Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας

Η Ελλάδα ίσως προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά μέτρων προκειμένου να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας Αυτό ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle.
Σύμφωνα με την πηγή «προκειμένου να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας» η Ελλάδα είναι διατεθειμένη «ακόμα και να ρισκάρει τη διακοπή της χρηματοδότης».
Και τονίζει ότι στην εσχάτη των περιπτώσεων μπορεί «να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» με το επιχείρημα ότι «πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν είναι παράνομα»

Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς σε δείπνο - Όλα όσα ειπώθηκαν για τη νέα ελληνική κυβέρνηση (PHOTOS+VIDEO)

Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς σε δείπνο - Όλα όσα ειπώθηκαν για τη νέα ελληνική κυβέρνηση (PHOTOS+VIDEO)
Με μενού τον... ΣΥΡΙΖΑ συνέφαγαν στο βροχερό Στρασβούργο οι Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και ο Μάρτιν Σούλτς.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετέφερε στην γερμανίδα Καγκελάριο και στον γάλλο πρόεδρο τα όσα άκουσε από τον νεοεκλεγέντα Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα.
Πρώτος, ως οικοδεσπότης, έφτασε στο ραντεβού ο κ. Σούλτς. Ακολούθησε ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ τον οποίο ασπάστηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και τελευταία έφτασε η Αγκελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκαν με σταυρωτά φιλιά και χαμόγελα. Πριν καθίσουν στο τραπέζι του, φωτογραφήθηκαν με το προσωπικό του εστιατορίου, το οποίο διαθέτει αλσατική κουζίνα και είναι κοντά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Το δείπνο είχε διάρκεια τριών ωρών με Μέρκελ, Ολαντ και Σουλτς να φεύγουν από το εστιατόριο «Στο σιδερένιο καπέλο» δίχως να κάνουν δηλώσεις. «Φιλική η ατμόσφαιρα και εποικοδομητική η συζήτηση» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σούλτς.
Με αφορμή το αποψινό δείπνο πάντως έγινε διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.


Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΦΩΤΟ: Το "πριν" και το "μετά" της διαπραγμάτευσης! ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ

ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ "ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ"!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΡΟΥΤΗ 

ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β' ΑΘΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ;


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ .

ΑΛΕΞΗ: ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΟΥ ΦΙΜΩΤΡΟ!


Γράφει ο Κ.Π.
Αλέξη, βρες τρόπο και βάλε «φίμωτρο» για λίγο καιρό σε κάποιους από τους υπουργού σου και στελέχη, γιατί είναι πιο επικίνδυνοι και από σκύλους με φίμωτρο! Αναγνωρίζω ότι έχουν πάθος θέληση... και δύναμη για δουλειά. Όλοι τους στο νέο μετερίζι νιώθουν 20χρονα παιδιά!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...


...ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΛΟΓΟΥΣ...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ 30% ΤΟΥ ''ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''' ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...


Στην πρώτη κίνηση αποδόμησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχωρεί η κυβέρνηση...

ME TH MHXANH TOY ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ''...


Τα μέλη της νέας κυβέρνησης καθημερινά μας εκπλήσσουν τόσο με τον τρόπο που ντύνονται όσο και με τον τρόπο που κυκλοφορούν καθώς πολλοί από αυτούς δεν κινούνται με τον τρόπο που μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί τους.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕ: Δείτε πως άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ τους δημοσιογράφους ο Βαρουφάκης!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕ: Δείτε πως άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ τους δημοσιογράφους ο Βαρουφάκης!

Το' πε και το' κανε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης και ξεκίνησε από τώρα να διάγει λιτό βίο. 

Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη που δεν "έπιασαν" τα μικρόφωνα

Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη που δεν "έπιασαν" τα μικρόφωνα

Μεγάλο μυστήριο κάλυπτε τον σύντομο διάλογο του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που δεν «έπιασαν» τα μικρόφωνα.

Αυτά είναι τα 7 επιδόματα που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό!

Αυτά είναι τα 7 επιδόματα που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό!

Η αύξηση του βασικού μισθού από 586 ευρώ που είναι σήμερα στα 751 ευρώ δεν επωφελεί μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά επωφελεί εξίσου και τους ανέργους του ΟΑΕΔ, καθώς δικαιούνται μια σειρά από επιδόματα, τα οποία συνδέονται με τις κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσιογράφος «πέφτει στα γόνατα» του Βαρουφάκη για μία συνέντευξη


Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι σίγουρα ένα από τα πρόσωπα των ημερών, και αρκετοί δημοσιογράφοι του εξωτερικού θέλουν να του πάρουν συνέντευξη. 

