Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: Αποκαλύπτει τα ονόματα των gay υποψήφιων δημάρχων



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στα μέσα ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος, μετά την εξομολόγησή του ότι είναι οροθετικός, ανέφερε ότι ήταν συνοδός ανδρών για μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά και ότι υπάρχουν και άλλοι συνυποψήφιοί του που είναι ομοφυλόφιλοι.
Σε χθεσινή εμφάνισή του στο σταθμό Kontra, μέρος της οποίας προέβαλλε το Πρωινό, έρχεται να προκαλέσει και πάλι. Ο ίδιος κατονόμασε στον Γιάννη Παπαγιάννη έναν υποψήφιο λέγοντας ξεκάθαρα το όνομά του. Όταν ο παρουσιαστής του απάντησε «Είμαι 20 χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ και δε ξέρω κάτι τέτοιο», ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησε «Πρέπει να σας το πει δηλαδή;».
Στη συνέχεια, ο ίδιος, στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook, απαντώντας σε σχόλιο διαδικτυακού του φίλου, κατονόμασε και δεύτερο υποψήφιο.Ο Γιώργος Λιάγκας πήρε θέση και σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις αποτελούν φάουλ του και χτύπημα κάτω από την μέση, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτά τα λεγόμενα και ότι υπάρχει αντίκτυπος στην εκλογική διαδικασία.
Αντίθετα, η Φαίη Σκορδά υποστήριξε ότι δεν αφορά τον κόσμο αν ο κάθε υποψήφιος είναι ή όχι ομοφυλόφιλος. Τότε, το ζευγάρι… συγκρούστηκε on air, χωρίς κανένας από τους δύο να «δώσει τόπο στην οργή».

thebest.gr


Κούγιας: Η προϋπόθεση που θέτει ώστε να μην αποσύρει την Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα !

Κούγιας: Η προϋπόθεση που θέτει ώστε να μην αποσύρει την Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα Θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα

Ο Αλέξης Κούγιας θα τοποθετηθεί στο θέμα αποχώρησης ή όχι της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα στη σημερινή  (17.00) συνέντευξη Τύπου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Πάντως, με δηλώσεις του εμφανίσθηκε διαλλακτικός στο θέμα παραμονής της πατρινής ομάδας, με την προϋπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και να υπάρξει συνδρομή από τους ίδιους.
Η ανακοίνωση: "Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ. Αλέξιος Κούγιας, σήμερα στις  17.00, στην αίθουσα τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου".
Πηγή : thebest.gr

Αλλο πάλι και τούτο! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ η Καθαρά Δευτέρα!




Μόνο εάν προβλέπεται σε συλλογική σύμβαση ή υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη, η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας χαρακτηρίζεται ως αργία, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όσοι εργαστούν, ούτε θα πληρωθούν με προσαύξηση ημερομισθίου, ούτε δικαιούνται ημέρα ανάπαυσης (ρεπό).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση της ΠΙΜ Εργασιακή, με τις Σ.Σ.Ε. στις οποίες έχει τεθεί ο σχετικός όρος, ορίζεται ότι οι εργαζόμενοι που υπάγονται σ' αυτές εφόσον εργασθούν κατά την ημέρα αυτή θα τους καταβάλλεται προσαύξηση 75% επί του νομίμου ημερομισθίου τους, όπως δηλαδή εφαρμόζεται προκειμένου για την εργασία τους κατά τις Κυριακές και τις λοιπές υποχρεωτικές ημέρες αργίας του έτους (π.χ. Σ.Σ.Ε. προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Αναψυκτικών ποτών, Παραγωγής γάλακτος, Εμπορικών επιχειρήσεων, επισιτιστικών κλπ. καταστημάτων, Μεταλλουργικών επιχειρήσεων, Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Οδηγών φορτηγών κλπ. αυτοκινήτων κλπ.). Επομένως δεν τίθεται θέμα νομιμότητας της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά την ημέρα αυτή, εφόσον αυτή δεν απαγορεύεται από τις διατάξεις αυτές, αφού οι εργοδότες υποχρεούνται στην καταβολή μόνο προσαυξήσεως του ημερομισθίου τους σε όσους απασχοληθούν κατ' αυτήν.

