Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Το συγκινητικό άρθρο - όνειρο της Ειρήνης που θα μείνει ανεκπλήρωτο




Με αφορμή το θάνατο της Ειρήνης Τριανταφύλλου στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Μαλγάρων η ηλεκτρονική εφημερίδα Messolonghi News αναδημοσίευσε από το ιστολόγιο της 23χρονης εκλιπούσης (Sfyraki) ένα άρθρο της με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων τον Οκτώβριο του 2008. Στο κείμενό της η Ειρήνη με παιδική αφέλεια γράφει για τα όνειρα της ζωής της.

Όνειρα και επαναστάσεις…

Σκέψεις μιας έφηβης με αφορμή την ‘ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. 
Τα όνειρά μου είναι η προϋπόθεση ή η βάση - αν θέλετε – της επανάστασής μου. Αφήστε με λοιπόν, να ονειρεύομαι.. Εξάλλου η πραγματικότητα που μου προτείνετε δεν είναι και τόσο δελεαστική.

«Όλοι μας, αλλά κυρίως όλοι σας, παγιδευμένοι στις υπερβολικές απαιτήσεις των καιρών, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες, στον υπερκαταναλωτισμό, έχουμε ξεχάσει την αξία και την δύναμη που κρύβει μέσα του το χάδι, ο ζεστός λόγος, η κουβεντούλα με το φίλο. Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με ένα φίλο σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε χωρίς ενδοιασμούς για όσα σας απασχολούν; Ανθρώπους που νοιάζονται για σας δεν μπορεί παρά να έχετε, όμως επιστήθιους φίλους που μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας, τα προβλήματά σας, δεν έχετε. Πολλές φορές - και έχετε δίκιο σ’ αυτό - η διάθεση να μοιραστείτε μυστικά έχει αποβεί εις βάρος σας. Οι σύγχρονοι ρυθμοί δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ανοίγματα, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρόνου αλλά κυρίως γιατί η εμπιστοσύνη «επερίσσευσε».

Γίνατε εσωστρεφείς, θέλοντας να προφυλαχτείτε από τα προβλήματα τρίτων, γιατί είναι τόσα τα δικά σας, που δεν μπορείτε να σηκώστε κι άλλο βάρος. Γίνατε ένα μοναχικό άτομο που ψάχνετε φιλίες μέσω ηλεκτρονικών δρόμων. Η φιλία απόκτησε το δικό της e-mail στο ίντερνετ! Εργασία και εγκλεισμός στο σπίτι κατά τις εργάσιμες ημέρες και διασκέδαση με φορτσαρισμένη ιλαρότητα το Σαββατόβραδο, αυτό είναι το πρόγραμμά σας. Α, ξέχασα, θέλετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και καταφεύγετε σε γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος, αυτοαναιρώντας την προσπάθειά σας με υπερκατανάλωση φαγητού και οινοπνευματωδών ποτών.

Δεν χαρακτηρίζεστε από συνέπεια και αλληλεγγύη απέναντι σε φίλους και συγγενείς. Παγιδεύεστε στον απομονωτισμό του προσωπικού σας συμφέροντος, ζώντας μόνοι ακόμα και μέσα στις συντροφιές. Έχετε περιορίσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές σας δραστηριότητες, στις αναγκαίες και ωφελιμιστικές. Και μέσα σ’ όλη αυτή τη σύγχυση, βρίσκετε χρόνο και διάθεση παίρνοντας και το κατάλληλο ύφος να μας κριτικάρετε, με την «αγωνία» και το «ενδιαφέρον» ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας. Για σας είμαστε οι καλοπερασάκηδες, οι οκνηροί, οι χωρίς προβληματισμούς νέοι, το δυσοίωνο αύριο στα χέρια του οποίου δεν θέλετε να παραδώστε τον κόσμο (από πότε γίνεται παράδοση και παραλαβή του χάους;).

