Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΣΑΑΑ; ΔΕΙΤΕ πόσα ΧΡΩΣΤΑΜΕ στους Ευρωπαίους!


Όταν τα Παιδιά από την Πάτρα τραγουδούσαν το λαϊκό άσμα «δεν χρωστάω... όλα τα έχω πληρωμένα» στην ζωή μας δεν υπήρχαν ... τρόικες και μνημόνια, αντιθέτως εκείνη την εποχή (1990) ξεκινούσε η «ανάπτυξη» των... καγιέν, που τώρα θέλει να εξαφανίσει από τους στενούς δρόμους της Ελλάδας, ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης.

Αυτοί είναι οι ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ηγέτες του κόσμου! Ποιοι κατέχουν τις πρώτες θέσεις; (PHOTOS)

Αυτοί είναι οι ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ηγέτες του κόσμου! Ποιοι κατέχουν τις πρώτες θέσεις; (PHOTOS)
Βασιλιάδες, σουλτάνοι και πρίγκιπες δεσπόζουν τη λίστα με τους πλουσιότερους ηγέτες του κόσμου, με τους Δυτικούς ηγέτες να έπονται.
Σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Supercompressor» με βάση τη συνεχώς ανανεούμενη λίστα της Wikipedia, ο πλουσιότερος ηγέτης το 2014 ήταν ο 87χρονος Ταϊλάνδος βασιλιάς, Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, με περιούσια 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν μόνο δύο ηγέτες από τη Δύση. Στην 12η θέση βρίσκεται η βασίλισσα της Μ. Βρετανίας, Ελισάβετ με περιουσία 450 εκατ. δολάρια, ενώ στην 15 θέση βρίσκεται ο Κάρολος- Γουστάβος ΙΣΤ’, βασιλιάς της Σουηδίας, με περιουσία 42 εκατ. δολάρια.
Μέσα στην πρώτη 20άδα βρίσκεται στην 18η θέση βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ, με περιουσία 10,1 εκατ. δολάρια και στην 19η θέση βρίσκεται ο Ντέβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Αγγλίας, με περιουσία 6,3 εκατ. ευρώ.
Δείτε την πρώτη δεκάδα:
1. Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι
Βασιλιάς της Ταϊλάνδης με περιουσία 30 δισ. δολάρια
2. Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ
Σουλτάνος του Μπρουνέι με περιουσία 20 δισ. δολάρια
3. Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ (γνωστός και ως Αμπντάλα)
Ο θανών βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας με περιουσία 18 δισ. δολάρια
4. Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν
Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με περιουσία 15 δισ. δολάρια
5. Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ
Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με περιουσία 4 δισ. δολάρια
6. Χανς Άνταμ Β΄ του Λίχτενσταϊν
Πρίγκιπας του Λίχτενσταϊν με περιουσία 4 δισ. δολάρια
7. Μοχάμεντ ΣΤ'
Βασιλιάς του Μαρόκο με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια
8. Αλβέρτος Β'
Πρίγκιπας του Μονακό με περιουσία 1 δισ. δολάρια
9. Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ
Πρόεδρος του Καζακστάν με περιουσία 1 δισ. δολάρια
10. Καμπούς μπιν Σαΐντ
Σουλτάνος του Ομάν με περιουσία 700 εκατ. δολάρια


Πηγή: iefimerida.gr

Πάτρα: Ι.Χ. συγκρούστηκε με μηχανή – Ένας τραυματίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ο οδηγός ενός δικύκλου τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής σε σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην Πατρών-Κλάους. Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανή που οδηγούσε ο άνδρας συγκρούστηκε με Ι.Χ., υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.
thebest.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους πάντες!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους πάντες!


Αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως τη σιωπηρή υποστήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων, με κεντρικό σύνθημα να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα», σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Αυτά είναι τα 10 πιο ισχυρά ΠΤΥΧΙΑ, αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα!

