Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μας σκοτώνει σταδιακά το Wi-Fi;


Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IRIC) ο οποίος αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (WHO) τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπονται από συσκευές Wi-Fi, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων και κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται ανάμεσα στους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης καρκίνου στον άνθρωπο.

Από την Πάτρα ο οδηγός του ΙΧ που σκοτώθηκε στην Καλαμπάκα


Το τροχαίο έγινε στο 2ο χιλιόμετρο της Οδού Καλαμπάκας - Μουργκάνι, όταν νταλίκα με πινακίδες κυκλοφορίας από την Πάτρα, που κατευθύνονταν προς τα Ιωάννινα, βρέθηκε σε στροφή εκτός οδοστρώματος και ανατράπηκε.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Φθηνότερο ρεύμα έως και 54% με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Φθηνότερο ρεύμα έως και 54% με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!
Η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 600.000 πολίτες.
Οι κατηγορίες καταναλωτών που μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι:
- Οι μακροχρόνια άνεργοι για τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες και οι καταναλωτές με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000€, εφόσον κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο των 12.000€ προσαυξάνεται κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Διευκρινίζεται ότι η μέση 4μηνιαία κατανάλωση θα πρέπει να κυμαίνεται από 200 kWh έως 1.500 kWh.
- Οι γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€, προσαυξημένο κατά 6.000€, εφόσον κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Στην περίπτωση αυτή η μέση 4μηνιαία κατανάλωση θα πρέπει να κυμαίνεται από 200 kWh έως 1.700 kWh.
- Τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και μέση 4μηνιαία κατανάλωση από 200 kWh έως 1.700 kWh.
- Τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή έχουν προστατευόμενα μέλη των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ιατρικών συσκευών και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€. Στην περίπτωση αυτή η μέση 4μηνιαία κατανάλωση θα πρέπει να κυμαίνεται από 200 kWh έως 2.000 kWh, ενώ πέραν του ορίου αυτού τιμολογείται με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στη συνολική 4μηνιαία κατανάλωση.
Σημείωση: Στα όρια κατανάλωσης όλων των κατηγοριών δε λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Η ΔΕΗ καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση άμεσα προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους. Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr, και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.–7 μ.μ.
Τα στοιχεία που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης είναι λογαριασμός ρεύματος της κύριας κατοικίας στο όνομα του ενδιαφερόμενου, προσωπικά στοιχεία (αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ και ΑΦΜ συζύγου για τους έγγαμους. Για τους ανασφάλιστους καταναλωτές απαιτείται ο αριθμός πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο και ο ασφαλιστικός φορέας που εξέδωσε τη βεβαίωση.
Τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, πρέπει να δηλώσουν επιπλέον: αριθμό ΑΜΚΑ, αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα στον οποίο υπάγονται, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης και θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση κάθε χρόνο.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε τηλεφωνείστε στο 11770 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.dei.gr.
Πηγή: fpress.gr

Τηλεοπτικό κανάλι ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τα studio, οι εγκαταστάσεις και η συνεργασία (PHOTOS)

Τηλεοπτικό κανάλι ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τα studio, οι εγκαταστάσεις και η συνεργασία (PHOTOS)
Λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας απαντήσει -μέσω Twitter- στις ερωτήσεις πολιτών το βράδυ της Τρίτης, το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο σταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ανακοίνωνε τη δημοσιογραφική συνεργασία του με το The Press Project, για την παραγωγή τηλεοπτικού σήματος μέσω Διαδικτύου αλλά και συνεργαζόμενων τηλεοπτικών περιφερειακών σταθμών.
Μάλιστα το φιλόδοξο σχέδιο περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Τα studios και τις εγκαταστάσεις
Η ανακοίνωση της συνεργασίας
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «στο Κόκκινο» και το ThePressProject προχώρησαν σε δημοσιογραφική συνεργασία για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος μέσω του διαδικτύου αλλά και συνεργαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την επικράτεια.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε και να δοκιμαστούμε σε αυτόν τον νέο συναρπαστικό κόσμο. Με ένα σύγχρονο HD πολυκάμερο στούντιο προετοιμάζουμε ένα ποιοτικό τηλεοπτικό προϊόν με στόχο τη δημιουργία ενός ουσιαστικού τηλεοπτικού καναλιού που δεν ορίζεται από συμφέροντα συνδεμένα με δημόσια έργα και τραπεζικά ομόλογα.
» ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
Στα «τραπέζια» του καθημερινού talk show «ΕΚΛΟΓΕΣ 2015» θα συμμετάσχουν οι πρωταγωνιστές της εκλογικής μάχης και δημοσιογράφοι ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν και οι χρήστες του διαδικτύου που θα μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις τους.
» Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΖΩΝΤΑΝΑ
Το βράδυ των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου, θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος ζωντανής μετάδοσης της εκλογικής μάχης από τις 6 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ. Με σύστημα ζωντανής μετάδοσης αποτελεσμάτων, συνδέσεις με τα κέντρα των κομμάτων, τραπέζια συζήτησης και ειδικούς αναλυτές.
Μείνετε συνδεμένοι λοιπόν γιατί μια νέα εποχή στο διαδίκτυο ξεκινάει… και αυτή είναι μόνο η αρχή της…
Πηγή: iefimerida.gr

Προσοχή: Το video που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες ΠΡΙΝ πάνε να ψηφίσουν!


Προσοχή: Το video που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες ΠΡΙΝ πάνε να ψηφίσουν!

