Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πάτρα: Ξεκινά εξαγωγές στην Ιταλία μέσω του λιμανιού η Αθηναϊκή Ζυθοποιία - Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στην τοπική μονάδα

Εξαγωγικό άνοιγμα στις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με το πρώτο φορτηγό να φεύγει από τις εγκαταστάσεις της στον Κηφισό προς το λιμάνι του Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων από τις πρεσβείες της Κίνας και της Ιταλίας.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μηνά Ζωούλλη, διευθύνοντα σύμβουλο της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας, έρχεται να ενισχύει την παραγωγή της εταιρίας και τις εξαγωγές της.
Τα προϊόντα που θα εξάγονται σε Κίνα και Ιταλία, παράγονται στο εργοστάσιο της Πάτρας, για το σκοπό αυτό έγινε επένδυση 2 εκατ. ευρώ, και η διακίνησή τους θα γίνεται για τη μεν Κίνα μέσω του λιμένα Πειραιώς και για τη δε Ιταλία από το λιμάνι της Πάτρας.
Στόχος της εταιρίας είναι οι εξαγωγές προς τις δύο αυτές χώρες τη φετινή χρονιά να αντιπροσωπεύσουν το ήμισυ και πλέον των συνολικών εξαγωγών της, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 20,5 εκατ. ευρώ φέτος από 9,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014. Σημειώνεται από την αρχή της κρίσης η εταιρία έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές ύψους 122 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά ειδικότερα την Κίνα η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση σε μπίρα αγγίζει τα 31 λίτρα με τις εισαγόμενες μπύρας να έχουν στη χώρα του Δράκου ισχυρή παρουσία. 
Πηγή: euro2day.gr

Υπέροχη η Ραχήλ! Αποστόμωσε on air τους Ευαγγελάτο - Τρέμη για τα χρέη του Mega (VIDEO)

Υπέροχη η Ραχήλ! Αποστόμωσε on air τους Ευαγγελάτο - Τρέμη για τα χρέη του Mega (VIDEO)
Ισχυρό σοκ δέχτηκαν Ευαγγελάτος και Τρέμη μετά την δήλωση της Ραχήλ Μακρή για τα χρέη του Mega. Δείτε πως η βουλευτής των ΑΝΕΛ κατάφερε να αποστομώσει τους δημοσιογράφους και να τους κάνουν να τα χάσουν:

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 32.000 θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 32.000 θέσεις εργασίας
Έτοιμη είναι η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην κάλυψη 32.000 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στους δήμους όλης της χώρας.
Η ανακοίνωση σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, θα γίνει από τον ΟΑΕΔαύριο Παρασκευή (03/04/2015) ή το αργότερο τη Μεγάλη Δευτέρα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα είναι δεκαπενθήμερη και στη συνέχεια θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων, με βάση μοριοδότηση. Ακολούθως θα δοθεί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού, για να προκύψει τελικά, ο οριστικός πίνακας ωφελούμενων. Από την ανάρτησή του, θα πρέπει οι δικαιούχοι να μεταβούν στην υπηρεσία τους, εντός 15 ημερών.
Όπως είναι γνωστό, η προκήρυξη καθυστέρησε στο ΑΣΕΠ, λόγω της απαιτούμενης έγκρισης που έπρεπε να λάβει από το συγκεκριμένο φορέα. Ακόμα, η υλοποίηση είχε σκοντάψει και σε μια σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στο σχεδιασμό, όπως αυτός προχωρούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ουρανίας Αντωνοπούλου που
διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση από τον πρώην υπουργό Εργασίας, βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. "Η σημαντικότερη καθυστέρηση για την προώθηση του προγράμματος, όπως είχε εξηγήσει η αναπληρώτρια υπουργός, σχετίζεται με το ίδιο το έργο του κάθε υπουργού που δεν είναι αυτό της διεκπεραίωσης, να υπογράφει δηλαδή απλώς όσα έγγραφα εκκρεμών υποθέσεων του υποβάλλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου του, αλλά να ελέγχει το κάθε τι πριν εγκρίνει με την υπογραφή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε σειρά ελλείψεων και παρατυπιών για βασικά ζητήματα στα οποία ο σχεδιασμός από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα". Τα συγκεκριμένα προβλήματα έγιναν το προηγούμενο διάστημα αντικείμενο διαβούλευσης με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι συμμερίστηκαν την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων.
Τι θα ισχύσει για τις αποδοχές...
Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές. Το υπουργείο Εργασίας, εκτός από τη μικρή αυτή αύξηση, που προέκυψε λόγω αξιοποίησης κονδυλίων ύψους άνω του 1.300.000 ευρώ που υπήρχαν στο Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), προχώρησε σε συνολική τροποποίηση των θέσεων εργασίας ανά δήμο, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αποτελούν εξορθολογισμό της διαδικασίας των προσλήψεων που θα γίνουν. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ακόμα να προσφέρει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης σε περιφέρειες, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η προκήρυξη των οποίων θα καθυστερήσει και άλλο.

