Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο Εξοχώτατος κύριος Γ. Α. Παπανδρέου έβγαλε τη μάσκα του... Ελενόπουλου



 «Πόλεμος» ΓΑΠ - Ιγνατίου με αφορμή το βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή»

- Ελενόπουλος: Ωραίες οι ιστοριούλες του Ιγνατίου


Το Νοέμβριο του 2009, σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, οι Ευρωπαίοι παρέδωσαν στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κείμενο 5 σελίδων για αντιμετώπιση της κρίσης το οποίο απέκλειε το ΔΝΤ προτείνοντας τη σύναψη ενός μίνι μνημονίου χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την πρόταση αυτή, φέρεται ότι απέρριψε ο τότε πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου...

Αυτό αποκαλύπτει μεταξύ πολλών άλλων ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο βιβλίο του με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» (Εκδόσεις Λιβάνη), όπου συνθέτει τα εφιαλτικά γεγονότα και το άγνωστο παρασκήνιο που οδήγησαν την Ελλάδα στην μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ευρωπαίων δανειστών.

Ο Μ. Ιγνατίου με τις αναφορές του στις άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, προκάλεσε (σε πρώτη φάση γιατί μάλλον έχει και συνέχεια) την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου και του εκπροσώπου του Γ. Ελενόπουλου...

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου κατηγορεί τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον ότι προστατεύει συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«(...)Όσο συνεχίζεται η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο. Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση. Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν.Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος επιτιθέμενος, συν τοις άλλοις, στον δημοσιογράφο - συγγραφέα Μιχ. Ιγνατίου αναφέρει:

«Παρακαλείται ο δημοσιογράφος κ. Ιγνατίου, να μεταβιβάσει στην «πηγή» του, που…  του διηγήθηκε αυτές τις ωραίες ιστοριούλες, ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από την ελληνική κρίση. Γρι. Και η «πηγή» του,  να ρωτήσει αν θέλει τον πολιτικό της προϊστάμενο, κύριο Jean Claude Juncker, ποιον θεωρεί υπαίτιο της ελληνικής κρίσης, μπας και ξεστραβωθεί. »

Και στους δύο απάντησε ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέροντας: 
"Με αφορμή το νέο μου βιβλίο με τίτλο «Τρόικα: Ο Δρόμος προς την καταστροφή», που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Εξοχώτατος κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου με κατηγορεί, όπως και ο εκπρόσωπος του Γεώργιος Ελενόπουλος, ότι προστατεύω τις εγκληματικές πολιτικές του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Η απάντησή μου στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο ο ελληνικός λαός …τίμησε στις τελευταίες εκλογές, καταδικάζοντας τις δικές του πολιτικές, ακολουθεί:
«Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, παρασυρμένος από τους συμβούλους του, που τον οδήγησαν σε καταστροφικές αποφάσεις για τον τόπο και τον ίδιο, έβγαλε τη μάσκα του …Ελενόπουλου. (...)

Αν περίμενε, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, να διαβάσει το βιβλίο πριν τοποθετηθεί, θα βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να παραδεχθεί ότι το κεφάλαιο για τον κ. Καραμανλή είναι πιο αυστηρό από αυτό που τον αφορά. Βιάστηκε και εκτέθηκε. Είχε την ευκαιρία, ως Παπανδρέου ή έστω και ως …Ελενόπουλος, να καταθέσει τις θέσεις του και αυτές να δημοσιευθούν στο βιβλίο, αλλά αρνήθηκε να με συναντήσει. Δικό του το πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, όλες οι απαντήσεις για τους μοιραίους πρωθυπουργούς και πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, βρίσκονται μέσα στο βιβλίο, το οποίο θα το κρίνουν οι αναγνώστες, όχι όσοι ευθύνονται για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Περισσότερο από κάθε βιβλίο, από κάθε δημοσίευμα, από κάθε αποκάλυψη, σημασία έχει η γνώμη του ίδιου του ελληνικού λαού, ο οποίος κρίνει και τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. 

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, πήρε μια γεύση στις τελευταίες εκλογές. Εκτός αν δεν αντιλήφθηκε ούτε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα. Ο ελληνικός λαός έκρινε την πρωθυπουργία του.

Αυτή είναι η τελευταία μου απάντηση στον κ. Παπανδρέου για το συγκεκριμένο θέμα. Υποστηρίζω κάθε γραμμή του βιβλίου μου με πάθος, είτε οι αναφορές γίνονται για τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, είτε για τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σημίτη»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...