Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Εξω φρενών ο Γ. Κουρτάκης με Σαμαρά (και Μπούρα)


Εξοργισμένος εμφανίζεται ο εκδότης- δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά  λέγοντας -ή μάλλον γράφοντας- ότι «ντρόπιασε την ιστορία της ΝΔ». Κι αυτό γιατί δεν πήγε ως όφειλε να παραδώσει εκείνος την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα και έβαλε, λέει, έναν δημόσιο υπάλληλο, τον Κώστα Μπούρα να το κάνει....

Η απόλυτη «κωλοτούμπα» του Ψυχάρη !!! Και τα Νέα βάφτηκαν κατακόκκινα!


Μετά το ΒΗΜΑ ήρθε και η σειρά της εφημερίδας Τα ΝΕΑ να βαφτούν κόκκινα -στην κυριολεξία.

Ορκίζονται τα παπαγαλάκια Τσίπρα, πρώην Σαμαρά ...


♦ Ανά πέντε λεπτά στα ραδιόφωνα, ανά μισή ώρα στην τηλεόραση και ανά φύλλο στις εφημερίδες γίνεται μια μεγάλη κωλοτούμπα από τους μνημονιακούς δημοσιογράφους που έγραψαν ιστορία τέσσερα χρόνια.
♦ Η κωλοτούμπα είναι πλέον υπέρ Τσίπρα. Και ο Σαμαράς μέσα σε δυόμισι μέρες έχει ακούσει όσα δεν είχε ακούσει μέσα σε δυόμισι χρόνια.
♦ Φυσικά άρχισαν οι ύμνοι για τον Τσίπρα. Σιγά σιγά, δηλαδή, μη μας πάρουν χαμπάρι...
♦ Τα μπλε παπαγαλάκια πήραν το χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ.
♦ Αύριο τα παπαγαλάκια θα ορκιστούν στις 12 υπέρ του νέου πρωθυπουργού.
♦ Θα είμαι κι εγώ. Τρέχω!..


Βαγγέλη, τι δεν καταλαβαίνεις;..


...σε πέρασε ο Λεβέντης στη Θεσσαλονίκη

Η επόμενη μέρα στα ΜΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ....


Σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στα ΜΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει την αυτοδυναμία θα θέσει ως προτεραιότητά του την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ, επαναφέροντας το καθεστώς της νομιμότητας στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση και φέρνοντας ξανά στη ζωή την ΕΡΤ.

Ο Τσίπρας ήταν ωραίος τυπάκος πριν γίνει πρωθυπουργός ...


Επιτέλους, έχω γνωρίσει κι εγώ έναν πρωθυπουργό της Ελλάδας...

Επιστρέφει η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ! Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές, καταιγίδες και χιόνια;


Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα την Τρίτη, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, όπως και στα Δωδεκάνησα.

Σας ενδιαφέρει: Ανοίγουν 5000 προσλήψεις στο Δημόσιο!


"Ξεπαγώνουν" τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες προσλήψεων για 4.993 θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

OΛΠ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ...


Τη διάθεσή της να διαφοροποιηθεί από κεντρικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά και την πρόθεσή της να απομακρυνθεί από την τακτική της «σιωπηράς αποδοχής» στο θέμα της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ στη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας επέδειξε με ηχηρό τρόπο σήμερα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!! Γιατί έβαλε βέτο ο Τσίπρας στην υπουργοποίηση Νικολόπουλου;

Όταν διέρρευσε το όνομα του Νίκου Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ ως πιθανού υπουργού έγινε σάλος στα social media. Έτσι, αντ” αυτού προέκυψε Παναγιώτης Σγουρίδης.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ...


ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;

ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΑΜΑΡΑ ....


Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΗΓΕΣΙΑ...

Δεν φεύγει, θα καθίσει μέχρι να διαλύσει πλήρως το ΠΑΣΟΚ!

Δεν φεύγει, θα καθίσει μέχρι να διαλύσει πλήρως το ΠΑΣΟΚ!

Στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά, που έχει «κατσικωθεί» στη Συγγρού και δε φεύγει... ούτε με βίντζι, βαδίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έξαλλος ο Αλέξης Τσίπρας με τις Βρυξέλλες: "Δεν μας ρωτήσατε για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας - Τις απορρίπτουμε"

Έξαλλος ο Αλέξης Τσίπρας με τις Βρυξέλλες: "Δεν μας ρωτήσατε για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας - Τις απορρίπτουμε"

Το πρώτο ηχηρό «χαστούκι» στις Βρυξέλλες έδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξ’αρχής ότι το «ναι σε όλα» αποτελεί παρελθόν.

Ανησυχία σε ΗΠΑ – ΕΕ από τη φιλορωσική πολιτική

Ανησυχία σε ΗΠΑ – ΕΕ από τη φιλορωσική πολιτική

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση Τσίπρα που έχει διεθνείς προεκτάσεις. Η δυσφορία του πρωθυπουργού στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής κ. Μογκερίνι, προκάλεσε ήδη «ανησυχίες» και έχει θορυβήσει έντονα την Ε.Ε. αλλά και πέραν του Ατλαντικού.

