Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει με το Facebook: Η νέα υπηρεσία που ενεργοποιείται μετά την βομβιστική επίθεση




Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι το Facebook δήλωσε ότι αλλάζει τη πολιτική του εργαλείου Safety Check το οποίο αρχικά είχε δημιουργηθεί μόνο για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όμως πλέον λειτουργεί σε περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπινων τραγωδιών.

Τα "έχωσε" στους διεθνείς ο... Τσίπρας: "Δεν είναι εικόνα αυτή, πρέπει να κάνετε... restart!

Τα
Προφανώς, ούτε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έμεινε ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της Εθνικής ομάδας στο φιλικό ματς με την Τουρκία γι' αυτό και έκανε συστάσεις στον νέο προπονητή της ομάδας, Μίκαελ Σκίμπε!
Οταν ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον ομοσπονδιακό προπονητή μετά το ματς, σύμφωνα με πληροφορίες του είπε: "Η Εθνική πρέπει να κάνει restart".
Ο πρωθυπουργός έδειξε στον κ. Σκίμπε ότι ήθελε πολύ τη νίκη στο ματς με τους Τούρκους. Του είπε πως όταν συνάντησε την Ανγκελα Μέρκελ στη Μάλτα, της είχε πει ότι πιστεύει πολύ στον Γερμανό κόουτς και ότι θα κέρδιζε τον αγώνα με την Τουρκία...

Κλειστό το κέντρο - Τι συμβαίνει

Κλειστό το κέντρο - Τι συμβαίνει
Εκατοντάδες αγρότες “κατέλαβαν” το κέντρο της Αθήνας.
Αυτή την ώρα έχει κλείσει ο δρόμος μπροστά στη Βουλή, ενώ διαρκώς οι “δυνάμεις” των διαδηλωτών ενισχύονται καθώς καταφθάνουν ολοένα και περισσότερα άτομα με το μετρό.
Σήμερα στο Σύνταγμα έχουν ραντεβού αγρότες απ' ολόκληρη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα τονίζοντας πως δεν θα κάνουν πίσω αναμένοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αφού εκτιμούν ότι με τα νέα μέτρα θα επέλθει οριστική καταστροφή της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο.

Νέο θρίλερ στο Παρίσι: Πυροβολισμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρομοκράτες - Πληροφορίες για δύο νεκρούς (PHOTOS)

Νέο θρίλερ στο Παρίσι: Πυροβολισμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρομοκράτες - Πληροφορίες για δύο νεκρούς (PHOTOS)
Συναγερμός ξανά στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες σε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τρομοκρατών που παραμένουν ελεύθεροι, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.
H ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα στις 4:25 τοπική ώρα, στη οδό La Republique στο κέντρο του Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές. Το σημείο στο οποίο γίνεται η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το Σταντ ντε Φρανς όπου έγινε μία από τις αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών την Παρασκευή και είχαν σαν αποτέλσμα 129 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. 
Σύμφωνα με το Associated Press οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα (για τουλάχιστον 90 λεπτά) αλλά και εκρήξεις, κάτι που επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος Stephane Peu μιλώντας στην τηλεόραση i-Télé. Παράλληλα, αφού παρακάλεσε και αυτή με τη σειρά της τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, διευκρίνισε και αυτή ότι πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση και όχι για μια νέα επίθεση. Ατομα που τη στιγμή της επιχείρησης έτυχε να βρίσκονταν στο δρόμο βρήκαν καταφύγιο στο δημαρχείο. 
Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Στην περιοχή ακούγονται σειρήνες ασθενοφόρων, ενώ η γαλλική τηλεόραση δείχνει εικόνες από σημείο. 
Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας επενέβη, με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Djamel Mazi, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο γράφει στο Twitter, ότι δύο με τρεις άνδρες έχουν οχυρωθεί σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Σεν Ντενί.  Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε φαίνεται η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης και ενός ελικοπτέρου. 

Video - ντοκουμέντα που θα σας κόψουν την ανάσα: Εικόνες από την σκληρή μάχη αστυνομικών και τρομοκρατών στο Σεν Ντενί

Video - ντοκουμέντα που θα σας κόψουν την ανάσα: Εικόνες από την σκληρή μάχη αστυνομικών και τρομοκρατών στο Σεν Ντενί
Μια πραγματική μάχη με δεκάδες πυροβολισμούς ξέσπασε στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού στις τέσσερις και μισή τοπική ώρα. Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έκαναν επέμβαση σε διαμέρισμα όπου είχαν πληροφορίες ότι κρύβονται τρομοκράτες.
Οι περίοικοι έντρομοι κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την επέμβαση. Ξύπνησαν από έναν καταιγισμό πυροβολισμών και εκρήξεων. Όπως αποδείχθηκε οι αστυνομικοί έκαναν μια επιχείρηση απέναντι σε πάνοπλους και αποφασισμένους τρομοκράτες. Τα βίντεο που ακολουθούν είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικράτησε.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ



Ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό της Αθήνας: Τί θα συμβεί απόψε το βράδυ

Ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό της Αθήνας: Τί θα συμβεί απόψε το βράδυ
Η φθινοπωρινή «βροχή» από διάττοντες αστέρες, αυτή των Λεοντιδών, θα κορυφωθεί το βράδυ της Τρίτης 17 προς χαράματα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Το φεγγάρι δεν θα είναι «γεμάτο», πράγμα που σημαίνει ότι ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός και, εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα κατά τόπους, οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για νυχτερινή παρατήρηση.
Οι Λεοντίδες κατά καιρούς εξελίσσονται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές βροχές. Συνήθως «παράγουν» 15 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αλλά κάθε περίπου 33 χρόνια εμφανίζουν ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες μετέωρα την ώρα. Οι πιο θεαματικές χρονιές τους ήταν το 1833, το 1966 και το 2001, όταν τα μετέωρα έφθασαν τις πολλές χιλιάδες ανά ώρα.
Η συγκεκριμένη βροχή διαττόντων, που διαρκεί από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου, φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από όπου πήρε και το όνομά τη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη 55Ρ/Τέμπλ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1865 και κάθε Νοέμβριο τα απομεινάρια του διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Ο εν λόγω κομήτης θα πλησιάσει ξανά τη Γη το 2031 και το 2064.
Καθώς η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, τα απομεινάρια του κομήτη, τα οποία συνήθως έχουν βάρος μικρότερο του ενός γραμμαρίου, συναντούν το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας σε ύψος 80 έως 130 χιλιομέτρων, αναφλέγονται λόγω της τριβής και ιονίζουν τα γύρω στρώματα της ατμόσφαιρας, σχηματίζοντας έτσι φωτεινές σφαίρες μήκους δύο έως τριών μέτρων, τα «πεφταστέρια» ή διάττοντες ή μετέωρα.

ΣΟΚ: Νέο "Stade de France" το... Ανόβερο! Τι συμβαίνει στην Γερμανία, αυτή την ώρα, λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Παρίσι!

ΣΟΚ: Νέο
Η τρομοκρατία σκεπάζει ξανά το ποδόσφαιρο. Εξαιτίας ύποπτης βαλίτσας που εντοπίστηκε στο γήπεδο του Ανόβερου, οι Αρχές ζήτησαν τη ματαίωση του φιλικού αγώνα της Γερμανίας με την Ολλανδία. 

Τη σκιά της στο ποδόσφαιρο ρίχνει και πάλι η τρομοκρατία. Μετά τις τραγικές επιθέσεις στο Παρίσι (κάποιες εκ των οποίων στόχευαν και στο «Stade De France» όπου διεξαγόταν το Γαλλία-Γερμανία) ο φόβος σκέπασε και το επόμενο παιχνίδι των «πάντσερ».

Παρόλο λοιπόν που ήταν προγραμματισμένο να υποδεχθούν απόψε την Ολλανδία (σ’ ένα φιλικό μάλιστα όπου θα έδινε το «παρών» η Άνγκελα Μέρκελ και αρκετοί υπουργοί) μια ύποπτη βαλίτσα που εντοπίστηκε στο στάδιο του Ανόβερου οδήγησε στην απόφαση ματαίωσης του αγώνα.

Διότι οι Αρχές δέχθηκαν αρχικά να προσέλθει ο κόσμος στην «HDI-Arena», παρόλο που είχε βρεθεί η βαλίτσα, ωστόσο στη συνέχεια ζήτησαν για λόγους ασφαλείας να εκκενωθεί το στάδιο και να μην γίνει το ματς.

Κάτι που τελικά συνέβη, με τον κόσμο ν’ αποχωρεί και την Αστυνομία να εξετάζει, χωρίς ν’ αναλαμβάνει οποιοδήποτε ρίσκο, τη σπουδαιότητα του περιστατικού και αν επρόκειτο για σχεδιαζόμενη επίθεση. 





O Βαρώτσος κρούει κώδωνα: «Τα παρακλάδια μπορούν να ξυπνήσουν το μεγάλο ρήγμα»




Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου στην Λευκάδα αν και ο σταθμός του ΒΑΝ στο νησί έχει κλείσει από το 1993 κι έκτοτε «δεν αναστήθηκε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Oι νεκρές του σεισμού στη Λευκάδα και τα βίντεο του τρόμου



Τραγωδία στη Λευκάδα, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους στο Πόντι Βασιλικής και το Αθάνι, από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...