Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ξύλο σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Σαραβάλι




Επεισόδια έγιναν σήμερα το απόγευμα στο Γήπεδο του Σαραβαλιού «Κώστας Ζάρρας» μετά την λήξη του αγώνα Αναγέννηση Πατρών με τον Αχαιό Σαραβαλίου στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που βρήκε νικήτρια την Αναγέννηση με 1-0 επί του Αχαιού.Μάλιστα στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Στην συμπλοκή που διήρκησε για περίπου 7 λεπτά συμμετείχαν παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι των δύο ομάδων που έδειξαν τις πυγμαχικές τους ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ patragoal.gr - Εδώ

Έλλειψη φαντασίας? Οικονομική δυσκολία η απλά παραδοχή πως η κουζίνα σβήνει σιγά σιγά από το χάρτη?




Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου. Σκέψεις για το που βαδίζει η γαστρονομία στην Ελλάδα.

Όταν άρχισα αυτήν τη δουλειά πριν αρκετά χρόνια όλοι μου έλεγαν 2 πράγματα, πρώτον πως δεν θα πεινάσω ποτέ σε αυτήν τη δουλειά και δεύτερον πως δεν θα πεθάνει ποτέ αυτή η δουλειά. Αλήθεια? Στην αρχή μου φαινόταν λογικό. Πώς γίνεται να πεινάσω? Φτιάχνω δεκάδες φαγητά κάθε μέρα. Παρασκευάζω τόσες συνταγές, έτσι και για μένα σίγουρα θα μείνει ένα πιατάκι στο τέλος... Αν το σκεφτείς, έχει απόλυτη λογική. Εν μέρει.... Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό απογοητεύομαι... Απογοητεύομαι γιατί βλέπω πως υπάρχει πρόβλημα στις πρώτες ύλες...
 Δεν είναι αυτή η ίδια τομάτα που έπιανα στα χέρια μου πριν 10 χρόνια, πανάθεμα την! Είναι αλλιώτικη. Διαφορετική. Πιο λευκή. Πιο φανταχτερή. Πιο ψεύτικη. Αλήθεια μένει στο ψυγείο 10 μέρες και είναι φρεσκότατη. Τί γίνεται? Έχει άραγε περάσει από το στάδιο της φωτοσύνθεσης ή απλά τσουβαλιάστηκε σε ένα κουτί μαζί με δεκάδες άλλες στοιβαγμένες άγουρες τομάτες που στο μεγάλο τους ταξίδι προς το τραπέζι μας απέκτησαν σχήμα και χρώμα? Θυμάμαι στο χωριό, η τομάτα ήταν αλλιώς. Επίσης όσες φορές φύτεψα τομάτα, ποτέ δεν κράτησε στο ψυγείο μου τρίτη μέρα χωρίς να χάσει την ζωντάνια της. Δύσκολο... Βγήκαν στην φόρα ξαφνικά, σαν νέα μόδα, τα βιολογικά προϊόντα... Ποιά βιολογικά? Έχω πει ξανά πως η μέγιστη τερατογένεση λέγεται άνθρωπος. Σε μια νύχτα κατάφεραν να χαλάσουν τον όρο «βιολογικά» κάποιοι κερδοσκόποι που μόνο βιολογικά δεν πούλαγαν. Βγήκαν κάποιες ρυθμίσεις για το πώς πρέπει να διοχετεύονται τα βιολογικά ( συσκευασμένα ) αλλά ο κόσμος πάλι έχασε το κίνητρο του να πάρει ένα πράγμα πιο ακριβό από το συνηθισμένο γιατί πολύ απλά κάποιοι του έδωσαν να φάει μη βιολογική τροφή στην τιμή της βιολογικής! Πάλι για το κέρδος θυσιάσαμε την ποιότητά μας.
Βλέπω το κρέας. Μεγάλο αγαθό. Κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι τα πιο γνωστά... Μιλώντας με μεγάλους chefs, παραγωγούς και γενικά ανθρώπους που έχουν γνώση για αυτά έχω απογοητευτεί. « Μπλε κόλλα λέγεται...» μου είπε ο Arnauv ένας πολύ μεγάλος chef της Γαλλίας και πολύ καλός μου φίλος εξηγώντας μου το πώς κολλάει ένα φιλέτο μοσχάρι. Τί εννοώ? Παίρνεις κομμάτια από κρέας που μπορεί να είναι μεζές γύρω από το κόκαλο, οι καταλήξεις στην καλύτερη περίπτωση, τα βάζεις σε ένα δοχείο, τους ρίχνεις μια ειδική σκόνη και τα συσκευάζεις σε μεμβράνη. Τα αφήνεις για κάμποση ώρα και μετά έχει σχηματιστεί ένα τέλειο φιλέτο που δεν το ξεχωρίζει ούτε ο καλύτερος κρεοπώλης. Καλό? Ε όχι και τόσο, θα έλεγα... Αλλά στον βωμό του χρήματος και του κέρδους κάνεις δεν ενδιαφέρεται. Σωστά? Ξέρω ξέρω... Λάθος κάνω! Όλοι θέλουν ποιοτικά πράγματα, με αγνές πρώτες ύλες αλλά στην