Δημόσιος καβγάς Βενιζέλου-Κοτζιά στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών

Δημόσιος καβγάς Βενιζέλου-Κοτζιά στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών

«Χαίρομαι που γυρίζω πίσω», τόνισε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την παραλαβή του Υπουργείου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ η νέα κυβέρνηση! Ποιοι επέλεξαν το θρησκευτικό και ποιοι τον πολιτικό όρκο;

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ η νέα κυβέρνηση! Ποιοι επέλεξαν το θρησκευτικό και ποιοι τον πολιτικό όρκο;
Οι εννιά που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο στην Προεδρεία της Δημοκρατίας:
Πρόκειται για τους πέντε των ΑΝΕΛ (Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια, Ελενα Κουντουρά, Παναγιώτης Σγουρίδης), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας και ο Γιάννης Πανούσης.
Ενώ οι υπόλοιποι υπουργοί επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.

Πάτρα: Ποδηλατόδρομοι, σε μια πόλη που δεν έχει ούτε δρόμους! Εικόνες για γέλια και για κλάμματα - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ποδηλατόδρομοι, σε μια πόλη που δεν έχει ούτε δρόμους! Εικόνες για γέλια και για κλάμματα - ΦΩΤΟ Εχουμε πάντως τις πιλοτικές διαγραμμίσεις

Στην πρωτεύουσα της λακούβας, είναι να αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να πάθει ένα ποδήλατο, αν πέσει σε μια λακκούβα όπου στραβώνουν ζάντες ακόμη κι αυτοκινήτου. Ετσι γλαφυρά το thebest.gr επικεντρώνει σήμερα σε αυτό το θέμα, με αφορμή το κατάντημα των δρόμων, το ..."θράσος" μας να θέλουμε και εξτρα λωρίδες για ποδηλατόδρομο αλλά και τα ατελείωτα μπαλώματα στις τρύπες που ανοίγουν κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω απο ένα.. φλυντζάνι νερό!

Το να διαθέτει μια πόλη ποδηλατόδρομους, δείχνει τον πολιτισμό της, την αρτιότητα στον χωροταξικό της σχεδιασμό, τον σεβασμό στην οικολογία και τη δυνατότητα του πολίτη να κινηθεί όμορφα στο κέντρο της πόλης του. Τι κι αν έχουν γίνει μελέτες στο παρελθόν, τι κι αν έγιναν διαγραμμίσεις επι διαγραμμίσεων;
Οι εικόνες σήμερα προκαλούν τουλάχιστον θλίψη, αν όχι εκνευρισμό. Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με την κίτρινη διαγράμμιση και τα.. ποδηλατάκια που αχνοφαίνονται με κίτρινη μπογια πάνω στα επικίνδυνα μπαλώματα στο κέντρο της Πάτρας.
Μπροστά απο την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ολγας) οι εικόνες είναι ...προκλητικές για πεζούς, οδηγούς και τολμηρούς ποδηλάτες. Που βλέπουν τη λωρίδα τους να παραπέμπει σε βομβαρδισμένη συνοικία της Βαγδάτης.



Ποδηλατόδρομος μήκους 33 χιλιομέτρων σε όλη την πόλη - Τι προέβλεπε η σχετική μελέτη
Η πρώτη φάση της μελέτης παρουσιάστηκε στο Δήμο της Πάτρας τον Νοέμβριο του 2011.

Την Α’ φάση της κυκλοφοριακής μελέτης για την ένταξη δικτύου υποδομής ποδηλάτου στην Πάτρα, παρουσίασαν τότε, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χρήστος Λέγκας, η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών και οι συγκοινωνιολόγοι, που εκπόνησαν την μελέτη, με επικεφαλής τη συγκοινωνιολόγο Άννα Γόγολα.
Η Α’ φάση της μελέτης, περιελάμβάνε την καταγραφή των περιοχών, που θα δημιουργηθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, στην κεντρική περιοχή της πόλης και τον παραλιακό άξονα, από Ανθείας έως Κανελλοπούλου, μήκους 33 χιλιομέτρων.

Στόχος ήταν, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η δημιουργία δικτύου υποδομής, για την ασφαλή κυκλοφορία του ποδηλάτου (αστικές μετακινήσεις και αναψυχή), που θα συνδέει τους πόλους των μετακινήσεων (σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, σχολεία, μνημεία, χώρους αναψυχής κ.α.).

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο, η μελέτη ήθελε να είναι μήκους 33 χιλιομέτρων, από τα οποία, τα 11 χιλιόμετρα θα λειτουργούσαν αποκλειστικά ως ποδηλατολωρίδες, ενώ στα υπόλοιπα 22 χιλιόμετρα, τα ποδήλατα θα συνυπήρχαν με τα οχήματα.

Το δίκτυο βασίζεται στον παραλιακό άξονα (έλος Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας), ενώ οι άξονες που θα διασχίζουν την κεντρική περιοχή, είναι από το γήπεδο της Παναχαϊκής, ως την οδό Παπαφλέσσα (είτε με αποκλειστικές για ποδήλατα λωρίδες, είτε ποδηλατολωρίδες που θα συνυπάρχουν με τα αυτοκίνητα) και οι δύο αυτοί άξονες, θα συνδέονται με τα Υψηλά Αλώνια και την περιοχή του Αρχαίου Ωδείου.

