Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ 343.553.484.460  .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.

Πριν λίγο: Νέος σεισμός στην Κεφαλονιά


Νέος σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.05 στην Κεφαλονιά.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της νέας δόνησης εντοπίζεται στα 35 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό βάθος ανέρχεται στα 10 χλμ.

Μαρινάκης: "Αλληλεγγύη και προσφορά οι αξίες του Ολυμπιακού"



Τα σχολικά κτίρια σε Αργοστόλι και Ληξούρι υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές μετά τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά.
O Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποφάσισε να αναλάβει το κόστος της ανακατασκευής των σχολείων που υπέστησαν ζημιές, με το απαιτούμενο ποσό να ανέρχεται σε παραπάνω από 500.000 ευρώ!
Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με τη βοήθεια του οποίου θα γίνει εφικτό να προχωρήσει η διαδικασία ταχύτερα προς όφελος των μαθητών της δοκιμαζόμενης Κεφαλλονιάς.
Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:
"Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου μας. Είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς να αισθανθούν ασφαλείς και να συνεχίσουν τα παιδιά τους απρόσκοπτα τις σπουδές τους.
Για αυτό το λόγο αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε το κόστος της ανακατασκευής των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων".
Πηγή : sport24.gr

ΝΤΡΟΠΗ - ΑΙΣΧΟΣ - ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ: Αυτό θα έπρεπε να ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια-ραδιόφωνα -ιστοσελίδες! [video]



ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ – ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ. 

Συγκλονιστικές εικόνες με το κοριτσάκι να μπαίνει στο περιπολικό και να...χαιρετάει'' κουνώντας το χεράκι του, τους παρευρισκόμενους πολίτες που δεν ήξεραν τι να πουν για το απάνθρωπο θέαμα που έβλεπαν μπροστά τους.....Και όλα αυτά;για ένα ευρώ και σαράντα λεπτά....Αυτό το πανέμορφο πλασματάκι, μπαίνει στο περιπολικό και συλλαμβάνεται μαζί με την μαμά του… Όχι γιατί έκανε κάτι κακό… Απλά γιατί η μητέρα του δεν είχε βγάλει εισιτήριο στο λεωφορείο στο οποίο επιβιβάστηκαν. Φτάσαμε στην εποχή όπου το δόγμα του ΣΟΚ καλά κρατεί… Ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου με στόχο το κέρδος και η ανθρώπινη αγάπη, η κατανόηση, η υπομονή έχουν πάει περίπατο… Η καταγγελία ήρθε στο makeleio.gr μαζί με το σοκαριστικό βίντεο. Το τι έχει συμβεί θα το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Το τι θα έπρεπε να είχε συμβεί όμως θα σας αφήσουμε να το σκεφτείτε…

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που προβλήθηκε από την εκπομπή Μακελειό 4 και τη συχνότητα του ΖΟΟΜ..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ
Πηγή : yahoo.com .

Συνέλαβαν τον Πατρινό που ανάγκαζε τα θύματά του με την απειλή μαχαιριού να τον οδηγούν στο σπίτι τους....




Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης ένας 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος –σύμφωνα με την Αστυνομία- είναι ο ληστής με το μαχαίρι που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Πάτρας και ανάγκασε τα θύματά του να τον οδηγήσουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος ακινητοποιήθηκε, από τους αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» και της Ασφάλειας Πατρών στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέα και Κολοκοτρώνη και οδηγήθηκε στην ''Ερμού''.
Ο 38χρονος φέρεται να είχε διαπράξει τέσσερις ληστείες από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη. Συγκεκριμένα, προσέγγιζε τα θύματά του ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και με την απειλή μαχαιριού τους εξανάγκαζε να τον οδηγήσουν στα σπίτια τους όπου αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα μέχρι και ρούχα!
Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του φέρεται να φορούσε ρούχα που είχε αφαιρέσει από τα θύματά του.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Αυτή είναι η Κεφαλονίτισσα γιαγιά με τους μώλωπες στο πρόσωπο που συγκίνησε το πανελλήνιο




α 90χρονη γυναίκα με τα σημάδια από χτυπήματα σε όλο το πρόσωπό της αποτελεί, πραγματικά, την πιο συγκλονιστική εικόνα του πολύπαθου νησιού.
Ο σεισμός πλήγωσε την γερόντισα, όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Έχει σημάδια από χτυπήματα σε όλο το πρόσωπό της. Έπεσε στην προσπάθειά της να γλιτώσει από την καταστροφή. Όμως εκείνη χαμογελά και διατηρεί την ηρεμία που χαρίζουν οι εμπειρίες της ζωής.
H κυρία Ρίτα βρίσκεται από την Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου. Κάθεται σε μία καρέκλα, συζητά με τους άλλους σεισμόπληκτους, θυμάται τον σεισμό του '53. Όμως εξακολουθεί και χαμογελά. Δίνοντας σε όλους μας το κουράγιο που χρειαζόμαστε....

