Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Δύο Ελληνίδες στις 10 σημαντικότερες γυναίκες της Ναυτιλίας για το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελενα Φραγκου

Δύο Ελληνίδες, η Αγγελική Φράγκου και η Δέσποινα Παναγιώτου, περιλαμβάνονται στην δεκάδα με τις κορυφαίες γυναίκες της ναυτιλίας για το 2017, σύμφωνα με την κατάταξη των Lloyd’s.


H Aγγελική Φράγκου, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης, είναι επικεφαλής του ναυτιλιακού ομίλου Navios. Μετά από μία δύσκολη χρονιά για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται και λίγο πριν εκπνεύσει το 2017, εμφανίζεται και πάλι έτοιμη να συνεχίσει την πολιτική διεύρυνσης του στόλου της. O όμιλος Navios διαθέτει στόλο με 195 πλοία – 55 δεξαμενόπλοια, 39 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 101 φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου- συμπεριλαμβανομένων 26 φορτηγών με μακρόχρονη ναύλωση.


Η αγορά ξηρού φορτίου παραμένει ο βασικός πυρήνας των δραστηριοτήτων της Navios και η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη του κλάδου θα αποτελέσει κλειδί για την περαιτέρω πορεία του ομίλου, τα επόμενα χρόνια.

Πάντως η κ. Φράγκου με τις μέχρι τώρα επιλογές και κινήσεις της έχει αποδείξει ότι δικαίως  θεωρείται μία ηγετική φιγούρα στον ανδροκρατούμενο χώρο της ναυτιλίας.

Η δεύτερη Ελληνίδα, που βρίσκεται στην 10η θέση της λίστας, είναι η Δέσποινα Θεοδοσίου, πρόεδρος της WISTA International (Women’s International Shipping & Trading Association). Μάλιστα φέτος η κα Θεοδοσίου περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και στη λίστα των Lloyd’s με με τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους παγκοσμίως στον χώρο της ναυτιλίας.

Η ομάδα δικτύωσης γυναικών στη ναυτιλία και τις μεταφορές της οποίας είναι επικεφαλής, έχει αποκτήσει σταδιακά μία αναγνωρισμένη παρουσία και αυξάνει συνεχώς την επιρροή της.

Παράλληλα η κα Θεοδοσίου είναι γενική διευθύντρια της Tototheo Maritime, μιας επιχείρησης τεχνολογίας και δορυφορικών επικοινωνιών με έδρα την Κύπρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Hu Xiaolian, Πρόεδρος της Τράπεζας εισαγωγών-εξαγωγών της Κίνας και ακολουθούν η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεταφορές Violeta Bulc (2η θέση), η Kristin Holth, επικεφαλής ναυτιλίας στην τράπεζα DNB (4η θέση), η Tracey Gunnlaugsson, Πρόεδρος της SeaRiver Maritime (5η θέση), η Birgitte Vartdal, CEO της ναυτιλιακής Golden Ocean, του μεγιστάνα John Fredriksen (6η θέση).

Στην 7η θέση βρίσκεται η Carol Howle, γενική διευθύντρια της BP Shipping, στην 8η η Helle Hammer, διευθύνουσα σύμβουλος της Nordic Association of Marine Insurers (Cefor) και στην 9η η Sabrina Chao, επικεφαλής της ναυτιλιακής Wah Kwong Group.

-.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...