Οι δηλώσεις το 2011 ήθελαν το έργο να έχει υποβληθεί βάσει και της μελέτης και να έχει γίνει σχετική πρόταση για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Εντός του 2012, αναμενόταν και ενημέρωση για την έγκριση, με στόχο το άμεσο ξεκίνημα του έργου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Συμπέρασμα: Αν είναι να φτιαχτούν κάποτε διαδρομές για ποδήλατα, ας προβλεφθούν ικανοί δρόμοι για να τις χωρέσουν. Ικανοί σε διαστάσεις και προδιαγραφές πέδησης!



 Γιάννης Πομώνης
thebest.gr

Ο Γιάννης Βαρουφάκη και η Πατρινή καλλιτέχνις σύζυγος

Ο Γιάννης Βαρουφάκη και η Πατρινή καλλιτέχνις σύζυγος  Πρόκειται για την Δανάη Στράτου, της επιχειρηματικής οικογένειας της της Πειραϊκής Πατραϊκής

Ο νέος υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο πρώτος των πρώτων, με τους περισσότερους σταυρούς βουλευτής, που αναλαμβάνει το πιο κρίσιμο υπουργείο της νέας κυβέρνησης, είναι σίγουρα το πρόσωπο των ημερών. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η σύζυγός του και γνωστή εικαστικός, είναι μέλος της πατρινής οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής.
Η Δανάη που όπως πληροφορείται που πρόσφατα παρουσίασε έργα της στο Salon De Brigolage της Αθήνας είναι κόρη του Φαίδωνα Στράτου και τηςΕλένης Πόταγα - Στράτου, μιας από τις σημαντικότερες ελληνίδες εικαστικούς, από την οποία έχει κληρονομήσει το καλλιτεχνικό γονίδιο.


Η Σκληρή Και Αποστομωτική Απάντηση Του Αλέξη Τσίπρα Προς Την Μέρκελ

tsipras kesariani
Με μια κίνηση εξαιρετικά υψηλού πολιτικού συμβολισμού, Α.Τσίπρας στέλνει το δικό του μήνυμα στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ…
με επίσκεψη στο τόπο της δολοφονίας των Ελλήνων από τους Γερμανούς στον Β’ΠΠ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου θα καταθέσει στεφανι στους εκτελεσθέντες!
Και ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας προς την Γερμανία ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, συγκεκριμένα θα κατευθυνθεί στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου και θα αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από την γερμανική κατοχή κατά τον Β’ΠΠ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι με την ενέργεια του αυτή ο Πρωθυπουργός της χώρας “επιδιώκει να τιμήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού στην αντίσταση αλλά και τα δημοκρατικά ιδεώδη”, αλλά πρακτικά στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο ότι τίποτα δεν ξεχνιέται και ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στην Γερμανία. Και χρωστά και ψυχές, όχι μόνο αποζημιώσεις…
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας προς την Γερμανία ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά θα αποτελέσουν βασικό άξονα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στις 27 Απριλίου του 1944 σε επίθεση Ελλήνων αντιστασιακών σκοτώθηκε ένας Γερμανός στρατηγός και οι τρεις επιτελείς και συνοδοί του στους Μολάους της Λακωνίας.
Αμέσως δόθηκε εντολή για αντίποινα. Την 1η Μαΐου 1944 συνολικά διακόσιοι Ελληνες που κρατούνταν στο Χαϊδάρι, μεταφέρθηκαν με δέκα φορτηγά στην Καισαριανή.
Και ο δρόμος γέμισε σημειώματα, στη μάνα, στον πατέρα, στα αδέλφια, στους αγαπημένους, στους συναγωνιστές, παρακαταθήκη για αυτούς που έμεναν πίσω να συνεχίσουν την πάλη κατά των Γερμανών.
«Καλύτερα να πεθάνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος» έγραψε στην πορεία του προς το θάνατο ο Νίκος Μαριακάκης, γεωπόνος από τα Χανιά.
Αξέχαστο το «όχι» του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στην προσφορά των Γερμανών να του χαρίσουν τη ζωή, επειδή γνώριζε πέντε γλώσσες και τους ήταν χρήσιμος ως διερμηνέας. Είπε ότι θα δεχόταν να ζήσει μόνο εάν δεν πήγαινε άλλος στο εκτελεστικό απόσπασμα στη θέση του.
Ανά είκοσι άτομα γινόταν οι εκτελέσεις και όσοι έζησαν από κοντά εκείνες τις στιγμές θυμούνται ότι το χώμα δεν προλάβαινε να ρουφήξει το αίμα. Πλήθος κόσμου έτρεξε να δει εάν βρισκόταν κάποιος δικός τους στα φορτηγά που επέστρεφαν γεμάτα πτώματα.
Την ημέρα εκείνη γράφτηκε μία από τις πλέον αιματοβαμμένες σελίδες της αντίστασης κατά του κατακτητή στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Bild: Ο Τσίπρας οργανώνει εκστρατεία αντι-Μέρκελ