Αυτά είναι τα 10 πιο ισχυρά ΠΤΥΧΙΑ, αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα!
Για το θέμα αυτό μιλάει ο κ. Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ (www.e-employ.gr), δίνοντας και τα σχετικά παραδείγματα που ακολουθούν. Ενδεικτικά παρατίθενται ορισμένα τμήματα με άγνωστες-σύνθετες ονομασίες, καθώς και τα άμεσα συνδεόμενα επαγγέλματα:
1.Αγροτικής Ανάπτυξης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) & Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως γεωπόνος-αγροτοοικο-νομολόγος. Σκοπός των τμημάτων είναι να καταρτίσουν σπουδαστές στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της αγροτικής οικονομίας για την αξιοποίηση του αγροτικού χώρου, ικανών να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις για την ελληνική γεωργία. Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ αναφέρεται ότι η Γεωπονία με αντικείμενα όπως η Βοτανική, η Φυσιολογία και η Ζωολογία, έχει ευρύτητα ως επιστήμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει στεγανά και συνεργάζεται με πολλές βασικές επιστήμες, όπως η Χημεία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, αλλά και σύνθετες, όπως η Οικονομία και η Οικολογία. Για παράδειγμα η Χημεία είναι απαραίτητη για την κατανόηση της Εδαφολογίας, της Φαρμακολογίας και της Λιπασματολογίας, τα Μαθηματικά για την κατανόηση των Οικονομικών, η Φυσική για τη Μηχανολογία.
2.Επιστημών Θάλασσας Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως θαλασσολόγος-ιχθυολόγος. Σκοπός του τμήματος είναι η παραγωγή επιστημονικού δυναμικού ικανού να χειρίζεται θέματα σχετικά με την ποιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την αλιευτική διαχείριση και τις ιχθυοκαλλιέργειες. Πρόκειται για σπουδές με περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο, καθώς η οικονομία μιας χώρας σαν την Ελλάδα, που διαθέτει 6.000 νησιά και περισσότερα από 13.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, εξαρτάται προφανώς από τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί στην παράκτια ζώνη και σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από την ακτή, ενώ ο τουρισμός και η ναυτιλία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Η αλιεία είναι ένας επίσης σημαντικός τομέας που συντηρεί άμεσα ή έμμεσα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως στη νησιωτική χώρα.
3.Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως μηχανικός τεχνολογίας υλικών - σχεδίασης κατασκευών και υλικών τεχνολογίας. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, να ερευνούν και να απασχολούνται στους τομείς των μοριακών υλικών, των βιοϋλικών και των μικρο- και νανο-φασικών υλικών. Με απλά λόγια, ο φοιτητής ολοκληρώνοντας τις σπουδές του θα είναι ένας μηχανικός ικανός να σχεδιάζει ένα προϊόν με βάση την επιλογή των κατάλληλων υλικών με βέλτιστο τρόπο για τη δεδομένη εφαρμογή. Θα είναι σε θέση να μελετά τη σχέση δομής και ιδιοτήτων του υλικού, που είναι η ουσία της Επιστήμης των Υλικών. Επίσης, θα μπορεί να εφαρμόζει διάφορες κατεργασίες με στόχο να διαφοροποιεί τη δομή των υλικών ώστε να αποκτώνται οι επιθυμητές ιδιότητες, που είναι η ουσία της Τεχνολογίας των Υλικών.
4.Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως γεωπόνος. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση γεωπόνων εξειδικευμένων σε θέματα εγγειοβελτιωτικών έργων, στη διαχείριση υδατικών πόρων, στον γεωργικό-μηχανολογικό εξοπλισμό, στις εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γεωργία και την αξιοποίηση του γεωργικού περιβάλλοντος γενικότερα.
Το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο και έχει να επιδείξει πολυετή προσφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, καθώς αποτελεί τον κύριο εκφραστή των εγγειοβελτιωτικών έργων στη γεωργία της χώρας μας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με την ανάπτυξη μεθόδων και εργαλείων για την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων με ιδιαίτερη έμφαση στο έδαφος (γονιμότητα, αντιμετώπιση ερημοποίησης των γεωργικών γαιών), τη διαχείριση των υδατικών πόρων, τις γεωργικές κατασκευές (θερμοκήπια, στάβλοι) κ.λπ.
5.Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως οικονομολόγος - manager - marketeer. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση στελεχών που θα είναι σε θέση να συνδυάσουν γόνιμα την αξιοποίηση των ποσοτικών μεθόδων, την Πληροφορική και τις επικοινωνίες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής και στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων. Οι σπουδές στο τμήμα έχουν διεθνή διάσταση καθώς διδάσκουν αρκετοί επισκέπτες καθηγητές από το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν συνεργασίες με πανεπιστήμια πρώτης γραμμής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και στην έρευνα. Το τμήμα διαθέτει μεταξύ άλλων άρτια εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά εργαστήρια.