Ιστορικές στιγμές στην χώρα. Η Ελλάδα πατάει πόδι - Βγήκαν τα μαχαίρια: Δεν θα σας επιτρέψουμε να μας εκβιάσετε!


Η πρώτη κόντρα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Γερμανίας είναι πλέον γεγονός...

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !!! ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΞΙΑΣ 750.000 ΕΥΡΩ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Πωλητήριο βάζει η κυβέρνηση στα υπουργικά αυτοκίνητα, με απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Νέα σφαλιάρα στον Ντάισελμπλουμ από τον Βαρουφάκη: Η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα!

Νέα σφαλιάρα στον Ντάισελμπλουμ από τον Βαρουφάκη: Η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα!
"Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των θεσμοθετημένων δομών της ΕΕ όπως η Κομισιόν, οι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ κτλ. Πρέπει να διαχωρίσουμε αυτό από μια επιτροπή η οποία είναι εντεταλμένη στο πρόγραμμα αυτό που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, εντεταλμένη με την εφαρμογή του προγράμματος που έχουμε απορρίψει", είπε αναφερθείς στην τρόικα ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι "με μια τριμερή επιτροπή (τρόικα) δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε".
Χαρακτήρισε τη λογική της τρόικας αντιευρωπαϊκή και σαθρά δομημένη.
Παράλληλα, σημείωσε πως η συζήτηση των δύο ανδρών έγινε σε εξαιρετικό κλίμα πάνω σε μια σειρά ζητημάτων. "Ξεκίνησε μια πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ μας η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης", τόνισε.
"Από τη δική μου μεριά", είπε ο κ. Βαρουφάκης, "αναφέρθηκα εκτενώς στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και στην αποφασιστικότητα στην οποία σκοπεύουμε να προχωρήσουμε, στις βαθιές μεταρρυθμίσεις για την ελαχιστοποίηση της προσοδοφορίας που πλήττει τη χώρα αυτή, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί".
"Αναφέρθηκα στην εγγύηση που η κυβέρνηση προτίθεται να προσφέρει στο λαό και στους εταίρους μας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς", είπε.
Από τη πλευρά του ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είπε ότι άκουσε τις προτάσεις της κυβέρνησης και μετέφερε τις απαιτήσεις. Θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία.
Πηγή: news247.gr

BOMBA με το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"!

BOMBA με το αεροδρόμιο
Στην πρώτη κίνηση αποδόμησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχωρεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το ποσοστό του 30% του «Ελ.Βενιζέλος», που είχε μεταβιβαστεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, επιστρέφει πίσω στο Δημόσιο.
Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εκκινεί τις διαδικασίες ανάκτησης του συγκεκριμένου ποσοστού, με στόχο να επιστρέψει στην προ του 2011 κατάσταση, όταν το κράτος διατηρούσε το 55% της παραχωρησιούχου εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».
Επιπλέον, το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη (μέχρι το 2046), προνόμιο που επίσης εκτιμάται ότι θα ανακληθεί.
Σημειωτέον ότι ακρογωνιαίος λίθος του Μνημονίου αποτελεί η δέσμευση ότι οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορεί να επιστραφεί πίσω στο Δημόσιο.
Από την ίδρυση του Ταμείου μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνο δύο περιπτώσεις ανάκτησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η πρώτη ήταν το ποσοστό του κράτους στην ΕΥΔΑΠ, που επεστράφη στο Δημόσιο έπειτα από την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η δεύτερη αφορούσε επιλεγμένα ακίνητα του Παράκτιου Μετώπου της Αττικής, τα οποία σκανδαλωδώς μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ αντί της εταιρίας ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, ακυρώνοντας έτσι μία από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: newsmoney.gr

Πανικός στην Siemens λόγω ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα ο Τσίπρας να κλείσει κάποιους στην φυλακή!

