Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η Γιάννα στενοχωρήθηκε από το περιοδικό Unfollow και ζητάει 800.000


Όταν ο Ψυχάρης την κρέμαγε στα μανταλάκια έστελνε μόνο επιστολές...

Αναστάτωση στο συγκρότημα Μπόμπολα ..


«Μήνυμα» με εικονικές απολύσεις και νέες ατομικές συμβάσεις με μείον 40%!

Ο σαραντάρης της ΝΔ και τα κανισάκια της δημοσιογραφίας ..


«Πληρωμένες πένες που κάποτε ικέτευαν για ένα κατοστάρικο, τώρα πουλάνε εξουσία και παραγοντιλίκι...»

Διαδοχή στη ΝΔ: μύλος με την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Χατζηνικολάου


Τι απαντά ο δημοσιογράφος στον (ανταγωνιστή) Κουρτάκη κι όχι μόνο .

ΒΟΜΒΑ Γ. Βαρουφάκη: «Δε ζητάμε πλέον διαγραφή του χρέους, αλλά...»



Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά πλέον τη διαγραφή χρέους, δηλώνει στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προτείνοντας την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα, δύο τύπων, βάσει της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Συλλαλητήριο μέσω Fb τη μέρα διαπραγμάτευσης του χρέους


Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου καλούνται οι χρήστες του facebook σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία «θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους».

Αυγή: Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!


Κατά της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάσσεται η εφημερίδα «Αυγή» , έτσι όπως τουλάχιστον διαφαίνεται μέσα από κείμενο του αρθρογράφου Άγγελου Μανταδάκη υπό τον τίτλο «Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!».

Oι εργαζόμενοι του Κέρδους μήνυσαν τον Λιακουνάκο ..


Την Τετάρτη εκδικάζεται το αίτημα πτώχευσης .

Η «δολοφονία» της έντυπης ενημέρωσης...


...στα χρόνια του Μνημονίου 

Στο «κόκκινο» το ταμείο του ΣΚΑΪ ..


Τεράστιες οι ζημίες στα μαγαζιά του Γιάννη Αλαφούζου .

Μαύρα είναι τα οικονομικά… μαντάτα στο Φάληρο, αφού ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου χρειάζεται επειγόντως οικονομική ενίσχυση. Οι ζημίες μετά από φόρους για τις Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις ανέρχονται για το 2013 στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στα 31 εκατομμύρια ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων στα 86 εκατομμύρια ευρώ, από τις οποίες τα 31 εκατομμύρια ευρώ είναι σε βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η μητρική εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ έχει ζημίες μετά από φόρους στα 1,3 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Ο ελεγκτής στην έκθεσή του για το 2013, όπως αναφέρεται και για το 2012, λέει ότι «οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερες από το κυκλοφορούν ενεργητικό». Επιπλέον, για κάποιες από τις εταιρείες του ομίλου,.. που δεν κατονομάζονται από τον ελεγκτή, σημειώνεται πως τίθεται θέμα «εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 47 και 48 του ν. 2190/1920», ο οποίος προβλέπει τη διαδικασία λύσης τους, σε περίπτωση πτώχευσης. Επίσης, σημειώνεται πως η εταιρεία της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις για τις οικονομικές χρήσεις από το 2006 ως το 2010, ενώ το ίδιο ισχύει για το έτος 2010 για τις εταιρείες Μελωδία, Μουσικές και Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις και TV Pedia. Η τελευταία είναι εκείνη που πληρώνει το προσωπικό που εργάζεται στον ΟΤΕ TV για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, έχοντας αναλάβει την παραγωγή εκπομπών.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υποχρεώσεις του ομίλου Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις. Το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου το 2013 ανερχόταν στα 86 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά το μεγαλύτερο μέρος, τα 52 εκατομμύρια ευρώ, είναι σε δανεισμό. Τα 29 εκατομμύρια ευρώ σε μακροπρόθεσμο και τα 23 εκατομμύρια ευρώ σε βραχυπρόθεσμο. Στην περίπτωση του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα 14 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5 εκατ. ευρώ είναι σε μακροπρόθεσμα δάνεια.

