Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Τους δουλεύει ψιλό γαζί ο Βενιζέλος! Δεν φεύγω γιατι με χρειάζεται η πατρίς!


Στρίβειν δια της αναβολής;

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την Ημέρα της Μητέρας


H Anna ποτέ δεν απέκτησε δικά της παιδιά, αλλά ο θάνατος της μητέρας της το 1905 την ενέπνευσε να οργανώσει τους πρώτους εορτασμούς της Μέρας της Μητέρας το 1908.  

Καλπάζουν σε δημοφιλία οι Σαμαροβενιζέλοι !



Συγκρίσεις…

Αλήθειες γύρω από την νέα ΕΡΤ


Πανηγυρίζουν κάποιοι για την επαναλειτουργία της.. ΕΡΤ. Είναι, λένε, αυτοί που αγωνίστηκαν να παραμείνει  ανοιχτή από τις 11 Ιουνίου 2013 μέχρι 30/4/2015. Οι  ΕΡΤοπεν, οι της ΠΟΣΠΕΡΤ και κάποιοι άλλοι.

Ποιοί και γιατί επέλεξαν τον Λάμπη για την ΕΡΤ;


Μετά από πολύ σκληρό παρασκήνιο και σκληρές διαπραγματεύσεις ο Λάμπης Ταγματάρχης κέρδισε τη μάχη και είναι ο πρώτος που επιστρέφει στην ΕΡΤ, με το άνοιγμα του φορέα. Τη βραδιά του λουκέτου της 11ης Ιουνίου 2013 ήταν στο Ραδιομέγαρο με το Στέλιο Στεφάνου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της πρώην ΕΡΤ, αλλά μάλλον δεν μέτρησε αυτό για την επιλογή του.

"Λαμπεροί δημοσιογράφοι" με offshore, βίλες, καταθέσεις...




Έρχονται αποκαλύψεις με διευθύνσεις και ονόματα ...

Ο διευθυντής του ΒΗΜΑ fm ειρωνεύεται το δελτίο του Mega...




Tα… απίθανα που συμβαίνουν στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Mega, τους τελευταίους μήνες, σχολιάζει με δηκτικό τρόπο ο διευθυντής Ειδήσεων του ΒΗΜΑ FM, Bασίλης Χιώτης.

Ρήξη με δανειστές, στη φυλακή οι ολιγάρχες και κάλπες τον Ιούνιο

tsipras4-1024x679

Εισηγήσεις να μην κάνει ούτε βήμα πίσω δέχεται από το στενό του περιβάλλον ο Αλέξης Τσίπρας.

Εντάλματα για έξι «τρανταχτά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ




Τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.

Αυτός είναι ο μεγαλοδημοσιογράφος του e-mail Στουρνάρα




Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την αποκάλυψη του προκλητικού e-mail Στουρνάρα προς μεγαλοδημοσιογράφο με τις στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης. Γιατί όμως η ένοχη σιωπή; Η δημοσίευση δεν είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης; Γιατί ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται ότι είναι ο παραλήπτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Ντρέπεται για κάτι;

Καναλάρχη, πες αλεύρι... Ο Αλέξης σε γυρεύει!


Το αδιαφανές πλαίσιο λειτουργίας των καναλιών αναπαράγει την πιο σκληρή σχέση διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τους κάθε είδους εργολάβους! Aυτό είπε στη Βουλή στην «ώρα του πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας επισημαινοντς ακόμη:

Πόσο πιο λαϊκιστής, ρε Γεωργιάδη;



Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και θυμήθηκε τα φοιτητικά του «ούγκα».

ΒΟΜΒΑ στην αγορά: Γνωστή εταιρεία βάρεσε διάλυση - Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι! (PHOTO)

ΒΟΜΒΑ στην αγορά: Γνωστή εταιρεία βάρεσε διάλυση - Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι! (PHOTO)

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι αφού έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη δίχως να το περιμένουν τις δουλειές τους. Για ποια εταιρία πρόκειται;
Σε κατασχέσεις ακινήτων της «Αφοί Κωνσταντακάτου», μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρολογικού υλικού, προχώρησαν οι τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συρρίκνωση των πωλήσεων, η καταγραφή ζημιών (4,79 εκατ. ευρώ το 2013) και ο υψηλός τραπεζικός δανεισμός οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο την εταιρεία, η οποία προσέφυγε στο άρθρο 99 τον περασμένο Σεπτέμβριο.
kwsngtasgsd
Ωστόσο, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν έγινε δεκτή και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της «Αφοί Κωνσταντακάτου», η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχει προοπτική επιβίωσης, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, την οποία εξέτασε η Δικαιοσύνη τον Μάρτιο.
Την ίδια ώρα, η κατάσταση είναι έκρυθμη και για αυτόν τον λόγο μεγάλος αριθμός των 200 εργαζομένων της εταιρείας -που έχουν λαμβάνειν 800.000 ευρώ- βρίσκεται σε επίσχεση.
Ποια ακίνητα της εταιρείας έχουν βγει στο σφυρί
Προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν κατασχέσει για οφειλή της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ:
ακίνητο έκτασης τριών στρεμμάτων, στο οποίο βρίσκεται ένα τριώροφο και ένα ισόγειο κτήριο με δύο υπόγεια -θα εκπλειστηριαστεί στις 6 Μαΐου με τιμή πρώτης εκκίνησης 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία του
το κτήριο κεντρικής αποθήκης της εταιρείας στον Αυλώνα, σε οικόπεδο 31,1 στρεμμάτων, στο οποίο βρίσκονται κτήριο αποθήκης επιφάνειας 10,1 χιλιάδων τ.μ., κτήριο γραφείων με ισόγειο επιφάνειας 165 τ.μ. και όροφο 132 τ.μ., κτήριο καταστήματος με ισόγειο 328 τ.μ. και όροφο 286 τ.μ. και φυλάκιο – θα εκπλειστηριαστεί στις 29 Απριλίου με τιμή πρώτης εκκίνησης 3,3 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο της αντικειμενικής που διαμορφώνεται σε 2,4 εκατ.
κατάστημα στην Καλλιθέα της Αθήνας, με τιμή πρώτης προσφοράς 319.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία του
τα κτήρια κεντρικής αποθήκης της εταιρείας στον Βοτανικό που βρίσκονται σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων – θα εκπλειστηριαστούν στις 13 Μαΐου με τιμή πρώτης εκκίνησης 2,7 εκατ. ευρώ, όση και η αντικειμενική
κατάστημα στον Βύρωνα της Αθήνας 128 τ.μ. – θα εκπλειστηριαστεί στις 27 Μαΐου προς 473.000 ευρώ όσο και η αντικειμενική.
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το σύνολο των ακινήτων, συνολικής αξίας 23 εκατ. ευρώ, είναι δεσμευμένο μέχρι το ποσό των 16 εκατ. ευρώ.

