Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δημοσιογραφικές κωλοτούμπες...


Γράφει ο  Γιάννης Παντελάκης


4.000.000 EYΡΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...




Τη δέσμευση ποσού τεσσάρων εκατ. ευρώ για την καταβολή εκλογικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ενέκρινε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Θεοχαρίδης.

ΛΙΩΜΑ...


ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Επιστρέφει η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!! - Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση για αύριο Τρίτη...


Από τις απογευματινές ώρες σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών. Παγετός το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Λιγότερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν 40.000 φορολογούμενοι! Δες πως θα τα καταφέρεις και εσύ!


Μετά από τις αλλαγές και διορθώσεις που έκαναν στο Ε9, τουλάχιστον 40.000 ιδιοκτήτες ακινήτων πέτυχαν να γλυτώσουν ένα μέρος του φόρου.

Σας ενδιαφέρει: Ο ΟΑΕΔ μοιράζει χρήμα στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις


Επιδοτήσεις έως και 40.000 ευρώ και σε ποσοστό 100% της επένδυσης θα λάβουν περίπου 1.250 άνεργοι του ΟΑΕΔ ώστε να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση και να βγουν από τον ''γολγοθά'' της ανεργίας βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης την δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Έρχεται νέο κύμα ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ!! - Πού θα χτυπήσει;;

kakokairia


Μετά τις χθεσινές λιακάδες, μια εξπρές κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα από το πρωί με ισχυρούς ανέμους που ξήλωσαν τα πάντα στη Θεσσαλονίκη. 

Η πιο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ φιλία!! - Γάτα καθοδηγεί ΤΥΦΛΟ σκύλο...

Η πιο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ φιλία!! - Γάτα καθοδηγεί ΤΥΦΛΟ σκύλο...

Η αληθινή φιλία δεν γνωρίζει φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα. Ένας αληθινός φίλος είναι πάντα εκεί για σένα, και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια γι’ αυτό το ζευγάρι των ασυνήθιστων κολλητών!

Στα Χανιά είχε… ΣΤΟΠ!

Στα Χανιά είχε… ΣΤΟΠ!

Η Παναχαϊκή γνώρισε την ήττα με 2-1 από τα Χανιά εκτός έδρας. 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ !!! Πέθανε ο πατέρας του Πατρινού αθλητικογράφου , Προκόπη Κόγκου !


Έφυγε από τη ζωή αργά το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 75 ετών, ο εργολάβος κατασκευαστής οικοδομών Χρήστος Κόγκος, πατέρας του δημοσιογράφου-αθλητικού συντάκτη της εφημερίδας «Γνώμη» Προκόπη Κόγκου.

Χαμός στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη - Κοπέλα λιποθύμησε πάνω στην σκηνή και...! (VIDEO)

Χαμός στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη - Κοπέλα λιποθύμησε πάνω στην σκηνή και...! (VIDEO)
Από την ομιλία του Προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στη Θεσσαλονίκη, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς μία κοπέλα που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και λίγο έλειψε να λιποθυμήσει…
Ο κ. Θεοδωράκης διέκοψε την ομιλία του προκειμένου να βοηθήσει τη νεαρή κοπέλα ενώ αστειεύτηκε λέγοντας: «Το νερό είναι λίγο ε; Ούτε εγώ έχω ποτήρι… Κάτι γίνεται. Το φυλάμε όλο στο Ποτάμι ε; Ποτίζουμε…»
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: enikos.gr

ΤΡΟΜΟΣ στο Μοσχάτο! Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ! (PHOTOS+VIDEO)

ΤΡΟΜΟΣ στο Μοσχάτο! Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ! (PHOTOS+VIDEO)
Όλα έγιναν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ στην οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ ήταν σε επιφυλακή καθώς διέφευγαν δράστες ληστείας στην περιοχή του Αλίμου που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν φύγει από το σημείο της ληστείας με αυτοκίνητο.

