Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Ερημιά στο κέντρο της πόλης




Κλειστά παρέμειναν την Πέμπτη τα καταστήματα στην Πάτρα, λειτουργούσανν ωστόσο οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Το κέντρο από το πρωί παρουσίαζε εικόνα έρημης πόλης. Το πρωινό της δεύτερης μέρας του χρόνου άλλωστε, δεν συναντάς εύκολα κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η φωτό του thebest από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ο οποίος συνήθως σφύζει από ζωή.

Πηγή: www.xespao.gr

"Σφάζονται" Δήμος και Αντζουλάτος για την Πολιτεία - αναμένεται... χαμός




Σφάζεται ο επιχειρηματίας Κώστας Αντζουλάτος με τον Δήμο Πατρέων για την "Πολιτεία"! Η δημοτική αρχή μάλιστα "τα πήρε στο κρανίο" όταν διάβασε ρεπορτάζ στον "Ημερήσιο" το οποίο υπογράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος (με τον οποίον είχε συνεργαστεί ο γνωστός επιχειρηματίας) και στο οποίο φιλοξενούνταν οι απόψεις του επιχειρηματία. Ο οποιος  θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο από τις εξελίξεις στην "Πολιτεία", απειλώντας, μάλιστα, και με αγωγές κατά του Δήμου Πατρέων.
Όσον αφορά τα επιχειρήματα που προβάλλονται από πλευράς του επιχειρηματία, το πρώτο είναι ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να πωλεί και εκτός της επιχείρησης, στην τοπική αγορά, την μπίρα που παράγεται στον πολυχώρο "Πολιτεία" και το δεύτερο ότι ο Δήμος αθέτησε την προφορική συμφωνία των δύο πλευρών, για τη μείωση του ύψους του μισθώματος, μετά την καταβολή των πρώτων οφειλόμενων ενοικίων, ύστερα από τον προηγηθέντα διακανονισμό. Πάντως κακώς ο Δήμος τα βάζει με τον δημοσιογράφο ή αφήνει "αιχμές" εναντίον του αφού το μόνο που κάνει είναι να παραθέτει απόψεις.

Αμεση ήταν η απάντηση του Δήμου. Αντιδήμαρχοι τονίζουν πως "ο Δήμος Πατρέων δεν έπραξε κάτι εκτός πλαισίου νομιμότητας" και υπενθυμίζουν ότι ο προηγούμενος επιχειρηματίας αποχώρησε από την "Πολιτεία" ακριβώς λόγω του κωλύματος που είχε να πωλεί την μπίρα του στα καταστήματα.
Επομένως, με βάση την επιχειρηματολογία τους, ο κ. Αντζουλάτος δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως, καθώς το ζήτημα είχε προκύψει ήδη από την εποχή που ήταν δήμαρχος Πατρέων ο Ευ. Φλωράτος και συνεχίστηκε κι επί δημαρχίας Ανδρ. Φούρα.

Ως προς την προφορική συμφωνία, που επικαλείται η πλευρά Αντζουλάτου, η πλευρά του Δήμου υπενθυμίζει πως ο δήμαρχος Πατρέων, Γ. Δημαράς, είχε προειδοποιήσει τον επιχειρηματία πως, όσο οφείλει τόσα μισθώματα, δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης.
Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι της Μαιζώνος τονίζουν κατηγορηματικά ότι "ο κ. Αντζουλάτος δεν τήρησε το διακανονισμό". Και εξηγούν: "Πλήρωσε, δηλαδή, μόνο μία δόση και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από τα ταμεία του Δήμου".
Οι οφειλές της πλευράς Αντζουλάτου προσέγγιζαν τις 300.000 ευρώ, αλλά τώρα μπορεί να έχουν φτάσει και τις 400.000. Ο Δήμος θα απαιτήσει από τον επιχειρηματία να καταβληθούν όλα τα μισθώματα, μέχρι τη στιγμή της οριστικής απομάκρυνσής του από το χώρο.
Μάλιστα, η δημοτική αρχή παρατηρεί με νόημα ότι ο πολυχώρος "Πολιτεία" είχε πάρα πολύ καλές εισπράξεις από τις συναυλίες που διοργανώθηκαν εκεί την περίοδο του καλοκαιριού, που ο χώρος ήταν κατάμεστος από κόσμο, ωστόσο ο κ. Αντζουλάτος δεν θεώρησε καλό να καταβάλει ένα μέρος των εισπράξεων στο Δήμο.

Όσο για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει κατά του Δήμου ο κ. Αντζουλάτος, κατακεραυνώνοντάς τον ότι δεν σέβεται τους επιχειρηματίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας, η Μαιζώνος απαντά εξίσου αυστηρά, λέγοντας ότι ασφαλώς και τους σέβεται (κάτι που έχει ήδη αποδείξει με τους επιχειρηματίες τόσο στο Δασύλλιο και στο Φάρο όσο και στην Πλαζ).
Από την άλλη πλευρά, όμως, διαμηνύει ότι "ο Δήμος επ' ουδενί πρόκειται ν' ανεχθεί επιχειρηματίες που αθετούν τα συμπεφωνημένα, που δεν καταβάλλουν τα μισθώματα και που, ως εκ τούτου, στερούν από το Δήμο της Πάτρας και από τους πολίτες του σημαντικούς πόρους".

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Η Πατρινή που έκανε μέσα σε 10 μέρες... δύο εμφανίσεις σε αθηναϊκά κανάλια!


Διπλή εμφάνιση σε διαφορετικές εκπομπές και διαφορετικά κανάλια για την Κωνσταντίνα Μήτσου του Lepanto. Μετά την παρουσία της στην εκπομπή του Δημήτρη Ουγγαρέζου, εμφανίστηκε και στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Star! Μαζί με τον κομμωτή της Τρύφωνα Σαμαρά έδωσαν τις ευχές τους… σε όλη την Ελλάδα!

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Μεταβολές σε πασίγνωστο μπουζουξίδικο της Πάτρας - Δυσαρεστημένος ο καταστηματάρχης !



Μπορεί σχεδόν όλα τα συνηθισμένα νυχτερινά στέκια της Πάτρας , να σημείωσαν αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου κατά την φετινή εορταστική περίοδο , όμως λίγο πολύ τέτοιες μέρες αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα ...

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν , με τους περισσοτέρους Πατρινούς επιχειρηματίες να κάνουν το σταυρό τους για την κατάσταση που θα αντικρίσουν κατά τις επόμενες μέρες . Άλλωστε οι προβλέψεις δεν είναι και οι πλέον ενθαρρυντικές . Οι συνεργάτες μου με πληροφόρησαν πως αλλαγές αναμένεται να ακολουθήσουν σε πασίγνωστο μπουζουξίδικο της πόλης , αφού ο καταστηματάρχης δεν φαίνεται καθόλου ικανοποιημένος με τις εισπράξεις του ταμείου . Μπορεί κάποιος να θεωρείται πολύ σπουδαίος σαν τραγουδιστής με βάση την καλλιτεχνική αξία , όμως οι πάντες κρίνονται με αποκλειστική κλίμακα το τελικό τζίρο που θα κάνει το μαγαζί .

Το plan b περιλαμβάνει απαραίτητες επιδιορθωτικές αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν το καλλιτεχνικό πλήρωμα , με τις επερχόμενες εξελίξεις να χαρακτηρίζονται ως καταλυτικής σημασίας ...

Σύντομα εκ νέου ενημέρωση , αποκλειστικά από το tsipashlias.gr !



Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...