Σ.Σ. Μίλησα στην κυρά Ρίτα αρκετή ώρα. Μου είπε ότι έχει χάσει και δύο παιδιά. Δύο αγόρια. Κι όμως στέκεται όρθια. Έχει ένα εγγόνι 11 ετών και το χαίρεται!

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Συνελήφθη 42χρονος πρώην ιδιοκτήτης καφέ για χρέη 822.000 ευρώ και φοροδιαφυγή




Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 42χρονος Πατρινός , για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 42χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 822.382,30 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης  για φοροδιαφυγή.


Πρόκειται για Πατρινό που είχε ασχοληθεί με καταστήματα εστίασης (καφέ κλπ) αλλά και με άλλες επιχειρήσεις. 

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Ανδρέας Τζουραμάνης: «Κύριε Δημαρά δεν μπορείτε. Αποδεχθείτε το!»

Ανδρέας Τζουραμάνης: «Κύριε Δημαρά δεν μπορείτε. Αποδεχθείτε το!» Άρθρο του επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία για την Πάτρα"

Ως προπέτασμα καπνού με σκοπό την απόκρυψη των ανεπαρκειών της θητείας του θα μπορούσε να εκλάβει κανείς την χθεσινή φιέστα του Γιάννη Δημαρά στην Αγορά Αργύρη. Είναι προφανές πως ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων πραγματοποιεί μια "φυγή προς τα εμπρός" προκειμένου να διασώσει ό,τι μπορεί. Προσπαθεί να κερδίσει οφέλη  από τον ίσκιο των κ. Καμίνη και Μπουτάρη αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι χθεσινές τοποθετήσεις των κ. Καμίνη και Μπουτάρη κατέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα σύγκρισης και ταύτισης με τον κ. Δημαρά.
Είναι αλήθεια πως όλη η Πατραϊκή κοινωνία παρακολουθεί με ειλικρινή απορία τον μεταρρυθμιστικό "μύθο" που προσπαθεί να χτίσει ο κ. Δήμαρχος. Επικοινωνιακά και μόνο. Γιατί κάτι τέτοιο δεν τεκμαίρεται από κανένα σημείο, σε ένα ούτως ή άλλως ελλιπέστατο έως ανύπαρκτο έργο.
Και μιας και αναφέρθηκα στην "φυγή προς τα εμπρός" αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω πως ο κ. Δημαράς κατά την θητεία του πραγματοποίησε "φυγή" από τα προβλήματα του μέσου Πατρινού.Ξεκάθαρα, ήταν ο μεγάλος απόντας. Εκείνος που ταλαιπώρησε ανεπανόρθωτα με τον συνονθυλευματικό συνδυασμό του την πόλη, πηγαίνοντας την χρόνια πίσω. Τώρα καμώνεται τον μεταρρυθμιστή.
Ο "μεταρρυθμιστής" κ. Δημαράς ήτανε εκείνος που εξαπάτησε και υφάρπαξε την ψήφο των Πατρινών το Νοέμβριο του 2010, τάζοντας στους πάντες τα πάντα. Ξερόλακκα, κορύνες και δημοτικά τέληαποτέλεσαν τα πιο τρανταχτά σημεία αυτής της κοροϊδίας την οποία υπέστη ο μέσος Πατρινός.
Ο κ. Δημαράς είναι εκείνος που υπερηφανευόταν για την ανεξάρτητη παράταξή του, η οποία δεν ήταν και τόσο ανεξάρτητη, καθώς από την πρώτη μέρα της θητείας του ξεκίνησε να διαγράφει μέλη της παράταξής του, στα οποία εν πολλοίς όφειλε και την εκλογική του νίκη. Λογικό καθώς ο κ. Δήμαρχος αρέσκεται στο να στοχοποιεί τους άλλους, φορτώνοντας τους τις δικές του ανεπάρκειες. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του η λάσπη του ανεμιστήρα του κατευθύνθηκε προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι δήθεν τον εκβίαζαν. Τίποτε άλλο όμως δεν εκβιάζει τον κ.  Δημαρά από την δύσκολη πραγματικότητα των πολιτών αυτής της πόλης, την οποία ο ίδιος χειροτέρεψε με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Αυτή η δύσκολη πραγματικότητα καθρεφτίζεται ανάγλυφα σε όλες τις περιφερειακές συνοικίες της πόλης, στις οποίες και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της δημοτικής αρχής θα διαπιστώσει πλήρη εγκατάλειψη. Οδικό δίκτυο, απορρίμματα και άλλα πολλά μαρτυρούν την μηδενική παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στα τεκταινόμενα της πόλης. Αλήθεια ποιος δεν θυμάται τις περιχαρείς φωτογραφήσεις του Δημάρχου και των στενών συνεργατών του στην διάνοιξη της οδού Κανακάρη; Αλήθεια, τι γίνεται σήμερα με αυτό το έργο; Τι γίνεται με την χωροθέτηση Σ.Μ.Α; Τι γίνεται με την εν γένει αναπτυξιακή προοπτική της πόλης;
Πέραν όμως των έργων και της δραστηριότητας της δημοτικής αρχής, η θητεία Δημαρά πήγε πίσω την πόλη και σε επίπεδο νοοτροπίας. Η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" τροφοδότησε την πόλη με οικονομικά σκάνδαλα (βλ. Πολιτιστικός και Καρναβαλικός Οργανισμός) και προκάλεσε με το δημόσιο ύφος και ήθος της απεμπολώντας κάθε κουλτούρα κοινωνικής λογοδοσίας. Άραγε ο κ. Δημαράς γνωρίζει σε ποιο τραπέζι κάθισε; Αντιλαμβάνεται πως το 2010 ήταν αντίπαλος συνδυασμός με αυτούς που φιλοξένησε; Η Πάτρα ήρθε η ώρα να αποδεσμευτεί από παρωχημένες πολιτικές λογικές που βρίσκουν έκφραση σε υποψηφιότητες σαν και αυτή του κ. Δημαρά.
Κύριε Δημαρά δεν μπορείτε. Αποδεχθείτε το. Η «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» μπορεί. Έχει την θέληση, την ικανότητα και το σχέδιο να φτάσει την πόλη εκεί που της αξίζει.
Πηγή : thebest.gr