6.Ψηφιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως πληροφορικός. Το τμήμα δίνει έμφαση στις σύγχρονες ενσύρματες και ασύρματες ευρυζωνικές τεχνολογίες για το Διαδίκτυο και άλλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως e-learning, e-health, e-business και e-goverment. To τμήμα διαθέτει δύο κατευθύνσεις σπουδών: Συστημάτων Επικοινωνιών και Δικτύων (ΣΕΔ) και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (ΗΥ) με έμφαση σε Διαδικτυακές Υπηρεσίες, όπως η-Μάθηση (e-learning), η-Υγεία (e-health), η-Επιχειρηματικό-τητα (e-business) και η-Διακυβέρνη-ση (e-goverment). Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων προσφέρει τετραετές Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών, το οποίο αντιστοιχεί σε 240 πιστωτικές μονάδες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) και απονέμει, με την επιτυχή ολοκλήρωσή του, πτυχίο στα Ψηφιακά Συστήματα.
7.Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως οικονομολόγος Διοίκησης. Το τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της νέας οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών, εξειδικευμένους στη Χρηματοοικονομική Μηχανική και στη Μηχανική της Διοίκησης. Είναι πολυτεχνικό τμήμα, οι απόφοιτοι είναι διπλωματούχοι μηχανικοί, και η διάρκεια των σπουδών είναι πενταετής.
Το τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Νέας Οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών ικανών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της Νέας Εποχής καθώς και στην έρευνα και προαγωγή της τεχνογνωσίας στους τομείς της:
•Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (Financial Engineering)
•Μηχανικής της Διοίκησης (Management Engineering)
Οι προαναφερόμενοι τομείς αποτελούν χώρους στους οποίους διεισδύουν όλο και περισσότεροι «νέου τύπου» μηχανικοί.
Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης προσβλέπει στο να καλύψει αυτό το κενό της αγοράς εργασίας με στελέχη με πολύπλευρη εκπαίδευση, ικανά να ανταποκριθούν άμεσα όχι μόνο στις τεχνικές, αλλά και στις αυξημένες οικονομικές και διοικητικές απαιτήσεις του επαγγέλματος.
8.Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως πληροφορικός - σχεδιαστής προϊόντων πολιτισμού και επικοινωνίας με χρήση νέων τεχνολογιών.
Το τμήμα συνθέτει την Πληροφορική, τις νέες τεχνολογίες και τα πολυμέσα με την εφαρμογή τους στον πολιτισμό.
Οι πτυχιούχοι έχουν ως κύρια επαγγελματική ενασχόληση τη σχεδίαση και την ανάπτυξη λογισμικού, εφαρμογών πολυμέσων και ψηφιακών οπτικοακουστικών προϊόντων, για την παραγωγή, προβολή, διαχείριση και εκπαιδευτική αξιοποίηση της πολιτιστικής πληροφορίας.
Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία, με άλλους επιστήμονες και τεχνικούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την εφαρμογή των τεχνολογιών της Πληροφορικής σε σύγχρονα γνωστικά πεδία, όπως αυτά που ορίζουν η μουσειολογία, η εκπαιδευτική τεχνολογία, οι ψηφιακές οπτικοακουστικές τέχνες και η πολιτιστική αναπαράσταση με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
9.Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας & Κεντρικής Μακεδονίας): Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως στέλεχος Logistics. Η Διοίκηση Logistics ορίζεται ως η διαδικασία του σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου της αποτελεσματικής ροής και αποθήκευσης προϊόντων - υπηρεσιών από την αρχική παραγγελία μέχρι την τελική παράδοση. Γενικά τα τμήματα αυτά ασχολούνται με το αντικείμενο των Logistics, όπως είναι πιο γνωστός ο χώρος της Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ο οποίος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς κλάδους αλλά και από τους βασικότερους ανταγωνιστικούς παράγοντες στην επιχειρηματικότητα.
Η Διοίκηση Logistics ασκεί τεράστια επίδραση στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.
Αποτελεί έναν από τους κυριότερους οικονομικούς (και όχι μόνο) παράγοντες που επηρεάζουν το σύνολο των συναλλαγών κάθε αγοράς, απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων και επηρεάζει άμεσα και έμμεσα το κόστος λειτουργιών κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
10.Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Πολυτεχνείο Ξάνθης και Κρήτης): Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως μηχανολόγος μηχανικός. Τα τμήματα καλλιεργούν στους φοιτητές δεξιότητες αναγκαίες για τον δυναμικό σχεδιασμό συστημάτων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή συστηματικών τρόπων βελτίωσης της παραγωγικότητας.
Οι διπλωματούχοι μπορούν να απασχολούνται ως σύμβουλοι επιχειρήσεων για θέματα επενδύσεων εισαγωγής νέων τεχνολογιών, διασφάλισης ποιότητας (ISO), εργονομικού σχεδιασμού και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης προγραμματισμού και σχεδιασμού επιχειρήσεων του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα.
Εχουν επίσης τα εφόδια ως στελέχη ή ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες να προετοιμάσουν και να προχωρήσουν στην επιστημονική λήψη αποφάσεων ύστερα από εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης (στατιστική θεώρηση) και πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων (δυναμική θεώρηση).

