Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σε νέα διεύθυνση η Θράκα του Κώστα!


Σε νέα διεύθυνση η Θράκα του Κώστα!

Από χθες άνοιξε και επίσημα το νέο κατάστημα του Κώστα Ντάσιου, η Θράκα του Κώστα, που μεταφέρθηκε από την Ευβοίας στην Γεωργίου Παπανδρέου 91, σε έναν πλήρες και ανακαινισμένο χώρο που θα σας αφήσει άφωνους.

Τα τηλέφωνα παραγγελιών παραμένουν τα γνωστά … 2610-361736 και 2610-346849

Επισκεφτείτε το νέο κατάστημα για υπέροχες εκπλήξεις!

Πηγή : patragoal.gr

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του εκπαιδευτικού Ρώσικου ιστιοφόρου «Kruzenshtern»

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από  το εσωτερικό του  εκπαιδευτικού Ρώσικου ιστιοφόρου «Kruzenshtern» Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος  κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Νίκη της Ρωσίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941 – 1945 έφτασε χθες στο λιμένα της Πάτρας το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern».
Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου Ναύαρχου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ.
Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης. Σε αυτόν τον περίπλου συνολικής διάρκειας 62 ημερών, το «Kruzenshtern» θα παραμείνει εν πλω για 30 ημέρες, στους λιμένες για 32 μέρες, 12 από τις οποίες θα βρίσκεται σε λιμένες του εξωτερικού. Το σημείο εκκίνησής του είναι ο λιμένας της πόλης Καλινινγκράντ της Ρωσίας, με τελικό προορισμό τη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας. Στην πορεία του προς την Πάτρα έκανε στάσεις στο Bremerhaven (Γερμανία), στο Tangier (Μαρόκκο) και στο Bari (Ιταλία).
Για περισσότερες φωτογραφίες : Εδώ

Πάτρα: "Με απόφαση Δημάρχου ο Θάνατος της Μπάντας"

Πάτρα: "Με απόφαση Δημάρχου ο Θάνατος της Μπάντας"  Παράσταση διαμαρτυρίας των μουσικών την Τετάρτη έξω από το Δημαρχείο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων στου Ο.Τ.Α. του Νομού Αχαΐας "Η Ενότητα" με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν εύριο έξω από το Δημαρχείο οι μουσικοί της Μπάντα του Δήμου Πατρέων, αναφέρει τα παρακάτω:
Με την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παίξει η μπάντα του Δήμου Πατρέων στην έναρξη και σε όλες τις εκδηλώσεις της φετινής αποκριάς (για πρώτη  φορά σε όλη την ιστορία του θεσμού), κλείνει επίσημα η παρένθεση στο μεθοδευμένο σχέδιο  διάλυσης της δημοτικής μουσικής, που συστηματικά όλες οι δημοτικές αρχές την τελευταία δεκαπενταετία ακολούθησαν, θεωρώντας  μεγάλο το κόστος λειτουργίας της.
Η απόφαση να μην ανοίξει η μπάντα τον κορυφαίο θεσμό της πόλης είναι στην ουσία η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ιδρύματος  με την υπογραφή του κ. Δημαρά Δημάρχου Πατρέων.
Ο κ. Δημαράς είχε υποσχεθεί καθαρά όταν ανέλαβε, ότι  η μπάντα θα λειτουργήσει, ότι οι μουσικοί θα αποκτήσουν σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Αντί αυτού τους άφησε απλήρωτους, χρειάστηκε να πάνε και στα δικαστήρια για να πάρουν την πενιχρή αποζημίωσή τους, προχώρησε σε απολύσεις αφήνοντας ελαχίστους μουσικούς στο ιστορικό σχήμα με αποτέλεσμα να μη μπορεί στοιχειωδώς πλέον να λειτουργήσει ως μουσικό σχήμα.
Τώρα η δημοτική αρχή δίνει το τελειωτικό χτύπημα αποδεικνύοντας  πόσο απέχουν οι διακηρύξεις από τις πράξεις.
Για την τρίτη πόλη της χώρας το αποτέλεσμα είναι:
Να στερείται  της μπάντας (μπάντα διαθέτουν ακόμα και μικρές πόλεις όπως τα Λεχαινά)
Δεκάδες μουσικοί να είναι στις λίστες των ανέργων.
Να κλείνει μια ιστορία που έγραψε το ιστορικό σχήμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα που λειτούργησε ακόμα και την περίοδο της κατοχής (ακόμα και οι Γερμανοί  & Ιταλοί καταχτητές σεβάστηκαν την μπάντα) από τη σημερινή δημοτική αρχή που είναι και «αντιμνημονιακή»!
Οι εργαζόμενοι στη μουσική μπάντα, εκπαίδευαν δωρεάν εκατοντάδες πατρινόπουλα και τα μύησαν στην μουσική.
Σήμερα λοιπόν το σχήμα της  μουσικής μπάντας  το παροπλίζουν, το αποδιοργανώνουν, το απαξιώνουν, δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα για λειτουργήσει όπως πρέπει αποσκοπούν να βάλουν τελικά λουκέτο.
Γι’ αυτό  θα αγωνιστούμε  διεκδικώντας:
•    Καμία απόλυση
•    Να επανασυσταθεί η μπάντα και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι μουσικοί. Το σχήμα να λειτουργήσει σε πλήρη σύνθεση  όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ιδρύματος.
•    Να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των μουσικών και  οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που παραβιάζονται  βάναυσα.
•    Να αποτελεί στοιχείο πολιτισμού η λειτουργία της μουσικής μπάντας και να παρέχει υπηρεσίες- εκδηλώσεις στα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Και σε αυτό το καρναβάλι η μπάντα να ανοίξει και  κλείσει τις εκδηλώσεις  της αποκριάς όπως συνέβαινε από την αρχή της λειτουργίας της.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ". 
Πηγή : thebest.gr

