Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ για ΑΜΦΙΠΟΛΗ από επίσημη πηγή: Πρόκειται σίγουρα για...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ για ΑΜΦΙΠΟΛΗ από επίσημη πηγή: Πρόκειται σίγουρα για...
«Πρόκειται σίγουρα για βασιλικό τάφο». Με αυτή τη φράση παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους μετά την αποκάλυψη του επιβλητικού ψηφιδωτού στον Τάφο της Αμφίπολης που απεικονίζει την Αρπαγή της Περσεφόνης.
Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, η αποκάλυψη του ψηφιδωτού επιβεβαίωσε απολύτως το γεγονός ότι πρόκειται για Βασιλικό Τάφο, γκρεμίζοντας οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να υπήρχε.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα κομμάτια του ψηφιδωτού που λείπουν είναι πολύ πιθανόν -αν όχι σίγουρο- ότι θα βρεθούν κατά τη διαδικασία του «κοσκινίσματος» του χώματος που αφαιρέθηκε. Μάλιστα, την άποψη αυτή ενισχύει το γεγονός ότι κομμάτι που λείπει από το ψηφιδωτό δεν είναι αυτό που θα επέλεγε κάποιος τυμβωρύχος να αφαιρέσει. «Δεν μπορεί να άφησαν ολόκληρα τα κεφάλια των παραστάσεων και να πήραν αυτό το κομμάτι», είναι η απάντηση έμπειρων στελεχών του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι η επωδός των στελεχών είναι ή ίδια: «Δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν βασιζόμαστε σε πεπατημένη, το μνημείο είναι μοναδικό μας εκπλήσσει κάθε μέρα», είναι η απάντηση των ανθρώπων που πραγματικά έχουν γνώση της κατάστασης και συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ανασκαφή.
Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια και υπευθυνότητα, χωρίς οι συμμετέχοντες σε αυτές να επηρεάζονται, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, από το παγκόσμιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει πάνω του ο Τάφος της Αμφίπολης.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τους στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες

Μακριά από τους στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες, λένε οι επιστήμονες, καθώς είναι πολύ χειρότεροι από τις χάρτινες πετσέτες, όσον αφορά την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι οι αυτόματες συσκευές που εκτοξεύουν ζεστό αέρα για να στεγνώσει κανείς τα χέρια του, μπορούν να εξαπλώσουν τα βακτήρια σε όλο τον χώρο τριγύρω.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τονκαθηγητή Μαρκ Γουίλκοξ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό"Journal of Hospital Infection", καθώς και σχετική επιστημονική ανακοίνωση σεδιεθνές ιατρικό συνέδριο στη Λυόν της Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις μικροβίωνστον αέρα γύρω από τέτοιες συσκευές στεγνώματος είναι έως 27 φορές μεγαλύτερες σε σχέσημε τον αέρα γύρω από τις χάρτινες πετσέτες.
Οι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με ένα ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο. Στη συνέχεια, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα αέρα,διαπίστωσαν ότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια του στο μηχάνημα, αφού τα είχε πλύνειανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο γύρω από τη συσκευήσε απόσταση έως δύο μέτρων.
Όσο πιο έντονα εκτοξευόταν ο θερμός αέρας από τη συσκευή στεγνώματος, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των διασκορπισμένων βακτηρίων στον χώρο. Τα βακτήριαπαραμένουν στον αέρα αρκετό χρόνο, αφ' ότου έχουν περάσει τα περίπου 15 δευτερόλεπτα που λειτουργεί το μηχάνημα. Οι μισοί σχεδόν μικροοργανισμοί ανιχνεύτηκαν στον αέρα πέντελεπτά μετά το σταμάτημα του στεγνώματος, ενώ ακόμη και έπειτα από 15 λεπτά υπήρχανακόμη στον αέρα τα μικρόβια είχαν εξαπλωθεί εξαιτίας του ρεύματος ζεστού αέρα τηςσυσκευής.
«Την επόμενη φορά που θα στεγνώσετε τα χέρια σας σε μια δημόσια τουαλέτα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα, μπορεί να εξαπλώνετε βακτήρια χωρίς να το ξέρετε. Μπορεί επίσης να δέχεστε μικρόβια από τα χέρια άλλων ανθρώπων. Αυτά ταευρήματα είναι σημαντικά για να κατανοήσουμε τους τρόπους που τα βακτήρια εξαπλώνονται,μεταδίδοντας ασθένειες», δήλωσε ο Μαρκ Γουίλκοξ.
Εκπρόσωπος, όμως, της εταιρείας Dyson, που κατασκευάζει τέτοιες συσκευές στεγνώματος, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατηγόρησε τους ερευνητές ότι διεξήγαγαν την έρευνα μετά από ανάθεση που τους έκανε η (ανταγωνιστική) βιομηχανίαχάρτινων πετσετών και ότι κατέληξαν σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές μόλυναν τα χέρια τους με εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα βακτηρίων και,επιπλέον, δεν φρόντισαν να τα πλύνουν καλά, προτού τα στεγνώσουν στο μηχάνημα.

