Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδιο με Τσίπρα στην Κεφαλονιά: Του τα έψαλλαν γιατί δεν σταμάτησε σε σεισμόπληκτα χωριά



Την οργή των κατοίκων από τις σεισμόπληκτες περιοχές αντιμετώπισε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν πολίτες επειδή δεν σταμάτησε στα χωριά τους. Ειδικότερα προέκυψε θέμα με κατοίκους του χωριού Αγιος Δημήτριος οι οποίοι αναφέρουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταμάτησε στο χωριό τους που θεωρείται ένα από τα χωριά που έχουν πληγεί περισσότερο από τον «εγκέλαδο». Ενας κάτοικος της περιοχής ο κ. Κυριακάτος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε εξοργισμένος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν σταμάτησε στο χωριό τους. «Μας αγνόησε και δεν σταμάτησε καν να μας πει μια καλησπέρα, ενώ ήξερε ότι η περιοχή έχει πληγεί περισσότερο από όλο το νησί» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει «υπάρχει βαθιά θλίψη σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Εγώ του ζήτησα πως ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την θλίψη υποχρέωση να βρεθεί δίπλα μας μετά τον σεισμό». 

Κατά την περιοδεία του στο νησί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη επούλωσης των πληγών από τις σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσαν, στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής, ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Χρήστος Άνθης, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικοδομές του νησιού, στη σίτιση των πληγέντων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουρής ανακοίνωσε ότι αύριο καταφθάνει στην Κεφαλονιά κρουαζιερόπλοιο 900 κλινών για να μη μένουν οι σεισμόπληκτοι στις σκηνές και στα αυτοκίνητά τους. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στο κέντρο επιχειρήσεων, ο κ Τσίπρας επισήμανε ότι συντελείται ένα πολύ δύσκολο έργο και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Αντιλαμβάνομαι ότι οι δυσκολίες δε τελειώνουν. Έχουν διάρκεια. Ελπίζω, πρόσθεσε, οι περισσότεροι στη πορεία να είστε αχρείαστοι. 

Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα επουλώσουμε πιο γρήγορα τις πληγές τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο Ληξούρι. Εκεί θα επισκεφθεί το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι και ηλικιωμένοι από το γηροκομείο το οποίο έχει κηρυχθεί ακατάλληλο, το κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς τους κεντρικούς δρόμους της πληγείσας πόλης. Στο Ληξούρι, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.  

Πηγή : dete.gr

Δυτική Ελλάδα: Δώδεκα επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το LEAD ERA - Πώς θα εποφεληθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον

Δυτική Ελλάδα: Δώδεκα επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το LEAD ERA - Πώς θα εποφεληθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον  Ακόμη περισσότερες με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα νέα δίκτυα

Συνολικά δώδεκα επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό έργο LEAD ERA, της δράση ERANET του Προγράμματος Πλαισίου 7, ενώ αναμένονται να επωφεληθούν ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς λόγω της καλής πρακτικής που ακολουθήθηκε από την Π.Δ.Ε. στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε και η συμμετοχή της στο δίκτυο MANUNET (www.manunet.net), αλλά και στο προσφάτως εγκριθέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίκτυο INCOMERA, τα οποία χρηματοδοτούνται από το FP7.
Κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στο Santiago de Compostela της Ισπανίας στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2014, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας, καθώς και στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο είχε αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου έργου.
Στη συνάντηση, έγινε ο απολογισμός και παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών από τις συνεργασίες που υλοποιήθηκαν μέσω του δικτύου LEAD ERA. Ειδικότερα στην 5ετή διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις κοινές (διεθνικές) προσκλήσεις ενδιαφέροντος και χρηματοδοτήθηκαν συνολικά 30 ερευνητικά έργα διεθνικών συνεργασιών με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 44  εκατομμυρίων ευρώ.
Ο επικεφαλής εταίρος του LEAD ERA (Περιφέρεια της Βαλλονίας – Βέλγιο) απένειμε τα εύσημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενεργή παρουσία της στις δράσεις του δικτύου και την πολυπληθή συμμετοχή τοπικών φορέων και επιχειρήσεων στις διεθνικές συνεργασίας Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτήθηκαν μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των συμμετεχουσών Περιφερειών.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που υλοποιεί δράσεις ERANET μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής οικονομίας και την προώθηση της εξωστρέφειας» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κ. Καρπέτας συμπληρώνοντας:
«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε αυτά τα προγράμματα και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, προσφέροντας βέλτιστες πρακτικές και κυρίως αναπτύσσοντας και διευρύνοντας τη συνεργασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας με αντίστοιχες του εξωτερικού σε ερευνητικό και τεχνολογικό επίπεδο με στόχο την ενίσχυση του διεθνούς ανταγωνισμού και τη στόχευση των επιχειρήσεων στην καινοτομία».
Εκτός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πρόγραμμα LEAD ERA συμμετέχουν οι Περιφέρειες – φορείς από τις ακόλουθες χώρες: Βαλλονία (Βέλγιο), (Συντονιστής του έργου LEADERA), Περιφερειακό Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Flanders (Βέλγιο) , Galicia (Ισπανία), Χώρα των Βάσκων (Ισπανία), Ναβάρα (Ισπανία), Ανδαλουσία (Ισπανία), Αλσατία (Γαλλία), Περιφέρεια Βένετο (Ιταλία), Κάτω Αυστρία, Περιφέρεια Vastra Gotaland (Σουηδία), Δίκτυο Κοράλλια (Ελλάδα), TUBIΤΑΚ (Τουρκία), Εσθονία, Οργανισμός Υποστήριξης των ΜΜΕ (Γαλλία - Παρίσι), MATIMOR (Ισραήλ) και BAFU (Federal Office for the Environment – Ελβετία).
Πηγή : thebest.gr