Πανικός στην Siemens λόγω ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα ο Τσίπρας να κλείσει κάποιους στην φυλακή!
Ο απελθών Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος από τη Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με τηναπειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία – ως Πρωθυπουργός – στις 24 Αυγούστου 2012, υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μόλις ημέρες πριν την επίσημη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα Καγκελάριο. Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα – μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).
Όμως, κύλησε το νερό στο αυλάκι και αισίως φτάσαμε στην 25η Ιανουαρίου 2015. Ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών που προκάλεσε η μη εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από την απελθούσα πλέον Βουλή. Το αποτέλεσμα υπήρξε συντριπτικό για τη ΝΔ του Σαμαρά που υποχώρησε στη δεύτερη θέση της επιλογής του Ελληνικού λαού. Θριαμβευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Και ενώ αναμένουμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα επιχειρήσουμε να βάλουμε από νωρίς στα βαθιά αυτήν την κυβέρνηση. Θα θυμίσουμε την καταγγελία – δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου – Siemens. Δηλαδή, την ίδια ημέρα (22/8/2012) που ο κ. Στουρνάρας υπέγραφε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωνε στα ΜΜΕ: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο.
Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. Αυτή η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής».
Ιδού λοιπόν για τη νέα κυβέρνηση “δόξης πεδίον λαμπρόν”. Γιατί, ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει ούτε μια ημέρα χάρη και δεν μπορεί να επιδείξει την όποια υπομονή – παρ΄ ότι η νέα κυβέρνηση θα το δικαιούταν – από τη στιγμή που του έχουν εξαντληθεί οι αντοχές. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ πρωτίστως απέτυχαν γιατί τις δεσμεύσεις τους και τις εξαγγελίες τους ως Αξιωματική αντιπολίτευση, τις ξέχασαν τοποθετώντας τες στο χρονοντούλαπο και συντάχθηκαν απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Σε μια μόλις ημέρα ξέχασαν το Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και έγιναν Μνημονιακότεροι των Μνημονιακών.
Πόσο μάλλον, όταν η αλαζονική πολιτική της Siemens έχει γράψει και αυτόν τον κακέκτυπο εξωδικαστικό συμβιβασμό στα παλαιότερα των υποδημάτων της, μη τηρώντας κανένα από τους συμφωνηθέντες όρους. Όταν ο Πάνος Ξυνής – Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας – λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδινε Σαμαρική κατεύθυνση στα στελέχη της εταιρείας. Όπως, της αλήστου μνήμης εποχή Χριστοφοράκου, που καλούνταν πριν από τις εκλογές στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Βερελής και Μαντέλης για να μιλήσουν στα στελέχη του. Αλλά βεβαίως, πως θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, όταν ο πρώτος στην τάξη σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί εξωτερικών θεμάτων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρόσφατα παντρεύτηκε την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Siemens, Μαρία Αγαλιώτου.
Ωστόσο, η άμεση εκπλήρωση της δέσμευσης της αναψηλάφησης της υπόθεσης των χρημάτων που διοχετεύονταν σε πολιτικά πρόσωπα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, από την νέα κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη και για το πολιτικό της πρεστίζ. Πιο συγκεκριμένα:
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα τέλη του 2014, θέλοντας να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” αν εκπληρώνεται συγκεκριμένος όρος του εξωδικαστικού συμβιβασμού, από την πλευρά της Siemens, που έκανε λόγο για επένδυση στο εργοστάσιο 60 εκατομμυρίων ευρώ και 700 νέων θέσεων εργασίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τη Siemens στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η Siemens δεν τον δέχτηκε και του ζήτησε το αίτημα να σταλεί εγγράφως με ένα fax ή ένα e-mail στη διεύθυνση της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, έκανε δεκτό το αίτημα της Siemens και απέστειλε επίσημα αυτό το e-mail. Η απάντηση της Siemens άκρως προσβλητική και απαξιωτική για το κόμμα (τότε) της Αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την εταιρεία. Πάγια όμως, τακτική της επιχείρησής μας είναι να μη συνδιαλέγεται με μεμονωμένα κόμματα ή πολιτικές κινήσεις».
Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής από τον κ. Λαφαζάνη στις 6 Δεκεμβρίου 2014!!
Όμως, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν είναι το “όποιο κόμμα” ή η “όποια πολιτική κίνηση”. Γι΄ αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, έχει κυριεύσει κρύος ιδρώτας τον Πάνο Ξυνή και τα επιτελικά στελέχη της Siemens. Θα αναμένουμε λοιπόν, τις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα, σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Πάτρα: Άνεργη μητέρα έπαθε ΣΟΚ μπροστά από το ΑΤΜ όταν πήγε να πάρει τα χρήματα για να... εξεταστεί η άρρωστη κόρη της!