Οι τιμές για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 από το Σάββατο η ανάρτηση τους

Απο το Σάββατο τα τέλη κυκλοφορίας 2015 αναλυτικά οι τιμές (φωτο:ΑΠΕ)

Οι τιμές για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 από το Σάββατο η ανάρτηση τους Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να μπαίνουν στο taxis προκειμένου να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 ενώ θα μπορούν να ενημερώνονται για το πόσο θα πληρώσουν και να κάνουν τον προυπολογισμό τους.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών θα έχουν προθεσμία έως το τέλος του έτους ώστε να τυπώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2015 και να προσκομίσουν τα ειδοποιητήρια σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για τα πληρώσουν Για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από την 1 Νοεμβρίου του 2010 ο υπολογισμός γίνεται με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα. Αν το αυτοκίνητό έχει ταξινομηθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία, τότε ο υπολογισμός των τελών γίνεται με τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται από τον κατασκευαστή. Αναλυτικά τα ποσά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010:
 Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. το κόστος είναι 22 €
 Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. το κόστος είναι 55 €
 Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. το κόστος είναι 120 €
 Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. το κόστος είναι 135 €
 Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. το κόστος είναι 240 €
 Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. το κόστος είναι 265 €
 Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. το κόστος είναι 300 €
 Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. το κόστος είναι 660 €
 Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. το κόστος είναι 880 €
 Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. το κόστος είναι 1.100 €
 Για 4.001 και άνω κ.εκ. το κόστος είναι 1.320 €
 Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 και μετά:
 Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 € 
Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 € 
Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 €
 Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 €
 Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 €
 Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 €
 Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 €
 Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 €

www.dikaiologitika.gr

Δωρεάν tablet, laptop και internet απο το Κοινωνικό Μέρισμα: Ετοιμάζεται η ΕΔΕΤ

Δωρεάν tablet, laptop και internet απο το Κοινωνικό Μέρισμα: Ετοιμάζεται η ΕΔΕΤ
Δωρεάν tablet, laptop και internet απο το Κοινωνικό Μέρισμα: Ετοιμάζεται η ΕΔΕΤ Λίγο πριν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα ξεκινήσει το πρόγραμμα που θα παρέχει σε δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος Δωρεάν tablet ή laptop αλλά και internet για ένα χρόνο.
Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), θα υλοποιήσει όλο το υποστηριστικό κομμάτι του προγράμματος για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος στις 8 Περιφέρειες αφού αυτές της Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την μείωση του ψηφιακού χάσματος και στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών που θα παρέχει τον παραπάνω ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την υπηρεσία του δωρεάν internet Η «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» όπως λέγετε το πρόγραμμα θα δοθεί σε 289.000 άτομα που πήραν κοινωνικό μέρισμα Η ΕΔΕΤ δεδομένης της αναγκαιότητας για την έναρξη της Δράσης (εντός του 2014) κάνει γνωστό ότι είναι απολύτως αναγκαία η άμεση έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση της Πράξης ενώ ετοιμάζεται για την υποστήριξη του προγράμματος με την συγκρότηση, στελέχωση και την λειτουργία Γραφείου Αρωγής Χρηστών (Helpdesk) για την πρώτου επιπέδου υποστήριξη των Δικαιούχων, Προμηθευτών και Συμβούλων. Όπως ειχε αποκαλύψει πρώτο το dikaiologitika.gr το έργο θα υλοποιηθεί, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, και θα στοχεύει: - στη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος (όπως περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία), σε τεχνολογίες ΤΠΕ. - στη μείωση του ψηφιακού χάσματος στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, μέσω της σταθερής πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή laptop. - στην αύξηση της χρήση του διαδικτύου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. - στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω κατάρτισης. Ετσι όπως προαναφέραμε μέσα στις γιορτές οι δικαιούχοι με τους κωδικούς του taxisnet θα μπορούν να μπούν στην ειδική εφαρμογή και να τυπώσουν τους κωδικούς που θα τους δώσουν τις παραπάνω παροχές.

www.dikaiologitika.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...