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη: Συλλήψεις δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων - Φοβούνται ότι έχει βάλει τέλος στην ζωή της

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη: Συλλήψεις δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων - Φοβούνται ότι έχει βάλει τέλος στην ζωή της
Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο.
Οι φρουροί σύμφωνα με το Kontra συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου και το αδίκημα είναι αυταπάγγελτο.
Δεν συμπληρώθηκαν καν 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε κάνει η Βίκυ Σταμάτη και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του 2013.
Δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, σε τρεις βάρδιες, βρίσκονταν καθημερινά έξω από το δωμάτιό της. Ένα δωμάτιο στο ισόγειο του νοσοκομείου, του οποίου τα κλειδιά είχαν οι φρουροί και το οποίο είχε μπακλονόπορτα που ήταν κλεισμένη με λουκέτο.

Μόνο που το λουκέτο ήταν από μέσα και άγνωστο ακόμη πως, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε να το σπάσει, να ανοίξει τη μπαλκονόπορτα που "βλέπει" στην πίσω πλευρά του Δρομοκαΐτειου, προς την Αγία Βαρβάρα, και να εξαφανιστεί.
Το ζήτημα είναι που πήγε. Χωρίς λεφτά, χωρίς ρούχα και χωρίς βοήθεια. Η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις άρα είναι πως η Βίκυ Σταμάτη ίσως να βρίσκεται στον αχανή χώρο που περιβάλλει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Το σίγουρο είναι πως δεν πέρασε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, η οποία φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, οι έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τη βοήθεια και της αστυνομίας, επικεντρώνονται στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο.
Όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος "υποθέτουμε μόνο ότι μας υπαγορεύει η κοινή λογική. Η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στο ισόγειο. Το κτίριο έχει φυλακές. Δεν ξέρω πως κατάφερε να αποδράσει. Δεν ξέρω ούτε ποιος ευθύνεται. Το κτίριο μας φυλάσσεται έχουμε μια είσοδο που μπορεί να μπει και να βγει κάποιος υπό κανονικές συνθήκες. Τα κλειδιά ήταν στα χέρια των σωφρονιστικών και το δωμάτιο της ήταν στο ισόγειο".
Ο τελευταίος έλεγχος στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη, ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού, έγινε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη 01:30. Εκείνη ήταν ξαπλωμένη, ο φρουρός βγήκε και κλείδωσε την πόρτα.
Όταν όμως περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα έγινε ο πρώτος έλεγχος, η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η κρατούμενη άφαντη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο πρώτος χώρος όπου έγινε έρευνα ήταν το σπίτι της μητέρας της. Η μοναδική επιθυμία της Βίκυς Σταμάτη ήταν να γυρίσει στον γιο της και η πρώτη σκέψη ήταν πως αφού απέδρασε, σε εκείνον θα ήθελε να πάει.
Όσα προηγήθηκαν και οι φόβοι των δικών της
Η απόρριψη και του νέου αιτήματος για την αποφυλάκισή της φαίνεται πως επηρέασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της Βίκυς Σταμάτη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 10:00-10:30 το βράδυ της Τετάρτης μίλησε με τη μητέρα της και το παιδί της.
Με τον γιο της μίλησε λίγο. Του είπε πως είναι άρρωστη και έκλεισαν το τηλέφωνο. Και στη μητέρα της είχε πει πως ήταν στενοχωρημένη γιατί είχε απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης. Η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, δεν έκρυψε τους φόβους της μήπως η κόρη της, κάνει κακό στον εαυτό της.

Μια ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση. Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε", είπε στον κ. Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.
Τόσο η μητέρα της όσο και ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της στις αιτήσεις αποφυλάκισης, έκαναν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο και να μην βλάψει τον εαυτό της.
Άλλωστε και η ίδια η Βίκυ Σταμάτη, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή μέσα από το Δρομοκαΐτειο είχε δηλώσει πως η ζωή της κινδυνεύει από τα ίδια της τα χέρια.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...