Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Φύγε ‘συ έλα ‘συ



Ο νέος κανόνας στα ΜΜΕ

Είναι το νέο σχήμα ή πιο σωστά ο νέος κανόνας που έχουν επιβάλλει οι ιδιοκτησίες όσων επιχειρήσεων ΜΜΕ είναι ακόμη «υγιείς» και μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, απέναντι στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους, στο κομμάτι των προσλήψεων… Η αυστηρή τήρηση του κανόνα «Ένα προς ένα» είναι απαράβατη εντολή, αλλά και το μοναδικό κριτήριο για τους διευθυντές των ΜΜΕ που προχωρούν σε πρόσληψη δημοσιογράφου ή άλλης ειδικότητας. Με άλλα λόγια για να προσληφθεί κάποιος στα εν λόγω «μαγαζιά», απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φύγει κάποιος άλλος! Δηλαδή, είτε να συνταξιοδοτηθεί είτε να απολυθεί.

Οι επιχειρήσεις ΜΜΕ που εφαρμόζουν «τυφλά» και αυστηρά τη συγκεκριμένη πολιτική στις προσλήψεις προσωπικού είναι το STAR, ο ANT1, ο ΣΚΑΙ και η «Καθημερινή».

Ένα μέτρο που έχει «ξελασπώσει» αρκετούς διευθυντές, αλλά και στελέχη αυτών των Μέσων, αφού τους προστατεύει από τις πιέσεις δεκάδων ανέργων ή υποψηφίων ανέργων που δέχονται καθημερινά!
Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι έξω από το STAR έχουν σχηματίσει ουρά οι δημοσιογράφοι που παρακαλούν για δουλειά…

Ωστόσο ο κανόνας που ομολογουμένως είναι ξεκάθαρος και φαινομενικά δίκαιος… Στην εφαρμογή του πολλές φορές παράγει αδικίες! Βεβαίως δεν φταίει ο κανόνας, αλλά εκείνοι που τον εφαρμόζουν… Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή που απέλυσε αναίτια και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις δημοσιογράφο, για να προσλάβει κάποιον άλλον ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποχώρησε από το Μέσο όπου εργαζόταν!

-enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...