Bild: Ο Τσίπρας οργανώνει εκστρατεία αντι-Μέρκελ
Εκστρατεία αντι-Μέρκελ οργανώνει ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» η οποία σε νέο δημοσίευμά της σχολιάζει τις «πραγματικές προθέσεις» του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Βερολίνο και κυρίως στην πολιτική που χαράσσει η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ευρώπη. 
«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας κινείται με ταχείς ρυθμούς» γράφει η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως ένωσε τις δυνάμεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιλέγει τους υπουργούς του και μέσα στην εβδομάδα ξεκινά επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.
«Το σχέδιό του είναι να η δημιουργία μίας συμμαχίας που θα απαρτίζεται από χώρες του ευρωπαϊκού νότου κατά της Γερμανίας. Στην εκστρατεία αντι-Μέρκελ, ο Τσίπρας τείνει χείρα φιλίας στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία», γράφει η «Bild».
Πάντως, αναφορικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ, ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει ότι απέφυγε να έχει απευθείας συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές καιπως προτίμησε να του αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα.  
Πηγή: protothema.gr


Γιάννης Τσιρώνης: Ένας οικολόγος που έγινε υπουργός Περιβάλλοντος

Γιάννης Τσιρώνης: Ένας οικολόγος που έγινε υπουργός Περιβάλλοντος
Από το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Τσιρώνης εντάχθηκε στο υπουργικό σχήμα της νέας κυβέρνησης καθώς αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός στο Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979, όταν για μοναδική φορά από την μεταπολίτευση το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να καταργήσει τον ψηφισμένο από την Νέα Δημοκρατία νόμο 815. Από το 1983 κατανοεί ότι στα αδιέξοδα της Αριστεράς μοναδική ριζοσπαστική διέξοδος είναι η πολιτική οικολογία και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων). Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο Οικολογικό Κίνημα κυρίως στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.
Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006.  Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου και συντακτικό μέλος της εφημερίδας «Πράσινη Πολιτική».
Σήμερα είναι συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων  Η στράτευση στην Οικολογία δεν γίνεται κατά την γνώμη του, για χάρη μιας ιδεολογίας, ούτε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα κάποιας τάξης, ούτε για λόγους …ηθικής, αλλά για να προστατεύσουμε την ίδια μας την ζωή.  Θεωρεί ότι, όπως λέει ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος, η Οικολογία είναι η μοναδική κοσμοθεωρία, που δίνει προοπτική στον άνθρωπο.
Πριν από λίγο είχε αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφε συγκεκριμένα:
«Η Ελλάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία μπροστά στο ενδεχόμενο μίας αριστερής διακυβέρνησης. Αυτή η προοπτική δεν γίνεται σε ομαλές πολιτικές συνθήκες.
Για περισσότερα από 4 χρόνια βρισκόμαστε σε οικονομική επιτήρηση με την κυβέρνηση να έχει εκχωρήσει βασικά κυριαρχικά της δικαιώματα στην τρόικα, με εκατομμύρια πολίτες στο όριο της εξαθλίωσης και με την οικονομία στην κόψη του ξυραφιού.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε αυτές τις εκλογές αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλουμε να απαντήσουμε σε κρίσιμα ερωτήματα:
  • Έγιναν οι Οικολόγοι Πράσινοι Αριστεροί;
  • Εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την απόγνωση τάζοντας παροχές, όπως το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα;
  • Ακόμα και εάν δεχθούμε τις καλές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πώς είμαστε βέβαιοι ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα;
  • Γιατί οι δανειστές μας να δεχθούν τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ;
Έχει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κανένα μαγικό ραβδάκι και να γεννήσει πόρους εκεί που δεν υπάρχουν;
Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα απαντάμε οι Οικολόγοι Πράσινοι με την πολιτική μας επιλογή να συμμετάσχουμε στα ψηφοδέλτια του. Ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσω τις απαντήσεις στον ιστότοπο μου με σκοπό να διευκολύνω τους ενεργούς πολίτες που υποστηρίζουν την Ριζοσπαστική Οικολογία να κρίνουν την επιλογή μας».
Πηγή: iefimerida.gr

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης
Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς, παρά τα πολλά « βαριά» ονόματα που ακούστηκαν, νέος υπουργός αναλαμβάνει ο ακαδημαϊκός Νίκος Παρασκευόπουλος.
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είναι καθηγητής ποινικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980, ενώ, έχει διατελέσει και πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.
Είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ο Νίκος Παρασκευόοπυλος έχει έντονη παρουσία στη νομική πράξη, καθώς, έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, έχει αναπτύξει δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997).
Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές).
Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.
Πηγή: Iefimerida.gr

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας


Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια.

Είναι Δρ. κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτήςΑιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β” Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 1961 έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β’ παγκοσμίου πολέμου.Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.
Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.
Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο με έμφαση στην παιδική προστασία, στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία
Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ίδρυμα Μ. Στασινοπούλου, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Λέσχη Υγείας της Ευρώπης κ.ά.).
Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας.
Το 2012 βραβεύτηκε στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου των ΗΠΑ από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (E.A.W.C.) για τη θέληση και την επιμονή που έχει επιδείξει στο κοινωνικό του έργο.
Η συνέπεια στις πολιτικές και κοινωνικές του πεποιθήσεις επέβαλε την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το 2011 και την παύση της συμπόρευσής του με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου.
Σήμερα είναι Βουλευτής Β” Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης είναι Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μαρόκου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Πηγή: Crashonline.gr

Αποκάλυψη: Τρόμος στην ΕΛΑΣ για το σπίτι του Τσίπρα στην Κυψέλη - Δεν ξέρουν τι να κάνουν! (PHOTO)