Λίγα λεπτά μετά τις δέκα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θεώρησαν ύποπτο ένα αυτοκίνητο και έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει.

Ο οδηγός δεν υπάκουσε και το αυτοκίνητο με τα τρία άτομα άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Στην οδό Θεσσαλονίκης οι ύποπτοι εγκλωβίστηκαν καθώς ο δρόμος κατέληγε σε αδιέξοδο.

Τότε ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο και οι δύο συνεπιβάτες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν για να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό.

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τους πυροβολισμούς και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει όμως οι αστυνομικοι για να τους προφυλάξουν δε τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το σημείο.

Οι άλλοι δύο δράστες κατάφεραν να χαθούν στα στενά. Παρά το ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την περιοχή δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν.
Τρόμος στον Άλιμο - Ληστεία στη Λ. Καλαμακίου
Όλα ξεκίνησαν περίπου μια ώρα νωρίτερα στη λεωφόρο Καλαμακίου στον Άλιμο όταν τρεις ληστές με τα όπλα προτεταμένα μπήκαν σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.
Ο άτυχος υπάλληλος του πρακτορείου ήταν μόνος εκείνη την ώρα στο κατάστημα και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι ληστές αφού τον ακινητοποίησαν πίσω από το γκισέ του άρπαξαν τις εισπράξεις της ημέρας που λόγω Κυριακής ήταν υψηλές, ενώ οι δράστες άρπαξαν και τα δελτία που κέρδιζαν και τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν.

Μέσα σε τρία λεπτά οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση.
Αν και είχαν αρπάξει το κινητό του υπαλλήλου του πρακτορείου ο άτυχος άνδρας κατάφερε να ενημερώσει την αστυνομία και έτσι στήθηκαν μπλόκα παντού.

Το κινητό που άρπαξαν οι δράστες από τον υπάλληλο του ΠΡΟΠΟ βρέθηκε στα χέρια του οδηγού του αυτοκινήτου στο Μοσχάτο και έτσι οι αστυνομικοί είναι πλέον βέβαιοι ότι έχουν στα χέρια τους τον έναν από τους δράστες.

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Επιστρέφουν τα ΧΙΟΝΙΑ! Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα ΛΕΥΚΑ;

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Επιστρέφουν τα ΧΙΟΝΙΑ! Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα ΛΕΥΚΑ;
Ο καιρός θα έχει ξανά άγριες διαθέσεις! Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες όπου στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ταυτόχρονα, χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις από 8 έως και 9 μποφόρ.
Αναλυτικά:
- Σήμερα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αυτά κατά τόπους θα είναι ισχυρά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και ορεινές της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ.
Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν.
Την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά βαθμιαία την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
MΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
ΑΝΕΜΟΙ: Στη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργά το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιδουτιοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία απο΄τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα νότια από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 5 έως 10 βαθμούς. Σε πραιτέρω πτώση από το βράδυ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά. Εξασθένη των φαινομένων τη νύχτα.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Απο 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθησαν Τούρκοι παραστρατιωτικοί στην Πλατεία Συντάγματος!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθησαν Τούρκοι παραστρατιωτικοί στην Πλατεία Συντάγματος!
Στην Πλατεία Συντάγματος εντοπίστηκαν και οι τελευταίοι τέσσερις Τούρκοι της “Επιτροπής Ταλάτ Πασά” που κατάφεραν να διαφύγουν των ελέγχων τα προηγούμενα 24ωρα, μέσω περιφερειακών αεροδρομίων

Τέλος δόθηκε στην προσπάθεια να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και μάλιστα μέσα στην χώρα μας, σε ομάδα Τούρκων παραστρατιωτικών της διαβόητης εξτρεμιστικής «Επιτροπής Ταλάτ Πασά» και «Γκρίζων Λύκων», που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την Βουλή για τον νόμο που αφορά την άρνηση των γενοκτονιών Ποντίων και Αρμενίων.