Οι προβλέψεις για την αποζημίωση του προσωπικού για την εταιρεία ανέρχονται στα 248.000 ευρώ και για τον όμιλο στα 557.000 ευρώ, οι δε επισφαλείς απαιτήσεις για τον όμιλο φτάνουν τα 7,2 ευρώ και για την εταιρεία το 1,1 εκατ. ευρώ. Με βάση το νέο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα ψιλά γράμματα των παρατηρήσεων των ελεγκτών, γι’ αυτό και ο ισολογισμός του 2013 έχει ξεχωριστή διάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως οι επιχειρηματίες των Μέσων θα πρέπει να χρηματοδοτούν τις εταιρείες τους, χωρίς να στηρίζονται σε διαρκή δανεισμό και εφαρμόζοντας πλήρως τους νόμους.
- από το Secret των Παραπολιτικών

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΔΕΣ



ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ REALNEWS .

ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ...


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΥ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ...


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΠΩΣ ΕΞΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


"ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ"...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ : ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 3%


"Η ΝΔ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" .

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΛΦΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΧΥΛΑΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ!


Παρών για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε Γιάννης Μανιάτης

«Σαν έμπορος ναρκωτικών στο Μάντσεστερ του ‘90»: Ο Guardian καυτηριάζει το ντύσιμο του Βαρουφάκη




Με αιχμηρή γλώσσα σχολιάζει τις ενδυματολογικές επιλογές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στήλη μόδας στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian.

Βόμβα από τον Αλέξη Τσίπρα: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς, Βενιζέλος και ΕΛΣΤΑΤ!


Βόμβες έκρυβαν οι σημερινές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο από όπου και προανήγγειλε εξεταστικές με ονοματεπώνυμο για το έγκλημα του μνημονίου.

Ο Σαμαράς δεν παρέδωσε ούτε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στον Τσίπρα!



Η πιο μεγάλη είδηση δεν έχει διαδοθεί ακόμα. Θα σας σοκάρει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! Γιούνκερ: Τέλος στην Τρόικα και κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! Γιούνκερ: Τέλος στην Τρόικα και κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ!
Έτοιμος να καταργήσει την τρόικα εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handesblatt, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!
Στην κατάργηση της τρόικας με τη σημερινή της μορφή προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αντάλλαγμα δεσμεύσεις για ανάληψη μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Έτσι, η τριμερής δεν θα έρχεται πια στην Αθήνα, αλλά αντί γι” αυτό θα τίθενται γενικοί οικονομικοί στόχοι. Επίσης, ο κ. Γιούνκερ φέρεται να δέχεται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σε μια ακόμη παραχώρηση προς τη νέα κυβέρνηση, αλλά λεει «όχι» σε κούρεμα ελληνικού χρέους.
Του σχεδίου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται να έχει λάβει γνώση και το Βερολίνο, το οποίο και συμφωνεί “υπό όρους”, με κυριότερο να τηρηθεί το συμφωνημένο πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναφέρει εξάλλου άλλο δημοσίευμα, της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα με κύκλους του κ. Γιούνκερ, η «φρικτή ρητορική των Αθηνών» δεν σημαίνει ότι ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πρόθυμος να διεξαγάγει εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο βοήθειας το οποίο θα συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει την επόμενη Τέταρτη όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, η Κομισιόν φαίνεται να έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το καλοκαίρι.
Στάση αναμονής
Στάση αναμονής έναντι της ελληνικής κυβέρνησης τηρεί από την πλευρά του το Βερολίνο, καθώς δεν φαίνεται να έχει καταλήξει ακόμη σε οριστικά συμπεράσματα για τις προθέσεις της Αθήνας. Μόλις το Σάββατο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα περιμένει μαζί με τους άλλους ευρωπαίους εταίρους να δει τα σχέδια που θα τους παρουσιάσει η νέα ελληνική κυβέρνηση. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που το Βερολίνο αποφεύγει προς το παρών σχόλια και δηλώσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ, κύκλοι της καγκελαρίας εκφράζουν όμως την έκπληξη τους ότι ευρωπαίοι πολιτικοί, όπως ο κ. Σουλτς, επισκέπτονται “άρον άρον” την Αθήνα. Συνήθως είναι οι νέοι πρωθυπουργοί αυτοί που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εκκενώθηκε το Ευρωκοινοβούλιο!