Αν όμως η αργία της επιχειρήσεως και η ανάπαυση των εργαζομένων κατά την ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί με Διάταγμα, Υπ. Απόφαση ή αποτελεί επιχειρησιακή πρακτική που έχει καθιερωθεί επί μακρόν σε εφαρμογή εθίμου, δεν οφείλεται μεν το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής στους με ημερομίσθιο αμειβόμενους αφού δεν θα εργασθούν, στους δε με μηνιαίο μισθό αμειβόμενους θα καταβληθεί κανονικά ο μισθός τους χωρίς περικοπή, επειδή κατά την νομολογία των δικαστηρίων μας ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων αντιστοιχεί στις εργάσιμες ημέρες του μηνός.
Αντίθετα, στην περίπτωση της επιχειρησιακής πρακτικής με βάση την οποία τα προηγούμενα χρόνια η επιχείρηση λειτουργούσε κατά την ημέρα αυτή και οι εργαζόμενοι εργάζονταν λαμβάνοντας το ημερομίσθιό τους ή τον μηνιαίο μισθό τους κανονικά και εφέτος κατ' εξαίρεση ο εργοδότης αποφασίσει να μη λειτουργήσει την επιχείρησή του, οφείλει τόσο το ημερομίσθιο των με ημερομίσθιο αμειβομένων χωρίς αυτοί να εργασθούν όσο και τον μηνιαίο μισθό των με μισθό αμειβομένων μισθωτών του χωρίς περικοπή.

Ο εργοδότης μπορεί να απαλλαγεί της υποχρέωσης αυτής και των δύο κατηγοριών εργαζομένων, μόνο εάν συμφωνήσει μαζί τους γραπτώς ή προφορικώς, ότι αυτός μεν δεν θα λειτουργήσει την επιχείρησή του, οι δε εργαζόμενοι δεν θα προσφέρουν την εργασία τους κατ' αυτήν. Να καταρτισθεί δηλαδή συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεως για αναστολή της προσφοράς της εργασίας των μισθωτών της για μια ημέρα.

Όσον αφορά ειδικότερα τους εργαζομένους στα super market με την από 13/2/07 ΣΣΕ συμφωνήθηκε ότι η ημέρα αυτή καθιερώνεται ως υποχρεωτική αργία, με εξαίρεση τους εργαζόμενους των super market με πληθυσμό κάτω των 7.000 κατοίκων, για τους οποίους η ημέρα αυτή καθιερώνεται ως προαιρετική αργία. Στην περίπτωση αυτή, όσοι εργασθούν θα αμειφθούν με προσαύξηση 75%.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Έρχεται ΧΑΡΑΤΣΙ και στα κινητά;;; - Τι μας ετοιμάζουν πάλι;;;

Έρχεται ΧΑΡΑΤΣΙ και στα κινητά;;; - Τι μας ετοιμάζουν πάλι;;;

Δεν έχει τέλος η Οδύσσεια των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Μετά το φόρο υπεραξίας ακινήτων που έχει παγώσει όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων (δεν έχει ακόμη διορθωθεί), τη φορολόγηση των πνευματικών δικαιωμάτων που οδηγεί σε λουκέτο ολόκληρους κλάδους επιχειρήσεων (δεν έχει ακόμη διορθωθεί) και το χαρακτηρισμό ως επιτηδευματιών όσων πραγματοποιούν περισσότερες από τρεις συναλλαγές μέσα σε ένα εξάμηνο (ευτυχώς διορθώθηκε), ήρθε και η σειρά της κινητής τηλεφωνίας.

