Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΝΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Το τελευταίο μουντιάλ που πήρε η Βραζιλία ήταν το 2002. Ήταν το πέμπτο, καμία άλλη χώρα δεν έχει κατακτήσει τόσες φορές το σπουδαιότερο τρόπαιο στη μπάλα. Περισσότερο πιθανό είναι να πάρει το μουντιάλ του 2022 μια ευρωπαϊκή ομάδα. Και να ισοφαρίσει την Βραζιλία, με 5 τίτλους, αν αυτή είναι η Γερμανία ή η Ιταλία.


Αξίζει να τονιστεί ότι τα τρία τελευταία μουντιάλ τα σήκωσαν ευρωπαϊκές χώρες. Το 2006 η Ιταλία, το 2010 η Ισπανία, και το 2014, μέσα στη Βραζιλία, η Γερμανία. Και το μουντιάλ του 2018 είναι υπόθεση της Ευρώπης. Στους “4” έχουν ήδη φθάσει Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Κροατία.
Μιλάνε τα γεγονότα που είναι σε βάρος της Βραζίλιας. Και η εικόνα της στο μουντιάλ. Ακόμα κι αν το 2022 εμφανιστεί με ισχυρώτερη ομάδα απ’ ό,τι το 2014 και το 2018, πολύ δύσκολα να αντιμετωπιστεί πάλι ως πρώτο φαβορί. Όπως έγινε και στη Ρωσία.
Δεν υπάρχει, πλέον, η ''σχολή'' της Βραζιλίας. Δεν παρουσιάζει στο παιχνίδι της τη διαφορά ποιότητας και την υψηλή τεχνική, όπως στο παρελθόν. Λείπουν από την Βραζιλία οι καθαρόαιμοι… Βραζιλιάνοι παίκτες.
Σβήνει, λοιπόν, ο θρύλος της Βραζιλίας. Το αρτιστικό ποδόσφαιρο. Το φυσικό ποδόσφαιρο, που ήταν η φωτεινή πλευρά του παιχνιδιού. Η άλλη πλευρά ήταν το ποδόσφαιρο τη βιας και της δύναμης, της ταχύτητας και της σωματικής επαφής, που το “εξέλιξαν” οι βορειοευρωπαίοι
-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...