Αποκάλυψη: Τρόμος στην ΕΛΑΣ για το σπίτι του Τσίπρα στην Κυψέλη - Δεν ξέρουν τι να κάνουν! (PHOTO)
Τεράστιος πονοκέφαλος επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς προσπαθούν να καταστρώσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας της νέας πρωθυπουργικής κατοικίας στην Κυψέλη.
Ήδη, από την Κυριακή τα μέτρα ασφαλείας στην οδό Αρμονίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα όπου διαμένει με τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του έχουν ενταθεί αλλά αυτό δεν θεωρείται αρκετό.
Αυτό που πραγματικά τρομοκρατεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είναι το γεγονός ότι η πολυκατοικία στην οποία μένει ο πρωθυπουργός της χώρας είναι εκτεθειμένη από παντού καθώς ξεχωρίζει από το αστικό ιστό έχοντας απέναντί της ένα μεγάλο μεγάλο κατάφυτο χώρο που έχει υψομετρικές αυξομοιώσεις.
Όπως έχουν διαπιστώσει εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει δυνατότητα «πρόσβασης» από πάρα πολλά σημεία και άρα αυτό μπορεί να αποτελέσει... δέλεαρ για κάθε επίδοξο τρομοκράτη ή «τρομοκράτη» που είτε θα ήθελε να πλήξει πραγματικά τον πρωθυπουργό είτε απλώς να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται για να εγκριθεί το τελικό σχέδιο ολοκληρωμένης προστασίας της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Πηγή: Koolnews.gr

Έφυγε σαν κλέφτης από το Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς! Η μεγαλύτερη ξεφτίλα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Έφυγε σαν κλέφτης από το Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς! Η μεγαλύτερη ξεφτίλα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα
O Μπούρας δεν παρέδωσε κανένα έγγραφο στους συνεργάτες του Αλέξη. Πήραν μαζί τους ακόμη και το σαπούνι από τις τουαλέτες!   Πολιτική αθλιότητα και μικροψυχία εμπεριέχει η λιποταξία του Αντώνη Σαμαρά απ’ την τελετή παράδοσης στο νέο πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μαξίμου.
Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, όλοι οι απερχόμενοι πρωθυπουργοί παράδιναν οι ίδιοι στους νεοεκλεγμένους και πάντα ακολουθούσε μια συνάντηση των δύο κορυφαίων θεσμικών πολιτικών παραγόντων για ενημέρωση. Ο Αντώνης Σαμαράς κρύφτηκε στη Συγγρού και ανέθεσε σε κάποιον Μπούρα την τελετή παράδοσης, γεγονός που ενόχλησε περισσότερο την κοινή γνώμη, παρά τον πρωθυπουργό.
Η κίνηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά, δείχνει τον πολιτικό του πολιτισμό ανέφεραν συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού, ενώ απ’ τη Λεωφόρο Συγγρού επιχείρησαν να δικαιολογήσουν το ολίσθημα προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες για δήθεν κακή συνεννόηση ανάμεσα στον κ. Σταμάτη και τον κ. Παππά. Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς στην εναγώνια προσπάθειά του να περιχαρακώσει το σκληρό πυρήνα του κόμματος του, καταφεύγει σε ακροδεξιές πρακτικές, επιλέγοντας μια διαρκή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η τακτική αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά σκοπιμότητες που έχουν σχέση την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης στη N.Δ. και αποδεικνύει ότι όλη αυτή η φιλολογία του τέως πρωθυπουργού για ομοψυχία και συναίνεση, ακολουθήθηκε από τον αρχηγό της Ν.Δ. για να παγιδευτεί ο Αλέξης, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παραταθεί για δύο ακόμη χρόνια ο χρόνος της αμαρτωλής συγκυβέρνησης.
Η παράδοση
Βρήκαμε ένα άδειο κτίριο με άδεια γραφεία. Δεν έγινε παράδοση εγγράφων ενώ πήραν και τα σαπούνια από τις τουαλέτες, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή που είχε δοθεί απ’ τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ήταν να καταστραφούν όλα τα επίμαχα έγγραφα τα οποία ήταν πάρα πολλά και γι΄ αυτό είχαν αγοράσει και καινούριο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων. Προφανώς ακολούθησαν τις οδηγίες του Μάκη Βορίδη, που είχε καλέσει τους ακροδεξιούς να πάρουν τα όπλα για να μην παραδοθεί η εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν έγινε παράδοση εγγράφων», «δεν υπήρχε κανείς να μας ξεναγήσει στο Μέγαρο Μαξίμου», «υπήρχε ένα άδειο χρηματοκιβώτιο που κάποιος μας έδωσε το κλειδί», «δεν βρήκαμε ούτε σαπούνι στις τουαλέτες», λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν μπήκαν στο Μέγαρο Μαξίμου...
Τι λέει το ρεπορτάζ
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχθεί και να παραδώσει στο διάδοχό του κ. Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά από τη λεωφόρο Συγγρού ανακοινώθηκε, απλά ότι «στο Μαξίμου θα μεταβεί ο γραμματέας του κ. Σαμαρά κ. Κώστας Μπούρας για να παραδώσει στον ομόλογό του από την πλευρά του κ. Τσίπρα». Η στάση αυτή προκάλεσε αίσθηση και δημιούργησε ερωτήματα, γιατί ο κ. Σαμαράς επέλεξε αυτή τη συμπεριφορά μετά το προχθεσινό τηλεφώνημα στον κ. Τσίπρα στο οποίο μάλιστα του επισήμανε ότι αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη περί την ηγεσία έλεγαν ότι «αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο, δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό κάτι που είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους». Λίγο μετά από τη λεωφόρο Συγγρού υπήρξε νέα διαρροή σύμφωνα με την οποία «ο κ. Νίκος Παπάς τηλεφώνησε στον κ. Κώστα Μπούρα και του ζήτησε να παραδώσει στο διάδοχό του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν επιλογή του νέου πρωθυπουργού να μην τον υποδεχθεί ο κ. Σαμαράς. Πάντως μέχρι να διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η άρνηση ήταν επιλογή του κ. Σαμαρά και είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση ο συμβολισμός αποκαλύπτει την πρόθεση του κ. Σαμαρά να πάει σε σκληρή αντιπαράθεση και σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα από την πρώτη στιγμή στην προσπάθειά του να παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρώτη ανακοίνωση που ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά» και του ασκούσε κριτική για την επιλογή του να μην δώσει θρησκευτικό όρκο κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.
Νίκος Παππάς
Στην επιλογη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην είναι στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει στο διάδοχό του Αλέξη Τσίπρα αποδίδει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, το μπλέξιμο που έγινε χθες με την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ο κ. Παππάς διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Δυστυχώς, ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.
Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».
Πηγή: kontranews.gr