Πάτρα: Άνεργη μητέρα έπαθε ΣΟΚ μπροστά από το ΑΤΜ όταν πήγε να πάρει τα χρήματα για να... εξεταστεί η άρρωστη κόρη της!
Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης μια Πατρινή, μητέρα 26χρονης κοπέλας, η οποία μετά από προσπάθεια ημερών κατόρθωσε να εξασφαλίσει πρόσβαση στη δημόσια υγεία προκειμένου να εξεταστεί η κόρη της από οφθαλμίατρο. Να σημειωθεί πως η 26χρονη δεν διέθετε ασφάλιση,καθώς παραμένει επί μακρόν άνεργη. Ωστόσο μέσω βιβλιαρίου ΟΑΕΔ ξεπεράστηκε το πρόβλημα και η κοπέλα εξετάστηκε.
Η γνωμάτευση επέβαλε την άμεση αγορά γυαλιών, για την αγορά των οποίων απαιτούντο 100 ευρώ, καθώς το σύστημα του ΙΚΑ προβλέπει πρώτα την καταβολή των χρημάτων και εντός 15 ημερών την κατάθεση του ποσού εκ μέρους του σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Τα πενιχρά έσοδα της οικογένειας δεν επέτρεπαν την καταβολή του ποσού και η μητέρα της 26χρονης αναγκάστηκε να πάρει δανεικό το ποσό των 100 ευρώ από σύνοικο στην πολυκατοικία που μένει, με τη δέσμευση, πως θα επιστρέψει τα χρήματα εντός 15 ημερών, που το ΙΚΑ θα καταθέσει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.
Όμως η οικογένεια της 26χρονης λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο καθώς ναι μεν το ΙΚΑ όντως εντός 15 ημερών κατέθεσε τα 100 ευρω, όμως μια παλιά οφειλή του πατέρα της 26χρονης προς το δημόσιο, εξαφάνισε τα χρήματα από το λογαριασμό, αφού αυτά κατασχέθηκαν.
Πηγή: patrastimes.gr

Από τη Ρωσία με αγάπη: Ετοιμάζεται να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Α.Σιλουάνοφ δήλωσε πως η χώρα θα παρέχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης.
Δημοσίευμα του Αμερικάνικου CNBC αναφέρει πως ο Πούτιν βρήκε έναν νέο σύμμαχο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα μετά τη νίκη τον εκλογών και  αναφέρει πως οι δύο χώρες έχουν ισχυρούς οικονομικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.
"Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω", είπε ο κ. Σιλουάνοφ στο αμερικανικό δίκτυο.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του στην νέα ελληνική κυβέρνηση. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η Ρωσία ετοιμάζεται να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που της ζητηθεί.
Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ο Πούτιν δήλωσε πως : "οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να επιλύσουν τα τωρινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και όλος ο κόσμος".
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην συνεργασία και τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται μεταξύ των δυο χωρών, καθώς περίπου το 13% των εισαγωγών που πραγματοποιεί η Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία.
Ενώ, κάνει εκτενή αναφορά στον νέο υπουργό οικονομικών τον κ. Νίκο Κοτζιά, που όπως αναφέρει έχει καλές σχέσεις με τις κομμουνιστικές παρατάξεις και πως έχει στηρίξει τη Ρωσία ανοικτά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ακόμη, αναφέρεται πως η Ελλάδα θα ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για τη Ρωσία στις βλέψεις της για την ενεργειακή εξάπλωση,  γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει την οικονομία και των δυο χωρών.
Τέλος, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιλουάνοφ ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν. "Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται", παρατήρησε ο Α. Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.
(Πηγή: NBC)

Δεν θέλει αστυνομικούς έξω από το σπίτι του ο Αλέξης Τσίπρας

Τέλος στις αστυνομοκρατούμενες περιοχές περιμετρικά από τις κατοικίες του Πρωθυπουργού και  υπουργών «πρώτης γραμμής» φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, καταργούνται οι στατικές σκοπιές των ένστολων αστυνομικών έξω από τις μόνιμες οικίες τους, επί 24ωρου βάσεως.
 