τελική όταν τους ρωτάνε αν ήταν καλό το εστιατόριο που πήγαν χθες το πρώτο τους κριτήριο είναι αν ήταν φθηνό ή ακριβό.... Λέω λάθος??? Μακάρι να μην είναι αλήθεια και να είναι άλλη ένα «ράδιο αρβύλα» αλλά δυστυχώς κανείς δεν έκανε τον κόπο να το διαψεύσει. Κοτόπουλο: ποιό κοτόπουλο? Έχουμε ακούσει για κοτόπουλα χωρίς κεφάλια και κοτόπουλα με μια εβδομάδα ζωής που τα γεμίζουν ορμόνες για να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους. Κανένας σεβασμός στο τραπέζι μας, κανένας σεβασμός στα ζώα και στη φύση, κανένας σεβασμός στον Θεό και στην αξία της ζωής είτε είναι άνθρωπος είτε είναι ένα κοτόπουλο. Κιμάδες: ποιός θα ξεχάσει τη μεγάλη αποκάλυψη του γνωστούJamie Oliver για ουσία που υπήρχε μέσα στον κιμά και πολύ απλά μετέτρεπε ένα ίχνος λίπους σε μπιφτέκι? Μήπως να ξεχάσουμε, πρόσφατα, το κρέας αλόγου ή καλυτέρα γερασμένων μουλαριών που φάγαμε όλοι? Γιατί όλοι έχουμε φάει! Ή τη νόσο των πτηνών που κάθε τόσο εμφανίζεται ή τη νόσο των τρελών αγελάδων που έχει στείλει κόσμο και κοσμάκη? Μήπως σας φαίνεται υπερβολικό? Γιατί? Τί είναι πιο λογικό? Να υπάρχει άγνοια και να ξεχάσουμε τα πάντα ή να προσπαθούμε να τα διορθώνουμε? Δεν είμαι γκρινιάρης ούτε με εξιτάρει η κινδυνολογία. Αλλά Θεέ μου, πώς να το κάνω? Θέλω να τρώω τα αγαθά που βγάζει η Γη μας χωρίς να καταπίνω δηλητήριο. Ποιός το θέλει αυτό? Σίγουρα κανένας. Αλλά κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν κάνει κάτι....
  Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, θα πω πως το δεύτερο σκέλος της διαπίστωσης των πολλών είναι πως η μαγειρική δεν θα πεθάνει ποτέ. Κατά τη γνώμη μου? ΟΧΙ. Η μαγειρική δεν θα σβήσει ποτέ από μέσα μου. Όμως πιστεύω πως αρχίζει και σβήνει από την Ελλάδα. Εστιατόρια υπάρχουν? Πού είναι? Πείτε μου κι έμενα. Το λάθος έχει πολλά σκέλη. Ένα από αυτά είναι, πως ο κάθε άσχετος στη δουλειά αυτή άνοιξε κάποτε ένα εστιατόριο με κάποια λεφτά που είχε στην άκρη. Έβαλε, στην καλύτερη, κάποιους επαγγελματίες να το δουλεύουν και στη χειρότερη, το δούλεψε μόνος του. « Αυτό το εστιατόριο ήταν γκουρμέ...» μου είπε μια κυρία, πρόσφατα, για ένα εστιατόριο που είχαν. « Και ποιος ήταν ο chef?» ρώτησα... «Στην αρχή είχαμε έναν, αλλά μετά από λίγο καιρό έμαθε ο γιος μου και ανέλαβε αυτός μαζί με έμενα. Άλλωστε εγώ ήξερα να μαγειρεύω...»  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΑ? Δυστυχώς ή ευτυχώς, μάγειρας γεννιέσαι δε γίνεσαι έτσι ξαφνικά. Και για να γίνεις, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Αρχικά να τελειώσεις μια σχολή για να πάρεις βασικές τεχνικές και μετά να στρωθείς στη δουλειά ώστε να γεμίσεις γνώσεις και εμπειρίες και τότε ναι... Θα είσαι μάγειρας! Σε διαφορετική περίπτωση, θα είσαι ένας πελαγωμένος ναυαγός που θα προσπαθεί να βρει τρόπο για το πώς θα αποδράσει από το νησί. Ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας και ένας αυτοαποκαλούμενος chef που θα έχει κάνει κακό στον εαυτό του, μα το πιο μεγάλο κακό είναι πως θα έχει κάνει τεράστια ζημιά και στο επάγγελμα. Εκεί γυρίζω... Γκουρμέ τι είναι? Ένα κομμάτι κρέας που επειδή έχεις διαλύσει σε ένα τηγάνι μαρμελάδα φρούτων και μπαλσάμικο και ύστερα το έχεις περιχύσει είναι γκουρμέ? Πόσο λάθος ρε γαμώτο είναι αυτή η αντίληψη? Ή μήπως το γκουρμέ είναι το ακριβό? Όχι φίλοι μου! Έτσι καταστράφηκε η έννοιαεστιατόριο και αν δε ξυπνήσουμε θα καταστραφεί και το εστιατόριο και η ταβέρνα και η Ελληνικότατη διασκέδασή μας. Το φαγητό. Οι κουζίνες πρέπει να γεμίσουν από επαγγελματίες μάγειρες με γνώσεις και όρεξη, με σωστούς επιχειρηματίες που θα φέρνουν