Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Να’ τα και τα καλά νέα: Διαγράφονται χρέη έως 20.000 ευρώ



Τη διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο προβλέπει νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που ψηφίστηκε στην Βουλή με το τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με το Έθνος, η νέα αυτή ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νόμο Κατσέλη και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να πετύχουν τη διαγραφή των χρεών τους, αρκεί αυτά να μην ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα χάρη στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010 να ρυθμίσουν ή ακόμα και να διαγράψουν χρέη προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, κτλ.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομία, προβλέπει ότι εφόσον οι μικροοφειλέτες κερδίσουν την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο, θα απαλλάσσονται προσωρινά για 18 μήνες από τις οφειλές τους και αν μετά από 2,5 χρόνια δεν έχει αλλάξει η οικονομική κατάστασή τους,απαλλάσσονται εντελώς.
Η τροπολογία αφορά περίπου 35.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...