Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ



Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, μάλιστα 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος. Αν, τελικά, η δουλειά πάει μέχρι το τέλος. Αν πράγματι το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί κανονικά, έστω και σε στυλ… ελληνικό. Με διαμαρτυρίες, καταγγελίες, δικαστικές αποφάσεις που κόβουν βαθμούς από ομάδες, με διακοπές παιχνιδιών, με εμπρηστικές δηλώσεις.

Κάπως… καθυστερημένα παίρνει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, την τρίτη σαιζόν μετά την επιστροφή της στη super league. Το 2015-16 τερμάτισε δεύτερη με διαφορά 28(!)βαθμών από τον Ολυμπιακό και το 2016-17 πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση με 53 βαθμούς, έναντι 57 του Παναθηναϊκού, 61 του ΠΑΟΚ και 67 του Ολυμπιακού.
Θα περίμενε κανείς από την ΑΕΚ, καπάκι μετά το πέρασμα της από την Γ’ και την Β’ εθνική, να κτυπήσει επιθετικά το πρωτάθλημα, με τρελές επενδύσεις, με ηχηρές μεταγραφές. Και γιατί είναι ΑΕΚ, όνομα βαρύ, και γιατί είχε ξεχάσει τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, το τελευταίο το 1994.
Η πολιτική Μελισσανίδη ήταν να κτίσει ομάδα μακριά από τον εφιάλτη του υποβιβασμού και της χρεοκοπίας. Τι σημαίνει αυτό; Όχι μία ΑΕΚ με διαχείριση τυχοδιωκτική. Όχι ομάδα σε πορεία στο κενό. Ναι στην ΑΕΚ που πατάει μόνο στα πόδια της, στον κόσμο της.
Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ το 2013 υποβιβάστηκε αγωνιστικά. Έπεσε στην Β’ εθνική διότι δεν κατόρθωσε να… παραμείνει στη super league. Γιατί; Επειδή ήταν ήδη χρεοκοπημένη οικονομικά. Με σκανδαλώδη και ύποπτη οικονομική διαχείριση. Και να σκεφτεί κανείς ότι το κράτος το 2004 χαρίστηκε στην ΑΕΚ με το άρθρο 44 και της εξαφάνισε χρέη. Κι όμως! Η ΑΕΚ πάλι χρεοκόπησε.
Δν έχει καμία αξία κανένα πρωτάθλημα, όταν την πρωταθλήτρια την περιμένει στη γωνία η οικονομική καταστροφή. Το 2010 πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και ανατινάχτηκε! Για να πάρει ένα κωλοπρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός της πολημετοχικότητας βρέθηκε καταχρεωμένος με 60 τόσα εκατομμύρια και σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Η ΑΕΚ των δύο χρεοκοπιών, του 2004 και του 2013, παίρνει σήμερα το πρωτάθλημα και σφύζει από υγεία οικονομικά. Γιατί απέδωσε η «συντηρητική» οικονομική πολιτική της ΠΑΕ. Και είναι σίγουρο ότι την προσεχή σαιζόν θα είναι ισχυρότερη αγωνιστικά. Χωρίς μαζικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, χωρίς μαζικές προσθήκες, όπως συμβαίνει στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηανϊκό.
-.apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...