σωστές πρώτες ύλες και θα πληρώνουν το προσωπικό και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους στην ώρα τους και στη σωστή τιμή και πάνω απ’ όλα να γεμίσουν με πελάτες που θα θέλουν να γευτούν ένα καθαρό, σωστό, καλομαγειρεμένο φαγητό και να περάσουν καλά. Όχι να βγάλουν τα νεύρα τους στο σερβιτόρο ούτε να παραπονεθούν για τις τιμές ( τιμοκατάλογος υπάρχει ) ούτε να παραπονεθούν γιατί ήταν κάτι κακό χωρίς να ξέρουν τι. Γεμίσαμε με ξερόλες chefs της σάλας, γεμάτους νεύρα από την καθημερινότητα που ξεσπάνε σε ένα σερβιτόρο για ψύλλου πήδημα και που δεν τους αρέσει τίποτα επειδή ίσως είχαν άσχημη μέρα. Η κριτική μας κάνει καλύτερους. Η παράλογη κριτική και η παραξενιά κάνει τον άνθρωπο να μετανιώνει για την προσπάθειά του ώστε να έχει σωστά πράγματα, είτε αυτός είναι επιχειρηματίας είτε είναι εργαζόμενος. Προσωπικά, μου έχει τύχει αρκετές φορές να μου παραπονεθούν για παράλογο πράγμα. Το πιο αστείο δε, είναι πως μου έχουν πει πως αυτό το φαγητό δε γίνεται έτσι αλλά κάπως αλλιώς! Το πρόβλημα για αυτούς, όμως, είναι πως η συνταγή ήταν δική μου, με δική μου ονομασία και αποτυπωμένη μόνο στο μυαλό μου και πουθενά αλλού. Πώς γίνεται λοιπόν να ήταν αλλιώς? Τί να πεις.... Οι επιχειρηματίες είπαμε φταίνε σε πολλά. Ωστόσο το μεγαλύτερο που με ενοχλεί τον τελευταίο καιρό, είναι η μη κατανόηση και η αδιαφορία μερικών πραγμάτων. Πόσοι σε αυτόν τον κλάδο είναι απλήρωτοι μήνες και πόσοι παίρνουν μισθούς πείνας? Μερικοί βολεύονται με κάποιες λύσεις ανάγκης από «ερασιτέχνες-επαγγελματίες» που απλά είναι φθηνοί. Και εκεί έρχεται το λάθος το δικό μας. Οι εργαζόμενοι λένε, δεν βρίσκουν δουλειά. Συμφωνώ. Ο άλλος είναι 20 χρόνια μάγειρας και δεν έχει δουλειά. Πολύ κακώς δεν του δίνει την ευκαιρία κάποιος, όμως αυτός τί έχει κάνει για τον εαυτό του τα τελευταία 20 χρόνια? Πήγε σε κανένα σεμινάριο να δει νέες εικόνες? Ξόδεψε μερικά από τα χρήματά του για να αγοράσει καινούριο δικό του εξοπλισμό πχ μαχαίρια? Οι στολές του είναι πάντα καθαρές και καινούριες? Γιατί το « δίνω και παίρνω » ισχύει και σε αυτήν τη δουλειά. Αν πηγαίνεις στη δουλειά σου σαν λέτσος, έτσι θα σου συμπεριφερθούν κιόλας. Από εκεί και πέρα, πώς έχει εξελιχτεί? Με 50 φαγητά που ξέρει και τίποτα άλλο? Η μαγειρική προχωράει... Νέες τεχνικές και νέοι άνθρωποι βγαίνουν κάθε μέρα. Σεβασμός μεγάλος πρέπει να υπάρχει σε έναν chef όσα χρόνια και αν περάσουν αρκεί να μην αφήσει και ο ίδιος να περάσει από πάνω του ο χρόνος. Τουλάχιστον στο μυαλό... Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς ένα εστιατόριο επιτρέπεται να έχει τον ίδιο κατάλογο εδώ και 2 χρόνια συνεχόμενα. 
Και έτσι τελειώνω το άρθρο μου με τον προβληματισμό: τί μας φταίει τελικά και η γαστρονομία ακροβατεί σε ένα λεπτό σχοινί? Μήπως ξεμείναμε από ιδέες ή υπάρχει έλλειψη φαντασίας και διάθεσης? Μήπως η τεράστια οικονομία που κάνουμε από παντού είναι η αιτία που μας έχει ρίξει σε λήθαργο και προσπαθούμε να βγάλουμε φαγητό με παραποιημένα υλικά και ψεύτικες γνώσεις? Ή μήπως παραδεχόμαστε σιγά σιγά πως όλοι εμείς του επαγγέλματος, άθελά μας, βάζουμε σιγά σιγά το χέρι μας προσπαθώντας να κάνουμε κάτι καλό και το μόνο που θα καταφέρουμε στο τέλος είναι να σβήσουμε την γαστρονομία της Ελλάδας από τον χάρτη?Ο χρόνος θα δείξει... Πρέπει όλοι μας όμως να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε. Είναι δύσκολοι καιροί,  αλλά να θυμάστε πως από όλα τα υλικά εκμεταλλεύεσαι μόνο τα θετικά τους αν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά... Ε ας κάνουμε και κάτι καλό γι’ αυτόν τον τόπο πια....