Πώς αντέδρασαν οι καταθέτες μετά την εκλογή Τσίπρα;

Πώς αντέδρασαν οι καταθέτες μετά την εκλογή Τσίπρα;
Η ηρεμία επέστρεψε στα τραπεζικά γκισέ, ωστόσο μένει η «αγωνία» για την επόμενη μέρα.
Της Έφης Καραγεώργου.
Η πρώτη μέρα μετά τις εκλογές ήταν ήρεμη, σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, που υπήρξε «κύμα» εκροών. Και χθες βέβαια, κάποιοι καταθέτες προχώρησαν σε αναλήψεις μετρητών ή μεταφορές εμβασμάτων στο εξωτερικό, όμως οι κινήσεις ήταν στο 1/3 αυτών της περασμένη Παρασκευής και δεν ξεπέρασαν τα 350 με 400 εκατ ευρώ.
Ωστόσο οι τραπεζίτες -μεταφράζοντας και την αγωνία της πελατείας τους- περιμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης. Και προσθέτουν ότι οι κινήσεις των επομένων ημερών, αλλά και το διεθνές κλίμα που θα διαμορφωθεί από τις αγορές και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αποτελέσει «μπούσουλα» για τη συμπεριφορά των καταθετών.
Με άλλα λόγια, αν οι εξελίξεις δεν προκαλέσουν ανησυχία εντός και εκτός συνόρων, θα υπάρξει ανάσχεση των εκροών.
Αντίθετα, αν υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τότε θα επανέλθουν τα σενάρια περί Grexit, θα υπάρξουν πιέσεις στα ομόλογα και τα τραπεζικά στελέχη φοβούνται ότι θα συνεχιστούν -μπορεί και να ενταθούν- οι εκροές καταθέσεων.
Μάλιστα εκτιμούν -ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα επιτυχούς ή μη διαπραγμάτευσης- θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επιστρέψουν οι καταθέσεις που έφυγαν προεκλογικά και θεωρούν ότι ένα μέρος από αυτές θα «χαθεί» οριστικά από τις τράπεζες. Όπως λένε, έζησαν το ίδιο σκηνικό και το 2012 -αν και οι εκροές τώρα ήταν μικρές σε σχέση με τότε- και θυμίζουν ότι οι καταθέσεις άρχισαν να επιστρέφουν τρεις και τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, ενώ το 25% των χρημάτων έμειναν στο εξωτερικό, κάτι που περιμένουν να συμβεί και τώρα.
Πηγή: Fpress.gr

Ασύλληπτο! Με εντολή Σαμαρά αφαιρέθηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού οι...!!!

Ασύλληπτο! Με εντολή Σαμαρά αφαιρέθηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού οι...!!!
Αρκετά πράγματα διαπίστωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έλειπαν από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά μεταφορά του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί από όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι σκληροί δίσκοι, χωρίς μάλιστα να έχουν αντικατασταθεί!
Ακόμα, δεν παραδόθηκε το πρωτόκολλο του πρωθυπουργού με την εξήγηση ότι ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό.
Από εκεί και πέρα, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να ζήτησε και δεύτερο γραφείο στη βουλή. Εκτός από εκείνο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ένα ως πρώην πρωθυπουργός.
Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: kontranews.gr

Στα χνάρια του Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας! Δείτε τον πίνακα που διάλεξε ο Πρωθυπουργός για το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου (PHOTO)

Στα χνάρια του Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας! Δείτε τον πίνακα που διάλεξε ο Πρωθυπουργός για το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου (PHOTO)
Ο πίνακας «Ατέρμονα Πεδία - Σειρά Λευκάδας» (1979) βρίσκεται ήδη τοποθετημένος στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Το έργο που κοσμεί το νέο πρωθυπουργικό γραφείο είναι του ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούσε επιλογή και στο προηγούμενο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Έναν πίνακα του ίδιου καλλιτέχνη είχε επιλέξει και ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της θητείας του.


Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο 33χρονος ισχυρός άνδρας δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα; (PHOTOS)

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο 33χρονος ισχυρός άνδρας δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα; (PHOTOS)
Στην ουσία πρόκειται για τον Διευθυντή του Γραφείου του νέου Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Δ. Τζανακόπουλος αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλ.Τσίπρα, γνωρίζονται εδώ και αρκετά χρόνια, η σχέση τους είναι εξαιρετική και θεωρείται ο εξ' απορρήτων του νέου Πρωθυπουργού.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέστρεψε εσπευσμένα από το εξωτερικό πριν απο δύο περίπου χρόνια προκειμένου να διεκπεραιώνει τις νομικές υποθέσεις του κόμματος ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν συμβουλευόταν γιά όλα τα νομικά ζητήματα που ανέκυπταν, δίνοντας το προβάδισμα στη νεώτερη και από τον ίδιο ακόμη, γενιά.
Όσοι τον γνωρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Eirinika.gr, από κοντά μιλούν γιά ένα συμπαθητικό νέο άνδρα αφοσιωμένο στην επιστήμη του και εργασιομανή, με ήπιο χαρακτήρα, ευγενή αλλά και στιβαρό, χαρακτηρίζοντας τον ως την "Ηρεμη δύναμη" πλάι στον ισχυρό άνδρα της χώρας και της Ευρώπης πλέον Αλέξη Τσίπρα. Οι συνομιλητές του Δημήτρη Τζανακόπουλου εκτιμούν ότι το ήθος, οι κοινές αγωνιστικές καταβολές & η συντροφική συμπόρευση στο ίδιο κόμμα με τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσαν την βασική αιτία αυτής της απόφασης για την θέση - κλειδί.
Από χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετακόμισε την Ηρώδου Αττικού, όντας ο πρώτος που επίσημα τοποθετείται για να ξεκινήσει την στελέχωση του Μαξίμου.  Ο κ. Τζανακόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά του στη Φιλοσοφία του Δικαίου. Επιπλέον, είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στό UCL - Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ήταν επικεφαλής της φοιτητικής οργάνωσης ΑΡΕΝ (νεολαία ΣΥΝ στα Πανεπιστήμια), στη Νομική σχολή Αθηνών.
Το 2002 έλαβε μέρος στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στη Φλωρεντία και το 2006 στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα.Αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που σχεδίασαν την καμπάνια του "αύριο", της "ελπίδας" και της υπόσχεσης για "αλλαγή", ενάντια στην τρομοκρατία και τον φόβο που υπερασπίζονταν η ΝΔ. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σχεδόν νυχθημερόν.
Ο Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού. Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ Γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς", στο περιοδικό "Law and Critique", στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα "Αυγή" και σε άλλες εφημερίδες.

Τον κράζει όλη η Νέα Δημοκρατία κι αυτός συνεχίζει! Ο Σαμαράς κρατάει την έδρα στη Μεσσηνία και έχει προκαλέσει σάλο

Τον κράζει όλη η Νέα Δημοκρατία κι αυτός συνεχίζει! Ο Σαμαράς κρατάει την έδρα στη Μεσσηνία και έχει προκαλέσει σάλο
Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αν και ο πρώην πρωθυπουργός με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ευχαριστεί τους Μεσσήνιους για τον αγώνα και τη στήριξη που του παρείχαν, ενώ εξάρει την προσφορά στον δημόσιο βίο, την παράταξη και τον νομό, του πρώτου σε ψήφους και πρώην υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, που όμως δεν εκλέγεται, αφού η ΝΔ στη Μεσσηνία καταλαμβάνει μόνο μια έδρα.

Ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με δήλωσή του ζητά, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο. Ο Παναγιώτης Νίκας αφού επισημαίνει ότι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της ΝΔ στη Μεσσηνία, υπογραμμίζει πως, «η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Επιπλέον τονίζει πως, «η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι' αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ' όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ' αυτό τον τόπο».

Στο μεταξύ, με ανοικτή επιστολή του στους Μεσσήνιους, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, τους ευχαριστεί που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στον νομό και σ' όλη την Πελοπόννησο επισημαίνοντας:«Η παράταξη στη Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας» και προσθέτοντας: «Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας».

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος υπογραμμίζει: «Στη Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στον νομό. Πρωτάκουστο!»
Τέλος, δηλώνει πως θα μείνει όρθιος δίπλα στους πολίτες της Μεσσηνίας και τονίζει: «Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας. Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν. Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσηνία μας».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραίτηση ΒΟΜΒΑ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραίτηση ΒΟΜΒΑ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!
Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση του ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την κούρσα διαδοχής

Η νεολαία της Βουλής! Οι 30άρηδες Βουλευτές στοιχηματίζουν για το αύριο της χώρας! (PHOTOS)

Η νεολαία της Βουλής! Οι 30άρηδες Βουλευτές στοιχηματίζουν για το αύριο της χώρας! (PHOTOS)

Οι βουλευτές από όλα τα κόμματα που εκλέχθηκαν σε αυτές τις εκλογές και θα φέρουν νέο αέρα στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Νέο αίμα στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή! Ανάμεσα στους 300 βουλευτές που εκλέχθηκαν στις βουλευτικές εκλογές 2015 είναι πολλοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς. Άλλοι έχοντας προσφέρει ήδη κάποια πράγματα στα κοινά και άλλοι που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν τώρα για πρώτη φορά.