ethnos.gr

Πάτρα:Έρχεται χιόνι τη Δευτέρα στην πόλη! Η βροχή θα σταματήσει όταν πέσουν οι ...νιφάδες!

Πάτρα:Έρχεται χιόνι τη Δευτέρα στην πόλη! Η βροχή θα σταματήσει όταν πέσουν οι ...νιφάδες! Δείτε τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

Χιονίζε νωρίτερα το πρωί στο Παναχαϊκό όρος λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο μακριά και πιο... ψηλά απο το κέντρο της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις του meteo.gr, η βροχή που άρχισε να πέφτει στην Πάτρα απο το πρωί θα σταματήσει το πρωι της Δευτέρας, οπότε με βάση πάντα τις συγκεκριμένες προγνώσεις στην πόλη αναμένεται να πέσουν οι πρώτες... νιφάδες χιονιού!!!.
Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο δεν θα ξεπεράσει τους 8-10 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας οπότε και αναμένεται η χιονόπτωση, ο υδράργυρος θα μείνει σταθερός στο...0!
ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις αμέσως επόμενες ώρες της Παρασκευής στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (08-02-2015) και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:
α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας
β. Τους βόρειους ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ
γ. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και δ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη (10-02-2015).
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις αμέσως επόμενες ώρες της Παρασκευής στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (08-02-2015) και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:
α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας
β. Τους βόρειους ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ
γ. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και δ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.
Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη (10-02-2015).
thebest.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens - Έπαιξαν ρόλο όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Βαρουφάκη και Σόιμπλε;

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens - Έπαιξαν ρόλο όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Βαρουφάκη και Σόιμπλε;
O Heinz-Joachim Neubürger, ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Ζίμενς χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.
Αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχε δείξει τον Νόιμπέργκερ, ήταν οΜιχάλης Χριστοφοράκος.
Σύμφωνα με την Die Welt, o Νόιμπέργκερ αυτοκτόνησε στο Μόναχο, όπου έμενε.
Πηγή: Huffingtonpost.gr

Ωπ τι έχουμε εδώ; Δείτε τι συνέβη όταν συναντήθηκαν Τσίπρας - Βενιζέλος στην Βουλή (PHOTOS)

Ωπ τι έχουμε εδώ; Δείτε τι συνέβη όταν συναντήθηκαν Τσίπρας - Βενιζέλος στην Βουλή (PHOTOS)
Κατά τη διάρκεια της ψήφισης για τον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε...θερμή χειραψία και κουβέντα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, αποχωρίστηκε το βουλευτικό έδρανο και πήγε μέχρι το μέρος που καθόταν ο νέος πρωθυπουργός και το επιτελείο του. Είχαν θερμή χειραψία και σύντομη συνομιλία, όπως και με τον Γιάννη Δραγασάκη τον αντικαταστάτη του στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:



Ποιος είναι τελικά ο κύριος Σόιμπλε που μας λοιδωρεί και μας απειλεί

Ποιος είναι τελικά ο κύριος Σόιμπλε που μας λοιδωρεί και μας απειλεί
Σε λιγότερο από 10 μέρες ο Κάρολος Παπούλιας αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να έχει πάρει απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε πριν από τρία χρόνια.΄«Ποιός είναι ο κύριος Σόιμπλε που λοιδωρεί την πατρίδα μου;»