K. Χριστόπουλος: Η Πάτρα δεν έχει περιθώριο να κάνει άλλα λάθη - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου

K. Χριστόπουλος: Η Πάτρα δεν έχει περιθώριο  να κάνει άλλα λάθη - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων μίλησε για την επόμενη μέρα

«Η Πάτρα δεν έχει περιθώριο να κάνει άλλα λάθη, να χάσει άλλες ευκαιρίες…» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, στην αποψινή εκδήλωση της «Νέας Πόλης», και κάλεσε το πολυπληθές ακροατήριο, μαζί με τις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις να βάλουν στο επίκεντρο αυτά που τους ενώνουν: Την αγάπη όλων για την Πάτρα!
Ο Κ. Χριστόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν απολογισμό στα δημοτικά πράγματα από την Πρωτοχρονιά του 2011, όταν ανέλαβε καθήκοντα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, μέχρι σήμερα.
«Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή παραδίδει την πόλη σε χειρότερη κατάσταση απ ότι την βρήκε. Σε χειρότερη κατάσταση στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα, στην εικόνα αυτής της πόλης, και στη λειτουργία της…» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι ο Γ. Δημαράς και συνολικά η δημοτική Αρχή έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την υποβάθμισή της.
«Είναι όλα αυτά που βλέπω γύρω μου και με πληγώνουν. Με πονάει που τα βλέπω να συμβαίνουν στην Πόλη μας ακόμα και σήμερα και θέλω να τα αλλάξω. Να τα αλλάξουμε μαζί! Να κάνουμε την Πάτρα πραγματικά μια Νέα Πόλη, όπως την ονειρευτήκαμε οι λίγοι που το 2010 ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή. Όπως την ονειρευόμαστε πλέον οι πολλοί που το 2014 συνεχίζουμε και διεκδικούμε με αξιώσεις να αναλάβουμε τις τύχες της…».
Ο Κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στον πολιτικό αγώνα που έδωσε η παράταξή του επί τρεισήμισι χρόνια «μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο κόντρα στην μιζέρια, στην σκοπιμότητα, στην ανικανότητα, την αδιαφορία , την αδράνεια. Τρεισήμισι χρόνια τώρα κοντραριζόμαστε με τις ανασφάλειες και τον συγκεντρωτισμό του δημάρχου και τις κουστωδίας του. Ο οποίος πολύ λογικά μας είπε χθες ότι δεν υπέκυψε στο παλιό πολιτικό σύστημα. Πώς να υποκύψει, όταν εκφράζει το ίδιο σύστημα; Όταν το ίδιο σύστημα σε εκφράζει και το εκφράζεις με τον καλύτερο τρόπο. Με την πλήρη αδράνεια σου και την πλήρη αδιαφορία σου. Με μια συγνώμη προσχηματική, και ένα κάποιο έργο που δεν προβλήθηκε τάχα από επιλογή…».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων μίλησε για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι: «Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε τα πράγματα. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το Αύριο αυτής της πόλης, όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες. Με μια Δημοτική Αρχή που έχει όραμα, ξεκάθαρους στόχους, σχέδιο, και με τον πολίτη συμμέτοχο, όχι μόνο στο πρόβλημα, αλλά κυρίως στην λύση».
Αναφερόμενος στο όραμα και το σχέδιο της «Νέας Πόλης» είπε ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν οι φυσικοί και οι ανθρώπινοι πόροι της Πάτρας, και να διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που γίνονται στην περιοχή. «Δεν μπορεί οι δρόμοι που κατασκευάζονται σήμερα, η Ιόνια και η Ολυμπία οδός να είναι δρόμοι διαφυγής των Αθηναίων από το κέντρο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι δρόμοι τοπικής ανάπτυξης σχεδιασμένοι από το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς, με «όπλο» τις χρήσεις γης».
Ο Κ. Χριστόπουλος μίλησε ακόμα για την ανάγκη να επιταχυνθεί η κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος του νέου λιμανιού, να προετοιμαστεί η πόλη για την υποδοχή των νέων λειτουργιών που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, να διεκδικήσει το φυσικό αέριο «για το οποίο κανείς δεν μιλάει εκτός από το ΤΕΕ, να συμφωνήσει με τους τοπικούς φορείς έναν σχεδιασμό για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο, αλλά και να διαμορφώσουν από κοινού την επιχειρηματική ταυτότητα της Πάτρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος στο περιβάλλον. «Η Πόλη πρέπει να φροντίζει το περιβάλλον της, γιατί το δανειστήκαμε από τις προηγούμενες γενιές και θα το παραδώσουμε στις επόμενες…Επίσης η ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη πρέπει να είναι και τοπικά ισόρροπη» σημείωσε και αναφέρθηκε στην δέσμευση της «Νέας Πόλης» να εκχωρήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
Για τη «Νέα Πόλη», όπως τόνισε ο επικεφαλής της, σημαντικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης είναι η ποιότητα ζωής, ο σεβασμός στους θεσμούς και στον πολίτη, στην διαφάνεια και την ορθή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι χρειάζεται οργάνωση του κοινωνικού τομέα σε μια διαφορετική βάση, καθώς έχει διογκωθεί το πρόβλημα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη στην πόλη μας και ο κοινωνικός τομέας οφείλει να δημιουργήσει περισσότερες δομές.
Μιλώντας για τον πολιτισμό ο Κ. Χριστόπουλος είπε ότι, «πρέπει να γίνει ξανά το καμάρι αυτής της Πόλης» και τόνισε την ανάγκη να δοθεί βάρος στην παραγωγή πολιτισμού από τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, και όχι από μετακλήσεις σχημάτων.
Ο Κ. Χριστόπουλος έκλεισε την ομιλία του με τα παρακάτω λόγια:
«Φίλες και φίλοι,
Δεν είμαι αυτός που πιστεύει ότι μόνος μου μπορώ να τα κάνω όλα. Είμαι αυτός που πιστεύει ότι μόνο όλοι μαζί, η δική μας ομάδα αλλά και άλλοι που θέλουν να έρθουν μαζί μας , μπορούμε να δημιουργήσουμε τα θεμέλια αυτής της «Νέας Πόλης». Και δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ήδη με τα κοινά. Αναφέρομαι σε ανθρώπους που βρίσκονται στην κοινωνία, που παλεύουν καθημερινά μέσα από κοινωνικούς φορείς, μέσα από πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους…
Σας καλούμε όλους σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με απόλυτη διαφάνεια, με προσήλωση στον στόχο, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς με απόφαση για σκληρή δουλειά. Η πρόκληση για εμάς δεν είναι απλά και μόνο η επιτυχία στις εκλογές του Μαΐου. Πραγματική πρόκληση για εμάς είναι να καταφέρουμε να δώσουμε στην Πάτρα την θέση που της αξίζει!».
Πηγή : thebest.gr