Είναι ένα πεδίο το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών επέλεξε για να κάνει το επόμενο ...θαύμα του. Βάζει φόρο έως και 42% στη χρήση κινητών τηλεφώνων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους την ώρα που έχει ήδη εισπράξει άλλους δυο φόρους μέσω του λογαριασμού της κινητής τηλεφωνίας. Πώς γίνεται αυτό; Ο λογαριασμός του εταιρικού κινητού τηλεφώνου θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για τον εργαζόμενο που το χρησιμοποιεί!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά....
Στον θρυλικό πλέον νόμο 4172 του 2013, το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και συγκεκριμένα στα άρθρα 13 και 14 ορίζεται ο τρόπος φορολόγησης των παροχών σε είδος αλλά και οι παροχές που δε θεωρούνται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις. Τι προκύπτει από αυτές τις διατάξεις; Ότι η διευκόλυνση που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους με την παροχή ενός κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνούν κατά κύριο λόγο στο πλαίσιο της εργασίας τους με συναδέλφους τους αλλά και πελάτες και συνεργάτες θα τους προσαυξήσει το εισόδημα. Και αυτό διότι με βάση τον νέο ΚΦΕ η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος αποτελεί εισόδημα για τον τελευταίο, προστίθεται στο εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες και φθάνει να φορολογείται με συντελεστή έως και 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός του.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η επιχείρηση που πληρώνει το κινητό έχει πληρώσει ήδη δυο φόρους. Μάλιστα ο δεύτερος από αυτούς είναι φόρος στο φόρο. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που κυμαίνεται από 12% έως 20% επί του ποσού του λογαριασμού. Στο ποσό που προκύπτει μετά την εφαρμογή του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. Δηλαδή ο ΦΠΑ είναι ουσιαστικά φόρος επί του φόρου. Τώρα που ο λογαριασμός, με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τον ΦΠΑ, θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για το μισθωτό, θα του επιβληθεί και φόρος εισοδήματος. Δηλαδή θα επιβληθεί φόρος στο φόρο επί του φόρου...
Ας δούμε και ένα παράδειγμα της επιβάρυνσης για έναν μισθωτό από η χρήση ενός εταιρικού κινητού τηλεφώνου.
Στέλεχος επιχείρησης διαθέτει εταιρικό κινητό τηλέφωνο με το οποίο πραγματοποιεί κάθε μήνα λογαριασμό 150 ευρώ, δηλαδή ετησίως 1.800 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες το συνολικό του εισόδημα θα ανέλθει στα 51.800 ευρώ. Για τα επιπλέον 1.800 ευρώ του εισοδήματος από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 756 ευρώ (42% των 1.800 ευρώ).

Βαλβέρδε και Χίντινγκ υποψήφιοι για την Εθνική !

Η ανάγκη του Σάντος για επιστροφή στην καθημερινή απασχόληση ήταν αυτή που τελικά "λύγισε" το πάθος του Πορτογάλου για την εθνική ομάδα. Μετά τη Βραζιλία ο Σάντος θα αποχαιρετίσει τους διεθνείς και θα ξαναπιάσει δουλειά με αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στην ΕΠΟ το αντίο του Σάντος δεν έπεσε σαν κεραυνός. Πολλοί το ανέμεναν, ειδικά από τη στιγμή που ο Πορτογάλος προπονητής είχε εκφράσει ιδιωτικά, αλλά και δημόσια, την επιθυμία του για... εντατικότερη δουλειά.
Ο Σάντος μπορεί να φεύγει από την εθνική ομάδα, ωστόσο το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που επιδιώκει σταδιακά να βρει θέση στην κορυφή του πρωταθλήματος και ένας προπονητής με τα χαρακτηριστικά του Σάντος φέρεται ως ιδανική λύση.
Το σημαντικό, όμως, για την εθνική ομάδα δεν είναι τι θα κάνει ο Σάντος, αλλά ποιος θα τον διαδεχθεί στο γαλανόλευκο πάγκο. Αυτή η απόφαση μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η θέση είναι... περιζήτητη.
Τα φαξ με τους προτεινόμενους...
Τα... φαξ με τους υποψήφιους φθάνουν με ασταμάτητη ροή στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Οι πρώτοι προτεινόμενοι είχαν... φθάσει τον Ιανουάριο ενώ τις τελευταίες μέρες οι μνηστήρες πληθαίνουν.
Αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Σάντος ξεπερνούν τους 50, με την ιδιαιτερότητα ότι κανείς από αυτούς δεν είναι Έλληνες. Άλλωστε είναι ειλημμένη απόφαση της Ομοσπονδίας και ο επόμενος προπονητής να είναι ξένος.
Πορτογάλοι, Ισπανοί και Γερμανοί είναι οι περισσότεροι από όσους έχουν προταθεί ενώ στα ονόματα των διαδόχων υπάρχουν ορισμένα που κάνουν αίσθηση. Αυτό βέβαια ήταν και το αναμενόμενο από τη στιγμή που η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εθνικές ομάδες του πλανήτη με συνεχόμενες παρουσίες και διακρίσεις σε Μουντιάλ και Euroτην τελευταία δεκαετία.
Οι βασικοί υποψήφιοι...
Ερνέστο Βαλβέρδε, Χους Χίντινγκ είναι δύο ονόματα που έχουν "πέσει" στο τραπέζι και κατέχουν υψηλή θέση μεταξύ των υποψηφίων για διαπραγμάτευση . Η περίπτωση του Ισπανού έχει πολλές δυσκολίες καθώς πέρα από το ότι εργάζεται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, είναι ένας από τους προπονητές στον οποίο "ρίχνει ματιές" η Μπαρτσελόνα. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η επιθυμία του να εργάζεται στη χώρα του για προσωπικούς λόγους.
Ο Χίντινγκ μοιάζει πιο θελκτικός. Έχει τεράστιες επιτυχίες στην καριέρα του τόσο με συλλόγους όπως η Τσέλσι όσο και με εθνικές ομάδες όπως η Κορέα, η Αυστραλία και η Ρωσία. Τούτη τη στιγμή είναι προπονητής στην Ανζί, αλλά οι εκπρόσωποι του καλοβλέπουν την περίπτωση της 12ης ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA...

