Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πώς έμεινε ανάπηρος ο Σόιμπλε; Από πού πηγάζει τόση κακία και κόμπλεξ;




Για πολλούς Έλληνες ο 71χρονος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πιο μισητός ακόμα και από την Μέρκελ...

Σκαναβής - Ρίζος επανεκδίδουν τον Αδέσμευτο Τύπο!


Ετοιμάζουν νέα κυριακάτικη εφημερίδα με τη συνδρομή Βρυώνη ...

Εντολές για δραστικές περικοπές σε ANT1 και Mega ...


Κατευθύνσεις για μεγάλες οικονομικές περικοπές και μάλιστα άμεσα δόθηκαν σε κορυφαία στελέχη του ANT1 και του Mega, από τους ιδιοκτήτες. Οι σχετικές εντολές ήρθαν παράλληλα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το καθεστώς αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών, αλλά και με δεδομένη την κρίση στη διαφημιστική αγορά, που συνεχίζεται.

Αποδυνάμωση Σαμαρά στη ΝΔ φέρνει η εκλογή Παυλόπουλου ..


Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εξελέγη χθες το βράδυ με 233 βουλευτικές ψήφους, είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υποψηφιότητά του υποστήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ από την οποία προέρχεται. Ο νέος Πρόεδρος υπερέβη σαφώς τις 180 ψήφους που απαιτούνταν. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου, αφού στις 12 Μαρτίου λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου Κάρολου Παπούλια. Πέντε βουλευτές απουσίασαν από τη συνεδρίαση της Βουλής.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συντάσσονται με την Γερμανία!

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συντάσσονται με την Γερμανία!
Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα πως η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά τα σχόλια από του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της διαπραγματεύσεις.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας τα υποστηρίζουν πως οι Γερμανοί πάνε κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συντάσσονται με τη Γερμανία.
Μάλιστα, κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν πως θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να διαλέξουν θέση στο τραπέζι.
Πηγή: Kontranews.gr

Το είδαμε κι αυτό! Τα γέλια του Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη (PHOTOS)

Το είδαμε κι αυτό! Τα γέλια του Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη (PHOTOS)
Με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνομίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το κλίμα ανάμεσα τους ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ δεν έλειψαν και τα χαμόγελα.
Δείτε τη φωτογραφία

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΩΡΑ: Στο Μοναστηράκι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στρέφονται οι έρευνες για τον εξαφανισμένο Βαγγέλη! Αρκετές μαρτυρίες ότι...

ΤΩΡΑ: Στο Μοναστηράκι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στρέφονται οι έρευνες για τον εξαφανισμένο Βαγγέλη! Αρκετές μαρτυρίες ότι...
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η ομάδα του Γιώργου Τσούκαλη «χτένισε» τα πιθανά σημεία στην Αθήνα, όπου -σύμφωνα με δύο τηλεφωνήματα που δέχτηκαν- εθεάθη ο νεαρός Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο φοιτητής ο οποίος αγνοείται για 13η μέρα.
Πειραιάς, Νέο Ηράκλειο, Πατήσια, ήταν τα σημεία που εστίασε τις έρευνές του ο κ. Τσούκαλης ο οποίος επίσης βρέθηκε και στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο αξιοποιώντας -όπως σημειώνει- τις πληροφορίες που είχε και ελπίζοντας να συλλέξει στοιχεία που θα το οδηγήσουν στον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής έχουν ήδη στην κατοχή τους τα τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση που δουν ή ακούσουν κάτι το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ως πληροφορία σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή.
Όπως ο ίδιος σημειώνει μιλώντας στο protothema.gr η έρευνα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και φτάσανε μέχρι και το Μοναστηράκι.
«Φτάσαμε και στο Μοναστηράκι να ψάχνουμε για κάποιο ίχνος του Βαγγέλη, υπήρχε μία πολύ σημαντική πληροφορία προσπαθήσαμε να βρούμε μία άκρη. Να σημειώσω ότι έγινε επιπλέον και έλεγχος σε κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής από έναν ξάδελφο του Βαγγέλη που συμμετέχει στην διαδικασία της έρευνας για τον εντοπισμό του καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι ο Βαγγέλης βρέθηκε εκεί. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάτι, δεν καρποφόρησε η προσπάθειά μας. Δε σταματάμε, συνεχίζουμε, νέα μέρα ξημέρωσε, νέα ελπίδα έχουμε ότι θα βρούμε κάποιο ίχνος για να μπορέσουμε να τον εντοπίσουμε», μας λέει.
«Πάντως είναι η πιο δύσκολη υπόθεση που έχω αναλάβει, είναι σα να έχει ανοίξει η γη και να τον κατάπιε, απίστευτος βαθμός δυσκολίας και βέβαια αυτό που με ανησυχεί είναι ότι περνούν οι μέρες και δεν έχουμε κάτι, μία ένδειξη. Εκτιμώ αυτό που είπα από την αρχή ότι το μυστικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη βρίσκεται μέσα στη Γαλακτομική Σχολή. Επιμένω σε αυτό. Προσπαθώ να βρω κάτι για να μπορέσω να συνεχίσω την έρευνα, θέλω να κάνω και πάλι την οικογένειά του να χαμογελάσει», τονίζει ο κ. Τσούκαλης σημειώνοντας ότι και σήμερα συνεχίζει τη διαδικασία της έρευνας με την ελπίδα ότι κάτι θα βρεθεί για να προχωρήσει η υπόθεση εντοπισμού του νεαρού φοιτητή.
Πηγή: protothema.gr