Συναγερμός σήμανε στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πριν από λίγο...Το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και στρατού, υπάρχουν σε όλη τη περιοχή γύρω από το κτίριο.

"Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει στην καταστροφή της χώρας για να επανεκλεγεί πρωθυπουργός"


Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία διεκδικεί ο αρχηγός της ΝΔ αφού παρά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές, όχι μόνο αρνείται να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης, αλλά ποντάρει στην καταστροφή της χώρας προκειμένου να επιστρέψει στα... πράγματα.

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Αγρίεψε ο Αλέξης Τσίπρας με την Τουρκία - Δείτε τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός!


Θέμα σεβασμού των... κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας... από την Τουρκία θέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Sabah, λίγα μόλις 24ωρα πριν πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός στη Λευκωσία.

Ο Τσίπρας έχει τρελάνει τον πλανήτη: Αλλάζει διεθνώς το κλίμα για την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες - Πλήρης ανατροπή των δεδομένων


Μέσα σε 48 ώρες ήρθαν τα πάνω-κάτω για την Ελλάδα: Μετά το σοκ της Παρασκευής και την εικόνα ρήξης της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ, την Κυριακή, ήρθε η πλήρης ανατροπή του κλίματος.

Πόσο ξεφτίλες! Τα γερμανικά ΜΜΕ δεν "παίζουν" τις δηλώσεις του Ομπάμα για την Ελλάδα - Τι φοβούνται (PHOTO)

Ως ανάξιες λόγου κρίθηκαν -προφανώς- οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στο CNN, από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Μαχαιρώματα στη Νέα Δημοκρατία! Άγριο κράξιμο του Γιακουμάτου στον Άδωνι on air (video)

Μαχαιρώματα στη Νέα Δημοκρατία! Άγριο κράξιμο του Γιακουμάτου στον Άδωνι on air (video)
"Καρφιά" κατά του Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αθωωτική απόφαση για Μαρινάκη και Θεοδωρίδη!



Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν και σε δεύτερο βαθμό από το Β' Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο β' αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κόκκινος συναγερμός από την Αμερική προς την Ελλάδα!


Κόκκινος συναγερμός σήμανε... στην Ελλάδα ανακοίνωση των Αμερικάνων μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα είναι άκρως επικίνδυνα το επόμενο 48ωρο σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Τρόμος στο μνημονιακό σύστημα! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σπέρνει τον πανικό ως Πρόεδρος της Βουλής - Έρχονται εξεταστικές επιτροπές

Τρόμος στο μνημονιακό σύστημα! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σπέρνει τον πανικό ως Πρόεδρος της Βουλής - Έρχονται εξεταστικές επιτροπές
Δεν κρύβουμε ότι την Ζωή Κωνσταντοπούλου την προτιμούσαμε Υπουργό, Δικαιοσύνης ή σε άλλο Υπουργείο. Παρόλα αυτά, η τοποθέτηση της, στον 3ο πολιτειακό θεσμό της χώρας, στην προεδρεία της Βουλής, και η έφεση της στην αποκάλυψη σκανδάλων με εμπλεκόμενους πολιτικούς, και το πρόσφατο παρελθόν της, που έδινε ομηρικές μάχες για να διερευνηθούν αυτά, μόνο θετικά μας προϊδεάζει.

Το πόσο φοβάται το απερχόμενο μνημονιακό σύστημα την Ζωή Κωνσταντοπούλου, το έδειξε σήμερα με το "καλημέρα", με το που ανακοινώθηκε το όνομα της για την προεδρεία της Βουλής. Πρώτα η ΝΔ, δήλωσε "η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά.".

Το Ποτάμι, επίσης, καυτηριάζει την επιλογή Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής αναφέροντας ότι «επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων»

Τρόμος.......Έρχονται οι Εξεταστικές Επιτροπές, βλέπετε!

