Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μαθήτρια τρώει από τα σκουπίδια - Σοκαριστικές καταστάσεις σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας


Μάρτυρες  μιας εικόνας που παραπέμπει σε  χώρες του τρίτου κόσμου έγιναν διερχόμενοι αλλά και κηδεμόνες  που βρέθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στον περιβάλλοντα χώρο  Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας , όταν αντίκρισαν μια μικρή μαθήτρια να  αναζητεί τροφή στα αποφάγια άλλων μαθητών.
Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" ο περιστατικό συνέβη πριν από τρία εικοσιτετράωρα και συνοδεύθηκε από την εικόνα η μικρή μαθήτρια να παίρνει στα χέρια της  ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς  και ν’ αρχίζει να το τρώει.

Τέτοιες εικόνες υποστηρίζουν πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους μικρούς μαθητές να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να φέρουν μαζί τους  ούτε λίγο ψωμί προκειμένου να φάνε στο διάλλειμα.
Τα στοιχεία του σχολείου στην διάθεση της εφημερίδας !

 Πηγή : dete.gr

Τι "πατάτα" έγραψαν σήμερα τα αθηναϊκά sites για τον Μαρλαφέκα;


Διαψεύδει η εταιρία «Λουξ Μαρλαφέκας» τα δημοσιεύματα περί εξαγοράς της «ΗΒΗ Pepsico» από την Πατρινή εταιρία. Σύμφωνα με την εταιρία είχαν γίνει κάποιες προσεγγίσεις και διαπραγματεύσεις πριν από έξι μήνες μεταξύ των δύο πλευρών , ωστόσο αυτές δεν καρποφόρησαν και έτσι δεν προχώρησε η διαδικασία . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ SITES ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑ

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Pepsico HBH βρίσκεται η πατρινών συμφερόντων εταιρία «Λουξ».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η εταιρία Λουξ έχει υποβάλλει πρόταση για την εξαγορά της Pepsico HBH, ενώ οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. 

Ο πρόεδρος της Λουξ Γ. Μαρλαφέκας απαντώντας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αυτό τόνισε πως η εταιρεία είναι σε συζητήσεις και εξετάζει όλα τα σενάρια».

Να σημειωθεί ότι η Pepsico HBH την τελευταία πενταετία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα στην ελληνική αγορά, με τις ζημιές της να ανέρχονται στα 63 εκατ. ευρώ και τα μερίδια αγοράς της να βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Η εταιρεία μέσα από τη διακοπή της δραστηριότητας εμφιαλωμένου νερού που διατηρούσε στο Λουτράκι και ενός διευρυμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου το οποίο εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις και επηρέασε περισσότερους από 100 εργαζόμενούς της –ή το 1/4 του προσωπικού της-, φαίνεται να έχει θέσει υπό έλεγχο τα κόστη της.

Από την άλλη, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων, η εταιρεία αναψυκτικών Λουξ των αδελφών Μαρλαφέκα, καταφέρνει και εμφανίζει ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις.

Το 2012 ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 13,4% (ανήλθε στα 25 εκατ ευρώ) και το μερίδιο της αγοράς της έφτασε το 20% περίπου, καταλαμβάνοντας έτσι τη δεύτερη θέση στο σύνολο του κλάδου. Η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί και το τρέχον έτος και οι πωλήσεις θα αυξηθούν σε ποσοστό 10% – 15%.

Οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρίας είναι μηδενικές, ενώ την τελευταία πενταετία έχει υλοποιήσει παραγωγικές επενδύσεις ύψους 12,7 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση αποκλειστικά των δικών της κεφαλαίων. 

Πέραν της δραστηριοποίησης της στην ελληνική αγορά, η Λουξ πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές στην Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά και Κίνα.

Επίσης, η εταιρεία έχει στραφεί πρόσφατα στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη.

Επίσης σε φάση υλοποίησης μπαίνει και η μεγάλη επένδυση της εταιρίας στο Αίγιο (ύψους 33 εκατ ευρώ) και αφορά στη δημιουργία μιας πρότυπης γραμμής παραγωγής αναψυκτικών και χυμών, σε καινούργιο εργοστάσιο.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση παράγει μια μεγάλη γκάμα αναψυκτικών ενώ διαθέτει τρία εμπορικά σήματα Λουξ, Λουξ Mix και Loux Cola. H Loux Cola είναι η πρώτη με βάση cola που βγήκε στην Ελλάδα.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr


Η Πάτρα φόρεσε τα γιορτινά της! - Άναψε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος - Δείτε φωτο




Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μπήκε και επίσημα η Πάτρα, αφού απόψε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, άναψε ο χριστουγεννιάτικος φωτεινός διάκοσμος στο κέντρο.

Η αφή του διακόσμου έγινε στην πλατεία Γεωργίου από τον αντίδιμαρχο Γ. Σιγαλό, ενώ η Μπάντα του Δήμου απέδωσε επίκαιρες μελωδίες.

Πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απόλαυσε το γιορτινό κλίμα...

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Πάτρας : ΕΔΩ


Βαρβαρέσος: Δεν σκότωσα τον Φράγκο - Που κρυβόταν μέχρι την ημέρα που παραδόθηκε;



Αρνείται κάθε σχέση με τη διπλή δολοφονία στην Πάτρα ή με «νονούς» της αχαϊκής πρωτεύουσας, αλλά παραδέχθηκε 13 ληστείες τραπεζών ο Δημήτρης Βαρβαρέσος, ο οποίος παραδόθηκε στην Ασφάλεια πριν μερικές ημέρες.
Για τον νεαρό Πατρινό (με καταγωγή από την Αμαλιάδα) ο οποίος μπήκε νωρίς στην παρανομία έχουν ακουστεί πολλά, όμως λίγα έχουν αποδειχτεί. Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο 23χρονος έχει διαπράξει μαζί με τον -επίσης κρατούμενο- συνεργό του Θεμιστοκλή Δήμου περισσότερες από 13 ληστείες τραπεζών σε Αθήνα, Πάτρα, Ρόδο και Ναύπακτο.
Οταν ο Βαρβαρέσος εμφανίστηκε στο τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν οι αστυνομικοί ήταν η ενδεχόμενη σχέση του με τη διπλή δολοφονία Φράγκου και Συνούρη έξω από το μπαρ Bijoux στην οδό Σταχτούρη, στην Πάτρα. Ομως, ο Βαρβαρέσος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με αυτή την υπόθεση και αποδέχτηκε μόνο τις ληστείες, για τις οποίες έχει σε βάρος του εντάλματα σύλληψης.
Μετά τη σύλληψη του συνεργού του το καλοκαίρι στο Χαλάνδρι ο κλοιός γύρω από τον Βαρβαρέσο είχε αρχίσει να σφίγγει και -απ' ό,τι φαίνεται- είχε αντιληφθεί ότι δεν μπορούσε να κάνει βήμα. Ο ίδιος διέψευσε και τις πληροφορίες οι οποίες τον ήθελαν να έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με ένοπλες οργανώσεις, αν και κρυβόταν το τελευταίο διάστημα στα Εξάρχεια.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr


Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...