Όλη η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας μετά το ΟΧΙ της Γερμανίας! Βλακώδης η γερμανική αυστηρότητα - Θα πληρώσει την μεγάλη ΓΚΑΦΑ της

Όλη η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας μετά το ΟΧΙ της Γερμανίας! Βλακώδης η γερμανική αυστηρότητα - Θα πληρώσει την μεγάλη ΓΚΑΦΑ της
Η άρνηση της ΕΕ να συμφωνήσει με την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και, εάν το αδιέξοδο καταλήξει σε καταστροφή, θα ευθύνονται περισσότερο η Γερμανία και οι υποστηρικτές της, παρά η Ελλάδα, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο γνώμης του με τίτλο: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκονται σε πόλεμο για το τίποτε». Το άρθρο κάνει λόγο για «βλακώδη αυστηρότητα» της Γερμανίας που απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει απροκάλυπτα όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της και σημειώνει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «φαίνεται ότι νομίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να τιμωρηθούν για την έλλειψη κρίσης τους».
Αναλυτικά, το άρθρο αναφέρει τα εξής:
«Ακόμη και με τα απαιτητικά πρότυπα της ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας, είναι εντυπωσιακή η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Ως προς την ουσία, η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών έχει μειωθεί σχεδόν σε τίποτε - παρά ταύτα, το αδιέξοδο και ο κίνδυνος μίας νέας οικονομικής κρίσης συνεχίζονται, ως εάν η διαφορά να ήταν τεράστια. Η ΕΕ δεν στηρίζει το μέλλον της νομισματικής ένωσής της σε αρχές, αλλά στη σημασιολογία.
Αρχικά, η ευθύνη ήταν της νέας ελληνικής κυβέρνησης που έδωσε παρακινδυνευμένες προεκλογικές υποσχέσεις και τις παρουσίασε στους εταίρους της στην ΕΕ ως μη διαπραγματεύσιμες. Έκτοτε, έχει υποχωρήσει πολύ, ιδιαίτερα με την άρση της απαίτησης για μεγάλες διαγραφές του χρέους. Τώρα, θέλει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με πιο ήπιους όρους και μία προσωρινή συμφωνία για να γεφυρώσει το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ της σημερινής και της νέας συμφωνίας. Όπως αναφέρεται, είναι διατεθειμένη να αποκαλέσει αυτή τη γέφυρα «παράταση».
Με τη γερμανική κυβέρνηση να ηγείται της απαίτησης για αυστηρή συμμόρφωση, η ευρωπαϊκή αντίδραση ήταν ότι το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία, ίσως με κάποια ευελιξία, πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο. Εδώ είναι, λοιπόν, το παζλ. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μίας παράτασης που θα αποτελεί γέφυρα σε ένα νέο πρόγραμμα και μίας παράτασης με ευελιξία, με την εκκρεμότητα της συμφωνίας για ένα νέο πρόγραμμα; Για έναν λογικό παρατηρητή, είναι πολύ μικρή για να ενδιαφερθεί. Εξαιτίας, ωστόσο, της διαφοράς αυτής, ό,τι και να μπορεί να είναι αυτή, το σύστημα του ευρώ απειλείται με διάσπαση. Είναι περίεργο ότι οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι εκφράζουν όλο και περισσότερο απογοήτευση με το όλο σχέδιο;