Οι Financial Times ξεβρακώνουν τα ελληνικά ΜΜΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης έχουν δίκιο!

Οι Financial Times ξεβρακώνουν τα ελληνικά ΜΜΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης έχουν δίκιο!
Την καταστροφική διάσταση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times η οποία αναφέρει ότι θα πρέπει να θυμόμαστε τι συνέβη με την Lehman Brothers.
Παράλληλα, ο αρθρογράφος Βόλφγκανγκ Μουνχάου τάσσεται υπέρ μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, όπως ζητά η κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Μουνχάου σημειώνει πως η πιθανότητα ενός Grexit θα πρέπει να φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων, καθώς αν συμβεί οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές για όλους.
Σημειώνει, δε, πως εδώ και καιρό υποτιμούνται από κάποιους αναλυτές και πολιτικούς οι δονήσεις που θα προκληθούν από μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως αναφέρει: «Από όλα τα προβλεπόμενα ατυχήματα, το δυνητικά πιο καταστροφικό θα ήταν, φυσικά, το Grexit –μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναπόφευκτο. Η κυρίαρχη γερμανική άποψη είναι ότι το Grexit θα ήταν όλεθρος για την Ελλάδα, μικρό σοκ για την ευρωζώνη και αδιάφορη για την παγκόσμια οικονομία. Τα άρθρα των εφημερίδων ζητούν από την καγκελάριο Α. Μέρκελ να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Ακόμη και ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος και υπουργός Οικονομικών των Σοσιαλδημοκρατών, δηλώνει ότι οι επιπτώσεις από το Grexit μπορούν να περιοριστούν. Κάνει τεράστιο λάθος. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι οι επιπτώσεις του Grexit θα ήταν εξίσου καταστροφικές για την ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα. Όσοι υποτιμούν τον κίνδυνο είναι καλοί στην αριθμητική, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τις περίπλοκες δυναμικές μιας χρεοκοπίας τέτοιου μεγέθους».
Παράλληλα θυμίζει το παράδειγμα με τους Lehman Brothers, το οποίο ο Μουνχάου χρησιμοποιεί για να εξηγήσει τις παγκόσμιες, αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα είχε το Grexit.
«Αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, οι τιμές των μετοχών και άλλων χρεογράφων θα βούλιαζαν σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί άνθρωποι –και όχι μόνο εκείνοι που έχουν άμεσα ανοίγματα στην Ελλάδα- θα έμεναν ξεκρέμαστοι. Σε εκείνο το σημείο, οι επενδυτές θα αναρωτηθούν αν η ευρωζώνη παραμένει μια νομισματική ένωση ή ένα χαλαρό νομισματικό καθεστώς με μεγάλα σημεία εισόδου και εξόδου. Θα αναρωτηθούν αμέσως αν η Πορτογαλία είναι ασφαλής. Σκεφτείτε επίσης τις ευρύτερες πολιτικές επιπτώσεις. Με το Grexit η Ελλάδα θα έμενε εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ε.