Ο 73χρονος Γερμανός υπουργός Οικονομικών που μας περιμένει για μία ακόμη φορά στη γωνία, είναι ό,τι και οι περισσότεροι Γερμανοί. Πείσμων μέχρι αδιαλλαξίας και συγκαταβατικός μόνο όσο του το επιτρέπουν τα συμφέροντα της χώρας του, θεωρείται ως η προσωποποίηση της συντηρητικής γερμανικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό αποτελεί τη σιγουριά του μέσου Γερμανού πολίτη εξ ου και η επιρροή του στην κυβέρνηση και γενικότερα στην πολιτική ζωή. Ο Σόιμπλε θα μπορούσε να ήταν ο καγκελάριος της Γερμανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν εξεπλάγην το 1991 όταν ο Καγκελάριος της ενοποίησης Χέλμουτ Κολ, αναγνωρίζοντας την αξία του, του παρέδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής στο CDU, όμως στις εκλογές του 1998 έχασε απρόσμενα την καγκελαρία από τον Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 2000 ξέσπασε σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση του κόμματος από έμπορο όπλων. Ο Σόιμπλε, παρότι το σκάνδαλο αφορούσε την περίοδο Κολ, αναγκάζεται σε παραίτηση και παραδίδει την ηγεσία στο πρόσωπο που είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Ήταν η Μέρκελ, που, όπως ειπώθηκε τότε ήθελε να βγάλει από τη μέση τόσο τον Κολ όσο και τον Σόιμπλε.

Αυτή ήταν μία μεγάλη ατυχία στη ζωή του Σόιμπλε, όχι, όμως και η μεγαλύτερη. Η πολιτική του καριέρα είχε προσγειωθεί ανώμαλα και το 1990, ύστερα από δολοφονική απόπειρα που εκδηλώθηκε εναντίον του λίγο πριν ξεκινήσει μια προεκλογική ομιλία του. Άτομο με διαταραγμένη ψυχική υγεία τον πυροβόλησε τρεις φορές και μία από τις σφαίρες που σφηνώθηκε στην σπονδυλική του στήλη του προκάλεσε παράλυση από τη μέση και κάτω. Άλλοι στη θέση του θα είχαν αποσυρθεί. Ο Σόιμπλε δεν το έβαλε κάτω και αποδείχθηκε νικητής όχι μόνο της ζωής αλλά και της πολιτικής. Σήμερα είναι ο σημαντικότερος συνεργάτης της Μέρκελ αν και οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι πάντα ιδανικές.
Πηγή: Zougla.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

Ο Heinz - Joachim Neubürger βρέθηκε νεκρός στο Μόναχο, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Να σημειωθεί ότι ο Heinz - Joachim Neubürger ήταν οικονομικός διευθυντής της Siemens έως το 2006.
 
Ο Heinz-Joachim Neubürger είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα "μαύρα" ταμεία της εταιρείας με τα οποία η Siemens φέρεται να δωροδοκούσε και Έλληνες αξιωματούχους.
 
Μετά την αποχώρησή του από την γερμανική εταιρία, συνεργάστηκε με πολλές εταιρίες στη Γερμανία ως σύμβουλος επενδύσεων και οικονομικός διευθυντής.
 
O πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, ενώ αρνούνταν την ενοχή του, είχε καταδικαστεί να καταβάλει 15 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι είχε τελικά συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.  

Υπάρχουν 70.853 ψηφοφόροι που έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ


Υπάρχουν 70.853 ψηφοφόροι που έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στη Βουλή ενώ έχει διατελέσει και υπουργός Υγείας. Σίγουρα θα έπρεπε να έχει κάποια επαφή με το χώρο της Υγείας , αλλά σίγουρα όχι  με την ιδιότητα του Υπουργού .

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Εγνατία! Νεκρή σε τροχαίο νύφη και μάρτυρες, λίγες ώρες μετά τον γάμο! (PHOTOS)

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Εγνατία! Νεκρή σε τροχαίο νύφη και μάρτυρες, λίγες ώρες μετά τον γάμο! (PHOTOS)
Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο στην Εγνατία Οδό, που σημειώθηκε γύρω στις 4.30 μ.μ. της Πέμπτης, στην είσοδο της σήραγγας Σ13 στο τμήμα Πολύμυλος – Βέροια.
troxaio_egnatia1.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη σφοδρή πρόσκρουση ΙΧ σε προπορευόμενη νταλίκα, η οποία μετέφερε βαρέα οχήματα, βρήκαν τραγικό θάνατο 3 νεαρά άτομα, μεταξύ 25 - 30 ετών (δυο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ ο οδηγός νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.
troxaio.jpg
Το τραγικότερο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι στο ΙΧ επέβαιναν 2 ζευγάρια, ένα από τα οποία, λίγη ώρα πριν, είχε παντρευτεί στην Κοζάνη με πολιτικό γάμο και οι άλλοι δυο είχαν πάει για μάρτυρες. Όλοι μαζί επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη.
τροχαιο.jpg
Ο γαμπρός ήταν ο οδηγός και βρίσκεται στο νοσοκομείο της Βέροιας.