Χθες, το πρωί και όπως πρώτο το NEWS247 ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμά του, εντοπίστηκε στο διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένα γκρουπ έως και 18 Τούρκων αξιωματούχων και πρώην αξιωματούχων, (στρατιωτικών, πολιτικών, δήθεν συγγραφέων κλπ) που αποτελούν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά», ένα παρακλάδι ουσιαστικά των «Γκρίζων Λύκων».
Οι θρασύτατοι Τούρκοι ακροδεξιοί, μέλη των οποίων μάλιστα έχουν κατηγορηθεί για πολλές ύποπτες υποθέσεις δολοφονιών, ήρθαν εδώ για να… «απαιτήσουν» από το ελληνικό Κράτος να πάρει πίσω αυτόν τον νόμο και ήθελαν να οργανώσουν σχετική διαμαρτυρία σήμερα, έξω από την Βουλή.

Κατόπιν συνεννόησης και με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αυτά τα περίπου 18 άτομα χαρακτηρίστηκαν όλοι ως μη επιθυμητά πρόσωπα στην χώρα μας και ως επικίνδυνοι για την διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας και απελάθηκαν πριν προλάβουν καν να περάσουν τις πύλες εξόδου του αεροδρομίου. Χθες όμως και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ κατάφεραν να μπουν στην χώρα με διαφορετικές πτήσεις και μέσω περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα άτομα, τους οποίους έχασαν οι Αρχές και από το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ για τον εντοπισμό τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν να είχαν εντοπιστεί εντός της τουρκικής Πρεσβείας, ωστόσο εντοπίστηκαν περίπου στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου προσήχθησαν άμεσα, οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο και απελάθηκαν πίσω στην χώρα τους, χωρίς πολλά-πολλά, όπως και οι προηγούμενοι.

Πρεμιέρα για τις εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πρεμιέρα για τις εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Στο πλαίσιο της τακτικής χειμερινής περιόδου εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας εκείνη την ημέρα θα είναι από τις 11 το πρωί, έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, που εκδόθηκε την Παρασκευή, τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων μετά την έκπτωση.
Οι επικείμενες εκπτώσεις, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, «έχουν ιδιαίτερη σημασία για χιλιάδες επιχειρήσεις που περιμένουν αναθέρμανση της κίνησης, έτσι ώστε να αποφύγουν τις δυσμενείς παρενέργειες της αναδουλειάς. Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο αυτό είναι οικονομικά δυνατόν, τις πλέον συμφέρουσες τιμές των ειδών αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη. Οι έμποροι, θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους καταναλωτές με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων έτσι ώστε να αναστρέψουν έστω και προσωρινά το υποτονικό κλίμα της αγοράς».
Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, συμβουλεύει τους καταναλωτές:
  1. Να ιεραρχήσουν τις αγορές τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.
  2. Να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας. ιδιαίτερα πριν από την έναρξη των εκπτώσεων για να διαπιστώνουν εάν από την έναρξή τους εμπεριέχουν έκπτωση.
  3. Να καταρτίσουν λίστα με τα απαραίτητα είδη.
  4. Να διαχωρίσουν το θέλω από το χρειάζομαι.
  5. Να μην αγοράζουν βεβιασμένα, γιατί κερδισμένοι καταναλωτές θα είναι αυτοί που η αγοραστική τους συμπεριφορά θα είναι πέρα του δέοντος ορθολογική.
  6. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να βιάζονται καθώς οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν επιλέξουν τα απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό τους.
  7. Να ενημερώνονται για τις αλλαγές των ειδών που αγοράζουν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
  8. Να ζητάνε αποδείξεις, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.
  9. Να ζητάνε πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν με δόσεις.
  10. Nα καταγγέλλουν οτιδήποτε «στραβό» πέφτει στην αντίληψή τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για παραπλανητικές - πλασματικές εκπτώσεις.

Ασύλληπτο ΞΥΛΟ στην Κόρινθο! ''Πόλεμος'' μεταξύ χούλιγκαν με 49 συλλήψεις!