Η κατάσταση είναι ακόμη πιο παράλογη, επειδή οι λεπτομέρειες των όποιων προσωρινών όρων δεν ενδιαφέρουν, ούτως ή άλλως, πολύ. Αυτό που έχει σημασία είναι οι όροι της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας, την οποία η ΕΕ αρνείται να συζητήσει έως ότου η Ελλάδα συνθηκολογήσει. Η ανάγκη μίας νέας συμφωνίας δεν αμφισβητείται σοβαρά. Το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης επέβαλε με υπερβολική αυστηρότητα μία δημοσιονομική σύνθλιψη, η οποία δεν επέτρεψε την ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό, το βάρος του χρέους της Ελλάδας δεν ήταν δυνατό να μειωθεί, όπως ήταν ο στόχος, ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Το λάθος αυτό έχει αναγνωρισθεί ευρύτερα, μεταξύ άλλων και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ενός από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου) και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Η διαμόρφωση των νέων όρων δεν θα είναι εύκολη, αλλά το επιχείρημα για ένα πιο ήπιο πρόγραμμα είναι συντριπτικό. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη υποφέρει πολύ. Το ΑΕΠ είναι 25% χαμηλότερο από το υψηλό του επίπεδο πριν την κρίση και η ανεργία βρίσκεται στο 25%. Η συμμόρφωση της χώρας με τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος, αν και απέχει πολύ από το να είναι πλήρης, ήταν εντυπωσιακή. «Η Ελλάδα κατάφερε να έχει την ισχυρότερη κυκλικά προσαρμοσμένη δημοσιονομική θέση στην Ευρωζώνη, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε την ασθενέστερη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα» ανέφερε το ΔΝΤ το περασμένο καλοκαίρι. Εξαιρετική για ένα λάθος. Και μία παράταση του υφιστάμενου προγράμματος χωρίς τροποποίηση θα υποχρέωνε την Ελλάδα να κάνει ακόμη πιο σφιχτή τη δημοσιονομική πολιτική τα επόμενα δύο έτη. Στις πρόσφατες ελληνικές εκλογές, οι ψηφοφόροι απέρριψαν σωστά αυτή τη ζοφερή προοπτική - εκλέγοντας την αριστερή κυβέρνηση που η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ βρίσκουν τώρα τόσο ενοχλητική.
Η βλακώδης γερμανική αυστηρότητα απαιτεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει απροκάλυπτα όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Αυτό είναι καλό για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται να νομίζει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να τιμωρηθούν για την έλλειψη κρίσης τους. Εάν αυτοί και η δημοφιλής νέα κυβέρνησή τους ταπεινωθούν, ένα ακροδεξιό κόμμα, ακόμη λιγότερο αποδεκτό στην υπόλοιπη ΕΕ, είναι έτοιμο να επιχειρήσει. Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος παραμένει ότι μία οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα, που μπορεί να αποφευχθεί, θα θέσει σε νέα δοκιμασία τις άλλες χώρες του ευρώ. Η άρνηση της ΕΕ να συμφωνήσει με την Ελλάδα - να δεχθεί να κάνει παραχωρήσεις αντί να ζητά μία χωρίς όρους παράδοση - δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Δεν υπάρχει ανάγκη το αδιέξοδο να καταλήξει σε καταστροφή. Εάν αυτό συμβεί, η Γερμανία και οι υποστηρικτές της θα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από την Ελλάδα».
Πηγή: news247.gr

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

H Γερμανία τρομοκρατεί την Ευρώπη!


ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η «κατάρριψη» του ελληνικού αιτήματος από τη Γερμανική κυβέρνηση -την ώρα που η Ε.Ε. το συζητάει - δεν είναι απλά μια πολιτική θέση του Βερολίνου για το ελληνικό πρόβλημα.
Είναι μια επιχείρηση τρομοκράτησης ολόκληρης της Ευρώπης, διότι το Βερολίνο γνωρίζει πολύ καλά πως αν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να «απαλύνει» τη σφιχτή δημοσιονομική σταθερότητα για τη χώρα μας θα ακολουθήσουν και από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ευρωζώνης αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να χαλαρώσει η απάνθρωπη και δυσβάστακτη λιτότητα που έχει επιβάλει η Γερμανία στη Γηραιά Ήπειρο.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στέλνουν μήνυμα στην ευρωζώνη των 19 ότι «κουμάντο» κάνει η Γερμανία, αφού είναι γνωστό πως το τελικό κείμενο θα δοθεί προς έγκριση στα κοινοβούλια των κρατών – μελών της ευρωζώνης.
Η Ευρώπη του δήθεν διαλόγου, του δήθεν συμβιβασμού και της δήθεν συναίνεσης, δεν τολμά να υψώσει κανένα ανάστημα απέναντι στην αδικία που επιβάλλει η καγκελαρία. Είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κουβαλά μαζί της αποικιοκρατικά σύνδρομα. Άλλωστε, οι ισχυρότερες χώρες της, αποικιοκρατικές δυνάμεις ήταν.
Δυστυχώς, τα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα των ευρωπαϊκών κρατών, δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τους λαούς τους.
Οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπευτικές κυβερνήσεις ελέγχονται απόλυτα από τις αντίστοιχες οικονομικές ολιγαρχίες και πάνω από αυτές και από την παγκοσμιοποιημένη διεθνή οικονομική ολιγαρχία.
Για το λόγο αυτό παρατηρούμε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να παρακολουθούν εν απραξία το δημοκρατικό έλλειμμα και να εκτελούν «υπνωτισμένες» τις εντολές της Γερμανικής κυβέρνησης.
Ακόμα και αυτοί που εξελέγησαν με τον αέρα των αλλαγών όπως για παράδειγμα ο Ολάντ, αποδείχθηκαν απλά πυροτεχνήματα...
Κάποιες παλιότερες και τωρινές μικροπρωτοβουλίες, σαν αυτές των Μόντι, Ραχόϊ, Ολάντ, Ρέντσι, Κάμερον, δεν βρήκαν συμμάχους και έπεσαν στο κενό.
Το παράδειγμα της Κύπρου δείχνει πολλά.
Ο τρόπος με τον οποίο οι ευρωκράτες «μεταχειρίστηκαν» έναν δικό τους (ιδεολογικά και πολιτικά) άνθρωπο, το Νίκο Αναστασιάδη που είχε νωπή λαϊκή, είναι ενδεικτικός των προθέσεών τους.
Τον κουβάλησαν με αεροπλάνο στις Βρυξέλλες, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έβαλαν το... μαχαίρι στο λαιμό και τον «ράπιζαν» επί ώρες για να δεχθεί το κούρεμα καταθέσεων. Και ο Νίκος Αναστασιάδης πήγε εκεί, με νωπή την ετυμηγορία του κυπριακού λαού.
Η ίδια ακριβώς τρομοκρατία αυτή την τώρα και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα: «Ή αποδέχεσαι τους όρους μας, ή επιστρέφεις σε μία χρεοκοπημένη χώρα», λένε στον Έλληνα πρωθυπουργό με μεθόδους που παραπέμπουν ευθέως σε μαφία...
Αυτή λοιπόν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;
Αυτή την Ευρώπη ονειρεύονται τα Εν Ελλάδι κόμματα του υποτιθέμενου δημοκρατικού τόξου;
Μια Ευρώπη που ο Πρόεδρος της Γαλλίας λειτουργεί ως... θυρωρός της Μέρκελ;
Που ακούστηκε ο Πρόεδρος της χώρας που χύθηκε αίμα για τη Δημοκρατία να στέλνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Γερμανίδα Καγκελάριο;
«Πήγαινε να δεις τη Μέρκελ», του είπε κοφτά ο Ολάντ.
Τραγικό κατάντημα για τη μεγάλη Γαλλία του Ντε Γκολ, του Ζισκάρ Ντ' Εστέν και του Φρανσουά Μιτεράν.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στη δίνη του κυκλώνα και μαζί του δέκα εκατομμύρια Έλληνες. Δέκα εκατομμύρια ελληνικές καρδιές...
Κι όπως έλεγε ένας άλλος Βολφγκανγκ, ο Γκαίτε:
«Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την Οικουμένη».