Πηγή: star.gr

Νέο ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην φόρα!

Νέο ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην φόρα!
Αν κάτι πρέπει -επιτέλους- να αλλάξει σε αυτή τη χώρα, είναι η αξιολόγηση ως προς τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι παράγοντες έχουν «καταλάβει» αξιώματα και θέσεις εξουσίας και ασκούν «καθήκοντα» απονομής δικαιοσύνης.
Παράγοντες που επιμελώς κρύβουν ή πιστεύουν πως κρύβουν έναν παράλληλο «σκοτεινό» τρόπο ζωής που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον «καθρέπτη» της... αθωότητας της επαγγελματικής τους καθημερινότητας.

Το Newsbomb έχει εδώ και καιρό επισημάνει προς τις αρμόδιες αρχές ουκ ολίγες λεπτομέρειες από τον τρόπο... ζωής ενός εκ των κορυφαίων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού.
Ουδείς, βέβαια, έδειξε διάθεση να ασχοληθεί από το «σάπιο» και «σαθρό» κυβερνητικό καθεστώς που είχε επιβάλει στον τόπο ο Αντώνης Σαμαράς.
Φαίνεται, όμως, ότι όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όπως τελείωσε με τον πλέον οδυνηρό για εκείνους τρόπο, το κεφάλαιο «Σαμαράς - Βενιζέλος» για την πολιτική ζωή του τόπου.
Ο Γιώργος Λενός, πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος φέρεται να έχει εμπλακεί σε μια σειρά από δράσεις και... αντιδράσεις που αν μη τι άλλο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το θεσμικό του ρόλο.
Μπορείτε να θυμηθείτε τα περίεργα γούστα και τις παράξενες ορέξεις του κ. Λενού.
Μπορείτε όμως να φανταστείτε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος θα έφτανε στο σημείο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συμμετέχει και εκείνος στο μεγάλο πάρτι της φοροαποφυγής;
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Newsbomb, ο κ. Γιώργος Λενός εμφανίζεται να «κληρονόμησε» πριν από περίπου δέκα χρόνια ένα ακίνητο στο Κολωνάκι αλλά και μετρητά 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κανένα απολύτως πρόβλημα ως εδώ, άλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος...
Ομως τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται... Και αυτό, διότι όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Λενός εμφανιζόταν, σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, να μην έχει πληρώσει το φόρο που του αναλογούσε, με αποτέλεσμα πέρσι να του ζητηθούν από τους οικονομικούς φορείς του Υπουργείου Οικονομικών περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, επιλέγοντας ο κ. Λενός να ζει... προκαλώντας, να κυκλοφορεί με Φεράρι και να ικανοποιεί τις περίεργες ορέξεις του με βίζιτες, κατόρθωσε (δεν ήταν και δύσκολο προφανώς) να εξαφανίσει τα χρήματα που έλαβε ως κληρονομιά, με αποτέλεσμα να ισχυρίζεται πως δεν είχε να πληρώσει στην εφορία.
Και κάπου εκεί, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και προφανώς «λαδώνοντας» διάφορους, κατάφερε να κλείσει την υπόθεση σε κάποιο συρτάρι του ΣΔΟΕ.
Λένε πως έβαλε κόσμο και κοσμάκι προκειμένου να φτάσει στο κατάλληλο αποτέλεσμα...
Και φέρεται να κατόρθωσε τελικά να αποφύγει την καταβολή του ποσού, ώστε να συνεχίζει... ανήσυχος (πάντα) να κάνει τις τρέλες του τα βράδια και να απονέμει... αθλητική δικαιοσύνη τα πρωινά.
Μόνο που όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όπως και για τον κ. Λενό τελειώνει η περίοδος της ατιμωρησίας και της κάλυψης των σκανδάλων από το προηγούμενο κυβερνητικό καθεστώς και τους διεφθαρμένους «συνεργάτες» του, τους οποίους εντόπισε ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ και φέρεται να συνεργάστηκε μαζί τους, με το... αζημίωτο φυσικά για εκείνους, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
Η υπόθεση αυτή μόλις άνοιξε...
Πηγή: newsbomb.gr

Ο Χατζηνικολάου (ξανά)ΞΕΣΚΙΖΕΙ τον Αντώνη Σαμαρά (PHOTO)

Χαμός: Ο Χατζηνικολάου (ξανά)ΞΕΣΚΙΖΕΙ τον Αντώνη Σαμαρά (PHOTO)
Διαβάστε το «συστημένο» tweet του Νίκου Χατζηνικολάου στον Αντώνη Σαμαρά...