Πηγή : thesocialcuisinistas.blogspot.gr - Στάθης Κόκκαλης

Πάτρα: Έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία αλλά ούτε λόγος για τον «αθέμιτο ανταγωνισμό»


139 έλεγχοι έγιναν κατά τη διάρκεια του τριημέρου από κλιμάκια του ΙΚΑ στην Πάτρα. Και ορθώς αφού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ Γιώργο Κυριακόπουλο, 461 υπάλληλοι βρέθηκαν κανονικά δηλωμένοι, ενώ 280 βρέθηκαν ανασφάλιστοι! 

Ωστόσο, παρά το σωστό σκεπτικό των παραπάνω ελέγχων, υπάρχει ένα ακόμα γεγονός που αποτελεί "κόκκινο πανί" στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης, το οποίο φαίνεται πως δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους αρμοδίους.

Ο λόγος για το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με επιχειρήσεις, κυρίως καφετέριες, που οργανώνουν βραδιές με ζωντανή μουσική, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις και χωρίς φυσικά να διαθέτουν τη νόμιμη άδεια μουσικών οργάνων.

Αποτέλεσμα, να πέφτουν "βροχή" οι κλήσεις στην Αστυνομία κάθε Παρασκευή και Σάββατο και ακολούθως αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων να οδηγούνται στο Τμήμα και να δέχονται μηνύσεις.

Κάποιοι από αυτούς υποστηρίζουν ότι αν σταματήσουν να διοργανώνουν μουσικές βραδιές θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά στην αντίπερα όχθη οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διαμαρτύρονται έντονα, κάνοντας λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό», και εδώ που τα λέμε έχουν και ένα δίκιο...