Για σας αγνοούμε την ιστορία μας, δεν έχουμε ιδανικά αλλά έχουμε βαπτίσει ιδανικό τον υλικό ευδαιμονισμό μας. Για σας δεν αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα σεβασμό τις εθνικές επετείους, δε γνωρίζουμε τα ιδανικά της γενιάς του Πολυτεχνείου ή τα γνωρίζουμε τυπικά και θεωρητικά, για να γράψουμε καλή έκθεση, αν και όταν μας ζητηθεί από σας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και τις λιβελογραφικές κορόνες σας, επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι. Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ’ αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες. Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ’ αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο.

Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ’ αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών. Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ’ αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου. Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους αληθινούς, που θα μ’ αγαπάνε και θα τους αγαπώ ελεύθερα και κατ’ επιλογήν μου. Ονειρεύομαι να μην ντρέπομαι ως πολίτης, να μη σκύβω το κεφάλι, αλλά να φιλοκαλώ μετ’ ευτελείας και να ζω άνευ καχυποψίας. Ονειρεύομαι να χρησιμοποιώ τη γλώσσα για να λέω «τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη» και όχι να «κρύβω λόγια». Ονειρεύομαι μ’ αυτές τις συντεταγμένες να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο, τον μικρό και μέγα.

Έχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια, στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω - δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Η επανάστασή μου έχει αρχίσει…

Την ακούτε;;»

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Tι είναι το Πλέξη Class το νέο κατάστημα που άνοιξε στην Πάτρα;




Το πλέξιμο επιδρά στον οργανισμό μας σαν το καλύτερο αγχολυτικό. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.


Η έρευνα έδειξε ότι μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό, με αποτέλεσμα να ρίχνει την πίεση. Ακόμη διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που πλέκουν δείχνουν πιο ευτυχισµένοι.

Τώρα οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να πλέξουν με την καρδιά τους σε ένα νέο χώρο που άνοιξε μέσα στις γιορτές! Το "Πλέξη Class" είναι ένας χώρος, όπου θα μπορέσετε να περάσετε ευχάριστα και με ελάχιστο κόπο και λίγα χρήματα, να νοιώσετε τη χαρά ότι φτιάξατε κάτι από τα χεράκια σας!

Θα μπορέσετε να αγοράζετε τα νήματα για τις δημιουργίες σας, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη συλλογή, την οποία συνεχώς θα ανανεώνεται και ταυτόχρονα, να καθίσετε στο χώρο του καταστήματος να ξεκινήστε και να ολοκληρώσετε τις δημιουργία σας, πίνοντας το καφεδάκι που μόλις θα σας κεράσουν.

Πάντα δίπλα σας, θα υπάρχει ένας άνθρωπος να σας συμβουλέψει και να σας κατευθύνει. Και να μην έχετε πλέξει ποτέ, θα σας φανεί ένα ευχάριστο ΠΑΙΧΝΙΔΙ, και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήσσει, κάθε φορά και περισσότερο! Φιλοποίμενος 34, Πάτρα, τηλ. 697 191 3918!

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Διαγραφή των δανείων σας με εντολή της κυβέρνησης

images

Το 2012 το Υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε 1,7 δις περισσότερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει.
Η κυβέρνηση αποφάσισε τα 80% του ποσού αυτού να τα επιστρέψει στις τράπεζες με στόχο την διαγραφή των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των πολιτών!
Κάνε κλικ ΕΔΩ για να δεις την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσεις ώστε να γίνει διαγραφή του στεγαστικού – καταναλωτικού σου δανείου.
Πηγή : flogit.gr

Αυτό είναι το κρυφό παράπονο του Γιάννη Πανίτσα



Οι περισσότεροι από τους χιλιάδες αναγνώστες που με εμπιστεύονται σε καθημερινή βάση , σαφέστατα και γνωρίζουν πως με συνδέει μια πολύ βαθιά φιλία με τον Γιάννη Πανίτσα !