Ασύλληπτο ΞΥΛΟ στην Κόρινθο! ''Πόλεμος'' μεταξύ χούλιγκαν με 49 συλλήψεις!
Εκτός από Έλληνες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε Αλβανούς, Σουηδούς, Άγγλους και Βούλγαρους...

Συνελήφθησαν στην Κόρινθο 49 άτομα - 39 άντρες ηλικίας από 14 έως 53 ετών και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 16 έως 53 ετών, ελληνικής υπηκοότητας, καθώς και ένας 19χρονος Βούλγαρος, ένας 38χρονος 'Αγγλος, δύο Σουηδοί 24 και 25 ετών και δύο Αλβανοί 21 και 19 ετών - για παράβαση των νόμων για τα όπλα, βεγγαλικών και για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφείο λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου στην Κόρινθο, στο οποίο βρίσκονταν όλοι οι παραπάνω και συνελήφθησαν, καθώς βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, ένα ξύλινο λοστό, μήκους 50 εκατοστών, ξύλινο καδρόνι, μήκους 84 εκατοστών, δώδεκα πυροτεχνήματα δαπέδου, τέσσερα καπνογόνα, τέσσερις πυρσούς χεριού, τρεις αυτοσχέδιες κροτίδες, τρία ζευγάρια γάντια και τρεις κουκούλες τύπου «full face».
Επιπλέον, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λίγο νωρίτερα στην Κόρινθο αρχικά προέβησαν στη ρίψη μίας κροτίδας και πετρών στον εξωτερικό χώρο καφετεριών, ενώ συνεπλάκησαν επίσης με θαμώνες των καταστημάτων, και ακολούθως πήγαν έξω από το γραφείο της λέσχης φίλων του αθλητικού σωματείου, όπου ενεπλάκησαν εκ νέου με διερχόμενους πολίτες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ ερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της λέσχης.

Πηγή: newsit.gr

Την μάτιασαν: Η επική τούμπα της καλλονής πρωθυπουργού της Δανίας στο Παρίσι που κάνει τον γύρο του πλανήτη (PHOTOS)

Την μάτιασαν: Η επική τούμπα της καλλονής πρωθυπουργού της Δανίας στο Παρίσι που κάνει τον γύρο του πλανήτη (PHOTOS)
Εγινε παγκοσμίως γνωστή από τις selfies που έβγαζε με τον Ομπάμα και τον Κάμερον στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, αλλά και από το διακριτικό φλερτ με τον πλανητάρχη που έκανε έξαλλη τη Μισέλ Ομπάμα. Η εντυπωσιακή πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Θόρνινγκ Σμιτ κατόρθωσε να κλέψει και χθες την παράσταση – αλλά με έναν τρόπο που θα ήθελε να αποφύγει.

Η Σμιτ, αποχωρώντας από τα Ηλύσια Πεδία μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση για το Charlie Hebdo, γλίστρησε στα σκαλιά και έπεσε ενώ οι δημοσιογράφοι αποτύπωναν καρέ καρέ την πτώση της και την αγωνία των συνοδών της.
Εδώ, η φωτογραφία που είχε σχολιασθεί αρνητικά και έγινε viral : Στην κηδεία του Μαντέλα, Ομπάμα και Κάμερον σαλιαρίζουν μαζί της και βγάζουν selfie. Η Μισέλ Ομπάμα κάνει μεγαλοπρεπή μούτρα.
Πηγή: iefimerida.gr

Ευχάριστα νέα: Επιδότηση 100% σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ για την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης

Ευχάριστα νέα: Επιδότηση 100% σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ για την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης
Επιδοτήσεις έως και 40.000 ευρώ και σε ποσοστό 100% της επένδυσης θα λάβουν περίπου 1.250 άνεργοι του ΟΑΕΔ ώστε να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση και να βγουν απο τον γολγοθά της ανεργίας βάζοντας σε τροχιά υλοποιήσης την δική τους επιχειρηματική ιδέα.
Το νέο πρόγραμμα που θα παρέχει επιδοτήσεις σε ανέργους απο το ΕΣΠΑ ονομάζεται «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)». Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.
Το νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ και θα δίνει επιδοτήσεις σε ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 του ΕΠΑΝΕΚ: «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις», και συγκεκριμένα, στον ειδικό στόχο: την αύξηση της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας και αυτοαπασχόλησης» και την επενδυτική προτεραιότητα καθώς και την αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Στόχος του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ είναι η στήριξη για την ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς, επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα στοχεύει:
  • Στη δημιουργία νέων, καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων και
  • Στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου
Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ΔΟΥ και οι οποίοι δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα ή ελευθέριο επάγγελμα από 1/1/2014 έως και την ημερομηνία προκήρυξης.

Προϋποθέσεις
Οι επιχειρήσεις που θα συσταθούν στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων θα πρέπει:
1. Να έχουν κάνει έναρξη στη ΔΟΥ μετά την ημερομηνία προκήρυξης του Προγράμματος
2. Να λειτουργήσουν νόμιμα εντός της Ελληνικής Επικράτειας
3. Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες επιχειρηματικές μορφές: Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Ι.Κ.Ε, ατομική επιχείρηση και κοινωνική επιχείρηση.
4. Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει στην υποβολή μίας επενδυτικής πρότασης.
5. Το επιχειρηματικό τους σχέδιο να αφορά στις επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που δεν στηρίζονται από τον Κανονισμό για Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας – De Minimis (EK 1407/2013).

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν καινοτομικό χαρακτήρα και να αφορούν, κατά προτεραιότητα, στους εννέα (9) στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ:
1. Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων
2. Εφοδιαστική Αλυσίδα
3. Ενέργεια
4. Περιβάλλον
5. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
6. Τουρισμός
7. Υγεία
8. Υλικά – Κατασκευές
9. Πολιτιστική - Δημιουργική Βιομηχανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 25.000,00€ έως 40.000,00€.
Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών προτάσεων ορίζεται σε 100% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης. Υπάρχει δυνατότητα καταβολής προκαταβολής μέχρι και το 40% της αναλογούσας Δημόσιας Δαπάνης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής.
Η χρηματοδότηση γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό 50 εκατ. € (Δημόσια Δαπάνη) και κατανέμεται στις περιφέρειες της χώρας ως εξής:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΩΝ
Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.
ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
1) Λειτουργικές (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, έξοδα προβολής & διαφήμισης)
2) Εξοπλισμός, προμήθεια πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων, αποσβέσεις παγίων
3) Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (νομικής, συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης και σύνταξης και παρακολούθησης επιχειρηματικού σχεδίου κλπ.)
4) Ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματία
5) Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις εργασίας υπό την προϋπόθεση διατήρησής της/τους μετά το πέρας της επιχορήγησής της/τους.
Η επιλεξιμότητα των δαπανών δύναται να ξεκινήσει από την ημερομηνία προκήρυξης.
ΥΠΟΒΟΛΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΕΝΤΑΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν προς αξιολόγηση το επιχειρηματικό τους σχέδιο με βάση τη διαδικασία που θα καθοριστεί στην προκήρυξη του Προγράμματος.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος θα περιγραφούν αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος.
Στοιχεία της Δράσης είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην προκήρυξη που θα ακολουθήσει την οριστική έγκριση του Προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα είναι συγκριτική, βάσει των κριτηρίων που θα οριστούν στην προκήρυξη. Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα τύχουν επιχορήγησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ορισθούν αναλυτικά στην προκήρυξή της.
Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.
Η πραγματοποίηση δαπανών πριν την έκδοση της απόφασης ένταξης γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της επιχείρησης και δεν δεσμεύει την απόφαση της Διοίκησης σχετικά με την έγκριση ή μη του σχεδίου.
Πηγή: fpress.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...