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Παναγιώτα Ματσούκα

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Παναγιώτα Ματσούκα  Είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το θλιβερό άγγελμα της αιφνίδιας απώλειας της Καθηγήτριας Αιματολογίας Παναγιώτας Ματσούκα, η οποία υπηρέτησε στο παρελθόν επί σειρά ετών το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τιμώντας τη μνήμη της και την προσφορά της στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στην Επιστήμη της Ιατρικής και στην Παιδεία γενικότερα,
Αποφασίζει:
v           Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
v           Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της εκλιπούσης.
v           Να εκπροσωπηθεί το Πανεπιστήμιο στην κηδεία.
v           Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους της.
v           Να δημοσιευθεί το παρόν στον Ημερήσιο τύπο.

Πηγή : thebest.gr

Η Πάτρα συγκεντρώνει βοήθεια για τη δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά - Απο τη Δευτέρα η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης- ΒΙΝΤΕΟ

Η Πάτρα συγκεντρώνει βοήθεια για τη δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά - Απο τη Δευτέρα η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης- ΒΙΝΤΕΟ Στο πλαίσιο αντίστοιχων κινήσεων στους Δήμους της χώρας που ανήκουν στην ¨Πρωτοβουλία των Πέντε¨

Την έμπρακτη στήριξη στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς συμφώνησαν οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στην ¨Πρωτοβουλία των Πέντε¨.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της 3ης ανοιχτής εκδήλωσης με θέμα Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση του Δημότη, στην Πάτρα, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, αποφάσισαν τη συγκέντρωση τροφίμων στα Δημαρχεία των πέντε μεγάλων πόλεων, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.
Απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες, τους φορείς και τις ομάδες πολιτών να συμμετάσχουν, η ¨Πρωτοβουλία των Πέντε¨ παραμένει σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεννόηση με τη δημοτική αρχή της Κεφαλονιάς, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες.
Για την Πάτρα η συγκέντρωση θα γίνεται στο Δημαρχείο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης, Μαιζώνος 108.
Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, και είδη ατομικής υγιεινής.
Πηγή : thebest.gr

Άκης Τσελέντης: Απο το 2011 είχα ενημερώσει τις αρχές οτι κάτι μεγάλο θα συμβεί στην Κεφαλονιά - Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι ένας μεγάλος μετασεισμός

Άκης Τσελέντης: Απο το 2011 είχα ενημερώσει τις αρχές οτι κάτι μεγάλο θα συμβεί στην Κεφαλονιά - Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι ένας μεγάλος μετασεισμός Έξω απο τα δόντια μίλησε σε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής

Έξω από τα δόντια τα είπε ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στο Αργοστόλι.
«Η Παλλική… φούσκωνε από το 2008 και κανένας δεν μας έδινε σημασία», ήταν η πρώτη του ατάκα στους δημοσιογράφους και τον πολύ κόσμο που είχε μαζευτεί.
Η αρχή της κουβέντας ήταν επιστημονική, αφού προσπάθησε να μας δώσει να καταλάβουμε τι φαινόμενο αντιμετωπίζουμε. «Η πλάκα της Αφρικής πιέζει την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μετακινείται 5-6 εκατοστά τον χρόνο και λόγω αυτού του γεγονότος να γίνεται η… θραύση και να έχουμε έναν σεισμό, αφού γίνεται οριζόντια ολίσθηση των πετρωμάτων».
Συγκεκριμένα, για τους δύο τελευταίους σεισμούς ο κ. Τσελέντης είπε:
«Παρακολουθώ επιστημονικά την Κεφαλονιά 5-6 χρόνια. Από το 2008 παρατήρησα ένα φαινόμενο πολύ επικίνδυνο, το.. φούσκωμα της Παλλικής και το 2011 ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές. Ήξερα ότι κάτι θα γίνει, αφού η περιοχή ετοιμαζόταν για σεισμό.
Τότε δεν έπρεπε να βγούμε στον δρόμο και να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο, απλά η πολιτεία έπρεπε να είχε ετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για παν ενδεχόμενο. Δυστυχώς όμως κανένας πολιτικός δεν θέλει να ξέρει πότε θα γίνει σεισμός.
Τον Ιανουάριο του 2011 μέσω του συστήματος ΒΑΝ που έχουμε εγκαταστήσει στον Πύργο, είδαμε ότι τα σήματα έδειχναν σταθερή επιτάχυνση.
Με βάση τις αναλύσεις που κάναμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι ο ενδεχόμενος σεισμός στην Κεφαλονιά δεν θα ξεπερνούσε τους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, πράγμα σύνηθες για την περιοχή».
Κάποιοι έφαγαν τα λεφτά
Στη συνέχεια ο κ. Τσελέντης μας πήγε πίσω στον χρόνο αναφέροντάς μας πως είχαν εγκριθεί 500 χιλ ευρώ για την κατασκευή σεισμολογικού δικτύου στην Κεφαλονιά, προκειμένου να γίνεται έρευνα σε καθημερινή βάση. Κάποιοι δεν το ήθελαν, τα χρήματα χάθηκαν, ενδεχομένως κάποιοι να έφαγαν τα λεφτά.
Μάλιστα, είχαν ξεκινήσει και ΕΔΕ, τα αποτελέσματα των οποίων, αν υπήρχαν αποτελέσματα, δεν τα μάθαμε ποτέ. Με δικά μου έξοδα έφερα όργανα στην Κεφαλονιά και εγκατέστησα 10 σταθμούς.
Τώρα αναφορικά με το ράδιο αρβύλα που ακούγεται να επικείμενο μεγάλο σεισμό, από την πρώτη στιγμή ανέφερα πως ο σεισμός της 26ης Ιανουαρίου ήταν ο κύριος.
Ξέρω σαν την παλάμη μου πως δουλεύει η Κεφαλονιά και αν δεν με διαψεύσει η φύση για τους δικούς της λόγους, το μόνο που περιμένουμε από εδώ και πέρα θα είναι ένας μετασεισμός της τάξεως των 5,2 μέχρι 5,4 Ρίχτερ, πράγμα πολύ φυσιολογικό.
Πάντως, θέλω να σας πω πως οι δύο σεισμοί που έγιναν στην Κεφαλονιά, αν γινόταν σε άλλο μέρος της Ελλάδας θα μετρούσαμε εκατοντάδες θύματα».
Πλάκωσαν αμέσως τα κοράκια
Ο κ. Τσελέντης δεν δίστασε να τα βάλει με την πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και όλους αυτούς που ήρθαν στην Κεφαλονιά αυτές τις ημέρες.
«Υπήρξε μια ανοργανωσιά άνευ προηγουμένου από την τοπική ηγεσία, η οποία δεν έκανε τον κόπο να με καλέσει σε μια σύσκεψη. Σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν πολιτικές φανφάρες, ούτε τον Αντιδήμαρχο να βγαίνει και να λέει πως θα έρθουν η Πενέλοπε Κρουζ και ο Νίκολας Κέιτζ στο νησί.
Η Κεφαλονιά δεν είναι ΠΕΡΟΚΕ, θέλει πραγματική στήριξη. Η διαχείριση της κρίσης ήταν απαράδεκτη και υπήρχαν μόνο πολιτικές φανφάρες. Υπήρξε μια περιορισμένη καταστροφή στην Παλλική και μια μεγάλη σπέκουλα από τους πολιτικούς και τα κανάλια.
Στην Μαγούλα, στον Ασπρόπυργο βρίσκονται 2.500 σπίτια της Πολιτικής Προστασίας και κάθονται και στο Ληξούρι οι άνθρωποι μένουν σε σκηνές χωρίς πάτο στο γρασίδι του γηπέδου.
Έδωσαν 500 ευρώ στους σεισμόπληκτους και δίνουν 4 εκ. για τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Ήδη έχουν έρθει τα κοράκια και κάνουν προτάσεις για προγράμματα έρευνας εκατοντάδων χιλιάδων και εγώ για την ομάδα μου ζήτησα μόλις 7 χιλιάδες ευρώ (φαγητό, βενζίνη, ύπνος) και το απέρριψαν. Μετά τον δεύτερο σεισμό ήρθαν, αλλά τους απέρριψα τότε εγώ».
Πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας
Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσελέντης απέδωσε τα εύσημα στους μηχανικούς της Κεφαλονιάς, ωστόσο ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για αυτό που έγινε στις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι λέγοντας: «Κάποιοι τα έφαγαν πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας», ενώ έκανε αναφορά και σε εκείνους που δεν πρόσεξαν οι ίδιοι τα σπίτια τους. «Μερικοί προτίμησαν να γλιτώσουν χρήματα από το σίδερο και να βάλουν ακριβά πλακάκια και την πάτησαν».
Ο κ. Τσελέντης πρότεινε να αναθεωρηθεί λίγο ο αντισεισμικός κανονισμός στην Κεφαλονιά για μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ τόνισε πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τις γεωτρήσεις που θα γίνουν στην περιοχή . «Η γεώτρηση για το πετρέλαιο να γίνει στη σωστή θέση και όχι πάνω σε κάποιο σεισμικό ρήγμα».
Τέλος, ανέφερε πως τον προβληματίζει το νότιο ρήγμα της Κεφαλονιάς, αυτό που προκάλεσε τους σεισμούς του 1953. «Κάποια στιγμή η Κεφαλονιά θα βιώσει μεγάλο σεισμό, αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει».
Πηγή : thebest.gr