Λίστα Λαγκάρντ: Εντάλματα σύλληψης για έξι "μεγάλα" ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου!

Λίστα Λαγκάρντ: Εντάλματα σύλληψης για έξι

Στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, που έγινε γνωστή στους πολίτες χάρη στη δημοσίευσή της από τον Κώστα Βαξεβάνη και το HOT DOC, στοχεύει η κυβέρνηση.Τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.
Πρόσωπα γνωστά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, που θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Όλα αυτά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ένας επιχειρηματίας μετέβη μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις.
H όλη διαδικασία γίνεται με άκρα μυστικότητα και κανένα όνομα δεν διαρρέει πριν οι αστυνομικοί προχωρήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Και αυτό, γιατί οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ εισαγγελέων και Αστυνομίας, με στόχο από τη μία να διασφαλίσουν τη στεγανότητα των υποθέσεων και δεύτερον, να βάλουν λεφτά στα δημόσια ταμεία.
Όταν στις 22 Απριλίου η Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε τη διαδικασία συλλήψεων επιχειρηματιών, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ και διασταυρώθηκαν ότι πράγματι υπάρχουν ανοικτές οικονομικές εκκρεμότητες και παραβάσεις, το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η συγκεκριμένη διαδικασία θα κορυφωθεί.
Ετσι, μία εβδομάδα αργότερα στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οδηγήθηκε μία 60χρονη, γνωστή επιχειρηματίας της Κηφισιάς στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής στο εισόδημά της και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος.
Και αυτό, διότι δεν είχε αποδώσει στο Δημόσιο φόρο εισοδήματος που ανέρχεται χωρίς προσαυξήσεις στο ποσό των 577.176,71 ευρώ. Η 60χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου μετά την καταβολή του ποσού των 340.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη.
Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών λένε πως εκτός από τις συλλήψεις, ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή, αναμένεται να προσέλθουν αυθόρμητα στις οικονομικές υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Βαλαβάνη που σβήνει τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα και αφήνει μόνο το αρχικό ποσό για τακτοποίηση.
Κάτι που έγινε με την αυθόρμητη προσέλευση σε ΔΟΥ για τακτοποίηση χρεών, πολύ γνωστού επιχειρηματία που το όνομά του υπήρχε στη λίστα Λαγκάρντ για καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα HSBC και, όπως προέκυψε από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκε απόκλιση 500.000 ευρώ μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων.
Ο συγκεκριμένος, μέλος πολύ γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών (μάλιστα έχει συγγενική σχέση με την 60χρονη επιχειρηματία από την Κηφισιά, που είχε συλληφθεί και κατέβαλε 340.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη), κατέβαλε το ποσό των 500.000 και έτσι έσβησε το όνομά του από τις δικογραφίες που θα έφταναν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Οικονομική Αστυνομία.

Πληροφορίες από αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως είναι στα σκαριά τουλάχιστον έξι δικογραφίες με τρανταχτά ονόματα που αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα.
Η έρευνα διεξάγεται με στεγανά και όπως λέει στο «ΘΕΜΑ» πηγή της Κατεχάκη «ούτε και οι επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις αφορούν οι συγκεκριμένες δικογραφίες».
Ωστόσο, εκτιμούν ότι όλη η διαδικασία δεν πρόκειται να κρατήσει παρά λίγες ημέρες, καθώς η έρευνα και οι διασταυρώσεις έχουν ολοκληρωθεί, τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν από τις οφειλές στο Δημόσιο είναι πιστοποιημένα και το μόνο που απομένει είναι η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης για να περάσουν οι υποθέσεις στην τελευταία φάση.
Αξιωματικός της Ασφάλειας επισημαίνει πως, αν ολοκληρωθούν και οι συγκεκριμένες έξι περιπτώσεις, τότε ένα πολύ μεγάλο μέρος των υπόλοιπων μεγαλοοφειλετών της λίστας Λαγκάρντ θα μεταβούν αυτοβούλως στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να καθαρίσουν τα χρέη τους.
koutipandoras.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...