Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πάτρα: Χόρτασαν παιχνίδι τα παιδιά στην Καρναβαλούπολη των Υψηλών Αλωνίων

Πάτρα: Χόρτασαν παιχνίδι τα παιδιά στην Καρναβαλούπολη των Υψηλών Αλωνίων ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διήμερης Καρναβαλούπολης στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, αφού το ηλίόλουστο Σάββατο αποδείχτηκε η ιδανικότερη συνθήκη ώστε οι μικροί να βγουν και να χορτάσουν παιχνίδι και χορό στις δράσεις που είχε ετοιμάσει με περισσή αγάπη και ευαισθησία το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Για περισσότερα διαβάστε στο thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Ποιος θυμάται τις "μασκαράτες" στην καρναβαλική παρέλαση; Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι




Οι Μασκαράτες, ένα καρναβαλικό έθιμο που μεσουρανούσε στο πατρινό καρναβάλι την μεταπολεμική περίοδο, στις δεκαετίες του 1950 – 1970 και επρόκειτο για καρναβαλικά στοιχεία που κουβαλούσαν πεζοί ή με ποδήλατα καρναβαλιστές και παρουσίαζαν ένα σατιρικό θέαμα. Από τους κορυφαίους κατασκευαστές μασκαράτας ο Αλέκος Χάραρης (1918 – 1979).

Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Φίλιππου Ανδρεόπουλου .


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες : Εδώ

Πατρινός ήθελε να αυτοκτονήσει από έρωτα... το ξημέρωμα μετά τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου




Όπως γράψαμε και το πρωί, στο απονενοημένο διάβημα έφθασε ένας 54χρονος άνδρας από την Πάτρα, ο οποίος πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών, αλλά σώθηκε στο παρά ένα καθώς τον βρήκε ένας φίλος του! Όπως όμως διευκρινίστηκε οι λόγοι ήταν ερωτικοί.
Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 54χρονος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να θέσει τέρμα στη ζωή του, σε ένα φίλο του, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία, γύρω στις 1.15 σήμερα τα ξημερώματα, η οποία έσπευσε στο σπίτι του παρ΄ολίγον αυτόχειρα.

Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν στο παρά πέντε και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που οδήγησαν τον 54χρονο στο απονενοημένο διάβημα είναι μάλλον αισθηματικής φύσεως.


Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Η απόλυτη εγκατάλειψη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις 10 χρόνια μετά

Η απόλυτη εγκατάλειψη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις 10 χρόνια μετά

Διαλυμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια και σκουπίδια παντού. Ερμητικά κλειστά κτίρια και βρωμιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες οτυς.
Ο χώρος αυτός φυσικά και δεν θα μπορούσε να μείνει αναλλοίωτος στον χρόνο. Όμως, εάν τα έργα συντήρησης γίνονταν κανονικά δεν θα υπήρχε αυτή η εικόνα. Εάν οι χώροι αυτοί ήταν ανοιχτοί για ελεύθερη προπόνηση, η ύπαρξη ζωής δεν θα επέτρεπε την παρουσία αυτής της εικόνας σήμερα.
Για περισσότερα διαβάστε στο : www.newsbomb.gr

ΦΩΤΟ - ΣΟΚ: Πατρινή τραγουδίστρια χτυπήθηκε από πανέρι με λουλούδια και κατέληξε στο Νοσοκομείο με ράμματα




Η εικόνα είναι κακή, όπως σχολιάζει και ο Νάσος Γουμενίδης.  Κακή και στενάχωρη. Όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Και μπορεί όταν συνέβη η τραγουδίστρια να αντέδρασε με χαμόγελο, όμως η συνέχεια ήταν δύσκολη. Δράμα για την νεαρή τραγουδίστρια Κατερίνα Αβραμοπούλου η οποία την ώρα που βρισκόταν στην πίστα, προσπάθησε ν΄ αποφύγει ένα πανέρι με λουλούδια που κατευθυνόταν στο πρόσωπο της- σε καμία περίπτωση εσκεμμένα-αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Νοσοκομείο.

Λιπόθυμη και την αιμορραγία στα χείλη να μη σταματάει.