Ε. Θα μπορεί η Ε.Ε. να υπολογίζει στην υποστήριξη της Ελλάδας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας; Ποιός λογικός πολιτικός θα ήθελε να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, για λίγα δισεκατομμύρια ευρώ; Και τι θα σήμαινε το Grexit για την Ελλάδα; Θα μπορούσε να είναι καταστροφικό, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την διαχείριση της κατάστασης. Από τα διάφορα αρνητικά σενάρια, το απολύτως χειρότερο είναι η συνέχιση πολιτικών που δεν έχουν καμία ελπίδα να πετύχουν και δεν τις υποστηρίζουν οι Ελληνες ψηφοφόροι».
Κατά τον Μουνχάου η καλύτερη λύση θα ήταν η ελάφρυνση του χρέους, σε συνδυασμό με δημοσιονομικά ουδέτερο προϋπολογισμό, τις μεταρρυθμίσεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αύξηση της φοροείσπραξης.
Και σημειώνει: «Προσωπικά τάσσομαι επίσης υπέρ μιας ευρείας διάσκεψης πιστωτών και δανειοληπτών που θα καταλήξει σε συμφωνία για μείωση του επιπέδου του χρέους σε ένα βιώσιμο επίπεδο και θα σταματήσει άμεσα την λιτότητα. Αμφιβάλω ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια τέτοια μεγάλη συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες. Η καλύτερη έκβαση που μπορώ να προβλέψω είναι μια συμφωνία για την αναχρηματοδότηση της κυβέρνησης και του τραπεζικού συστήματος, την λήξη της λιτότητας και την επικέντρωση στην ανάπτυξη. Η διαβούλευση για την μεγάλη διάσκεψη για το χρέος, ας περιμένει για αργότερα. Είναι ρεαλιστικός ένας τέτοιος συμβιβασμός; Η μεγαλύτερη πρόκληση για την νέα κυβέρνηση είναι να ξεπεράσει τα κυρίαρχα οικονομικά σενάρια που κυκλοφορούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο η διαπραγματευτική της θέση δεν είναι απελπιστική».
Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν. Πολλές προθεσμίες πλησιάζουν στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έχουν δίκιο στις οικονομικές τους απόψεις, αλλά πρέπει να θυμούνται ότι μια λεπτή γραμμή ξεχωρίζει το σωστό από το δίκαιο. Οι ποικίλες μονομερείς διακηρύξεις της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν καλή αρχή. Τι θα γίνει αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει σωστό υπολογισμό; Ή αν δεν κάνουν οι πιστωτές σωστό υπολογισμό; Οι Έλληνες είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν μια στάση ''take-it-or-leave-it'' από μέρους των πιστωτών, ως οικονομική βιαιοπραγία.
Αν υποχρεωθούν να φύγουν, ίσως επιδιώξουν στενότερες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς θα μπορούσε να θέλει κάτι τέτοιο η Ε.Ε. Ολες οι πλευρές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το Grexit θα αποτελέσει μια ανεπανόρθωτη αποτυχία της οικονομικής διπλωματίας».
Πηγή: newsbomb.gr