 http://www.newsbomb.gr

Βόμβα: Η Κομισιόν αδειάζει την Γερμανία

Βόμβα: Η Κομισιόν αδειάζει την Γερμανία
Σε μια πρωτοφανή σύγκρουση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε οδηγεί η απόφαση του δεύτερου να απορρίψει άμεσα το ελληνικό αίτημα για παράταση. 
Όλα έδειχναν ότι το κείμενο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων, όμως η Γερμανία μπλοκάρει ακόμη μια φορά την ελληνική πλευρά. 
«Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ, ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς να εκπληρώνει τις απαιτήσεις του προγράμματος.
«Το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα» ξεκαθαρίστηκε ορθά - κοφτά από τη Γερμανία. .
Ωστόσο η κατάσταση στις Βρυξέλλες είναι διαφορετική.
Συγκεκριμένα ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.
Η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου master financial assistance facility agreement. Ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα. 
Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσειες με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να διαμορφωθεί το συγκεκριμένο αίτημα...
real.gr

Ετοιμος για όλα ο Α.Τσίπρας: Επίσκεψη στον κινεζικό Στόλο με ... νόημα - Ετοιμο το πακέτο βοήθειας από τους BRICS



Σε μία πρωτοφανή κίνηση που στέλνει καθαρά μηνύματα στις Βρυξέλλες ότι "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της" ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.
Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας πρωθυπουργός θα παραβρεθεί σε μία τέτοια τελετή και ο συμβολισμός της παρουσίας του τεράστιος, ενώ η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες βρίσκεται στο "σημείο μηδέν": Η Κίνα ως μέλος των BRICS έχει συμφωνήσει να δανειοδοτηθεί η Ελλάδα και να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, όπως μετέδωσε πριν από τρεις ημέρες το ρωσικό κρατικό δίκτυο Russia Today
Συγλεκριμένα το Russia Today αποκάλυτε ότι είναι προ των πυλών οικονομική βοήθεια "Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα ή άλλες χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της ΕΕ και το ΔΝΤ" αναφέρει το "RT".
Με τίτλο «Αν η ΕΕ δεν χρηματοδοτήσει, η Ελλάδα θα στραφεί στην Κίνα ή τη Ρωσία» το "Russia Today" μετά το "ΟΧΙ" της Ελλάδας σημειώνει: «Η Ελλάδα έχει στη διάθεση της μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσει είτε αν θα συμφωνήσει στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ είτε αν θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της και θα ζητήσει αλλού βοήθεια, πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα ή άλλες χώρες BRICS».
Επίσης αποκάλυπτε ότι χουν γίνει συζητήσεις μέσα στους BRICS για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και πως δεν είναι τυχαία η πρόσκληση στην Κίνα από τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, ενώ την ίδια ώρα τόσο ο Ρώσος υπουργός Οικονομιών αλλά και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν πως η Μόσχα "Δεν αποκλείει την παροχή κεφαλαίων στην Αθήνα".
Η Ρωσία μελετά μεταξύ άλλων και παροχή δωρεάν φυσικού αερίου και πετρελαίου υπό την μορφή χαμηλότοκου δανείου για μια περίοδο πέντε ετών προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική οικονομία και να μην χρειαστεί να βγει από την ευρωζώνη.
Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα υποδεχθεί ο ναύαρχος Zhang Chuanshu, στη φρεγάτα CHANGBAI SHAN 989, στις 19:30.
Στις 19:35 ο oρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία και στις 19.50 ο pρέσβης της Κίνας, Zou Xiali, θα απευθύνει χαιρετισμό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εκνευρισμός ΗΠΑ, ΔΝΤ για το όχι των Γερμανών στην Ελλάδα