ΤΡΟΜΟΣ στην Βουλή! Ποντίκια και αρουραίοι έχουν κατακλύσει την Βουλή - Φόβοι για την εξάπλωση ασθενειών!!!

ΤΡΟΜΟΣ στην Βουλή! Ποντίκια και αρουραίοι έχουν κατακλύσει την Βουλή - Φόβοι για την εξάπλωση ασθενειών!!!

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων καθώς τους τελευταίους μήνες αυξάνονται κατακόρυφα τα παράπονα αλλά και τα κρούσματα ύπαρξης ποντικιών και αρουραίων στο κτίριο.


Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» το πρόβλημα έχει λαβει εκτεταμένες διαστάσεις, καθώς τα τρωκτικά έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά του κτιρίου, ακόμα και το εστιατόριο και τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής προκαλώντας ανησυχίες για εξάπλωση ασθενειών.

Για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου η Βουλή αναγκάστηκε να εγκρίνει ειδικό κονδύλι της τάξης των 4.280,40 ευρώ σε εταιρεία εκτέλεσης εργασιών απεντόμωσης - απολύμανσης και μυοκτονίας, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα. 

πηγή zougla.gr

Απίστευτο: Με 710.000 ευρώ αδήλωτα εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ ο Νίκος Χορταρέας!

Απίστευτο: Με 710.000 ευρώ αδήλωτα εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ ο Νίκος Χορταρέας!

Μπορεί να φημίζεται για τις επιτυχημένες προβλέψεις του, όμως ο Νίκος Χορταρέας δεν είχε καταφέρει να δει στον αστρολογικό του χάρτη, ότι οι άντρες του ΣΔΟΕ, τον είχαν υπό στενή παρακολούθηση.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας είχαν εντοπίσει λογαριασμούς του με καταθέσεις, τις οποίες είχε ξεχάσει να δηλώσεις την Εφορία. Έτσι λοιπόν ο αστρολόγος, που είχε σε λογαριασμό του 710.000 ευρώ αδήλωτα ή θα υποχρεωθεί να καταβάλλει το σχετικό πρόστιμο ή θα αρνηθεί την οφειλή και θα προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια.
πηγή gossiptv

Έκτακτο: Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Κυλλήνη

Έκτακτο: Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Κυλλήνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, σημειώθηκε πριν από λίγο στην ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης.

Read more: www.newsbomb.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...