Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Σύγκρουση... απόψεων για το Debate



Το Debate για το Επιμελητήριο Αχαΐας, μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων και υποψηφίων προέδρων, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο...αναβλήθηκε . Οι διαφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των παρατάξεων ως προς την επιλογή των δημοσιογράφων, στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. 

Στην εξέλιξη αυτή αναφέρθηκαν οι Πατρινοί δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Φλαμής και Παναγιώτης Ρηγόπουλος. Τα όσα γράφουν από τις προσωπικές τους σελίδες στο facebook, δείχνει ξεκάθαρα πως έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις .

Ιδού τι γράφει ο κος Ρηγόπουλος : 

Δεν ξανάγινε: Προσπάθησαν να στήσουν "debate"-παρωδία με τη συμμετοχή  τριών συντακτών από το ίδιο μέσο ενημέρωσης (!), το οποίο ...συμπτωματικά υμνεί τον Μαρλαφέκα και βάλλει με όλους τους τρόπους, κατά του Παναγιώτη Κρίκη!

Ήδη ο δημοσιογράφος που είχε ορισθεί ως συντονιστής του "debate" ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.

Η απάντηση της Παράταξης "Επιμελητήριο για όλους" και του επικεφαλής της κ. Παναγιώτη Κρίκη στην "Ενωτική Πρωτοβουλία":

Αγαπητέ κύριε Γ. Ρώρο,
Σε απάντηση της επιστολής σας που αφορά στην πρόσκληση για debate μεταξύ των επικεφαλής των Επιμελητηριακών Παρατάξεων, σάς υπενθυμίζουμε τα εξής:

Σε συνάντηση που είχαμε προ καιρού στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ για το ίδιο θέμα, ενημερώσαμε έγκαιρα τον εκπρόσωπο της Παρατάξεώς σας, ότι η Παράταξή μας «Επιμελητήριο για όλους» είναι απόλυτα σύμφωνη για τη διεξαγωγή μίας τέτοιας συζήτησης, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενη προκειμένου να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις κάθε Παράταξης. 

Σας θυμίζω άλλωστε, ότι η δική μας Παράταξη ήταν εκείνη που είχε τονίσει την ανάγκη πραγματοποίησης μιας τέτοιας συζήτησης με τους επικεφαλής, πρώτη
από όλες τις υπόλοιπες.

Είχαμε από την αρχή επισημάνει, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε debate, θα ήταν η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση επιβάλλεται και είναι η συνήθης τακτική. Προς τούτο, είχαμε προτείνει, τιμώντας την αντικειμενικότητα και τον ρόλο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. να ορίσει η ίδια η Ένωση των δημοσιογράφων, τα μέλη της εκείνα, τα οποία θα ελάμβαναν μέρος στη διαδικασία. Εφόσον όμως ναυαγούσε αυτή η εξέλιξη, είχαμε προτείνει εναλλακτικά, να προτείνει κάθε Παράταξη από έναν δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σε σχέση με την σημερινή σας πρόταση για το debate είμαστε σύμφωνοι για τη διεξαγωγή του, σε ό,τι αφορά στον συντονιστή, στον χώρο, στον χρόνο και στο οικονομικό κόστος που μας αναλογεί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, με την υιοθέτηση μίας εκ των δύο προτάσεων που σάς είχαμε καταθέσει. Ως εκ τούτου η πρότασή σας γίνεται φανερό ότι είναι ανεδαφική, αφού δεν τηρούνται οι βασικοί και απαράβατοι κανόνες δεοντολογίας, που είναι απαραίτητη συνθήκη για την διεξαγωγή οποιουδήποτε debate στον κόσμο.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Κρίκης

Επικεφαλής «Επιμελητηρίου για όλους»

Η απάντηση του κυρίου Φλαμή : 

Επειδή ακούω και διαβάζω πολλά για το debate. Το debate που ήθελαν να κάνουν στο Επιμελητήριο είναι ένα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ. Αρα έπρεπε να υπάρχει συμμετοχή ενός συντονιστή (Μάγνης ορθή επιλογή) και τα κανάλια να όριζαν τους δημοσιογράφους. Η εμπλοκή της ΕΣΗΕΠΗΝ κακώς έγινε, έστω και αν ο Ρώρος δεν είχε κακή πρόθεση, όταν το σκέφτηκε. Και ούτε φυσικά η κάθε παράταξη.... θα μπορούσε να επιλέξει έναν δημοσιογράφο, όπως λέει ο Κρίκης. Που ακούστηκαν ολα αυτά; Επίσης επειδή προβλέπω τηλεοπτική σουπίτσα και μάλιστα ανάλατη - μια και το concept είναι για τηλεοπτικά γέλια, δηλώνω από τώρα πως... βαριέμαι πολύυυυυυυυυυυυυυυυυ να μπω σε διαδικασία τηλεθέασης που θα μετριέται σε νανο-ποσοστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...