Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Το «νταβατζιλίκι» κορυφαίου επιχειρηματία σε διαφημιστικές και γιατί θέλει να φιμώσει τo «Tsipas -Hlias blog»

Αποτέλεσμα εικόνας για MAFIA
Από την πρώτη ημέρα της έκδοσής μας, στα τέλη του 2010, είχαμε μοιραστεί μια πικρή αλήθεια με τους αναγνώστες μας. Ότι, τόσο το «tsipas-hlias blog», όσο και το «patragossip», τα οποία διαχειρίζομαι, είμαστε δύο ηλεκτρονικά μέσα τα οποία δεν στηρίζονται σε φανερούς ή αφανείς χρηματοδότες, αλλά μόνο στην δύναμη της τσέπης μας και σε αυτή που μας δίνει το αναγνωστικό κοινό. Υποσχεθήκαμε και κάτι άλλο: Πραγματικό ρεπορτάζ, σκληρές αλήθειες, όποιους και αν πονάνε όσους και εάν θίγουν. Εμείς δεν εκλαμβάνουμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας ως μέσο για σύναψη δημοσίων σχέσεων ή ως το μακρύ χέρι της εκάστοτε εξουσίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Τολμήσαμε και ρισκάραμε σε καιρούς δύσκολους,εκθέτοντας όλα τα κακώς κείμενα του υποπίπτουν στην αντίληψή μου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, συγκεκριμένο επιχειρηματικό πρόσωπο, με ισχύ και δύναμη, απέδειξε το ήθος του και δικαίωσε όλους εκείνους που τον χαρακτηρίζουν ως δίποδο ερπετό. Έναν «γλύφτη», ο οποίος, ως γνήσιος καιροσκόπος, υπεράνω όλων έχει θεό το χρήμα..

Το εμπορικό μας τμήμα είχε συνάψει συμφωνία με διαφημιστική εταιρεία για να «φιλοξενήσουμε» ρεκλάμα  γνωστού νυχτερινού κέντρου της Αθήνας. Μάλιστα η διαφημιστική μας είχε στείλει και το σχετικό «υλικό» . Ω του θαύματος όμως, την επόμενη ημέρα ειδοποιηθήκαμε ότι «κοπήκαμε» ύστερα από παρέμβαση του συγκεκριμένου τύπου. Προφανώς θεωρούσε ότι τον είχαμε θίξει προηγούμενος, μέσα από τα ρεπορτάζ μας. Αυτός και η παρέα του παρενέβησαν προκειμένου να κοπεί διαφήμιση (το βασικό έσοδό μας) από ένα site. Γιατί; Η απάντηση βρίσκεται στην δημοσιογραφική μας έρευνα . Η απαίτηση του προς την διαφημιστική ήταν η «ρεκλάμα» να δοθεί σε δυο ιστολόγια της αρεσκείας του. Ποια είναι αυτά; Δεν έχει σημασία… Σημασία έχει η πράξη του ανδρός. Η ξεφτίλα! Φίλε, κόψε όσες διαφημίσεις θες. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε: Πραγματικό ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...