Μόνο αν σκεφτεί κανείς πως οι δεύτεροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα, να διαθέτουν σύστημα πυρόσβεσης, WC αναπήρων κ.α., γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι οικονομικές τους υποχρεώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές μιας κοινής καφετέριας, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις τους στερεί πελατεία...


Πηγή: www.xespao.gr

Ο Δήμος Πάτρας έστειλε εξώδικο στον Κούγια και του ζητά "35"




Εξώδικο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή έστειλε χθες, με δικαστικό κλητήρα, ο Δήμος Πατρέων και την καλεί μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 35.000 ευρώ, που έπρεπε να 'χε καταθέσει από τον περασμένο Οκτώβριο, ειδάλλως πρέπει ν' αποχωρήσει από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο!!!

Το θέμα διέρρευσε από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, η οποία συνέταξε και απέστειλε το σχετικό εξώδικο. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ακόμα δεν έχει καταθέσει στον Δήμο Πατρέων την εγγυητική επιστολή των 35.000 ευρώ για την χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο λόγος είναι ένα αντικειμενικό κώλυμα που αντιμετώπισε ο Αλέξης Κούγιας με μία άλλη εγγυητική επιστολή του στην Probank, τράπεζα την οποία απορρόφησε η Εθνική Τράπεζα μόλις τον Δεκέμβριο που πέρασε. Γι' αυτό και ο Δήμος Πατρέων, ορθότατα πράττων, αποφάσισε, για να διευκολύνει την ΠΑΕ Παναχαϊκή, να μην τραβήξει εξ αρχής το σχοινί και να δώσει όλα τα χρονικά περιθώρια που ζήτησε η ΠΑΕ Παναχαϊκή για την τακτοποίηση του θέματος. Αλλωστε η «κοκκινόμαυρη» ΠΑΕ εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της (καταβάλλει κανονικά τα μηνιαία μισθώματα που είχαν συμφωνηθεί, καθώς και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της), οπότε θα ήταν και αντιδεοντολογικό ηθικά να έφτανε ο Δήμος στα άκρα για το θέμα της εγγυητικής. Στον Δήμο, όμως, λένε ότι ενώ ο κ. Κούγιας είχε θέσει καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης τις πρώτες ημέρες του 2014, τελικά δεν κατέθεσε την εγγυητική επιστολή και γι' αυτό αναγκάστηκαν, σαν μέσο πίεσης, να πάνε στην έσχατη λύση του εξώδικου. Στην ΠΑΕ Παναχαϊκή πρότειναν, όπως διέρρευσε, να παρέδιδαν στον Δήμο ισόποση τραπεζική επιταγή αντί για εγγυητική επιστολή, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν σύννομο, σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, οπότε δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.
Ποια είναι η είδηση που προκύπτει απ' την όλη υπόθεση; Ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η επίσημη σύμβαση μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΠΑΕ Παναχαϊκή για την χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου! Γιατί απαραίτητος όρος για την υπογραφή της σύμβασης ήταν εξ αρχής η κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, με την οποία επιστολή ο Δήμος θα διασφαλιζόταν για την παραχώρηση του Σταδίου στην Παναχαϊκή.

Ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε να ρίξει τους τόνους και να εξηγήσει πως είναι τυπικό το θέμα: "Δυστυχώς, πληρώνουμε ακόμα παλιές αμαρτίες. Λόγω Μακρή έχουμε κολλήσει, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχω προτείνει εδώ και 20 ημέρες στον Δήμο Πατρέων να τους δώσω μετρητά ή τραπεζική επιταγή 35.000 ευρώ, αλλά οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου δεν θέλουν να τα πάρουν.
Οπότε θα πάω πλέον να βγάλω εγγυητική επιστολή σαν Αλέξης Κούγιας υπέρ της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το λύσουμε και αυτό το θέμα".

