Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ... ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ
Δεν θα πεθάνει ποτέ ο τζόγος. Και πως να πεθάνει, όταν τον γουστάρει η φύση του ανθρώπου! Γι' αυτό, άλλωστε, κυριαρχεί στη ζωή από καταβολής. 

Άνθρωποι είμαστε, ρε, όχι ζώα. Όχι μόνον φαγητό και ύπνο. Έχουμε βάλει κι άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μας, κι ένα από αυτά είναι ο τζόγος. Μια στιγμή.

Δεν τα έχει βάλει όσα παίζουν στη ζωή του ο ίδιος άνθρωπος, δεν τα ανακάλυψε αυτός. Όχι, βέβαια. Δεν είναι δική του απόφαση. Η φτιάξη του τα ορίζει όλα. Με μια άλλη κουβέντα, τον τζόγο τον κουβαλά ο άνθρωπος μέσα του. Τον καψουρεύεται η φύση του. 

Χωρίς να σαλτάρουμε σε βαθειές φιλοσοφίες και ουράνιους στοχασμούς, σού λέω τη μεγάλη αλήθεια. Ο τζόγος είναι η ίδια η ζωή. Δεν το έχεις πάρει πρέφα;

Δεν ζούμε, με τη συμβατική έννοια που δίνει ο απλός κόσμος στη ζωή. Οι μύστες στην τέχνη του ζειν, αυτοί που έχουν ανθιστεί το αληθινό νόημα της ύπαρξης μας ή τη ματαιότητα της, λένε και το δείχνουν στην πράξη, ότι η ζωή μας δεν είναι κάτι άλλο παρά τζόγος.

Δηλαδή; Όλα είναι παιχνίδι. Όλα πρέπει να τα ζούμε με τους κανόνες, με την αντίληψη του τζόγου. Παιχνίδι είναι να κάνεις λεφτά, όνομα, καριέρα. Κάνει παιχνίδι ο επαναστάτης, Ο ερευνητής επιστήμονας. Ο εφευρέτης. Ο αρχαιολόγος, ο μπίζνεσμαν, ο καλόγερος, ο καθένας. Να στο πω αλλιώς.

Δεν κυνηγάς το χρήμα για το χρήμα, και το κάθε τι, αλλά για να βιώσεις το παιχνίδι του κυνηγιού. Για να γευθείς την ηδονή, την περιπέτεια στο κυνήγι. Αυτό ακριβώς είναι το παιχνίδι της ζωής.
Παίζουμε. Όλα είναι τζόγος. Όχι μόνον τα χαρτιά, τα ζάρια, τα άλογα, τα σκυλιά, η μπάλα, η ρουλέτα, ό,τι προκαλεί το στοιχηματισμό. Παίζουμε στη σχέση μας με την γκόμενα, με τον φίλο, με τον προϊστάμενο. Το παιχνίδι, που λέμε στην ευρύτερη έννοια και σε κάθε του μορφή. Τα πάντα όλα στη ζωή μας προσφέρουν τα έντονα συναισθήματα, όπως ακριβώς τα βιώνουμε στον τζόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...