Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στο εδώλιο Κοντομηνάς, Φιλιππίδης και λοιποί για το ΤΤ




Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τα κόκκινα, επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν για επιχειρηματικούς σκοπούς αλλά είχαν ως τελικό «σταθμό» τους  προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων ή μετατράπηκαν σε πολυτελή ακίνητα για  να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.


Η εισαγγελέας εφετών Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο που αριθμοί πάνω από 1000 σελίδες ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο για σειρά κακουργημάτων 40 πρόσωπα , μεταξύ των οποίων ο τότε επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της  Τράπεζας αλλά  και οι επιχειρηματίες , Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Β. Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.

«Η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της Τράπεζας ανήλθε στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ», αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός.

Τα βασικότερα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι  απάτη από κοινού υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), απιστία από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε  τον Ιούνιο του 2013 μετά από παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και  οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου του 2014 από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου.

πηγή : zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...