Εκνευρισμός ΗΠΑ, ΔΝΤ για το όχι των Γερμανών στην Ελλάδα

 Έντονη ανησυχία προκάλεσε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η αρντητική απάντηση της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης το οποίο απεστάλη το πρωί στις Βρυξέλλες.
Ενώ κύκλοι της Κομισιόν τόνιζαν πως η κίνηση της Αθήνας αποτελεί μια θετική εξέλιξη και αισιοδοξούν για συμφωνία, η άρνηση του Βερολίνο πάγωσε τα αρχικά χαμόγελα. Πηγές του ΔΝΤ τονίζουν ότι το γερμανικό όχι είναι ακατανόητο και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την σκληρη αντίδραση του γερμανικού οικονομικού επιτελείου απέναντι στο ελληνικό αίτημα.



Ο πατρινός πετρελαιάς , οι δύο τόνοι ηρωίνης και οι νέες διώξεις μετά το άνοιγμα τηλεφώνων


Σειρά τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν επιχειρηματίες - μεταξύ των οποίων και επιχειρηματίας με επιχείρηση εμπορία πετρελαίων η οποία εδρεύει στην Πάτρας - καθώς και προσώπων τα οποία  δεν έχουν εμπλακεί ως σήμερα στην υπόθεση , με τους κατηγορουμένους για την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο στην Ελευσίνα μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση.
Τα τελευταία 24ωρα έχουν εισαχθεί στη δικογραφία όλα τα δεδομένα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εμπλεκομένων στην υπόθεση, από τα οποία, όπως φαίνεται, προκύπτουν εκπλήξεις για νέες επαφές και «διασυνδέσεις» προσώπων και τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευθούν οι δικαστικοί λειτουργοί.
Οι ερευνητές της υπόθεσης εκτιμούν ότι χρηματοδότες και εμπλεκόμενοι στην εισαγωγή της ηρωίνης είναι σημαντικοί επιχειρηματίες που δεν βρίσκονται ως τώρα στη λίστα των κατηγορουμένων και επιχειρούν να συγκεντρώσουν «επιβαρυντικά στοιχεία».
Ενώ αναμένεται νέος κύκλος διώξεων για τουλάχιστον τέσσερα-πέντε νέα πρόσωπα σχετικά με την εισαγωγή της ηρωίνης, σύγχυση προκύπτει από το απολογητικό υπόμνημα 57χρονου βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση το οποίο κατατέθηκε προ μερικών ημερών.
 Αρνείται ότι ήταν αυτός με το προσωνύμιο «κάπτεν Τζορτζ» που σχετιζόταν με τη μεταφορά της ηρωίνης. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί ότι οι δικαστικές αρχές ζήτησαν συνδρομή για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης και από τις αρχές του Καναδά.
Τα ερωτήματα ανακύπτουν - όπως αναφέρει tovima.gr - αφού σε καμία πτυχή της υπόθεσης ή κανείς από τους κατηγορουμένους δεν φέρεται να είχε - με τα εμφανή, γνωστά ως σήμερα στοιχεία - σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα.
Mega-φορτίο
Η μεταφορά της τεράστιας ποσότητας ηρωίνης, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Το πλοίο «Noor 1» είχε ξεκινήσει το επίμαχο ταξίδι του από το Ντουμπάι και η φόρτωση των δύο τόνων ηρωίνης έγινε εν πλω στον Περσικό Κόλπο. Μερικές εβδομάδες αργότερα το πλοίο έφθασε σε απομονωμένη περιοχή της Ελευσίνας και η ηρωίνη εντοπίστηκε σε βίλα 41χρονου επιχειρηματία στη Φιλοθέη αλλά και σε αποθήκη στο Κορωπί.