Πάτρα: Πάνδημο το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σπαθαράκη – Ήταν όλοι εκεί - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Πάνδημο το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σπαθαράκη – Ήταν όλοι εκεί - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ  Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα

16:25 Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας ο οποίος αναφέρθηκε την πορεία του Γιώργου Σπαθαράκη από την εποχή της Χούντας μέχρι και σήμερα.
«Δεν ήσουν από αυτούς που πούλησαν τη δημοσιογραφία. Δεν απέκτησες περιουσία, κατέθεσες την ψυχή σου.www.thebest.gr Θα συνεχίσουμε το έργο σου, δεν θα υποστείλουμε την σημαία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαμπανέβας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ, εμφανώς συγκινημένος, παρουσίασε το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας «Γεγονότα» που είχε την φωτογραφία του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη.
16:00 Αυτή την ώρα γίνεται, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας η κηδεία, του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Γεγονότα», Γιώργου Σπαθαράκη ο οποίος έφυγε χθες νωρίς το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών.
Η εκκλησία είναι κατάμεστη από συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Παρούσα η δημοσιογραφική οικογένεια της πόλης, εκδότες, ο δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σύσσωμο το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της περιοχής και απλός κόσμος, αποχαιρετούν τον Γιώργο Σπαθαράκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Θυμίζουμε ότι επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στην ΕΣΗΕΠΗΝ για λογαριασμό των άνεργων δημοσιογράφων. Τα χρήματα μπορούν να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στο λογαριασμό της Αlpha Bank: GR 3801405320532002101093485 .
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο : www.thebest.gr

Η «Μέρκελ της Κεφαλονιάς» στέλνει μήνυμα στη... Μέρκελ! (ΒΙΝΤΕΟ)



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...