατά διαστήματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και πιθανώς το ανατολικό Αιγαίο.
3. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).
Από σήμερα σχηματίζεται ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό σε ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα υποστεί για 10 με 12 μέρες μεγάλες καιρικές μεταβολές, με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες περιοχές κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Στις νοτιότερες περιοχές και στη Μεσόγειο περιμένουμε κυρίως ισχυρούς δυτικούς - νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, αλλά στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 10 και τα 11 μποφόρ σήμερα, το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή.
Οι περιοχές που εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και η Πάτρα, όπως αναφέρει το newsit.gr Οι περιοχές αυτές θα πληγούν απο ισχυρές καταιγίδες και ανέμους που από το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ και τη νύχτα δεν αποκλείεται να φτάσουν ακομη και τα 9 μποφόρ.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου η σαρωτική ανεμοθύελλα
Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Οι περιοχές που θα πληγούν απο την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Νάυπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.
Η ανεμοθύελλα αργότερα θα επηρρεάσει το Σαρωνικό, την Ύδρα, την Ερμιόνη, την Επίδαυρο, την Αίγινα και το Σούνιο. Στη συνέχεια θα πληγούν οι περιοχές του νότιου Ευβοϊκού, η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κάρυστος, το Μαντούδι και το Λαύριο.
Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περάσει στην Κέα, τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και ιδιαίτερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ στην Σκύρο, τον Αι-Στράτη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Λιγοτερο απο τους σαρωτικούς ανέμους θα επηρρεαστούν η Μυτιλήνη και η Χίος.
Ισχυρούς ανέμους όμως θα έχουμε και στην ξηρά, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, στο Μαίναλο στην Πελοπόννησο αλλά και στον Θεσσαλικό κάμπο με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στον Θερμαϊκό κόλπο με τη Χαλκιδική και τη Θάσο.
Η θερμορκασία το Σάββατο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες ωστόσο θα πνέουν εως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 15 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 12 βαθμούς κελσίου. 
Μποφόρ λίγο κάτω απο τον...τυφώνα
Οπως εξηγεί στο Newsit o Τάσος Αρνιακός τα μποφόρ σημαίνουν:

- 8 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 60-75 χιλιόμετρα την ώρα
- 9 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 75-90 χιλιόμετρα την ώρα
- 10 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 90-100 χιλιόμετρα την ώρα
- 11 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 100-120 χιλιόμετρα την ώρα. 

Από τα 120 χιλιόμετρα και πάνω η ταχύτητα των ανέμων μπαίνει στην κατηγορία του τυφώνα. 

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή
Περιμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από 1.300 με 1.400 μέτρα υψόμετρο και πάνω και αυτό λόγω των νοτιάδων. Στην υπόλοιπη  χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και περιμένουμε μόνο λίγες νεφώσεις. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και για λίγο εως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 17 βαθμούς και στα νησιά απο 12 εως 20 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε μικρά διαστήματα με νεφώσεις και περισσότερες ώρες με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 7 μποφόρ, τοπικά εως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.
thebest.gr

Πάτρα: Ανετράπη γερανοφόρο όχημα στον Ψαθόπυργο,στη Νέα Εθνική - Εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανετράπη γερανοφόρο όχημα στον Ψαθόπυργο,στη Νέα Εθνική - Εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Στην Παλιά Εθνική  Οδό
Ένα φορτηγάκι με καλοθογερανό ανετράπη γύρω στις 12 το μεσημέρι στην Πάτρα, στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Ψαθοπύργου.
Από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία το όχημα ανετράπη. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό.
Οι οδηγοί που διέρχονται από το σημείο καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται εκε περιτροπής από μία λωρίδα. Στο σημείο, επιπλέον, εκτελούνται έργα.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.
thebest.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...