Το απίστευτο πανό του Γερμανού διαδηλωτή για τους Έλληνες που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! (PHOTO)

Το απίστευτο πανό του Γερμανού διαδηλωτή για τους Έλληνες που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! (PHOTO)
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία που δείχνει έναν Γερμανό διαδηλωτή να ζητά… συγγνώμη από τους Έλληνες.
Ο Γερμανός συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Στο χαρτί που κρατούσε, έγραφε: «Έλληνες, συγγνώμη για την κυβέρνησή μας» και όπως είναι λογικό έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις
.german

Τρέλανε κόσμο η Ραχήλ Μακρή με την εμφάνισή της στην Βουλή - Ποιο μέλος φίλησε; (PHOTOS)

Τρέλανε κόσμο η Ραχήλ Μακρή με την εμφάνισή της στην Βουλή - Ποιο μέλος φίλησε; (PHOTOS)
Έκλεψε την παράσταση η Ραχήλ Μακρή με το που εμφανίστηκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
Φορώντας  μαύρες γόβες, μοβ μπλούζα και μία εφαρμοστή φούστα πάνω από το γόνατο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε αεράτη στη βουλή για να ψηφίσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στα χέρια της κρατούσε τα γυαλιά της και το ipad μέσα σε μια ροζ θήκη. Ο πρώτος που συνάντησε ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, τον οποίο και φίλησε.

Πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου - ρεκόρ όλων των εποχών


Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, 235, εξελέγη το πρωί της Παρασκευής η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 στην Ολομέλεια.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 235 ψήφους, ενώ υπήρξαν 61 λευκά και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

«Πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών» ανακοίνωσε ο Γιάννης Τραγάκης, προεδρεύων του σώματος κατά τη συνεδρίαση, ως αρχαιότερος στη Βουλή. «Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης» προσέθεσε.

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ευχαρίστησε προσωπικά στα πρώτα της λόγια ως Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια ευχαρίστησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και τις κοινοβουλευτικές ομάδες που έδωσαν θετική ψήφο. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της.

Προτού ξεκινήσει η διαδικασία ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσαν τον πολιτικό τους όρκο ως βουλευτές - καθώς απουσίαζαν στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν τελέστη την Πέμπτη η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων.

Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων προτείνονται οι Αλέξης Μητρόπουλος (α' αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπαλάφας (β' αντιπρόεδρος) και Δέσποινα Χαραλαμπίδου (γ' αντιπρόεδρος). Από τη ΝΔ υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κοσμήτορες της Βουλής προτείνονται οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας. Για γραμματείς οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήσης Ζάννας και Βασίλης Τσίρκας.

Επίσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της ΕΕΚΕ ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τελικά το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 18:00).

Την πρώτη ημέρα αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στη συνέχεια διεξάγεται συζήτηση επ' αυτών και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


tanea.gr

Βαρύ ΠΕΝΘΟΣ στο ΠΑΣΟΚ! Έφυγε από την ζωή πασίγνωστη πολιτικός! (PHOTO)

Βαρύ ΠΕΝΘΟΣ στο ΠΑΣΟΚ! Έφυγε από την ζωή πασίγνωστη πολιτικός! (PHOTO)
Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1933. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Γυναι­κολογία.
Mε έντονη συνδικαλιστική δράση υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και γραμ­ματέας του τομέα Γυναικών του Κόμματος, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.
Εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών το 1977, το 1981 και το 1985 (ΠΑΣΟΚ). Στη Βουλή πρωτοστάτησε και εισηγήθηκε την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων.

Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1981), υφυπουργός Υγείας και Πρό­νοιας (1982 και 1984-1985), υφυπουργός Προεδρίας, αρμόδια για θέματα ισότη­τας (1988-1989) και Διοικητής του Ο.Γ.Α. (1993-1996).
Πηγή: protothema.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...