Η ανησυχία τόσο της ίδιας όσο και των συναδέλφων της ήταν πολύ μεγάλη. Ωστόσο το κορίτσι γλίτωσε τα χειρότερα με μόλις 2-3 ράμματα. Η εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις ισοδυναμεί με 1000 λέξεις και παρόλο που με δυσκολία μιλάει μετά το συμβάν, ως σωστή επαγγελματίας θα ανέβει και πάλι στην πίστα απόψε κιόλας. Περαστικά από εμάς και υπομονή.

Από τις εικόνες μπορείτε να την δείτε λίγο μετά το νοσοκομείο και την ώρα που το γεγονός συνέβη…


Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Πατρινός επιχειρηματίας με απλήρωτους υπαλλήλους τους ζητά να εξοφληθούν σε είδος! Να πάρουν έπιπλα, φωτιστικά , κλιματιστικά για να «πατσίσουν»




Μέθοδο η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα αλλά την οποία ο ίδιος κατά το παρελθόν σχολίαζε και καυτηρίαζε - πριν πάει φυλακή και εισπράξει μερικές δεκάδες χρόνια από το δικαστήριο η έκτιση των οποίων εκκρεμεί- ακολουθεί το τελευταίο διάστημα επιχειρηματίας της Πάτρας.

Προτείνει στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του, στους οποίους οφείλει αρκετά μηνιάτικα, να «πατσίσουν» παίρνοντας τους μισθούς που δικαιούνται σε εμπόρευμα.

Το πιο ωραίο, το οποίο παραπέμπει σε νησιώτικη κουτοπονηριά, είναι, πως ο επιχειρηματίας ζητά από τους υπαλλήλους του να τους εξοφλήσει σε είδος, αλλά τα είδη που θα πάρουν θα χρεώνονται σε τιμή πώλησης και όχι χονδρική που τα έχει προμηθευτεί αυτός!!!


Πηγή : http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: 50 περιστατικά στην Δυτική Ελλάδα


Αυξάνονται τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα παιδικού καρκίνου και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο η νόσος "χτυπά" 280 με 300 παιδιά. Στη Δυτική Ελλάδα έχουν καταγραφεί 50 περιστατικά.
Η σημερινή μέρα έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο.
Το ευτύχημα είναι ότι τρία στα τέσσερα παιδιά μπορούν να θεραπευτούν.
Ωστόσο παιδιά με καρκίνο από την ευρύτερη περιοχή είναι αναγκασμένα να μετακινούνται μαζί με τις οικογένειές τους στην Αθήνα για τη θεραπεία τους, μετά την αναστολή λειτουργίας του Παιδοογκολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ.

dete.gr

Πάτρα: Αισθηματικοί λόγοι οδήγησαν 54χρονο σε απόπειρα αυτοκτονίας - Πήρε χάπια με αλκοόλ - Στο παρά πέντε τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί


Δυο μέρες μετά την αυτοκτονία του 47χρονου στον Άγιο Βασίλειο, ένας άνδρας 54 ετών σήμερα τα ξημερώματα προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, καταπίνοντας χάπια, σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ.
Ο άνδρας διέμενε κοντά στους Πέντε Δρόμους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόπειρα είναι προσωπικοί και  μάλλον αισθηματικής φύσης
Ο 54χρονος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να θέσει τέρμα στη ζωή του, σε ένα φίλο του, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.
Εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία, γύρω στις 1.15 σήμερα τα ξημερώματα, η οποία έσπευσε στο σπίτι του παρ΄ολίγον αυτόχειρα.
Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν στο παρά πέντε και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο η ζωή του να απειλείται άμεσα.
thebest.gr

«ΓΕΜΙΖΕΙ» Η ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ…!Ποια καταστηματα τα σερβιρουν; Τρεις στο ΠΠΝΠ από… Βουλγάρικες «μπόμπες»!