Ο κρίσιμος Φλεβάρης της ελληνικής οικονομίας: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα κριθεί το μέλλον της χώρας

Ο κρίσιμος Φλεβάρης της ελληνικής οικονομίας: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα κριθεί το μέλλον της χώρας
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι σήμερα ξεκινάει ένας από τους κρισιμότερους μήνες στην ιστορία για τη χώρα. Από τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό, από τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, από τις αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σύνοδος Κορυφής, Eurogroup, ΔΣ ΕΚΤ) θα κριθεί εν πολλοίς η επόμενη ημέρα για τη χώρα. Από τα «ραντεβού» που έχουν ήδη προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, προκύπτει ότι οι εξελίξεις θα είναι πυκνές και σημαντικές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας
Με δεδομένη την κρισιμότητα των στιγμών, είναι πολύ πιθανό ότι ο κατάλογος των συναντήσεων και των γεγονότων να εμπλουτιστεί ή να τροποποιηθεί. Προς το παρόν, τα σημαντικότερα γεγονότα έχουν ως εξής:
01/02: Για τις 18:00 σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του MichelSapinενώ μια ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας EmmanuelMacron.
02/02: Βαρουφάκης και Τσακαλώτος θα συναντηθούν στις 13:00 ώρα Ελλάδας με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας GeorgeOsborneμε στόχο «την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικ΄βν
03/02: Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκεται στη Ρώμη για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του PierCarloPadoan.
04/02: Δύσκολη ημέρα. Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ και λήξεως 07/08/2015. Θα είναι η πρώτη δοκιμασία της νέας κυβέρνησης να αντλήσει χρήματα από τις αγορές. Σημασία δεν έχει μόνο αν το ποσό θα καλυφθεί αλλά και το ποιος θα είναι ο αγοραστής. Πρακτικά, μέσα από αυτή τη δημοπρασία θα φανεί αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να αγοράσουν τα έντοκα αντλώντας ρευστότητα από τον Έκτακτο Μηχανισμό Χρηματοδότησης (ELA). Η επιτυχία της έκδοσης είναι πολύ σημαντική καθώς στις 06 Φεβρουαρίου λήγει το έντοκο γραμμάτιο των 625 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2014. Η επόμενη λήξη είναι στις 06 Μαρτίου και αφορά σε ποσό της τάξεως των 875 εκατ. ευρώ. Αν κάτι πάει στραβά στην έκδοση της Τετάρτης, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να καλύψει το ποσό από τα διαθέσιμά του περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα του κρατικού ταμείου. Για τις 04/02 είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε αυτό θα αποφασιστεί αν θα παραταθεί η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA).
07-09 / 02: Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, το πιο πιθανό είναι ότι στο συγκεκριμένο τριήμερο θα γίνει η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
09-10/02: Στην Κωνσταντινούπολη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη αλλά και οι επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών. Μπορεί να μην είναι η εξελίξεις στην Ελλάδα το κεντρικό θέμα ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις και διαβουλεύσεις στο περιθώριο δεδομένου ότι η συνάντηση θα γίνει λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroupαλλά και τη Σύνοδο Κορυφής.
10/02: Ανακοινώνεται η πορεία των δημοσίων εσόδων αλλά και τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο. Οι πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικά αρνητικές καθώς και οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ φέρονται να υπολείπονται κατά πολύ του στόχου και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ θα είναι κάτω του αναμενομένου τόσο λόγω εκλογών όσο και λόγω της παράτασης που δόθηκε έστω και την τελευταία στιγμή. Μόνο για τον Ιανουάριο, το υπουργείο Οικονομικών αναζητούσε φορολογικά έσοδα της τάξεως των 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και από το μέγεθος της «τρύπας» θα φανεί και το πότε θα εξαντληθούν τα διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου
12/02: Είναι προγραμματισμένη η άτυπη συνεδρίασης των αρχηγών κρατών της ΕΕ, η πρώτη Σύνοδος κορυφής στην οποία η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
13/02: Αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
16/02: Το πρώτο Eurogroupμε τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη στο οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Ελλάδας. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα συζητηθεί η πορεία του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Εκεί θα φανεί οριστικά αν θα υπάρξει συμφωνία για «πρόγραμμα γέφυρα» όπως θέλει η ελληνική πλευρά ή αν η Ελλάδα θα πιεστεί να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.
18/02: Νέα συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νέα συζήτηση για την δυνατότητα προσφυγής των ελληνικών τραπεζών στον ELA (υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η έγκριση θα έχει δοθεί στην συνεδρίαση της 4ηςΦεβρουαρίου).
27/02: Εκπνέει η παράταση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Από την ΕΚΤ έχει ξεκαθαριστεί ότι το να είναι η Ελλάδα σε πρόγραμμα αποτελεί προϋπόθεση για να γίνουν δεκτές οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου προκειμένου οι τράπεζες να αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ.
Πηγή: Fpress.gr

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη!
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (02/02/2015) ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε τη βαθύτατη ικανοποίησή του για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, ευχόμενος κάθε επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τις ευχές και τα θερμά του λόγια.
«Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα το πρώτο επίσημο ταξίδι ως πρωθυπουργού να γίνει στην Κύπρο. Μας δένει η κοινή λαμπρή ιστορία, αλλά και ένα ελπιδοφόρο μέλλον».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι δύο χώρες παρά τα οικονομικά προβλήματα, παραμένουν πυλώνες σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.
«Θα υποστηρίξουμε σθεναρά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι οι συνομιλίες επιβεβαίωσαν τη συναντίληψη Αθήνας-Λευκωσίας στο εθνικό θέμα.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η παρουσία τους ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός υπονομεύει τις συνομιλίες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η επιτυχής κατάληξη της οποίας θα ωφελήσει και τα δύο μέρη.
Περισσότερα σε λίγο...