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ: "Καμπάνα" 12.000 ευρώ σε 10 πληρώματα του καρναβαλιού


Πρόστιμα 12.000 ευρώ βεβαίωσε το ΣΔΟΕ σε κάθε ένα από τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού τα οποία θεωρήθηκαν πως φοροδιαφεύγουν. Με βάση το σχετικό νόμο δεν αποκλείεται οι αρχηγοί των 10 πληρωμάτων να καθίσουν και στο εδώλιο κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή. Ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν άμεσα τον φόρο.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Στην Παναχαϊκή ο Βραζιλιάνος Μπαλού, πρώην παίκτης της πορτογαλικής Μαρίτιμο

Στην Παναχαϊκή ο Βραζιλιάνος Μπαλού, πρώην παίκτης της πορτογαλικής Μαρίτιμο  Για τα επόμενα δυόμιση χρόνια

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Πανθρακικό και στα Τρίκαλα. Πέρυσι, αγωνιζόταν στην Αθλητική Ένωση Πάφου, ενώ ανήκε στην πορτογαλική Μαρίτιμο. Αναμένεται στην Πάτρα την προσεχή εβδομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την απόκτηση για τα επόμενα 2,5 χρόνια του βραζιλιάνου μέσου Vieria Amoro Fabio. Ο Vieria Amoro Fabio είναι 26 ετών, έχει ύψος 1,87 και μέχρι σήμερα ανήκε στην πορτογαλική Μαρίτιμο.
Ο Vieria Amoro Fabio έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα ως δανεικός από την Μαρίτιμο την περίοδο 2010-2011 στην ΠΑΕ Τρίκαλα με την οποία κατέκτησε την 4η θέση του πρωταθλήματος και την περίοδο 2011-2012 ως δανεικός με την ΠΑΕ Πανθρακικός με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Ο Vieria Amoro Fabio έχει στείλει υπογεγραμμένο συμβόλαιο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και αναμένεται να έρθει στην Πάτρα την άλλη εβδομάδα"
Πηγή : thebest.gr

Δυτική Ελλάδα: Έρχεται "λευκή επιδρομή" στα ορεινά απο το Σαββατοκύριακο - Που θα χιονίσει- Έντονες βροχές στα πεδινά

Φωτογραφία της Πάτρας σήμερα το μεσημέρι

Υπερκακοκαιρία προβλέπεται από την ερχόμενη Παρασκευή και μετά στην χώρα μας, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις, αρχικά σε ορεινά μόνο τμήματα.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καιρός θα επιδεινωθεί αισθητά στηνδυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες.
Μέσα στο Σάββατο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ιδιαίτερα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Την Κυριακή, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στην δυτική, βόρεια, κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας και ίσως και της κεντρικής χώρας.
Προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο στην βόρεια Ελλάδα, με κάποιες χιονοπτώσεις να κάνουν πιθανότατα την εμφάνιση τους και σε πεδινά ίσως και παραθαλάσσια τμήματα, της βόρειας μόνο χώρας.
Είναι η πρώτη σοβαρή γενικευμένη κακοκαιρία στην Ελλάδα για το 2014
Αρκετά τμήματα της Ελλάδας θα δουν χιονοπτώσεις από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά.
Οι πιο πολλές χιονοπτώσεις φαίνεται να σημειώνονται κατά την διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις αναμένονται από το Σάββατο σε ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Μέσα στην Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλότερα με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, επηρεάζονται περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο, κυρίως με υψόμετρο άνω των 500-700 περίπου μέτρων.

Από το βράδυ της Κυριακής και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, φαίνεται η θερμοκρασία να πέφτει περαιτέρω, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε πεδινά ίσως και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από την Θεσσαλία και νοτιότερα, οι χιονοπτώσεις θα πέφτουν σε ημιορεινές και ορεινές κυρίως περιοχές, πάνω περίπου από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο. Στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, χιόνια θα πέφτουν κυρίως πάνω από τα 700-900 περίπου μέτρα υψόμετρο.
Πηγή : thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τι δήλωσε στο Mega o Ακης Βαβαρούτας για τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ στα καρναβαλικά πληρώματα



Πέρυσι για πρώτη φορά το ΣΔΟΕ μετά την λήξη του Πατρινού καρναβαλιού έστειλε "ραβασάκια" σε 10 πληρώματα-ομάδες ενημερώνοντάς τους ότι κάνουν επαγγελματική δραστηριότητα και ότι έπρεπε να ανοίξουν φορολογικά βιβλία.
Μάλιστα "έπεσαν" και πρόστιμα για μη τήρηση επαγγελματικών βιβλίων.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Kοινωνία Ώρα Mega" που ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα. Ο δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας μίλησε στην εκπομπή και αναφέρθηκε στα 10 περίπου πληρώματα που έλαβαν τα "ραβασάκια" και στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση αρχηγού γκρούπ.

Δείτε βίντεο : Εδώ

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...