Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ «ΤΣΟΝΤΑ» ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ


Μπαίνει στο παιχνίδι ο Χριστοδουλόπουλος και καθαρίζει για την ΑΕΚ. Άρα, είναι περισσότερο πολύτιμος από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Χάρη σ’ αυτόν, μόνον χάρη σ’ αυτόν, αλλάζουν τα κόζα στον αγώνα που τελειώνει με νίκη της ΑΕΚ.

Σκληρή η λέξη «τσόντα». Άδικος χαρακτηρισμός. Μην κολλήσουμε, όμως, στη λέξη που είναι έτσι κι αλλιώς έχει ενοχοποιηθεί. Στην πραγματικότητα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην ΑΕΚ ήταν «τσόντα». Αυτός που έδινε τη «λύση». Δεν κρίνεται αρκετός για 90 λεπτά, αλλά ικανός στα 20, 30, 40, λεπτά να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο.
Τίτλος τιμής και διάκρισης ο παίκτης- τσόντα. Εκείνος που θα μπει στο παιχνίδι ξεκούραστος και ως λαγωνικό θα μυρίσει την αδυναμία, τις αδυναμίες του κουρασμένου αντίπαλου. Η κόπωση θολώνει, αποκαλύπτει την όποια ανεπάρκεια του αντιπάλου. «Λυσάρι» της ΑΕΚ αποδείχθηκε ο Χριστοδουλόπουλος. Έδινε λύσεις.
Ο Λάκης Πετρόπουλος πήρε αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό με «τσόντα» τον Γονιό, πριν αυτός από σεντερ- φορ γίνει σεντερ- μπακ. Και στον Ολυμπιακό με λυσάρι τον αμυντικό Καραβίτη.
Ο Ολυμπιακός του 2019 μπαίνει στην διαδικασία να φτιάξει ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο Χριστοδουλόπουλος είναι εκτός πλάνων στο κτίσιμο του κορμού της ενδεκάδας. Ο προπονητής, όμως, φαίνεται ότι ποντάρει πολλά στον Λάζαρο, γιατί τον υπολογίζει για «τσόντα». Για παίκτη που τον έχει ανάγκη η κάθε ομάδα, όταν θα πέσει στα δύσκολα, στα καντέμικα. Όταν δεν φτάνει στη βρύση ακόμα κι όταν υπερέχει, έχει την πρώτο λόγο στον αγώνα.
- από apodytiriakias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...