Αποκάλυψη: Πότε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ - Αντιδρούν οι εργοδότες


Τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009 υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασ. Κορκίδης εκτιμώντας ότι η αύξηση της αμοιβής  σε πρώτη φάση στα 670 ευρώ θα ενισχύσει την κατανάλωση και θα συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας

Καμία αλλαγή στην Παιδεία: Κανονικά οι πανελλαδικές της Γ' Λυκείου!

Καμία αλλαγή στην Παιδεία: Κανονικά οι πανελλαδικές της Γ' Λυκείου!
Παρά τις αρχικές εξαγγελίες των πρώτων ωρών, τελικά τίποτε δεν αλλάζει ουσιαστικά στην παιδεία, για τη φετινή χρονιά. Οι εξεταστικές διαδικασίες στα σχολεία θα παραμείνουν ίδιες και οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα αφορούν τις επόμενες χρονιές.
Η μοναδική μικρή διαφοροποίηση αφορά στην τράπεζα θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α' και Β' λυκείου η οποία θα ισχύει σε συμβουλευτικό επίπεδο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας «η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Βρίσκει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων με τις λειτουργίες τους σε πλήρη εξέλιξη και με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Βασική μέριμνα τούτη τη στιγμή είναι να μη διαταραχθούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, αλλά και να ρυθμιστούν κάποια επείγοντα ζητήματα που θα τις διευκολύνουν».
Παράλληλα, σημειώνεται πως θα ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τα εξής 6 σημεία:
  1. Για το τρέχον σχολικό έτος (2014-2015) οι εξεταστικές διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν την απόλυση από το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου παραμένουν ως έχουν.
  2. Δεδομένων των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε σχέση με τον βαθμό προαγωγής, και προκειμένου να δοθεί χρόνος για την αναγκαία εις βάθος μελέτη του θέματος, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος "εννέα και πέντε δέκατα" (9,5) όπως ενδεικτικά περιγράφεται στο άρθρο 32 του Π.Δ. 60/2006.
  3. Απαιτείται να ενισχυθεί ο αυτόνομος διδακτικός και παιδαγωγικός ρόλος της λυκειακής βαθμίδας. Στις επικρατούσες συνθήκες, το να συνυπολογίζεται ο βαθμός των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιβαίνει αυτόν τον στόχο ενώ οι σχετικές διατάξεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου δεσμεύουν προκαταβολικά και με τρόπο αντιπαιδαγωγικό το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για επόμενα έτη. Για αυτό τον λόγο, και μέχρι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής να μελετηθεί με νηφαλιότητα και εις βάθος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους.
  4. Η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές και μαθήτριες της Α και Β΄ Λυκείου παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου - Ιουνίου 2015. Οι διδάσκοντες των οικείων μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα υλη. Η Τράπεζα θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά.
  5. Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Με δεδομένο ότι οι τρέχουσες διαδικασίες 'αξιολόγησης' δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες. Πάντοτε μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους φορείς τους.
  6. Άλλα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες καθώς και όλα τα πολλά και μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης θα αντιμετωπιστούν συστηματικά κατά το παραπάνω πνεύμα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης».

Πηγή: Koolnews.gr

Πάτρα:Μαζική η συμμετοχή στη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου για τη Δημοκρατία, το χρέος και την αξιοπρέπεια στην πλατεία Γεωργίου

ΦΩΤΟ απο παλαιότερη κινητοποίηση "αγανακτισμένων" πολιτών στο κέντρο της Πάτρας
Σε παμπατραϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου καλούνται οι χρήστες του facebook και στην Πάτρα, με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία «θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Πάνω από 1.000 χρήστες μέχρι ώρας απο την Αχαϊκή πρωτεύουσα, έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν, ενώ έχει σταλεί πρόσκληση σε περισσότερους από 5.000.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου γράφουν στην ανακοίνωσή τους:
"Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά και λίγες μέρες μετά στο Eurogroup, μια κατάμεστη Πλατεία Γεωργίου ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην "πολιτισμένη" Ευρώπη".