Τους προηγούμενους μήνες είχαν ασκηθεί διώξεις σε περισσότερα από 30 πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά ένας 41χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και ο προαναφερόμενος 57χρονονος αρχικαπετάνιος ναυτιλιακής εταιρείας.
Διώξεις είχαν ασκηθεί και σε μέλη του πληρώματος του «Noor 1» και πολλούς αλλοδαπούς μεσάζοντες της μεταφοράς ηρωίνης. Επιπλέον τον Νοέμβριο είχαν ασκηθεί διώξεις σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Πάτρα και φέρεται να είχε προπληρώσει μεγάλο ποσό για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη αλλά και σε άλλο πρόσωπο που σχετιζόταν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Noor 1» και για το οποίο είχε προφυλακισθεί ως τώρα η σύζυγός του.
Τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από σχετικά αιτήματα των δικαστικών αρχών, εισήχθησαν για πρώτη φορά και με σημαντική καθυστέρηση τα δεδομένα κλήσεων δεκάδων τηλεφώνων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Παράλληλα αναμένονται και τα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων από δορυφορικά τηλέφωνα ή τηλέφωνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που χρησιμοποιούσαν κατηγορούμενοι.
Εξι-επτά επίμαχες κλήσεις
Ενα από τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τους δικαστικούς λειτουργούς είναι οι έξι-επτά κλήσεις που φέρεται να είχε τις πρώτες ώρες άφιξης του έμφορτου με ηρωίνη  πλοίου «Noor-1» στην Ελευσίνα ένας 41χρονος κατηγορούμενος με άλλον γνωστό επιχειρηματία που δεν έχει κατηγορηθεί για οτιδήποτε.
Η συχνότητα των κλήσεων το κρίσιμο χρονικό διάστημα του επιχειρηματία με τον εν λόγω κατηγορούμενο προβληματίζει τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις σε εμπλεκομένους οι οποίοι υποστήριξαν ότι «ήταν κοινότοπες συζητήσεις στο πλαίσιο φιλικών σχέσεών τους», χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Παρόμοιες επιλήψιμες τηλεφωνικές επαφές έχουν βρεθεί μεταξύ και άλλων προσώπων που φαίνεται να έχουν ρόλο στην υπόθεση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το απολογητικό υπόμνημα του 57χρονου αρχικαπετάνιου Γιώργου Μ. που έχει προφυλακισθεί ύστερα κυρίως από καταθέσεις μελών του πληρώματος ότι «αυτός ήταν ο άνθρωπος με το προσωνύμιο "κάπτεν Τζορτζ" που είχε επικοινωνήσει μαζί τους για τη φόρτωση της ηρωίνης στον Περσικό». Οπως επισημαίνει ο ίδιος, «από πουθενά και από κανέναν απολύτως μάρτυρα δεν επιβεβαιώνεται, δεν ακούγεται και δεν πιστοποιείται ότι ο "κάπτεν Τζορτζ" ταυτίζεται με το πρόσωπό μου». Αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό το προσωνύμιο μπορεί να αποδοθεί σε τρεις άλλους ναυτιλιακούς παράγοντες με το όνομα «Γιώργος», που ωστόσο δεν είναι ως τώρα κατηγορούμενοι για την υπόθεση.
Σε προηγούμενα υπομνήματά του ο ίδιος κατηγορούμενος δεν είχε προχωρήσει σε αυτόν τον ισχυρισμό. Παράλληλα ο αρχικαπετάνιος παρουσίασε καταθέσεις - δόθηκαν προ μερικών εβδομάδων στο ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη - δύο ελλήνων υπαλλήλων ναυτιλιακών εταιρειών σε αραβικές χώρες οι οποίοι δίνουν νέες λεπτομέρειες για το ταξίδι του «Noor 1» και πρόσωπα που συσχετίστηκαν με αυτό.
patrastimes.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...