Επιθυμία τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπόλοιπων μελών της Κυβέρνησης είναι να αλλάξει η επικρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη των απρόσιτων από το πολίτη κυβερνητικών στελεχών, καθώς και η δυσάρεστη  αίσθηση  της «μόνιμης παρακολούθησης τους από την ΕΛ.ΑΣ.» που ένιωθαν όσοι είχαν την τύχη ή την... ατυχία να ζουν κοντά στα σπίτια σημαντικών πολιτικών προσώπων.
 
Πρέπει να σημειωθεί πως η κατάργηση των ένστολων αστυνομικών φρουρών σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται την χαλάρωση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε πρόσωπα - εν δυνάμει στόχους τρομοκρατών.
 
«Η φύλαξη τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης θα παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Απλώς από εδώ και στο εξής θα γίνεται πιο διακριτικά», ανέφερε στο topontiki.gr ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
 
Οι στατικές σκοπιές έξω από τις οικίες του πρωθυπουργού και των υπουργών  θα αντικατασταθούν από περιοδικές περιπολίες συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται εξ’ άλλου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό τον επανακαθορισμό της λίστας των προσώπων και εγκαταστάσεων, που συμπεριλαμβάνονται στους «υποψήφιους στόχους τρομοκρατικής ενέργειας».
Είναι μια τακτική που ακολουθείται κάθε φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές ή αλλάζει η σύνθεση της Κυβέρνησης και της Βουλής.
 
Παραδείγματος χάριν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για όσους διατέλεσαν κατά το παρελθόν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, κατείχαν υψηλόβαθμα δημόσια αξιώματα, ανώτερους δικαστικούς, δημοσιογράφους και μελών διπλωματικών υπηρεσιών.
 
Τέλος, με εντολή των περισσότερων νέων υπουργών απομακρύνθηκαν από τις εισόδους και περιμετρικά των υπουργικών κτιρίων οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ, που βρίσκονταν εκεί επί 24ωρου βάσεως.

Πανικός στο κέντρο της Αθήνας! ΠΥΡΚΑΓΙΑ σε γνωστή καφετέρια στο Μοναστηράκι! Φλέγονται τα πάντα!

Πανικός στο κέντρο της Αθήνας! ΠΥΡΚΑΓΙΑ σε γνωστή καφετέρια στο Μοναστηράκι! Φλέγονται τα πάντα!
Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε καφετέρια στο Μοναστηράκι. Επιχείρηση κατάσβεσης αυτή την ώρα.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε κτίριο χαμηλά της Ερμού στη συμβολή των οδών Αγίου Φιλίππου και Ηφαίστου.
Η πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο και υπάρχουν φόβοι για να μην εξαπλωθεί η φωτιά στα διπλανά κτίρια. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

inner

inner

inner

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα! Η Ρωσία έτοιμη να επέμβει για βοήθεια στην Ελλάδα

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα! Η Ρωσία έτοιμη να επέμβει για βοήθεια στην Ελλάδα
Μη επέκταση των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, αλλά ανανέωση των υφιστάμενων έως το Σεπτέμβριο, αποφάσισε το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία» από κυβερνητικές πηγές.
Η Αθήνα, σε συνεργασία με άλλες χώρες, κατάφερε «να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, κλίμα το οποίο είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Αποδείχθηκε σήμερα (29/1/2015) ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ».
Το ζήτημα της Ρωσίας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και κατά τη συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς, για το οποίο μάλιστα σημειώθηκε διαφωνία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για την ουκρανική κρίση, η οποία είναι η υπηρέτηση της ειρήνης, η εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, καθώς και η εξυπηρέτηση της σταθερότητας και του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας.
Οι επικείμενες νέες κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία για την ουκρανική κρίση είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε πως δεν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση των ηγετών και έχει διαφορετική άποψη.
Με το... καλημέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην ΕΕ ότι είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τους εταίρους σε περίπτωση που αδικούν άλλες χώρες.
Όσο για τους ισχυρισμούς περί διασύνδεσης της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας με τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας που κυκλοφόρησαν κυρίως σε ξένα ΜΜΕ, κύκλοι του Μαξίμου τα απέρριψαν κατηγορηματικά.
Σε νέα φάση οι ελληνορωσικές σχέσεις
Η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν ιστορία στενών σχέσεων και πολιτιστικών δεσμών, όπως για παράδειγμα η κοινή θρησκεία, η Ορθοδοξία.
Οι σχέσεις αυτές, ωστόσο, είχαν «παγώσει» μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου το 2009 να ακυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Όπως όλα δείχνουν, όμως, οι ελληνορωσικές σχέσεις βγαίνουν από την... κατάψυξη, γεγονός που γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία τις δύο πλευρές.
Ο Ρώσος υπουργός οικονομικών, το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια, τότε η Ρωσία θα το εξετάσει και αυτό αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα σταθεί στο πλάι της Ελλάδας.
«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω», είπε ο κ. Σιλουάνοφ στο αμερικανικό δίκτυο.
To αμερικανικό δίκτυο δημοσιεύει τις σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «Η Ρωσία τείνει κλάδο ελαίας στην Ελλάδα».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιλουάνοφ ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν. «Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται», παρατήρησε ο Α. Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.
Πηγή: newsbomb.gr