Ο κυριότερος λόγος μιας τέτοιας εξέλιξης , συνίσταται στο γεγονός πως πολύ μα πολύ σπάνια θα αντικρίσετε άτομα στην νύχτα , που συνεχίζουν να διατηρούν ακόμη τα ήθη και τις αξίες που υιοθέτησαν από το σπίτι τους . Ο λόγος του είναι συμβόλαιο ...

Έτσι λοιπόν , σε μια από τις πρόσφατες προσωπικές συνομιλίες που είχα μαζί του , μου εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο του ...παράπονο . Τώρα εσείς θα με ρωτήσετε πιο είναι αυτό . 

Η αποκάλυψη του .... αρκετά σύντομα !



Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να είναι κλειστά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα καταστήματα-Διαφωνούν έμποροι του κέντρου που θα ανοίξουν

Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να είναι  κλειστά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα καταστήματα-Διαφωνούν έμποροι του κέντρου που θα ανοίξουν  Νέα κόντρα

Στην απόφαση να παραμείνουν κλειστα τα καταστήματα της Πάτρας την Κυριακή 19 του μηνος έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος, παράλληλα με την την απόφαση να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την προηγούμενη ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.
Ωστόσο έμποροι του κέντρου επιμένουν οτι θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους κανονικά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου
 Νίκος Σύφαντος

Λιμάνι Πάτρας: Η επιστροφή των δουλεμπόρων... - Απανωτές συλλήψεις το τελευταίο εικοσαήμερο

Λιμάνι Πάτρας: Η επιστροφή των δουλεμπόρων... - Απανωτές συλλήψεις το τελευταίο εικοσαήμερο  Από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 16/12/2013 έως 6/1/2014.
Ειδικότερα συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, (δύο υπήκοοι Συρίας, ένας Αλβανός και ένας Ιρακινός) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς πέντε παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν άλλοι τριάντα αλλοδαποί, (υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας, Καμερούν, Πακιστάν και Νιγηρίας), οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, που επιχείρησε να διαφύγει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστεία.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα Ι. Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Πηγή : thebest.gr

Πάτρα: Ξαγρύπνησαν οι κάτοικοι στη Βορείου Ηπείρου- Τι ερευνά η αστυνομία για την έκρηξη στο στέκι του Ολυμπιακού-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξαγρύπνησαν οι κάτοικοι στη Βορείου Ηπείρου- Τι ερευνά η αστυνομία για την έκρηξη στο στέκι του Ολυμπιακού-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί

Στα στέκια των οργανωμένων φιλάθλων και εκτός της ευρύτερης περιοχής , έχουν επεκταθεί , οι έρευνες των αστυνομικών μετά τη χθεσινή επίθεση στο σύνδεσμος του Ολυμπιακού στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Βορείου Ηπείρου στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη πιθανότατα από κροτίδες ,σε συνδυασμό με εύφλεκτο υγρό.
Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές. Καταστράφηκε η τέντα διαμερίμαστος του πρώτου ορόφου, ενώ όλη η πρόσοψη του κτιρίου έχει μαυρίσει.
Η αστυνομία αναζητά 4 νεαρούς οι οποίοι επέβαιναν σε δυο δίκυκλα και σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθησαν εκείνη την ώρα στο σημείο, να πετούν τα εκρηκτικά στα νέα γραφεία του συνδέσμου.
Πηγή : thebest.gr

Δυτική Ελλάδα: Πανελλήνια συγκίνηση για την 23χρονη φοιτήτρια από το Μεσολόγγι που με τον θάνατο της ξαναχαρίζει φως σε δυο νέους ανθρώπους

Δυτική Ελλάδα: Πανελλήνια συγκίνηση για την 23χρονη φοιτήτρια από το Μεσολόγγι που με τον θάνατο της ξαναχαρίζει φως σε δυο νέους ανθρώπους Αύριο οι επεμβάσεις