Το συλλαλητήρηριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο Λευκό Πυργο στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης.
thebest.gr

Δυτ. Ελλάδα: Κλειστοί δρόμοι και αποκλεισμένα χωριά από κατολισθήσεις και συσσώρευση νερών


Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα, με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, προβλήματα με κλειστούς δρόμους λόγω κατολισθήσεων, από τις οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις κινδυνεύουν και σπίτια και συσσώρευσης υδάτων εντοπίζονται στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντίρριου, αλλά και η οδός Ποσειδώνος στο Ρίο.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
- Δ.A. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
- Η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στη Δημοτική Ενότητα Πλατάνου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ Πλατάνου και Αγ. Δημητρίου (θέση Χάνι Λιόλιου), με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι (7) ορεινές Τοπικές Κοινότητες. Προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Δημητρίου, Νεοχώρι, Αράχωβα, Κλέπα, Λειβαδάκι, Δενδροχώρι και Περδικόβρυση, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις εντός της Τοπικής Κοινότητας Κλέπας, όπου κινδυνεύουν οικίες. Τα Δ.Δ. Αράχωβα, Κλέπα,  Λειβαδάκι, Περδικόβρυση έχουν αποκλεισθεί λόγω κατολισθήσεων στο Επ.Οδικό δίκτυο.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στη Δημοτική Ενότητα Αποδοτίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων που οδηγούν στις Τοπικές Κοινότητες Γραμμένη Οξιά, Λεύκα, Μανδρινή, στις οποίες δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και τηλέφωνο. Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στις Τοπικές Κοινότητες Καλλονή και Κυδωνία. Η Τοπική Κοινότητα Γρηγόρι είναι αποκλεισμένη ενώ η Τοπική Κοινότητα Ελατόβρυσης, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Το Επαρχιακό Δίκτυο από Ελατού (θέση Χαρατσί) – Γρηγόρι – Ελατόβρυση έχει υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω κατολισθήσεων. Σοβαρά προβλήματα καταπτώσεων υπάρχουν στις Τ.Κ. Κοκκινοχώρι, Ασπριάς και Αμπελακιώτισσας, πλην όμως η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Αποκλεισμός των Δ.Δ. Λιμνίτσας και Τερψιθέας, λόγω κατολισθήσεων στο Επ.Ο. δίκτυο Ναυπάκτου Άνω Χώρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του οδικού δικτύου της Μακριάς Ράχης.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στη Δημοτική Ενότητα Πυλήνης, σε πολλές Τοπικές Κοινότητες προκλήθηκαν σοβαρές καταπτώσεις. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν λόγω υπερχείλισης του Ευήνου ποταμού στον Κάμπο Στράνωμα όπου έχει πλημμυρίσει ο κάμπος και αγροκτήματα χωρίς να κινδυνεύουν ζωές.   
- Δ.A. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
- Στα τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Θέρμου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς (Τ.Δ. Αργυρό Πηγάδι, Τ.Δ. Κόνισκας, Τ.Δ. Χαλικίου, Τ.Δ. Μεροσύτης, Τ.Δ. Κοκκινοβρύσης, Τ.Δ. Αμπρακιάς και Τ.Δ. Διπλατάνου). 
- Από πρωινές ώρες, λόγω έντονη βροχόπτωσης και εξαιτίας μεγάλου όγκου νερού στον ποταμό Αχελώο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την γέφυρα της Τατάρνας.
- Λόγω κατολισθήσεων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσού, θέση Αραποκέφαλα. 
-  Δ.A. ΑΧΑΪΑΣ
- Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, από 15:40 ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Ρίο, από οδό Ποσειδώνος έως Αχιλλέως.
patrastimes.gr

Βίντεο: Στον αέρα γήπεδο από τους ανέμους στην Πάτρα

Οι θυελλώδεις άνεμοι “σήκωσαν” γήπεδο στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ)






















Από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούν σε ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ, δεν γλίτωσε ούτε το γήπεδο Σαραβαλίου, τμήμα του οποίου ξηλώθηκε από τον αέρα.

Τμήμα από τα προστατευτικά κάγκελα, ύψους πολλών μέτρων, έχει πέσει πάνω σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ, κάτι που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο.



Πηγή: patrastimes.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...