Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπραβοι
Πάνε για νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Αναμενόμενο. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης. Να αρπάζει λεφτά από τον κόσμο. Ακριβώς αυτή. Να κλέβεις λεφτά από την τσέπη του κόσμου. Όχι να βάζει φόρους, που είναι επιβεβλημένο. Να κλέβει, πιο σωστά να ληστεύει, διότι έχει τη δύναμη του νόμου, της φυλακής, της κατάσχεσης. Να ληστεύει, λοιπόν, τον κόσμο με τους φόρους.
Κεφάλαιο συντάξεις. Άλλη ληστεία. Ο ορισμός της ληστείας. Διότι το κράτος δεν αποδίδει λεφτά που έχει ήδη προεισπράξει, και απλά οφείλει να τα γυρίσει πίσω στους συνταξιούχους, στους δικαιούχους.

Αυτό κάνει η κυβέρνηση, για να συνενοούμεθα. Ληστεύει τον κοσμάκη. Βάζει χέρι στα λεφτά που μόνος του ο κόσμος κερδίζει, όχι στα λεφτά που ο κόσμος βγάζει με τη συμβολή του κράτους. Να συνεννοούμεθα.

Άλλο είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και με εχθρό, ναι, με εχθρό, όχι απλά αντίπαλο, όχι ανταγωνιστή, το κράτος, παράγω άλφα έσοδο. Κι άλλο έχω μια κυβέρνηση που με την ικανότητά της ανεβάζει τις στροφές της οικονομίας. Κι έτσι οφελούμαι. Ο Σύριζα, λοιπόν, είναι μια άλλη ληστρική κυβέρνηση. Σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ένας φοροεισπράκτορας. Όπως ακριβώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Κεφάλαιο συντάξεις. Πάνε για μείωση, μια ακόμα ληστεία, 18% σ΄όσους παίρνουν παραπάνω από 1.000 ευρώ. Του κατηχητικού είναι οι μπράβοι του προστάτη που τα παίρνουν νταηλίκι από τα μαγαζιά της νύχτας.
Της Σχολής Καλογραιών οι μπράβοι, του Χάρβαρντ της Μαφίας οι κυβερνήσεις. Γιατί η νέα ληστεία στους άνω των 1.000 ευρώ; Αυτοί συνταξιοδοτούνται με περισσότερα λεφτά διότι είχαν μεγαλύτερες εισφορές. Δεν είναι... προνομιούχοι. Με ποια «κοινωνική» πολιτική του κώλου τα εννιάμερα κυβέρνηση ληστεύεις περισσότερο τον έναν από τον άλλον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...