Αποκάλυψη: Θα συμμετάσχει η Ισπανία στην ελληνική επανάσταση

Αποκάλυψη: Θα συμμετάσχει η Ισπανία στην ελληνική επανάσταση
Οι Ποδέμος είναι ότι κοντινότερο διαθέτει η Ισπανία στο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που μόλις ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, γράφει ο Guardian.

Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυσή τους, τον περασμένο Ιανουάριο, οι Ποδέμος λαμβάνουν υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ οι Ποδέμος, διαθέτουν ένα χαρισματικό ηγέτη, τον 36χρονο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ποδέμος μιλούν για το τέλος των παραδοσιακών πολιτικών που κυριάρχησαν στο δικομματικό σύστημα της χώρας από το 1970 και μιλούν για το τέλος της λιτότητας» γράφει ο Guardian.

Στη συνέχεια περιγράφει τα γραφεία του Ισπανικού κόμματος, το βιβλιοπωλείο που είναι γεμάτο με έργα του Λένιν, του Γκράμσι και Γάλλων επαναστατών και επιχειρεί να περιγράψει την πολιτική κατάσταση που οδήγησε στην εκτόξευση του κόμματος.

Η διαφθορά, η ανεργία είναι τα θέματα που επικεντρώνει το κόμμα όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ποδέμος δεν υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια. Εμφανίστηκαν εντυπωσιακά κερδίζοντας ποσοστό 8% στις ευρωεκλογές, κάτι που η εφημερίδα το αποδίδει σε έξυπνες κινήσεις αριστερών διανοούμενων της Μαδρίτης.
Το άρθρο αναλύει πως το κόμμα έδωσε πολιτική πνοή στο κίνημα των αγανακτισμένων και αναλύει την επικοινωνιακή του πολιτική.

Οι Ποδέμος έχουν καταφέρει να κερδίσουν την στήριξη των ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τα καθημερινά προβλήματα και επιθυμεί να διαμορφώσει δομή και να εμφανιστεί ως η αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Όμως η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας κάνει πιο δύσκολη την πιθανή επικράτηση των Ποδέμος στην Ισπανία από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Οι βασικοί ανταγωνιστές τους το σοσιαλιστικό κόμμα έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από το ΠΑΣΟΚ, οι επαφές που έχει αναπτύξει το κόμμα μέσω ηλεκτρονικών μορφών επικοινωνίας δείχνουν ότι αγγίζουν κάποια όρια.

Μετά την Ελλάδα η Ισπανία φαίνεται ότι είναι πιθανό ότι μπορεί να μπει σε αχαρτογράφητα πολιτικά ύδατα το 2015, αλλά θα ήταν αφελές να σκεφτεί κάποιος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο ευδιάκριτο.