Η κληρονομιά...
Όλα αυτά θα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν από σήμερα καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση, θα εξουσιοδοτηθεί από το συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να κλείσει τη συμφωνία με τον επόμενο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει το... βάρος και την κληρονομιά των Ρεχάγκελ-Σάντος.
contra.gr





Τελειώνουν Στέφενς-Δέλλας! Ποιοι αναλαμβάνουν



Τις τελευταίες μέρες έχει βουίξει η πιάτσα ότι ο Φερνάντο Σάντος αρνήθηκε την Εθνική ομάδα για χάρη του ΠΑΟΚ. Δεν είναι, πια, απλά μια φήμη, ή μια ανεπιβεβαιώτη πληροφορία. Είναι, πλέον, ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Ο σκύλος το "γαυγίζει" με κάθε βεβαιότητα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός αφήνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά το Μουντιάλ, για να επιστρέψει στην Τούμπα.
Ο Σάντος έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και, όπως έμαθε ο σκύλος, είναι πανευτυχής που θα γυρίσει το καλοκαίρι στον Δικέφαλο. Ο λόγος είναι ότι πλέον ο ΠΑΟΚ έχει ισχυρό αφεντικό, πλάνο και χρήματα για μεταγραφές και δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΠΑΟΚ (του Ζαγοράκη) που ανέλαβε το μακρινό 2007, όταν απολύθηκε από την Μπενφίκα.
Απλά στον ΠΑΟΚ θα περιμένουν τα επόμενα αποτελέσματα να "φάνε" τον Στέφενς και όλα θα πάρουν το δρόμο τους... Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει βγει προς τα έξω ότι ο Ολλανδός "παίζει το κεφάλι" του στο ματς με την Μπενφίκα! Τι πιθανότητες έχει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση μέσα στο "Ντα Λουζ";
Αυτά με τον ΠΑΟΚ. Πάμε τώρα και στην ΑΕΚ. Και εδώ ο σκύλος μύρισε ΠΡΩΤΟΣ την αλλαγή προπονητή. Ο νέος τεχνικός της Ένωσης στη Football League έχει συμφωνήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αυτό δεν αλλάζει. Ο Τραϊνός Δέλλας έκανε την ...αγγαρεία να κοουτσάρει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική και πλέον, για τα δύσκολα, θα αναλάβει ο -πολύ πιο έμπειρος- Σάκης Τσιώλης.
Είναι οριστικό και πολύ δύσκολα θα το μετανιώσει ο Τίγρης. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναλάβει την ΑΕΚ το καλοκαίρι με τη φιλοδοξία όχι μόνο να ανεβάσει την ομάδα και πάλι στα σαλόνια, αλλά και να συνεχίσει στον πάγκο της Ένωσης κάνοντας πρωταθλητισμό.

sportdog

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της νυχτερινής και της μεγάλης παρέλασης του Καρναβαλιού


Στην τελική ευθεία του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι 2014 και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή που περιμένουν όλοι όσοι θα διαδηλώσουν με τον πιο ηχηρό τρόπο τη χαρά της ζωής και θα προσπεράσουν, έστω και για λίγο, έγνοιες, προβλήματα και συμβάσεις.
Καρναβαλιστές και θεατές μπλεγμένοι στην ακαταμάχητη καρναβαλική δίνη και στις μεθυστικές διαδρομές της διασκέδασης, του κεφιού, της φαντασίας, της ευρηματικότητας, της σάτιρας και της δημιουργίας,δίνουν ραντεβού στην Πάτρα της Αποκριάς, στην Πάτρα της γιορτής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Έτοιμοι να παρασυρθούν θέτοντας τις μηχανές της καρναβαλικής έξαψης στο φουλ. Μια ανάσα πριν την ώρα των παρελάσεων, της κορύφωσης δηλαδή μιας περιόδου πολλών και συναρπαστικών εκπλήξεων και εμπειριών. Η ώρα που η πατρινή νεολαία, η νεολαία όλης της Ελλάδας παίρνει τα ηνία. Η ώρα όλων όσοι ανεξαρτήτως ηλικίας νιώθουν ότι της ανήκουν.
Νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής εγγυώνται ένα εκρηκτικό διήμερο συμμετοχής, υπέρβασης, σάτιρας, ανατροπής, εξωστρέφειας και χαράς που μεταμορφώνει την πόλη σε πεδίο διασκέδασης και ατέλειωτου πανηγυριού. Η Πάτρα φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες στην πιο φαντασμαγορική νύχτα, στην πιο λαμπερή μέρα. Γίνεται το επίκεντρο του πανελλήνιου και όχι μόνο ενδιαφέροντος μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προσκαλώντας όλους ανεξαιρέτως στην πιο μεγάλη υπαίθρια γιορτή.