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν δύο επεμβάσεις μεταμόσχευσης κερατοειδούς με τα μοσχεύματα που δώρισαν οι συγγενείς της 23χρονης Ειρήνης Τριανταφύλλου από το Μεσολόγγι, που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στα Μάλγαρα.
«Πάρτε ότι όργανα νομίζετε... Με όλη μου την καρδιά... Μη μου λέτε τίποτα άλλο...» είναι τα λόγια που αποδίδει στην τραγική μητέρα η Μακεδονία στο σημερινό της φύλλο.
Αναφέρει επίσης ότι αυτός που προσέγγισε τους υπεύθυνους για να τους ενημερωσει ότι η οικογένεια προτίθεται να εγκρίνει την δωρεά οργάνων ήταν ο αδερφός της αδικοχαμένης κοπέλας.
Ο αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας στο ΑΠΘ, Νικόλαος Ζιάκας, αναφέρει στο ίδιο ρεπορτάζ ότι οι κερατοειδείς της θα μεταμοσχευθούν την Παρασκευή σε δύο νεαρούς άνδρες, έναν 29χρονο από τη Λάρισα κι έναν 30χρονο από το Κιλκίς, που πάσχουν από κερατόκωνο σε προχωρημένη μορφή και βρίσκονται επί έναν χρόνο σε αναμονή για μόσχευμα.
Πηγή : thebest.gr

ΠΑΤΡΑ: Την έπνιξα για να τη λυτρώσω - "Καμπάνα" 15 ετών στην 38χρονη που στραγγάλισε ηλικιωμένη με καλώδιο τηλεφώνου μέσα στο σπίτι της



Ήταν 11 Απριλίου του 2011 όταν η 38χρονη οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία στραγγάλισε την ηλικιωμένη γυναίκα, τη φροντίδα της οποίας είχε αναλάβει. Η Βουλγάρα έπνιξε την 81χρονη, που έπασχε από ανίατη ασθένεια, με καλώδιο τηλεφώνου, μέσα στο σπίτη της.
Χθες ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η ηλικιωμένη της είχε ζητήσει πολλές φορές να της αφαιρέσει τη ζωή, προκειμένου να τη λυτρώσει. Η 38χρονη υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα ήταν μεθυσμένη και ότι δεν ήξερε τι έκανε.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών της επέβαλε 15ετή κάθειρξη.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, ωστόσο  κατά της απόφασης άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας.
Στη δίκη κατέθεσαν και συγγενείς της 81χρονης, οι οποίοι είπαν ότι έπασχε  από καρκίνο στα νεφρά και για τη φροντίδα της είχαν προσλάβει την 38χρονη.
Έμενε για μήνες μαζί με την ηλικιωμένη. Εκείνο το απόγευμα έσφιξε γύρω από το λαιμό της καλώδιο τηλεφώνου.

Πηγή : dete.gr

Αλλη μία γνωστή επιχείρηση της Πάτρας έβαλε λουκέτο




Το ProtoCare είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργίας οικογενειακών ιατρικών κέντρων που βασίζονται στα πρότυπα της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Με 20 χρόνια εμπειρίας και έχοντας διευθύνει με επιτυχία ιατρικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Dr. Joseph Sims, εφερε το θεσμό στην Ελλάδα, ιδρύοντας το πρώτο σύγχρονο ιατρικό κέντρο ProtoCareστην Πάτρα.
Στο ιατρικό κέντρο ProtoCare που λειτουργούσε στην οδό Γούναρη παρείχαν ιατρική φροντίδα για όλους, περίθαλψη για συνήθη και επείγοντα περιστατικά και τραυματισμούς που δεν απαιτούν νοσηλεία. Ομως λόγω της κρίσης η επιχείρηση αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο! Μάλιστα στην πρόσοψη του κτιρίου επί της οδού Γούναρη 11 γράφει πως η εταιρεία δεν θα λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου. 

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...