Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Καρακίτσος: «Δεν θα φύγει κανείς εργαζόμενος από τον ΚΡΟΝΟ, θα προσληφθούν και άλλοι», δηλώνει ο Πατρινός επιχειρηματίας – Τί λέει για την Κάτω Αχαΐα


«Δεν θα φύγει κανείς εργαζόμενος από τα σούπερ μάρκετ Κρόνος», δήλωσε ο Πατρινός επιχειρηματίας Νίκος Καρακίτσος . Ο κ. Καρακίτσος αναφέρθηκε στην πώληση των 18 σούπερ μάρκετ της Πατρινής αλυσίδας, εκ των οποίων η μια επιχείρηση λειτουργεί στην Κάτω Αχαΐα. 

Ο κ. Καρακίτσος είπε συγκεκριμένα, ότι «Όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος, αλλά αντιθέτως θα προσληφθούν και άλλοι. Άλλωστε από την πλευρά των αγοραστών είχε αναφερθεί ότι δεν επιθυμεί να φύγει κανείς από τους υπαλλήλους της επιχείρησης. Αυτό το λέω για να ησυχάσουν κάποιοι σχετικά με το υφιστάμενο προσωπικό που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ Κρόνος». 
Η είδηση αυτή, ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό και την Κάτω Αχαΐα, στην οποία ο Νίκος Καρακίτσος άνοιξε σούπερ μάρκετ Κρόνος. Μια μεγάλη επιχείρηση που βοήθησε αρκετό κόσμο και νέους στην περιοχή. Ενώ με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί, κατάφερε να γίνει μια φιλική αγορά για την περιφέρεια. 
Μάλιστα ο κ. Καρακίτσος, δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει την οικογένεια Ρέλλου στην Κάτω Αχαΐα, απ όπου ξεκίνησε μικρό παιδάκι να εργάζεται. «Στον Ρέλλο, οφείλω πάρα πολλά και θα τον αναφέρω πάντα στην προσευχή μου αλλά και δημοσίως. Ήταν η πρώτη μου δουλειά και το μεγάλο μου σχολείο. Επίσης πολλά ευχαριστώ έχω να πω και για τον Αντώνη Μπουγιούκο. Εκεί ήταν η δεύτερη δουλειά μου. Ήταν πολύ αυστηρός, αλλά τελικά έτσι πρέπει, αν θέλει κάποιος να χτίσει χαρακτήρα με ήθος και συνέπεια. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι, αλλά και όλους τους Πατρινούς που στήριξαν τις επιχειρήσεις μου. Να είναι σίγουροι, ότι όπου κι αν είμαι, θα επιστρέψω αυτά τα «ευχαριστώ» με πράξεις», τόνισε συγκινημένος ο Νίκος Καρακίτσος.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΚΟΝΤΟΘΕΟΔΩΡΟ
Παράλληλα, ο κ. Καρακίτσος είπε ότι η επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσει εφεξής, έχει να κάνει με τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κοντοθεόδωρο στον χώρο των λιπασμάτων. Μάλιστα, όπως ανάφερε ο Πατρινός επιχειρηματίας, θα είναι η τρίτη φορά που θα συνεργαστεί με τον Γ. Κοντοθεόδωρο.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ DEAL 
Να υπενθυμίσουμε ότι συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚ. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΕΒΕ», υπέγραψε η Μαρινόπουλος Α.Ε., όπως είχε γράψει το dytikanea.gr.
Η σχετική συμφωνία αφορά στο σύνολο του δικτύου των 18 καταστημάτων της «ΚΡΟΝΟΣ» στο Νομό Αχαΐας ενώ υπεγράφη στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η Μαρινόπουλος Α.Ε. για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη λιανική και την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά.
Τα 18 καταστήματα της «ΚΡΟΝΟΣ» μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express και θα τροφοδοτούνται με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour». Παράλληλα οι πελάτες των καταστημάτων της αλυσίδας, θα συνεχίσουν να βρίσκουν τα παραδοσιακά προϊόντα της Αχαϊκής τυροκομικής εταιρείας «ΧΕΛΜΟΣ», καθώς και όλα τα τοπικά προϊόντα από τις γύρω περιοχές, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και παραγωγή και συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Με τη νέα συμφωνία εξαγοράς, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε., θα αριθμεί σε σύνολο 906 σημεία πώλησης, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του ως το μεγαλύτερο σε έκταση δίκτυο λιανικής στη χώρα, αλλά και την παρουσία του  στη Νότια Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Αχαΐας όπου η «ΚΡΟΝΟΣ» κατέχει πολύ υψηλά μερίδια αγοράς.
Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μαρινόπουλος, κ. Jerome Loubere, σχολιάζοντας τη νέα εξαγορά της αλυσίδας, τόνισε ότι «η Μαρινόπουλος Α.Ε., πιστή στη στρατηγική της, θα επιταχύνει την πολιτική επέκτασης του δικτύου της, ενισχύοντας το προβάδισμα που ήδη διαθέτει έναντι του ανταγωνισμού. Πλέον, με την ενσωμάτωση της «ΚΡΟΝΟΣ» στο δίκτυο της εταιρείας, υπερκαλύπτεται ο στόχος του 2014 για πωλήσεις υψηλότερες των 2 δισ. ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Loubere, εκτιμώντας ότι και το 2015 θα αποτελέσει για την αλυσίδα χρονιά ταχύτατης ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι της συμφωνίας εξαγοράς της «ΚΡΟΝΟΣ» έχουν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες:
  • Με την Αρβανιτίδης για την ένταξη στο δίκτυο της εταιρείας, διά του franchise, 149 καταστημάτω
  • Με την Elite – Αριάδνη για την ένταξη στο δίκτυο της εταιρείας, διά του franchise, 7 σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων τα έξι στο Ηράκλειο και το ένα στη Χερσόνησο Κρήτης
  • Με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΕΤΑ και Παλαμάρης για την εξαγορά 8 καταστημάτω
  • Με την αλυσίδα Τοξότης, για τη συμφωνία συνεργασίας για 2 καταστήματα στη Σάμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...