Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Θέλουν να μας τα πάρουν όλα! Δανειστές στον Αλέξη Τσίπρα: Σας δίνουμε 10,9 δισ αλλά πουλάτε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μεγάλα λιμάνια!

Θέλουν να μας τα πάρουν όλα! Δανειστές στον Αλέξη Τσίπρα: Σας δίνουμε 10,9 δισ αλλά πουλάτε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μεγάλα λιμάνια!

Μια νέα σύνοδος σε υψηλό επίπεδο πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες για να βρεθεί μια συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, έγινε γνωστό από πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

"Πρόκειται να γίνει την Παρασκευή", δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή που γνωρίζει το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να περιμένει κανείς και πάλι μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων.
Θα υπάρξει "πιθανόν μια νέα συνάντηση αύριο το βράδυ, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί", δήλωσε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες. "Είναι πιθανόν", δήλωσε μια άλλη πηγή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως στη σύνοδο αυτή θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την ίδια ώρα το Reuters δίνει στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις των δανειστών από την Αθήνα όπως αυτές εκφράστηκαν χθες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters οι δανειστές ζητούν αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, περικοπές συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεις. Σε αντάλλαγμα θα ξεκλειδώσουν βοήθεια 10,9 δισ έτσι ώστε η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν: 
- Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 1% του ΑΕΠ 
- Περικοπές συντάξεων στο 1% του ΑΕΠ
- Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού εδώ και τώρα και όχι από το Φθινόπωρο 
- Καμμία μονομερή ενέργεια στα Εργασιακά
- Κατάργηση του ΕΚΑΣ για την εξοικονόμηση 800 εκατομμυρίων ευρω
- Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, των ΕΛΠΕ, του Ελληνικού, των μεγάλων λιμανιών, του ΟΤΕ και της ΤΑΙΝΟΣΕ


πηγη: Guardian.com

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Ποια πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ προϊόντα σε απόρους και φιλανθρωπικά ιδρύματα;

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Ποια πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ προϊόντα σε απόρους και φιλανθρωπικά ιδρύματα;

Mιλώντας στα μέσα της Μεγάλης Βρετανίας ο chief executive της Tesco Dave Lewis, παραδέχτηκε πως νιώθει πολύ άσχημα που κάθε χρόνο η εταιρεία αναγκάζεται να πετάξει τις προμήθειες που μένουν απούλητες στα ράφια των σούπερ μάρκετ της εταιρείας.
Έτσι από εδώ και πέρα τα προϊόντα αυτά θα διατίθενται σε άπορους, οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, άστεγους και φιλανθρωπικά ιδρύματα!
Μια αρκετά θαρραλέα κίνηση που ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρει μιμητές και στη χώρα μας, που ενδεχομένως το έχει περισσότερα ανάγκη από την Αγγλία.

ΒΟΜΒΑ στην ελληνική αγορά: Ποια πασίγνωστη εταιρεία τηλεφωνίας και internet βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα (PHOTO)

ΒΟΜΒΑ στην ελληνική αγορά: Ποια πασίγνωστη εταιρεία τηλεφωνίας και internet βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα (PHOTO)

Η εταιρεία, η οποία και αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της (www.on.gr), γνωστοποιεί στους περίπου 22.000 συνδρομητές της ότι σταματά στο τέλος του μήνα την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι συνδρομητές, μετά από σχετικό αίτημα, μπορούν να αποχωρήσουν "από το δίκτυo της On Telecoms αζημίως (δηλαδή χωρίς την καταβολή τέλους απενεργοποίησης - αποσύνδεσης) και χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό, με την αυτονόητη υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλόμενων τελών χρήσης των υπηρεσιών της εταιρείας".

"Για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής υπηρεσιών και για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διατήρηση των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιείτε, συνεχίζει η ανακοίνωση, σας συνιστούμε ιδιαιτέρως και σας καλούμε όπως απευθυνθείτε άμεσα σε πάροχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής σας και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες μετάβασης σε άλλο δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών το συντομότερο δυνατό, λαμβανομένων υπόψη των συναφών τεχνικών ζητημάτων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μεταβείτε σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στο δίκτυο άλλου παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής σας, σας γνωρίζουμε ότι η μεταξύ μας συμβατική σχέση θα παύσει οριστικά την 30.6.2015 χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας μας.
Στην περίπτωση αυτή, η παρούσα αποτελεί ειδοποίηση καταγγελίας της μεταξύ μας σύμβασης, με ισχύ την 30η Ιουνίου 2015".

Και καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας: "Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλατε επί μακρό χρονικό διάστημα και ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας παράσχουμε ξανά τις ποιοτικές και πρωτοποριακές υπηρεσίες τηλεφωνίας, γρήγορου Internet & οπτικοακουστικού περιεχομένου (ψηφιακής τηλεόρασης) για τις οποίες μας ξεχωρίσατε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και ομαλή μεταφορά της σύνδεσής σας και των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιείτε στο δίκτυο του παρόχου της επιλογής σας".

Σημειώνεται πως η On Telecoms ήταν η πρώτη εταιρεία του κλάδου που λάνσαρε τις συνδυαστικές υπηρεσίες triple play (τηλεφωνία, διαδίκτυο, τηλεόραση) στην Ελλάδα.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...