Πηγή: The Guardian

Η νέα κόντρα Παπανδρέου - Βενιζέλου είναι για ένα γραφείο στη Βουλή

PAPANDREOU VENIZELOS
Αντιπαράθεση για ένα γραφείο στη Βουλή έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Και οι δύο διεκδικούν το ίδιο γραφείο στο κεντρικό κτίριο της Βουλής.
Μέχρι τις εκλογές ο Ε. Βενιζέλος και ο Γ. Παπανδρέου είχαν γραφεία (και μάλιστα διπλανά…) στο χώρο της Βουλής που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο – Ε. Βενιζέλος το δικαιούτο ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Μετά τις εκλογές φυσικά δεν μπορούσαν να παραμείνουν στο χώρο αυτό – άλλωστε ένα γραφείο έπρεπε να πάρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Έτσι βρέθηκαν και οι δύο… «άστεγοι» και με τις κούτες στα χέρια! Μάλιστα την Τρίτη η γραμματέας του Γ. Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη διαμαρτυρόταν ότι της άνοιξαν το γραφείο!!!
Και οι δύο ζήτησαν φορτικά το γραφείο του Γενικού Διευθυντή της Βουλή Θανάση Θεοδωρόπουλου που αποχώρησε από την υπηρεσία στις 31 Δεκεμβρίου (αν και λέγεται ότι θα επιστρέψει στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά). Σημείωση: το γραφείο είναι στο ισόγειο, γεγονός που, με βάση ένα άτυπο κοινοβουλευτικό πρωτόκολλο, δίνει κάποιο «κύρος» σε όποιον το χρησιμοποιεί…
Οι υπηρεσίες της Βουλής δεν ήξεραν τι να κάνουν και περίμεναν απόφαση του απερχόμενου προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τελικά ένα έντονο τηλέφωνο της γραμματέως του Ε. Βενιζέλου στον υπεύθυνο για την μετακόμιση δημιούργησε την ντε φάκτο κατάσταση: «βάλε τα πράγματα του προέδρου στο γραφείο, τώρα!», λέγεται ότι είπε.
Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου είναι έξαλλοι και δεν το κρύβουν.
Το ενδιαφέρον είναι πως στην αντιπαράθεση προέκυψε από «καραμπόλα» και ο Ε. Μεϊμαράκης. Και αυτό διότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής βρίσκονται τώρα να διεκδικούν το ίδιο γραφείο: εκείνο του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος. Σημείωση και το γραφείο του Απ. Κακλαμάνη είναι στο (δημοφιλές) ισόγειο
Το ερώτημα είναι τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Με βάση αυτόν οι πρόεδροι των κομμάτων (δηλαδή ο Ε. Βενιζέλος) δικαιούνται γραφείο στο Βουλευτήριο (ήτοι στο κεντρικό κτίριο της Βουλής), χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι στο ισόγειο. Ωστόσο το γραφείο θα μπορούσε να είναι δίπλα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπως είχε συμβεί σε άλλα κόμματα όταν είχαν την δύναμη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, ο οποίος το 1996 είχε πάρει 5,4%).
Και οι πρώην πρωθυπουργοί δικαιούνται χώρο στο Βουλευτήριο, ακόμη και αν δεν είναι βουλευτές.. Ήδη έχουν γραφείο στο ισόγειο οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (το χρησιμοποιεί η Ντόρα Μπακογιάννη) και Κώστας Σημίτης. Και ο Γ. Παπανδρέου θέλει την ίδια μεταχείριση.
Υπογραμμίζεται πάντως ότι για να υπάρξει αποσυμφόρηση από τη Βουλή είχε υπάρξει μία προφορική «εντολή» να μετακινηθούν οι πρώην πρωθυπουργοί σε γραφεία εκτός του κεντρικού κτιρίου. Όμως δεν εντάχθηκε στην τελευταία αλλαγή του Κανονισμού που διευθετεί τους χώρους και έτσι το πρόβλημα επανέκαμψε.
huffingtonpost.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στη N.E.O. Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαϊας - Μια νεκρή κι ένας τραυματίας

Θανατηφόρο τροχαίο στη N.E.O. Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαϊας - Μια νεκρή κι ένας τραυματίας ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγάκι
ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγάκι στην Πατρών - Πύργου και στο ύψος του κόμβου της Αχαγιάς. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και όχημα της πύροσβεστικής.
Οι πληροφορίες θέλουν να έχει καταλήξει λόγω των σοβαρών τραυμάτων της η γυναίκα οδηγός του ΙΧ. Η οποία εγκλωβίστηκε στο όχημα και χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός της απο τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.
Νεκρή είναι η Αν. Κ. με καταγωγή απο την Αθήνα που τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Πάτρα.
Ο οδηγός του ημιφορτηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο με το τρίπορτο Ford Escort της άτυχης γυναίκας, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αξίζει να αναφέρουμε οτι και τα δύο οχήματα κυριολεκτικά διαλύθηκαν σε κομμάτια, ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης.
Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες απο το σημείο, σε λίγο.
thebest.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...