ΤΡΟΜΟΣ μέσα σε αεροπλάνο! Επιβάτης απειλούσε να τους ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ όλους στον αέρα!

ΤΡΟΜΟΣ μέσα σε αεροπλάνο! Επιβάτης απειλούσε να τους ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ όλους στον αέρα!
Άνδρας που δήλωσε ότι είναι σλοβενικής υπηκοότητας απείλησε ότι θα ενεργοποιήσει βόμβα σε αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από τη Ρώμη, αργά χθες το βράδυ.
Λίγο πριν από την απογείωση του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας Fly Niki, ο επιβάτης είπε στον πιλότο ότι έχει εκρηκτικά στην αποσκευή του.
Το αεροπλάνο μεταφέρθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου και οι επιβάτες βγήκαν έξω.
Οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν το αεροσκάφος, αλλά δεν βρήκαν εκρηκτικά, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το επεισόδιο μπορεί να δημιουργήθηκε από παρεξήγηση.
Ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου φέρεται να παρατήρησε ότι ο άνδρας κρατούσε μία ηλεκτρονική συσκευή και εκείνος, χαριτολογώντας, τού είπε ότι ήταν τηλεχειριστήριο για πυροδότηση βόμβας.
Μετά την εκκένωση του αεροπλάνου, ο ύποπτος, ο οποίος μιλούσε ελάχιστα αγγλικά, συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της Σλοβενίας είναι σε επαφή με τις ιταλικές αρχές, αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη πληροφόρηση για τον ύποπτο, εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Πηγή: newsbeast.gr

ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο εγγονός ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ πολιτικού ως εγκέφαλος εργαστηρίου ΚΟΚΑΪΝΗΣ

ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο εγγονός ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ πολιτικού ως εγκέφαλος εργαστηρίου ΚΟΚΑΪΝΗΣ
O εγγονός του Ενβέρ Χότζα, Ερμάλ, είναι ένας εκ των 11 συλληφθέντων σε επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας, στο Ελμπασάν, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης.
Ο 40χρόνος Ερμάλ Χότζα, ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Αλβανία, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν γύρω στις 300.000 ευρώ.
Ο Ερμάλ Χότζα είναι ο γιος του Ιλίρ Χότζα, του μεγαλύτερου γιου του πρώην κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Τα τελευταία χρόνια απασχόλησε τη δημοσιότητα λόγω της σχέσης του με την τραγουδίστα Ρεζάρτα Σκούρτα, με την οποία έχει κι ένα παιδί.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έγραψε στο προφίλ του στο Twitter, ότι είναι υπερήφανος για την εξαιρετική αστυνομική επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
«Η κατάσχεση πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιας αστυνομίας, που έχει ξεκόψει τις σχέσεις της με το έγκλημα" έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι "οι δυνάμεις ασφαλείας είναι πίσω στο καθήκον τους».
Πηγή: koolnews.gr

ΣΟΚ! Στρατόπεδο είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο... ναρκωτικών! Για ποιο πρόκειται;

ΣΟΚ! Στρατόπεδο είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο... ναρκωτικών! Για ποιο πρόκειται;
Σε εργαστήριο παραγωγής αλλά και κέντρο διακίνησης σκληρών ναρκωτικών είχε μετατρέψει μια σπείρα ένα παλιό στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν της γειτονικής Αλβανίας.
Όπως εκτιμούν οι αλβανικές αρχές που οργάνωσαν την επιχείρηση εξάρθρωσης, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα σε όλα τα Βαλκάνια.
Μέσα στο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατό κιλά κοκαΐνης.
Η σπείρα συνεργαζόταν με εγκληματίες διεθνώς. Συνελήφθησαν 10 άτομα εκ των οποίων 2 Κολομβιανοί και ένας Τούρκος.
Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας συντονίζονταν από την Interpol και την Europol και πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της σπείρας, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Σύμφωνα με τις αρχές οι ναρκωτικές ουσίες έφταναν αναμεμειγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και τα μέλη της σπείρας στο εργαστήριο τα διαχώριζαν , χρησιμοποιώντας χημικές μεθόδους. Στη συνέχεια οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία κατέληγαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Το κυνηγητό για την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας συνεχίζεται και η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις, όπως το Ελμπασάν, Τιράνα, Δυρραχίο και Φιέρι. Αστυνομικοί αναζητούν στις παραπάνω πόλεις άτομα, που εμπλέκονται στο οργανωμένο δίκτυο επεξεργασίας και εμπορίας ναρκωτικών.

Πηγή: news.gr

ΤΕΛΟΣ οι ουρές στον ΟΑΕΔ! Δες πως μπορείς να ανανεώσεις εύκολα και απλά την κάρτα ανεργίας από το σπίτι σου!

ΤΕΛΟΣ οι ουρές στον ΟΑΕΔ! Δες πως μπορείς να ανανεώσεις εύκολα και απλά την κάρτα ανεργίας από το σπίτι σου!
Σε εφαρμογή θέτει ο ΟΑΕΔ νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ανέργων.
Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr.
Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:
1. Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
2. Επιλέγουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.
Ακόμα, επισημαίνεται ότι όσοι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ δεν έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης.
Μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν:
1. Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι να ανανεώνουν τα δελτία Ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους).
2. Οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.
3. Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.
Κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την 31η Μαρτίου 2015, οι άνεργοι μη επιδοτούμενοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού.
Από την 1η Απριλίου και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη διαδικασία της εξυπηρέτησης των δικαιούχων του ΟΑΕΔ μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού, θα μπορεί να γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του Taxis.
Για τη δυνατότητα αυτή, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...