Η Zara κλείνει αλυσίδα της στην Ελλάδα

Η Zara κλείνει αλυσίδα της στην Ελλάδα   Τα καταστήματα Uterqüe

Το κλείσιμο των καταστημάτων της Uterqüe, αλυσίδας δερμάτινων αξεσουάρ και υποδημάτων, στην Ελλάδα αποφάσισε ο όμιλος Inditex (Zara).
Η Uterqüe διέθετε υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και μια περιορισμένη συλλογή ρούχων σε τιμές πάνω από το μέσο όρο του προϊοντικού μίγματος που προσφέρει ο όμιλος μέσω των υπόλοιπων concept της Zara.
Στην Ελλάδα διατηρούσε δύο σημεία πώλησης -στην Κηφισιά και εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι- τη λειτουργία των οποίων τερμάτισε στις αρχές Ιανουαρίου.
Η Uterqüe παρουσίασε ζημίες το 2012, οι οποίες ανήλθαν στα 3,3 εκατ. ευρώ από περίπου 2 εκατ. ευρώ το 2011.
Η ισπανική αλυσίδα θα εξυπηρετεί πλέον το ελληνικό καταναλωτικό κοινό αποκλειστικά και μόνο από το internet.

Πηγή : thebest.gr

Αίγιο: Συνελήφθη 48χρονος για χρέη προς το Δημόσιο

Αίγιο: Συνελήφθη 48χρονος για χρέη προς το Δημόσιο Εκκρεμούσαν σε βάρος του οφειλές πάνω από 330.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 48χρονος Έλληνας, για οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 48χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 335.300,18 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 21 παρ 10 του Ν. 2523/1997 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.2 παρ ιγ του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Πηγή : thebest.gr

Πάτρα: Οδυνηρή η κατάργηση του ΤΑΣ Πατρών - Το κράτος δεν αποφασίζει με σοβαρότητα, λέει ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Αχαϊας Θανάσης Κουμούτσος, μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Πάτρα: Οδυνηρή η κατάργηση του ΤΑΣ Πατρών - Το κράτος δεν αποφασίζει με σοβαρότητα, λέει ο  Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Αχαϊας Θανάσης Κουμούτσος, μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Στον Αντέννα Πάτρας 105.3

Η κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει το ΤΑΣ, ελέω Μνημονίου. Σήμερα, με τον σεισμό της Κεφαλονιάς, φαίνεται πόσο αναγκαία ήταν η παρουσία της Υπηρεσίας σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου.
ΑΚΟΥΣΤΕ τι είπε στον Αντέννα Πάτρας 105.3 και στην εκπομπή "Φόρα Παρτίδα" των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Αχαϊας Θανάσης Κουμούτσος.
Δείτε το βίντεο : Εδώ

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...