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου τον πρώτο λόγο έχουν τα πληρώματα που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου. Τα χρώματα, το φως, οι στολές, ο χορός, ο ενθουσιασμός και η αυθεντικότητα του κεφιού δημιουργούν ένα εύγεστο χαρμάνι, ένα θέαμα γεμάτο φαντασμαγορία, λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου, εντυπωσιάζοντας ανυποψίαστους και μυημένους στην καρναβαλική μαγεία. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
Με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης το ραντεβού ανανεώνεται για το μεσημέρι της Κυριακής όπου το καρναβαλικό θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη. Είναι η ώρα της αποκορύφωσης, της απόλυτης κλιμάκωσης της νεανικής ορμής, της φαντασίας, του αυθορμητισμού και της εορταστικής διάθεσης. Η ώρα της Μεγάλης Παρέλασης της Κυριακής όπου όλοι συντονίζονται σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς, η ώρα που οι δρόμοι της πόλης πλημμυρίζουν με πλατιά χαμόγελα, σατιρικά τερτίπια, πολύχρωμα ποτάμια καρναβαλιστών και απροσδόκητες σκηνές ζωής.
Το καρναβαλικό δαιμόνιο των πληρωμάτων χτύπησε και φέτος κόκκινο και άντλησε θέματα από την οικονομική κρίση και τα δεινά της,προσεγγίζοντας με αφοπλιστικό, σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο ποικίλες και διαφορετικές εκδοχές των όσων ζούμε, ενώ μια ευρύτατη θεματολογία κινητοποίησε πλήθος άλλων ευρηματικών ιδεών με αμίμητες φανερώσεις. Και βέβαια με στολές που για μια ακόμη φορά θα εντυπωσιάσουν και με εφόδιο το ανόθευτοκαρναβαλικό αίμα που ρέει στις φλέβες των καρναβαλιστών.
Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. H ώρα των καρναβαλιστών για τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου είναι στις 6.30μμ και για την παρέλαση της Κυριακής στις 2μμ. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.
Στις παρελάσεις θα συμμετάσχουν 125 πληρώματα, που αποτελούνται περίπου από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από τις μικροκατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα ωραιότερα στιγμιότυπα των παρελάσεων.

Είκοσι τρία πληρώματα επίσης θα παρελάσουν με δικά τους άρματα στην Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής. Στην πρώτη γραμμή των παρελάσεων, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, κυριαρχούν τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, δίνοντας το σύνθημα για τη γιορτή. Δημιουργίες από το Καρναβαλικό Συνεργείο του Δήμου Πατρέων, μια ιδιότυπη βιοτεχνία καρναβαλικών αρμάτων με εξαιρετικούς και έμπειρους καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν με οδηγό τη φαντασία και την υψηλή δεξιοτεχνία.

Την Παρασκευή παρελαύνουν τα άρματα φωταγωγημένα

Τα άρματα που φέτος θα παρελάσουν είναι:

- «Βασιλιάς Καρνάβαλος», σχεδιασμός: Αλέξης Ασημακόπουλος 

- Βασίλισσα του χιονιού» 
- «Ευρωπαϊκός Νότος» 
- «Μόνο με μάγια θα σωθούμε» 
- «Βοήθεια μας ληστεύουν» 
- «Όλη η πόλη Καρναβάλι» 
- Καλλιτεχνικό Άρμα 
- «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το Καρναβάλι των Μικρών 
- «Μουσικό Άρμα»
Επίσης στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, εκτός των προηγούμενων, θα παρελάσουν και 2 σκαλωτά άρματα, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που απολαύσαμε στην Παρέλαση των Μικρών: «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία», «Μπάντα» και 3 άρματα του σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης όπου θα γλυκάνουν τους θεατές με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο.
Και οι δυο παρελάσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα μεταδοθεί στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μαγνητοσκοπημένη για 1,5 ώρα και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα μεταδοθεί στις 14.15 απευθείας και η σύνδεση θα ολοκληρωθεί στις 16.55. Παρουσιαστές και στις δυο παρελάσεις θα είναι ηΚατερίνα Τσουκαλά, ο Τζίμης Πολίτης και η Ελένη Τσολάκη από τον Alpha.Τις παρελάσεις θα μεταδώσουν και τα τέσσερα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.
Εξάλλου στην παρέλαση της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου και ώρα 8μμ στο κέντρο της Πάτρας θα εμφανιστούν για πρώτη φορά φωταγωγημένα τα άρματα. Με αφετηρία την συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη τα άρματα που θα παρελάσουν και το Σάββατο θα παρελάσουν στην Κορίνθου και θα σταθμεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Α΄ ώστε να τα επεξεργάζεται από κοντά ο κόσμος και να φωτογραφίζεται μαζί τους σε μια πραγματικά φαντασμαγορική βραδιά.

Δείτε τα άρματα που θα παρελάσουν φέτος στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής


«Βασιλιάς Καρνάβαλος» 

Ο φετινός Καρνάβαλος είναι ένας γελωτοποιός. Ένας τεράστιος γελωτοποιός που σατιρίζει το γέλιο πολλών καταστάσεων σε πολλά επίπεδα (κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά κλπ). 
Ο γελωτοποιός είχε την πιο δύσκολη θέση δίπλα στον Βασιλιά τα παλαιότερα χρόνια γιατί έπρεπε να ανακουφίσει τον άρχοντα από τα προβλήματα και τα άγχη του. Έτσι και ο δικός μας Βασιλιάς Καρνάβαλος θα προσπαθήσει να δώσει λίγη χαρά και ξεγνοιασιά στους θεατές και καρναβαλιστές κάνοντάς τους να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητά τους με τα τόσα προβλήματα.

«Βασίλισσα του Χιονιού» 

Το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού. Το κεφάλι της Βασίλισσας του Χιονιού (εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι) πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονανθρώπων. Το άλογό της σε κεντρική-δεσπόζουσα θέση «φιλοξενεί» τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Ιωάννα Κυπραίου, η οποία θα χαιρετά θεατές και καρναβαλιστές μοιράζοντας χαμόγελα και φιλιά.

«Ευρωπαϊκός Νότος» 

Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με μορφές μυρμηγκιών, δέσμιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από τον Ευρωπαϊκό Βορρά που σατιρίζεται με την Υδρόγειο.

-«Μόνο με μάγια θα σωθούμε» 

Το Τζίνι, ο Μάγος και η Μάγισσα του Βουντού συνθέτουν μια… μαγική ατμόσφαιρα. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, μόνο με μάγια θα σωθούμε.

- «Βοήθεια μας ληστεύουν» 

Τερατόμορφοι τραπεζίτες αναποδογυρίζουν φουκαράδες πολίτες. Πίσω τους το σήμα κατατεθέν της χώρας, η Ακρόπολη.

- «Όλη η πόλη Καρναβάλι» 

Καλλιτεχνικό άρμα με το κεφάλι ενός τράγου και πίσω μια χρυσή μάσκα

Καλλιτεχνικό Άρμα 

Το κεφάλι ενός παλαιού Καρνάβαλου πλαισιωμένο από μυθικά πλάσματα-νεράιδες.



Πηγή : www.patrasnews.com

Πάτρα: Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ για το τριήμερο του Καρναβαλιού - Ενισχύεται η αστυνόμευση - Από αύριο οι πρώτοι επισκέπτες

Πάτρα: Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ για το τριήμερο του Καρναβαλιού -  Ενισχύεται η αστυνόμευση - Από αύριο οι πρώτοι επισκέπτες Ενίσχυσητων δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας
Σε πιο έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς μπάινει από αύριο η Πάτρα και αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι επισκέπτες. Η τοπική ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται επί ποδός σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, δίνονταν ιδιαίτερο βάρος στα κυκλοφοριακά μέτρα και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης, η οποία θα είναι εμφανής, ιδιαίτερα στα σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, προκειμένου να περιοριστούν περιστατικά κλοπών πορτοφολιών και τσαντών.
Αναμένεται αύξηση των περιπολιών ενώ θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακά μέτρα.
Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικές δυνάμεις θα ενισχυθούν σε προσωπικό από τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αθήνας.
thebest.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...