«Θραύση» κάνουν τα κυκλώματα – Εμπλεκόμενοι κρούουν τον κώδωνα κινδύνου

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Τι γίνεται με τα ποτά «μπόμπες» που κυκλοφορούν στην αγορά της Πάτρας και καταλήγουν σε ανυποψίαστους νέους; Τις τελευταίες ημέρες σε πολλά βραδινά στέκια της πόλης κυριαρχεί ως θέμα συζήτησης τα κρούσματα ατόμων που κατέληξαν στο νοσοκομείο έχοντας καταναλώσει «μπόμπες» κατά τη διάρκεια διασκέδασής τους. Σύμφωνα με όσα λέγονται, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… τρία άτομα νεαρής ηλικίας που κατέληξαν στα εξωτερικά ιατρεία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχοντας καταναλώσει νοθευμένα οινοπνευματώδη. Και τα τρία περιστατικά καταγράφηκαν τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής. Είναι χαρακτηριστικό πως τα δύο εξ αυτών αφορούσαν το ίδιο κατάστημα διασκέδασης, στο οποίο κλήθηκαν ασθενοφόρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τους ασθενείς που βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Το τρίτο περιστατικό συνέβη σε άλλο κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης, όπου οι εργαζόμενοι είδαν τον νεαρό να… σωριάζεται στο πάτωμα μην αντέχοντας στην ποσότητα νοθευμένου ποτού που είχε πιει. Και στα δύο μαγαζιά επικράτησε πανδαιμόνιο από τους υπόλοιπους θαμώνες οι οποίοι βλέποντας τι συνέβη σάστισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται. Με τους περισσότερους βέβαια να αποχωρούν εκνευρισμένοι. Όσο για την μετέπειτα εξέλιξη των τριών ασθενών, ευτυχώς τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και την επομένη το πρωί πήραν εξιτήριο. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με βάση και όσα υποστηρίζουν άτομα που κινούνται στο χώρο.

«Μπόμπες» από Βουλγαρία… 7 ευρώ το μπουκάλι!Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στον «Κόσμο» άνθρωποι που κινούνται στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον έχει γίνει «όργιο» διακίνησης νοθευμένων ποτών από την Βουλγαρία. «Καταφθάνουν ολόκληρα φορτία με μπουκάλια του Johnny Walker που έχουν μέσα ένας… Θεός ξέρει τι. Σκεφθείτε ότι η κάθε φιάλη πωλείται μόλις… 7 ευρώ! Όταν ένα κανονικό ποτό ο μαγαζάτορας το αγοράζει χονδρική στα 14 ευρώ περίπου», λέει στον «Κόσμο» ένας από αυτούς. Και μπορεί προς τα μέσα Ιανουαρίου οι αρχές να εξάρθρωσαν ένα κύκλωμα διακίνησης νοθευμένων ποτών που έρχονταν από την Βουλγαρία, προχωρώντας σε συλλήψεις και κατάσχεση πάνω από 20.000 μπουκαλιών, όμως το πρόβλημα συνεχίζεται αφού τα κυκλώματα με Βουλγαρία είναι πολλά και κάνουν «χρυσές» δουλειές.

Κατηγορίες νοθευμένωνΟι κατηγορίες νοθευμένων είναι οι εξής:

1. Απλά αραιωμένα ποτά. Επιβαρύνουν μόνο την τσέπη του καταναλωτή2. Αλλαγή της ετικέτας. Δηλαδή, φθηνά ποτά σερβίρονται ως ακριβά και επώνυμα άρα δεν επιβαρύνεται η υγεία3. Νοθευμένα με μεθυλική αλκοόλη, αντί της αιθυλικής αλκοόλης. Προκαλούνται βλάβες στον εγκέφαλο αλλά και τύφλωση!. Στα ένα με δύο ποτά, προκαλείται μόνο έντονος πονοκέφαλος και ζάλη4. Νοθευμένα ποτά με βιομηχανική αλκοόλη. Ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει. Προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά και αλλού.

Πηγή : dete.gr

Έκτακτο: Νέος σεισμός πριν από λίγο στην Κεφαλονιά!


Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:31 το πρωί, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά.
4,8R είναι η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου για την ένταση του σεισμού που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Κεφαλονιά.
Πηγή: enikos.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...