Μάριος Κάτσης – Θεσπρωτία - ΣΥΡΙΖΑ


Σε ηλικία μόλις 30 χρόνων ο Μάριος Κάτσης σπάει τη “γαλάζια” παράδοση στη Θεσπρωτία και κέρδίζει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προγραμματιστής και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε έρθει πρώτος και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου και Ιουνίου του 2012, αλλά τότε η Θεσπρωτία ήταν μονοεδρική περιφέρεια και την κέρδισε η Ν.Δ.

Από το 2006 είναι ενεργό στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΝ, όταν σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά και σήμερα είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ηγουμενίτσα.

Φωτεινή Αραμπατζή - Σέρρες - ΝΔ

Γεννήθηκε το 1974 στις Σέρρες. Στον τόπο όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει και να αγωνίζεται για να τον δει να αναπτύσσεται. Το 1992 πέτυχε με διάκριση στο Τμήμα της Νομικής του Α.Π.Θ. απ' όπου και αποφοίτησε το 1997. Από το 1997 επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εργαστεί ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, για ένα και πλέον χρόνο. Δίπλα στους κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του κόσμου

Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κανονισμού της Βουλής, της Επιτροπής Γαλλοφωνίας και της 11μελούς Επιτροπής της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σταυρούλα Αντωνάκου - Α' Πειραιώς - Ποτάμι

Στην Α' Πειραιώς με το Ποτάμι εκλέγεται η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Σταυρούλα Αντωνάκου. Είναι βέρα Πειραιώτισσα και πήρε το βάπτισμα του πυρός στις δημοτικές εκλογές όταν εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του κ. Γιάννη Μώραλη, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά της ανέθεσε την αντιπροεδρία του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου.

Χρήστος Δήμας - Κορινθία - ΝΔ

Σε ηλικία 35 χρόνων ο Χρήστος Δήμας, γιος του Σταύρου Δήμα παίρνει το πράσινο φως και εκλέγεται βουλευτής Κορινθίας για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι δικηγόρος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της “Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες”.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη.

Ζήσης Ζάννας - Πιερία – ΣΥΡΙΖΑ

Είναι 32 χρόνων και αποτελεί τον πρώτο βουλευτή του χώρου της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία έπειτα από 56 ολόκληρα χρόνια, αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί ποτέ στον συγκεκριμένο νομό.

Είναι φαρμακοποιός και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, ενώ παραμένει μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και συμμετέχει και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Α' Αθηνών - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι 34 χρόνων, σπούδασε οικονομολόγος και ασχολείται ενεργά με την πολιτική. πολιτικός. Πρωτοέγινε γνωστός ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία στην Αθήνα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Και μπορεί να έχασε το δημαρχιακό θώκο από τον Γιώργο Καμίνη, αλλά κέρδισε σίγουρα τις εντυπώσεις στις αυτοδιοικητικής εκλογές και τώρα γίνεται μέλος του Κοινοβουλίου!

Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου – Μαγνησία – ΣΥΡΙΖΑ

Είναι μόλις 29 χρόνων και αποτελεί τη νεότερη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει στη Βουλή. Η Δανάη Τζήκα - Κωστοπούλου είναι η βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖA στη Μαγνησία και μάλιστα στη 2η θέση με 9.145 σταυρούς.

Εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στο Βόλο και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο ΤΕΕ-παράρτημα Μαγνησίας. Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στην Πολεοδομία και τις Αστικές Συγκοινωνίες, ενώ η διπλωματική της έρευνα έγινε στο πολυτεχνείο της Βιέννης.

Νατάσα Γκάρα – Έβρος – ΣΥΡΙΖΑ

Είναι 31 χρόνων , απόφοιτος στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου, έκανε τη διπλωματική της εργασία πάνω στην παρουσίαση του πρώτου μνημονίου και δούλεψε ως δημοσιογράφος σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και από το 2008.

Επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στην Ορεστιάδα, όπου εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα, που εκδίδει η μητέρα της Σούλα Εμμανουηλίδου, «Μεθόριος». Με ενεργή συνδικαλιστική και πολιτική δράση στη νεολαία του ΣΥΝ και του Δικτύου Αριστερών Ριζοσπαστικών Σχημάτων η Ν. Γκαρά συμμετείχε και το 2012 στις εθνικές εκλογές, και πέρσι στις περιφερειακές εκλογές. Ενώ τώρα πήρε τη 2η με 6.978 σταυρούς και εκλέχθηκε βουλευτής.

Ιωάννης Κεφαλογιάννης - Ρέθυμνο - ΝΔ

Πρόκειται για τον νεότερο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, γεννήμενος το 1982 και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2012. Αφού ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρέθυμνού, σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Πηγή: newsit.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...